U svakom slučaju, ono šta sam hteo da kažem je da su većini ljudi koje ne zanima fotografija to jedini parametri pri kupovini aparata - Mpix i zum.
Šta je tu čudno, kad i sam kažeš da ih ne zanima fotografija?
U svakom slučaju, ono šta sam hteo da kažem je da su većini ljudi koje ne zanima fotografija to jedini parametri pri kupovini aparata - Mpix i zum.
dok je fotografija bila privilegaija odredjenih koji su ulozili u opremu, da!Ne kapiram, pa jel svetsku fotografiju chine agencije ?Da je srece da tih agencija nema, fotografi bi mogli da zarade neshto od svog rada a ne da rade za bednu platu
![]()
pre par godina sam citao negde da experimentisu sa nekim novim tipom senzora, ne secam se vise - cak je i neki srbin bio ukljucen u taj projekat. nazalost nista od tada nisam citao o tome, a i nema ga. a obecavali su izuzetnu osetljivost na fotone.
u principu ne da verujem, nego sam siguran. nista tu nije neobicno. samo je pitanje vremena.
koga ne mrzi da cita, ovaj casopis nisam pratio par meseci unazad, ali sam ga citao redovno i odlican je - tu ima razmisljanja fotografa o raznim temama i nacinu zarade novca od fotografije kao posla koji se menja.
http://digitaljournalist.org/archives.html
http://www.digitaljournalist.org/
Ne razumem zašto svaku temu o prosumer aparatima (a i šire) morate da u*erete s istom pričom kako je DSLR bolji od prosumera, kako bez dva tela i pet objektiva bolje ni da ne krećete da slikate dečji rođendan, itd.
Gori ste bre i od audiofila :d
tu ima nastavak kako se moze jos i naci neki hleb, ali....nista nije isto, niti ce biti. ima jos brda razmisljanja - isto neki papucari koji vole da se blamiraju poput mene :d
-
fotografija kakvu mi poznajemo se menja, i posla nece nacelno biti manje - ali pro fotografi ce nestati u ogromnom postotku. jer je zbog `omrazenog` malenog paketa u formi fotica svako uz malo truda skoro pa profesionalac za ogroman broj zadataka koji treba nekom poslodavcu.
ja sve samo gledam u postotku. a postotak nikako ne ide u prilog DSLR
DSLR koncept možda bude zamenjen nekim mirrorless sistemom
ali ne verujem da će u skorije vreme moći da smanje senzore.
Pa srednji format još uvek postoji i ne izgleda kao da će uskoro nestati.
zeleni_zub je napisao(la):I ne možeš da kažeš da se ne vidi velika razlika između srednjeg formata i 35mm...
ima li koga tu je napisao(la):pre par godina sam citao negde da experimentisu sa nekim novim tipom senzora, ne secam se vise - cak je i neki srbin bio ukljucen u taj projekat. nazalost nista od tada nisam citao o tome, a i nema ga. a obecavali su izuzetnu osetljivost na fotone.
a 640 moze skoro sve sto moze i dslr, osim low lighta.
a 640 moze skoro sve sto moze i dslr, osim low lighta.
Dobro, ako baš insistiraš da se blamiraš ko sam ja da te sprečavam.
Pa bre shta ja onda vuchem ovih 20 kila opreme ko ludak, kad to sve moze i kompakt koji staje u dzepAko to moze A640, zamisli shta bi S95 radio, pa to da fotkash shta ocesh, a mozesh i filmove da snimash i prodajesh u holivudu, posto je Ready for the HD :d
covek se ili zestoko blamira (sto rece nickname), ili se sprda sa svima...
pa paun i perje, i ja to isto radim. glupo je da se pojavis kao da slikash nesto i izvadish...a630
a ocekujesh lovu. ovako oni misle eto...nisam dzabe platio
a za filmove, za holivud ne znam...ali za cnn, bbc i ostale papucare jeste![]()
@ nickname - vidish kao drugi ljudi kada se ne slazu, oni su makar duhoviti. a ti eto moderator, pa josh i geak. i to na IT forumu. treba da idesh na grand forum, pristaje ti.
sx200is ima spor fokus i nije dobar aparat u tom smislu - a630 jeste
ajde mi nabrojte sta to ne moze po danu da slika a630?
teoretski da ima osetljivost cipa kao dslr mogao bi ama bas sve, osim continius fokusa - koji se bas cesto koristi. fokus mu uopste nije los kao sto vi ocigledno mislite. skoro 3 slicice u sekundi, milina (do pre 15 godina to je ho standard).
1001 put sam radio paralelno testirajuci mogucnosti kanona a630 i nije bas sve crno i belo kao sto pricate. sa sx200is nisam zadovoljan u tom smislu i razlika je primetna. sa a630 nije. e i blic se sporo puni, i naravno nije toliko jak. poprilicno je neupotrebljiv ako ti treba vise slika sa blicem uzastopno. ali to spada u low light, od koga sam se ogradio.
Razlika izmedju prosumera i DSLRa je drastichna, to moze da vidi totalni laik, razlika izmedju 5000 i 10000e pojachala je toliko mizerna da niko od njih ne moze ni da je chuje, loshe ti je poredjenje![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari