Šta je novo?

Splinter Cell: Double Agent

lol! Izgleda da je Ubisoft sam sebi zabio noz u ledja, preduhitrio je ponovonapunjenog i brijaca! Hvala Ubi!

http://patches.ubi.com/splinter_cell_double_agent/
evo prvog patcha...
kao sto sam i rekao... samo jos uvek nema changelog...

Probah patch, ubacili su podesavanje AA, sto do sada nije bila kao opcija u Display Settings. Na NVIDIA karticama moracete se odluciti ili za AA, ili za HDR, a sto se ATI ownera tice, pretpostavljam da ce raditi obe opcije istovremeno, mada ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, jer nisam probao.
Da ovaj patch ne donosi nista bitnije sto se tice SP uzitka, govori i citat sa jednog od gamerskih sajtova :

This v1.01 patch fixes some anti-aliasing hiccups, but mainly addresses multiplayer problems such as invitations, squad features, and disconnect issues.

ajd proverite/potvrdite vi sto imate igru ovo:

X:\Program Files\Ubisoft\Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent\SCDA-Offline\System\Videos\pre_loading_pc.bmp

trebalo bi da je to ovo u attach...zanimljivo :d

potvrdjujem da postoji ta slika :) a takodje potvrdjujem da "interNETSHOW" verzija razlomljenog exe-a :p za offline radi ,online nisam probao mada kazu da radi !

Takodje potvrdjujem za sliku.Verzija koju sam nabavio dolazi na dva DVD-a.Za instalaciju mi je bilo potrebno 16GB "manevarskog" prostora a inace sama igra sa high teksturama zauzima 10GB na hardu.Nisam uspeo nesto mnogo da odigram ali pocetni utisak je odlican.Inace ostale utiske javljam cim se malo uhodam u igru.
Pozdrav

DVD9 to 2xDVD5

Igra je imala potencijala za prebacivanje na 12 CD-ova, steta zbog tog prvog CD-a... Evo DVD9 to 2xDVD5 konverzije:

Kreirati dva temp dira na hard disku, npr. SCDA DVD1 i SCDA DVD2. U prvi prekopirati sav sadrzaj za diska, u drugi temp dir prebaciti foldere disk7, disk8, disk9, disk10, disk11 i disk12, znaci ici cut -> paste, da ih posle nema u prvom temp diru, potom iz prvog temp dira prekopirati sve fajlove i foldere osim disk1, disk2... disk6 u drugi temp dir (znaci to su Support, Media folderi i ostali sitni fajlovi). U drugom temp diru otvoritite Autorun.inf sa notepadom i obrisite liniju: open=SCDAAutorun.exe, potom u prvom temp diru prebaciti kabinete iz direktorijuma disk2, disk3,... disk6 u disk1, tako da svi kabineti budu na jednom mestu, slicno uraditi i u drugom temp diru, prebaciti kabinete iz foldera disk8, disk9,... disk12 u folder disk7. Po potrebi kreirati foldere na prvom i drugom temp diru za patch, cra... Ovako pripremljene, sadrzaje oba temp dira snimiti na DVD5 sa labelom (ovde mozete sta ocete) npr. SCDA DVD1 i SCDA DVD2. Igra ce traziti disk 8 koji sadrzi preostale kabinete, ubaci se DVD2 i setup odradi svoje. Testirano i radi!

P.S. Moderatori ako ima nesto slicno u ovoj temi i da radi, ovaj post slobodno obrisite.

Da li neko zna kad ce igra doci u BG i koliko ce kostati... ili je vec ima u prodaji?

Zar je toliko skup Dual Layer disk?

Igra je imala potencijala za prebacivanje na 12 CD-ova, steta zbog tog prvog CD-a... Evo DVD9 to 2xDVD5 konverzije:

Kreirati dva temp dira na hard disku, npr. SCDA DVD1 i SCDA DVD2. U prvi prekopirati sav sadrzaj za diska, u drugi temp dir prebaciti foldere disk7, disk8, disk9, disk10, disk11 i disk12, znaci ici cut -> paste, da ih posle nema u prvom temp diru, potom iz prvog temp dira prekopirati sve fajlove i foldere osim disk1, disk2... disk6 u drugi temp dir (znaci to su Support, Media folderi i ostali sitni fajlovi). U drugom temp diru otvoritite Autorun.inf sa notepadom i obrisite liniju: open=SCDAAutorun.exe, potom u prvom temp diru prebaciti kabinete iz direktorijuma disk2, disk3,... disk6 u disk1, tako da svi kabineti budu na jednom mestu, slicno uraditi i u drugom temp diru, prebaciti kabinete iz foldera disk8, disk9,... disk12 u folder disk7. Po potrebi kreirati foldere na prvom i drugom temp diru za patch, cra... Ovako pripremljene, sadrzaje oba temp dira snimiti na DVD5 sa labelom (ovde mozete sta ocete) npr. SCDA DVD1 i SCDA DVD2. Igra ce traziti disk 8 koji sadrzi preostale kabinete, ubaci se DVD2 i setup odradi svoje. Testirano i radi!

P.S. Moderatori ako ima nesto slicno u ovoj temi i da radi, ovaj post slobodno obrisite.

Pa zar nije jednostavnije koristiti UltrIso npr. i odraditi sve za tren???? Ovo kao kad bih rekao: Ljudi, znam nacin kako oprati ves. Skupis sve na gomilu, odneses na reku, i ribaj. A ves masina postoji odavno :p. Klik i gotovo :D

Da, da ves masina je super za sitnije stvari kao sto su bele majce, trenerke, tanki duksevi... nego probaj ti oprati u ves masini cebe (Splinter Cell 4, Dark Messiah...) koje suvo tezi 20kg... neka hvala, dok ja docekam da UltarISO kompajlira dupke pun image na HDD-u, ja sam vec zavrsio sa snimanjem moje konverzije na DVD5.

Nego imam jedan problem, igrao sam trening u onoj beloj sobi, kada iskljucim HDR, tj grafiku stavim na Standard mod sve bude previse belo, ne mogu u opste da vidim one bele ploce iza kojih se sakrivam od kamera, kao da je kontrast otiso u PM, no kada se ukljuci HDR sve se vidi kako treba ali i sve ide sporije. Ima li resenja za ovaj problem?

Da, da ves masina je super za sitnije stvari kao sto su bele majce, trenerke, tanki duksevi... nego probaj ti oprati u ves masini cebe (Splinter Cell 4, Dark Messiah...) koje suvo tezi 20kg... neka hvala, dok ja docekam da UltarISO kompajlira dupke pun image na HDD-u, ja sam vec zavrsio sa snimanjem moje konverzije na DVD5.

Nego imam jedan problem, igrao sam trening u onoj beloj sobi, kada iskljucim HDR, tj grafiku stavim na Standard mod sve bude previse belo, ne mogu u opste da vidim one bele ploce iza kojih se sakrivam od kamera, kao da je kontrast otiso u PM, no kada se ukljuci HDR sve se vidi kako treba ali i sve ide sporije. Ima li resenja za ovaj problem?

Izbacivanje nepotrebnih stvari sa ultra iso daleko je jednostavnije nego tvoje kopiranje na hdd i potom pravljenje custom labela, dok sa ultra isto ostaje originalan label, izbacis nepotrebne .cab fajlove (shodno disku koji pravis), i save as ... i gotovo ... bre, ej bre, gotovo ... kakvo crno kompajliranje ????

Sto se treninga tice, nisam ga igrao, te ti ne mogu dati odgovor :)

a mozda ova igra ipak zasluzuje rezanje na DL disku? po meni, da......

Poslednja izmena:
Ovde nedostaje nesto, nema onog smeka sunjanja u mrklom mraku kao u prvom delu, tamo su senke bile na sve strane, prolazis pored roletne i usledi jaw dropping efekat, udjes u mrak i nevidis sebe, vidljivost je zavisila koliko je svetla bilo na semovom odelu, a ovde kada je svetlo na ledjima zeleno neprijatelj "kao" ne vidi prst pred okom, yeah, right... Stvarno mi nedostaju senke iz prvog dela...

Pošto sam odigrao sve SC-ove do sada imam potrebu da kažem reč-dve...

Prvo, na mjojo mašini [A64 3200+, 2GB, 7800gt] radi vrlo pristojno [sa uključenim next gen-om]. Doduše, nisam daleko odmakao, ali za sada sve izgleda OK.

Drugo, i mnogo važnije: ova igra ne pruža ni 10 deo onog šmeka koji su imali prethodni delovi... Iz svakog frejma se oseća miris Sonija i XBox-a, a to je - po meni - veliki korak unazad za one koji su igrali prethodne delove na PC-ju.

Nisam siguran da ovo uopšte vredi igrati do kraja.

Iz svakog frejma se oseća miris Sonija i XBox-a, a to je - po meni - veliki korak unazad za one koji su igrali prethodne delove na PC-ju.

Pa i prvi SC je bio originalno za XBOX, ali je bio x*n puta bolji od sledeceg x-tog nastavka, meni je prvi deo ne prevazidjen, ne znam zasto jednostavno nisu poboljsali sistem senki iz prvog dela? Senke su tamo izgledale mnooogo bolje nego sada u ovom cetvrtom, next gen delu. Kupicu sebi jedan FX5900XT, cisto da imam HW na kom mogu da igram SC1 kako treba.

Da li neko moze da potvrdi, moze li se "dupli agent" pokrenuti na graf.kartici koja ima shedere 2.0 , posto sam procitao na ovom forumu da igra zahteva shedere 3.0 ???!!!!

hvala

ma naravno da ce moci. koji devaloper bi bio lud da ogranici igru na 3.0 shadere i tako izgubi min 50% kupaca

googlajte malo mislim da je izasao "nezvanicni" patch koji omogucava igranje na ps2.0

@ivke76
ma nemogu da nadjem taj patch,nasao sam na forumima neku caku da se izmene neke linije u fajlu splinter.ini , ali nije provereno dal to radi, a taj patch koji ima v1.01 je nekih 24 mb

te cake sa izmenom splinter.ini fajla ili kako se vec zove ne rade..
provereno....
ceka se zvanican patch koji ce ubaciti podrsku, ali taj pac najverovatnije nece ugledati svetlost dana... :)

A sto ne bi ugledao svetlost dana... ili bar svetlost na kraju tunela?

Zbog teranja kupaca/igraca da upgradeuju hardver!

Ja sam toliko opsednut sa 8800 GTX da moram i ovde da je pomenem... Kada ce napraviti igricu koja ce seckati na ovom monstrumu? Znaci upgrade graficke i jos malo memorije i sta ce posle? Da namerno prave neoptimizovane igrice?

Da namerno prave neoptimizovane igrice?

da si ti meni ziv i zdrav to vec uveliko rade a sto se tice ovog gov***a od skoro 11gb stvarno nemam reci,za koji ku**c 11gb kada igra moze da se predje za 4 sata a stvarno izgleda kao chaos theory (tu i tamo neka manja sminka ali isti k.) a zahtevnija troduplo i btw kako vam izgledaju senke kada stavite sve na high?meni izgledaju losije nego u chaos theory-ju tamo se bar naslucuje soft shadows ovde izgleda malo mnogo kockasto za "next gen" i "soft" shadows

cisto sumnjam da ona sece i na slabijim kartama, a kamoli na 8800.

Evo ja sam instalirao odigrao par nivoa i uninstall! Igrao sam i prelazio prethodne delove , ali mi ovaj jednostavno nema vise tog smeka!
Zahtevna je do bola , na mojoj konf jedva radi a ne izgleda nista specijalno!

Boga mi, ako je istina ono što Tweak Town tvrdi za NFS C, da su R6xx kartice brže od G7x kartica zbog 3:1 arhitekture, odnosno više pajplajna, onda očekujem da NFS C leti na G80, a isto tako da i SC Double Agent radi dosta brže...

Mislis R5xx kartice ? ;)

Vrh Dno