Šta je novo?

SSD OCZ AGILITY 3 60gb (SF-2281, async NAND)

Crucial C300 je od ovog modela jedino brži u Seq. read/write testu. Takodje i Kinston v+100 model od 96GB ima veći seq. read/write od ovog agilitija 3 ---
Da li je ovaj seq. read/write najbitniji, ili je samo cifra u bench aplikaciji?!? U svim ostalim tabelama je ipak Agility 3 brži i skor je mnogo bolji.
Čemu onda tolika nervoza?
Jel' ti znas uopste koliko baca C300 u ovim testovima ili, standardno, opet pricas napamet?

"Brzi jedino u seq read/write testu"... o, Boze :wall:

Jel' ti znas uopste koliko baca C300 u ovim testovima ili, standardno, opet pricas napamet?

"Brzi jedino u seq read/write testu"... o, Boze :wall:

Eh sad me nerviraš. Pratio sam cifre iz teme o C300 i uporedjivao ih sa ciframa iz ove teme.
Evo i primera iz C300 teme:
attachment.php

Ovo je slika iz ove teme:
asssdms.jpg

To su cifre ... druge podatke i nemam za uporedjivanje!

Edit: malo je C300 brži u 4k read sekvenci i acc time minorna razlika ... sve ostalo je u korist novog diska, ili ja grešim>?

Poslednja izmena:
Crucial C300 je od ovog modela jedino brži u Seq. read/write testu. Takodje i Kinston v+100 model od 96GB ima veći seq. read/write od ovog agilitija 3 ---
Da li je ovaj seq. read/write najbitniji, ili je samo cifra u bench aplikaciji?!? U svim ostalim tabelama je ipak Agility 3 brži i skor je mnogo bolji.
Čemu onda tolika nervoza?
Evo ti cak je i moj Exceleram Mangusta poprilicno brzi od Agility 3:d tako da nepricas napamet.

Prilozi

• mangusa2.jpg
    mangusa2.jpg
    155.1 KB · Pregleda: 99
Ciglo... ja ne znam stvarno sta da ti kazem :)

Evo lepo, mirno i stalozeno... Ciglo, brate, druze... pa sto ne procita sta pise tamo u toj istoj temi? :D
Pa to je MOJ skor... ali kada SSD nije bio valjano instaliran! :D:D:D

Pa citaj dalje, nemoj samo slike da gledas... vidi kako se situacija dalje odvijala. Vidi sta je bilo kada je taj isti SSD pravilno alajnovan u Win 7 (najbitnija stvar), potom kada je prebacen u AHCI mod (druga bitna stvar za pune brzine)... i, naposletku, kada sam jos instalirao i RST drajvere. Vidi kakav je skor onda bio - sto krajnji, sto najbitniji 4K :)
Procitaj bre ceo tred, nemoj da te mrzi... ili bar kreni od pozadi, tu su ti najsveziji rezultati :p

Aj' uradi to, pa se vrni ovde... zudim da cujem tvoj komentar - jer gresis zestoko :)

Poslednja izmena:
Eh sad, opet ja kriv ... odoh na pivo iz momenta ... večeras ću lepo temu na tenane pa javljam.
Poz.!

Edit: @najj, lepe cifre. :) Sve mi govori da ovaj Agility 3 disk treba izbegavati! :(

Poslednja izmena:
Cekaj, stani... pre piva, samo baci pogled - pa posle natenane brsti temu :d

C300... onaj isti sto si mu vec kacio sliku :smoke:

as-ssd-bench-c300-ctfdda.png

Eh sad, opet ja kriv ... odoh na pivo iz momenta ... večeras ću lepo temu na tenane pa javljam.
Poz.!

Edit: @najj, lepe cifre. :) Sve mi govori da ovaj Agility 3 disk treba izbegavati! :(
I to u sirokom luku:d Jednostavno ljudi se zalete na cifre koje nemaju pokrice u realnosti :S:

Sad pogledah na OCZ-ovom sajtu... pa njemu je deklaracija (bas za ovaj model od 60 giga) 525/475 MB/s :zgran:
OK, "up to", standardna prica... ali opet - 525/475!!! :zgran:

A onda pogledas onaj screen iz AS SSD-a... i tuga te u'vati.
165/72...

Vec vidim sledeci SF 3xxxx i deklaraciju 1000/1000 MB/s:D djaba sto je sata600:d ima da nabudje:D:D:D

Evo rezultata sa 120GB fw 2.06. MSI Intel P67 ATA3 je ploca.
Ono sto je ocaj, sto dnevno par puta freezuje, mada nije
potreban reset nego posle 30-60sec sve nastavi da radi.
Posebno je jadno sto najnoviji OCZ toolbox 2.36 ne radi sa
10.1.0.1008 Intel drajverim a ti su najnoviji.
Pre sam ima Excel Mangusta 120GB i ne primecujem neku razliku.

Ima li neko resenje na vidiku za ovaj freez efekat ?

attachment.php

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    181.5 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena od urednika:
Samo neki novi fw, nazalost...

Performanse za 120GB su vec lepse... ali to blokiranje sistema je SRAMOTA... imas srece da ti ne bsoduje.... mada pitanje da li od 10 freez-a neces popiti koji bsod... ja ovaj SSD vec kupio da je bolji firmware/kontroler jer je izbor u ovoj rupi ocajan :(

Resenja nema ceka se nov firmware na koji ce se jos pricekat... ja bi pratio pre svega corsair forum jer ljudi ne lazu kao ovi sa OCZ-a a cim SF prokomentarise problem na corsair forumu ces odma imati istinit komentar:
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=95688

pa posle uporedi sta ovi na OCZ forumu kazu

Poslednja izmena:
tebi je cak i dobro sto ne moras restart. ja sam ostavljao po sat vremena i ne ume da se oporavi. led za aktivnost hdda stalno svetli dok ne restartujem windows.
a dok se sve to desava, sve aplikacije koje su u ramu i dalje rade, i cak mogu da pokrenem stvari sa ostalih hddova, ali nista sa agility.

poseldnj intelovi driveri su 10.5, a sa njima dobro radi toolbox
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20023

a za freeze ili probaj neki od tutoriala na OCZ forumu ili kao sto je car rekao, da se ceka novi firmware.

Ево још једног "поносног" власника OCZ AGILITY 3 60gb :) Набавио сам свој примерак пре пар дана, без неког претераног распитивања, јер сам рачунао да не може да буде лоша куповина нови SF малтене по цени старог :) Док нисам видео ову тему мислио сам да су лошије перформансе у тестовима последица тога што ја имам стари чипсет (ICH8) и што ми је SSD повезан на SATA2 порт, али сада видим да и остали имају сличне резултате. Занима ме да ли су ове перформансе разлог за бригу што се тиче реалног рада, тј да ли би се осетила разлика у реалном раду да сам узео неки други SSD, нпр претходни SandForcе, Intel или можда Kingston? Ја сам прешао директно са хард диска и мени је разлика у брзини система небо и земља, али опет по овим резултатима испаде да смо се сви ми који смо купили овај SSD прилично испалили :)

U strahu da ce mi izbrisati post (posto ponavljam vec 21540540684068406 put):
Ne bi primetiti razliku :)

A JOJ, nije samo fw vec i HW nevalja!
Corsair cak povlaci i prodate "ispravne" SSD koje ne prouzrokuju bsod, znaci ima tu neki VECI *****

Over the past several days, we have analyzed issues associated with the stability of our recently released 120GB Force Series 3 SSD. Our review has identified that a significant percentage of these drive do not perform to specifications. The solution will require changes to both the SSD firmware and the hardware components of the SSD itself.

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=95688

ovo je za corsair ali ako solucije ne postoji za sf kontroler na corsair-u ja nevidim da ce ona postojati za OCZ... sad samo ostaje pitanje postenja OCZ-a da prizna

evo sta kaze OCZ:
http://www.ocztechnologyforum.com/f...-solid3-drives&p=642653&viewfull=1#post642653

Ja vam preporucujem svi koji ste kupili agility 3 da se registrujete na OCZ sajt i da traziste resenje.... ovo je cist bezobrazluk

Poslednja izmena:
Evo i ja da podelim rezultat Agility 3 SSD 120 Gb,

nema BSODa, 2x mi blokirao sistem u radu se IE, ali nisam siguran da je to zbog samog diska.

Prilozi

• vertex 3 OCZ 120 Gb.jpg
    vertex 3 OCZ 120 Gb.jpg
    536.4 KB · Pregleda: 109
Pa ako ne OC-jes 9mislim ako ti je OC netsabilan) onda je 100% SSD kriv...

Strasno a nasi uvoznici cekaju SF 2 kao ozeblo sunce... nista drugo nece da uvoze...... jer svi zele da kupe ****zovni SF!
Vec sam drugom pisao povodom drugih SSD... ali ne ocekujem ista pozitivno svi bi 500MB r/w!!!

Kaldim se da je alti vec rasprodao sve agility 3 modele, sta uradi "specifikacija" od ljudi...

update OCZ:
http://www.ocztechnologyforum.com/f...rdware-issues-reported-by-other-manufacturers

HAHAHAHHAHAHAHA pa ovo je dno dna izjava iz OCZ-a!, isti simptomi, svi placu ali OCZ ima problem samo sa 1% SSD-va jer su njihovi SSD projektoli oni sami i nema nista od zamene :))))))))

sufox, vlada_o vi mora da ste u tix <1% a alti izgleda je uvezao bar hiljadu istih kad se samo vas par zali :p

Poslednja izmena:
ljudi, ja sam znao da specifikacija vazi samo za atto benchmark sto se tice agility 3... vertex 3 je nesto drugo kao i njegova cena...

ja sam svojim zadovoljan, nisam imao nijedan BSOD a sad cu postaviti i svoj rezic u crystal-u, sa ovako pola popunjenim ssd-om....

Nije mi baš jasno

Nije mi baš jasno, ovo su rezultati iz ove teme s početka za Agility 3:

asssdms.jpg

Ovo su moji rezultati za 2 godine star i korišćen Kingston V40 (u stvari Intel-V s najnovijim FW).

askinstonv.png

Napominjem da je moj disk u upotrebi dve godine, da je ovo druga duga ploča, pošto sam pre neki dan zamenio neispravnu i da nisam stigao da reinstaliram Win - samo je vraćen ghost pre zamene - što se vidi po problemu s 4K align-u.

Write je očigledno veći ipak je to za 50% veći disk, a i intel-V ima veštački nametnut write limit, ali ipak da li je moguće da posle toliko vremen SF nije uspeo da napravi neki pomak -ako je ovako poručujem ja sebi jedan Intel 320, da ne razmišljam :)

Cekaj, stani... pre piva, samo baci pogled - pa posle natenane brsti temu :d

C300... onaj isti sto si mu vec kacio sliku :smoke:

as-ssd-bench-c300-ctfdda.png

Eh to, bar me poštedi čitanja teme sa više strana. Ovo gore nije mala razlika, pa makar "na papiru" ako se ne primećuje u praksi tj. realnom radu. :zgran:
Samo kada ovo uzmem u obzir shvatam zašto mnogi od vas potenciraju i dalje "starije" modele.

Vlada_o, na kojoj je to ploci testirano? nativni sata III kontroler??

evo mojih rezova iz crystal-a, pola napunjen ssd skoro...

ogranicenje marvel-a je priblizno 400 mb/s sto se i vidi iz ATTO rezova koje sam vec kacio a i ovde....

Vladin agility 3 je 120 gb i naravno da ima bolje rezove a mislim i nativni sata III....

crystaldiskmark.jpg

Jeste, u pitanju je sata III kontroler sa Intel P67 cipseta(ASUS P67 deluxe).

zaista dobri rezovi, ja sam znao da ce mene da zakolje marvel ali sta je tu je... bar sve sljaka super bez BSOD-ova za sada:)

EVO JOS JEDNOG MALO BOLJEG REZA U CRYSTAL-U....

crystaldiskmark762011.jpg

Kompresibilni podaci :)

sve su tako ljudi na ocz i napisali u product sheet-u...

Nazad
Vrh Dno