Simke1984
Slavan
- Učlanjen(a)
- 19.08.2011
- Poena
- 475
odose i moji koferi preko Getwick-a. Ja sam uzeo onaj set od tri komada, pa cemo videti.. nadam se da nece braca da ih :smash: i :cigar:Obavezno javi kad stigne! Koje si uzeo?
odose i moji koferi preko Getwick-a. Ja sam uzeo onaj set od tri komada, pa cemo videti.. nadam se da nece braca da ih :smash: i :cigar:Obavezno javi kad stigne! Koje si uzeo?
Postarina se ne racuna u cenu paketa,dakle paket neka bude 49.9 recimo,postarina je posebna stavka,ne mogu da ti carine i oporezuju postarinu
btw ima li neko da odgovori na moje malopredjasnje pitanje u vezi kasnjenja paketa i sajta usc?![]()
Prilicno sam siguran da ovo nije tacno, mozda ce neko moci da potvrdi. Carinska osnovica je vrednost robe + postarina
naprotiv, ovo sto si ti rekao nije tacno! Svi paketi koji se salju preko dhl express-a se ne carine ukoliko im vrednost samog paketa ne prelazi 49.99 eura bez postarine.
Ako porucis nesto 50+ eura vrednosti, onda ide carina (22%), pdv (20%) spediterksa usluga (4200 dinara) i to na vrednost paketa + postarina!
Govorim iz licnog iskustva sa preko 50 paketa koje sam primao u zagnjih par godina, koji su mi slati sa razlicitih strana sveta DHL EXPRESS-om.
odose i moji koferi preko Getwick-a. Ja sam uzeo onaj set od tri komada, pa cemo videti.. nadam se da nece braca da ih :smash: i :cigar:
...
Vodite racuna da je ovo ubrzani postupak i u njemu je fiksno za robu 10% poreza. ...
Moji koferi se užasno sporo vuku. Naručeni su još 7. Juče su stigli u Austriju, danas ih još uvek nema nigde. Ja naručio četri komada, dva od 5 evra i dva od 7 za celu porodicu. :-D
Preko Hrvatske. Plašim se da ništa od toga da mi stigne pošto vidim da je vraćeno za Ljubljanu, a nije promenjen tracking broj. :-/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari