Šta je novo?

SportsDirect / USC.co.uk (FAQ u prvom postu)

Luduju oni nesto tu sa postarinama.
Juce sam gledao koliko bi me izaslo da kupim jedne patike i bila postarina 24e. Posto sam samo to hteo, platio sam jednom od onih preprodavaca jer je njegova cena 8.8f (sa funtom 150 din), sto je oko 1000din ustede.
Sada opet ubacio iste patike i postarina je 14e, sto pravi razliku od 400din. Sigurno da bi mi to bila bolja opcije jer dobijam brze i bez cimanja sa sporednim likovima. Ovako cu mozda morati i postarinu za post express da platim.

:mad:

Na kraju će da podignu poštarinu i reći će da je sajt zabagovao... kao jedno 10 puta do sada što su radili. :)

Evo popust 20% danas, pa imam jedno pitanje. Da li sada mogu da narucim robu za 60e, to je uz popust 48e? Oce ga racunati kao 48 ili 60, na carini?

Ja pretpostavljam da će u paketu biti račun na kojem je već zaračunat popust, tj. pisaće 48e, a DHL računa dažbine prema računu... Ali nemoj posle mene da juriš za špediciju i ostalo ako nisam u pravu :d.

Ja isto nisam bio siguran pa sam jutros naručio robu do 50e jer je u korpi bila prikazana puna cena - popust. Međutim na email mi je stigla potvrda narudžbine sa već umanjenim cenama gde se ne vidi full cena već plaćena, tako da bi verovatno tako trebao da izgleda i račun uz pošiljku, što znači da se može narućiti i za oko 60e. SD je izgleda ovih dana smanjio i cene poštarine pošto je sada za Srbiju minimum 12e. Za moju pošiljku je iznela 14,39e a ranije sam za slične pošiljke plaćao preko 20e.

pdv i carina se placaju na krajnju vrednost racuna, ali se granica gleda za normalnu cenu.

Popust zabagovao. Ubacis stvar od 10 € on napise popust -2€ = 10€.

pdv i carina se placaju na krajnju vrednost racuna, ali se granica gleda za normalnu cenu.
Otkud ti to? Ako na računu stoji krajnji iznos sa već uračunatim popustom, odakle carina zna da je uopšte popusta bilo?

Ni meni nema smisla. To bi znacilo da ne smes da uzimas artikle na popustu? :)

nismo se razumeli.
ukoliko ne pise da ima popust, onda naravno da se ta cifra gleda.

ali na fakturama uglavnom pisu popusti. i naravno da smes da uzmes na popustu i carina se i obracunava po toj placenoj ceni, ali ne moze kinez npr da napise 95% popusta na mobilni telefon i da se to ne carini uopste.
sve u svemu, ne gleda se krajnji iznos za tu granicu nego iznos bez popusta ukoliko isti pise na fakturi.

Inace su jako cudni sa time i svasta moze da prodje ukoliko carinik tako misli. evo npr, moja firma je pored robe koju uzima dobila i neke uzorke od proizvodjaca. na fakturi stoji pojedinacna cena zuzorka, ali ukupna cena za tu stavku je 0. Morali smo da platimo i carinu i pdv na te stavke iako ne ulaze u krajnji iznos fakture.

Evo danas radi kod "sun20". A ja naručio pre neki dan... :S:

Meni neće da prođe American Express kartica???
A neće ni hrvatski PayPal, kaže ne može da se plati hrvatskim nalogom, a pošalje u Srbiju (što je apsolutno netačno). Ima li još neko slučnih problema?
Inače, srpski PayPal mi je iz opravdanih razloga privremeno nefunkcionalan - menja se kartica.

Jesi je menjao skoro ili je stara? Amex nema country code, mozda su prestali da je prihvataju zbog toga.
A a PayPal su mozda odlucili da menjaju politiku.
Dodaj Amex na srpski PP nalog?

Dodao AmEx na srpski nalog, namestio je kao primarnu i prošlo plaćanje.
Hvala alfa...

Da li mogu da kod iskoristim danas, a da narucim tek za 7 dana? Sada kad udjem u korpu sve je snizeno, da li ce ostati tako ako nista ne budem menjao ili ce sutra biti stare cene bez snizenja?

A neće ni hrvatski PayPal, kaže ne može da se plati hrvatskim nalogom, a pošalje u Srbiju (što je apsolutno netačno). Ima li još neko slučnih problema?
.
Ja sam upravo zbog SDa otvorio srpski PP jer nisu hteli da šalju ni prošle godine .

I jesmo zakljucili nesto? Uz ovaj popust, i dalje porucujemo za 50e ili da rizikujemo za 60e?

nema šta da rizikuješ, krajnji račun je sa uračunatim popustom, videćeš kad ti stigne na mejl. provereno juče.
samo pazi da roba sa popustom ne pređe 50 evra i to je to.

Meni je danas stigao paket naručen u nedelju i na računu se nigde ne pominje popust. Svi iznosi su umanjeni i ukupan iznos je 39,33 eura bez poštarine, tako da oni koji su sa popustom imali račun ispod 50 evra ne treba da brinu.

ja poručio u nedelju i još uvek mi stoji Awaiting Courier Pickup:mad:

Poslednja izmena od urednika:
Vazio je do cetvrtka u ponoc, verovatno po GMT vremenu. Znaci do jutros u 01h. Da potvrdim, napunio sam korpu sa otprilike 61-2e, ukucao kupon i dobio krajnju cifru za placanje 48.69 + shipping 14.39e. Nije lose...
tnx @acajanex

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno