Šta je novo?

SportsDirect / USC.co.uk (FAQ u prvom postu)

Ha sad vidim temu prvi put. Sve pohvale za Sports Direct oblacim se tamo vec par godina odlicana radnja sa jeftinim cenama i vrh brendovima.
Al jedna opaska posto sam bio u pre par nedelja u Uk npr. trazio sam odgovarajuci sorc bermude i na slikama kao sto vi kupujete on line sorcevi su extra ali kad sam ih probavao tamo svi su bili uz nogu neki cudan fazon jedva sam nasao normalne bermude pazite da se ne zeznete.
 
Mozda nije do sorca, mozda imas debelu nogu :beat:
 
btw, otkrio sam zašto nema odbitka poreza. Internet odnosno online kupovina nije oslobođena.


Ne, to nije to.

Link koji si dao odnosi se na situacije kada kupiš robu, platiš VAT, a zatim tražiš (i dobiješ) refundaciju prilikom izlaska iz EU zone. To je povraćaj poreza.

Ovde pak pričamo o tome da prodavac ne treba ni da zaračuna VAT. Mnogi on-line trgovci u UK tako rade (ali mnogi i ne rade). Ja konkretno znam za bar jednu prodavnicu satova: ako nisi u EU, ne naplate ti VAT.
 
Mozda nije do sorca, mozda imas debelu nogu :beat:
Ima i toga šorcevi su napravljeni za žensku gradju tj. mršave noge pajam24 tebi bi pasovali sigurno :d
ali pajam24 meni pošto imam mišićave noge to i nemože baš.
Elem to je neki Russel Bred fazon bermude su im ko ženske pa zato kažem da se ne zeznete ovako čak kad iz uzmeš u ruku su skorz normalne dok ih ne probaš.
Jedan od primera.slim-denim-bermudas_244501-194x.jpeg
 
prosla i meni u crnoj gori fora sa hrvatskom postarinom. Cak su se i radnici u dhl-u cudili kako samo 9 ura postarine. I jos mi se izvinjavali sto je malo kasnila posiljka jer je greskom bila poslata u zagreb :)
 
Ima DHL da uvede nov policy zbog vas :d
 
Jel vidjao neko na SD ovo:

41ah5h8mvwlaa300.jpg

p20100416180546313.jpg


To su ronilačke patike ali obzirom da ja leti ne nosim ni papuče ni sandale ovo mi je ranijih godina bio neki kompromis izmedju to dvoje kada je letovanje u pitanju

Pretražih pod svim mogućim imenima koja su mi pala na pamet ali ne nadjoh a čudno mi da SD nema nešto:d
 
@NightCrawler

Nalaze se u rubrici "Water Sports".
Ukucaj u pretrazi "Splasher Shoes" i naćićeš ih.
 
Poslednja izmena:
Pitanje za sve koji su narucivali na foru preko hrvatske. Narucio sam isto tako ali mi sad u tracking-u stoji:

9 Please contact DHL

8 Shipment arrived at incorrect facility. Sent to correct destination

Da li je i vama ovako pisalo? Da li treba da kontaktiram DHL ili ce oni sami preusmeriti na Srbiju. Ovako mi stoji vec drugi dan.
 
ocekuj ga danas ili sjutra na tvoju adresu. Meni je isto to stojalo i sami su preusmjerili gdje treba. Jos se izvinjavali poslije iz DHLa sto je posiljka malo kasnila jer je zalutala :)
 
Ljudi ne morate uvek na Croatia, budite malo mastoviti, pa koji put napisite i Slovenia. Isto stize, al da bas ovi ne provale tako lako :)
 
Ne znam, meni svojevremeno nisi prihvatali slovenački pp i adresu u Srbiji, sad je obrnuto....
 
zdravo svima,nov sam na forumu tako da sam hteo nesto da pitam u vezi narucivanja.posto do sada nisam imao iskustva sa narucivanjem iz inostranstva,hteo sam da pitam koja je procedura oko toga,pocev od placanja?imam visu karticu,i sta dalje treba da uradim da bih narucio stvari?na SD-u sam se upravo registrovao.hvala unapred :)
 
Da procitas od pocetka ovu temu... :D:D:D
 
@briblav
E pa dobrodošao:), ja sam stari ali nisam baš redovan:)
Ne znam koliko si dobar sa engleskim ali ako si se sam registrovao onda dovoljno u svakom slučaju.
Znači sve ono što hoćeš da kupiš ubaciš u korpu, na kraju klikneš na check out tu izabereš visa karticu (a ne bi bilo loše i da se registruješ na paypal - imaš temu o tome), platiš i čekaš da ti stigne!
Naravno, ono najbitnije zaboravih nikako ne prelazi preko 49,99 eur bez poštarine, znači u jednom paketu može maksimalno 49,99 + shipping (ne bitno koliki je) a to si valjda pročitao u ovoj temi. U suprotnom će te odrati za špediciju, carinu, pdv... to ti je to ukratko, samo ispod 50eur i nema šta drugo da zezneš. I gledaj šta kupuješ, jer ima stvari kojima je cena ista kao i ovde, uglavnom gledaj šta je na popustu/rasprodaji/clearance... da se ne bi posle žalio:)

Nego htedoh da pitam jel neko naručivao neku jaknu? Za majice, dukseve... mi nije bila frka i uglavnom je sve što sam naručio super. Ali kod jakne mi je teško da procenim kakva je, koliko je topla i sl., a bojim se i da nema nešto dobro za ispod 50 eur.
Druga stvar, ima lepih walking shoes od karrimora recimo, ali vidim da pljuju njihove patike za trčanje pa jel neko odavde naručivao karrimor obuću? Takođe i kako se uklapaju veličine, tamo na sajtu su slepci dali odnos veličina između adidas/nike/reebok a njihovu marku karrimor ne pominju. Mada meni su jedne nike 7,5 taman, a adidas 8 malo tesan... obićiću još ovih dana domaće trgovine, nadam se da ću naći nešto, mada teško. Jer mi se ne naručuje obuća, nije samo veličina i kvalitet u pitanju, već i subjektivan osećaj udobnosti... ali džabe kad ovde kod nas nema ništa pristojno za pristojne novce:(

PS P307 jel se šališ???
Zar treba dva dana da čita poruke tipa "moj paket je krenuo iz Leedsa", "paket je sad u Budimpešti", "evo ga sad na carini", "uh moj je zaustavio semafor", "moj je greškom skrenuo desno kod Albukerkija" i tako u krug...
 
Poslednja izmena:
Procitao sam to u vezi carine i pdv-a.A koja je razlika izmedju Vise i Pay Pala?A predpostavljam da moram uneti broj vise kartice tako? :D
 
@ Jeremy to sto sam se salio, nakon ovog pitanja gore je postao ozboljan predlog i dodao bi da treba procitati i temu o paypal-u ...
Sad sam stvarno oziljan, vidis da covek, momak, dete, ne zna sta prica i nije mu jasno ni sta pita...
 
ne zna sta prica i nije mu jasno ni sta pita...

"da, da, ovaj decko je vise zbunjen od dva ****** u buretu":):):)
(ovo je samo neki citat, nema veze ni sa cim a ni protiv koga, upravo gledam crtani pred spavanje;-))

I ja sam mu predlozio da procita o paypalu.
Nazalost briblav, sta je visa a sta paypal ne moze ovde u par recenica da se objasni... kao sto smo ti rekli imas temu o paypalu i puno informacija na netu, pa procitaj.

Da se vratim na moju temu, ako sutra ne nadjem pristojnu obucu za pristojne novce narucujem karrimor za 25€, bicu zamorac:) stvarno mrzim da lutam po radnjama, zato je sd konza. U poslednjih 5 godina nisam kupio garderobe ko za proteklih 5 meseci;-)
 
Hvala na odgovoru clanu MASSTER. Tvoj odgovor me je naterao da cekam dok ne stigne i stigao vrlo brzo za 5-6 dana. Na DHL-ovom tracking-u jos stoji da je u transportu.
 
Pitanje za ljude koji su rekli da su narucivali sa Slovenijom umesto Hrvatske. Sta stavljaju u post code jer nas petocifreni ne prihvata?
 
Slovenci imaju 4 broja , a mi 5 . Jesto to problem ali ne mora da bude. Zavisi ko gde u Srbiji zivi. Ako napises 1100 Beograd , znaci bez jedne nule na kraju nema veze. Ako je neko na postanskom broju gde je 5-ti broj vazan, onda neka preskace opciju Slovenije.
 
Samo vi tako radite da bi ustedeli 5-10 evra pa kada nam zabrane slanje ovamo pitacu vas...a zalite se na carinu i sl...pa isti ste stalno trazite neke krivine..
 
Poslednja izmena:
lol

Pa normalno kad nema logike da slanje ovamo bude skuplje. Stvar je principa.
 
Samo vi tako radite da bi ustedeli 5-10 evra pa kada nam zabrane slanje ovamo pitacu vas...a zalite se na carinu i sl...pa isti ste stalno trazite neke krivine..

10€ je 1 dnevnica u Beogradu..
Da su mi se roditelji nakrali i uništili neku firmu danas me verovatno ne bi interesovao SD i DHL već bi pazario u Delta Sportu svakih nedelju dana, čim mi se isprljaju stvari od prošle nedelje...
 
Pa normalno kad nema logike da slanje ovamo bude skuplje. Stvar je principa.

Ima logike oni su EU mi nismo...EU je jedno trziste a mi nismo, oni mogu da rade u bilo kojoj zemlji EU (dobro CRO jos ne u potpunosti ali to ne menja stvar) a mi ne, svaki gradjanin EU ima ista prava u svakoj zemlji clanici itd i tako to...to sto smo geografski blizu EU ne menja stvar.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno