Šta je novo?

Splinter Cell: Blacklist

Ja kad sam video na gameplay klipu, pritisni Q za ovakav kill ili E za ovakav, već sam znao kolko je gameplaye intuitivan i zanimljiv.

More bre Splinter Cell kec i dvojka morao si da se pomucis da predes, i da razmislis kako šta i gde, ovo je više manje stisni dugme u pravo vreme.

ja nisam igrao jos ni jedan od spilnter cell naslova, tako da mi je ovo super :D.

Ja kad sam video na gameplay klipu, pritisni Q za ovakav kill ili E za ovakav, već sam znao kolko je gameplaye intuitivan i zanimljiv.

More bre Splinter Cell kec i dvojka morao si da se pomucis da predes, i da razmislis kako šta i gde, ovo je više manje stisni dugme u pravo vreme.

I trojka je odlicna, na nivou prva dva dela, a donela je i neke novine u gamepleju novine koje su poboljsale kvalitet, za razliku od svih delova posle toga, oni su doneli novine koje su pobrisale sve sto je valjalo.

ja nisam igrao jos ni jedan od spilnter cell naslova, tako da mi je ovo super :D.

Tebi savetujem da ostanes na ovom SC. Cim ti se toliko svidja, veruj mi, u SC 1, 2 i 3 ne bi poziveo 5 minuta :).

Igrao sam oko sat vremena. Dosadna igra, prica krs uz americku izdrk..u propagandu, vec vidjeno 1000x. Ne kazem da ne moze da se igra ali.. tezina realistic jer mi ne pada na pamet da se vise mucim u ovako prosecnom naslovu.

Sto je najjaci trip bolje radi sa dx11 nego dx9 :d Muljava grafika sa nekim kao dx11 efektima, oko 45-50 fps u proseku, ultra/high, hbao, fxaa, senke medium, tess on. Ovo je cpu zahtevnije od C3, tako mi deluje, ubija sva 4 jezgra, mozda zbog teselacije (aktivirana a nemam nvidia graficku pa kapiram da proc. radi).

Odigraj npr. Chaos Theory, ne ocekuj previse od grafike ali to je pravi Splinter Cell.

Ja kad bi ga sad pokrenuo (SC 1,2 ili 3), ne bi imao onaj utisak wooooooow, znaci totalno woooow kao kada sam ih tad pre 8-10 godina igrao.
Tako da ne verujem da ce on sada biti nesto posebno odusevljen. Neke igre je trebalo igrati u vreme kad su izasle.
Mada gameplay je neprevazidjen medj svim sunjalackim igrama do sada, Thief mu prilazi blizu jedino.

Ja kad bi ga sad pokrenuo (SC 1,2 ili 3), ne bi imao onaj utisak wooooooow, znaci totalno woooow kao kada sam ih tad pre 8-10 godina igrao.
Tako da ne verujem da ce on sada biti nesto posebno odusevljen. Neke igre je trebalo igrati u vreme kad su izasle.

Bas tako i to je ono sto ti neces da prihvatis u vezi cmr serijala :d a i rbr. Presao svaki cmr reli po 10x i kako da i u 2013 godini igram sa istim odusevljenjem.. sad sto nema nista bolje to je posebna prica.

A sto se tice matorih Splinter Cell, nisam igrao ni jedan, mozda sam probao ali slabo sam igrao kao mladji, tada se jos visilo napolju :d ok generali, cmr, counter, cod/bf u igraonici u kraju ali sta je to, 2 veceri nedeljno. Preskocio sam mnogo dobrih, starih naslova ali nemam nameru sad da gubim vreme.

Ovaj blacklist je dosta los, igrao sam jos malo sinoc i mislim da ce da leti u kantu mada realno koliko sam ispao iz fazona igranja prilicno sam spor u ovoj igri, nekako mi smeta sistem kretanja, stekanja itd. Na realistic tezini je tesko samo prva 2 minuta, posle toga laganeze uz headshot-ove da bih stedeo municiju.

Kako vam radi igra, gpu usage fps i na kojim detaljima?
Meni nesto funky na gtx 670 OC i 6870.

Bas tako i to je ono sto ti neces da prihvatis u vezi cmr serijala :d a i rbr. Presao svaki cmr reli po 10x i kako da i u 2013 godini igram sa istim odusevljenjem.. sad sto nema nista bolje to je posebna prica.

A sto se tice matorih Splinter Cell, nisam igrao ni jedan, mozda sam probao ali slabo sam igrao kao mladji, tada se jos visilo napolju :d ok generali, cmr, counter, cod/bf u igraonici u kraju ali sta je to, 2 veceri nedeljno. Preskocio sam mnogo dobrih, starih naslova ali nemam nameru sad da gubim vreme.

Ovaj blacklist je dosta los, igrao sam jos malo sinoc i mislim da ce da leti u kantu mada realno koliko sam ispao iz fazona igranja prilicno sam spor u ovoj igri, nekako mi smeta sistem kretanja, stekanja itd. Na realistic tezini je tesko samo prva 2 minuta, posle toga laganeze uz headshot-ove da bih stedeo municiju.
Pa probaj da igras onako kako se igra sc; bez ubijanja, pa ti nece biti bas laganeze :)

na najtezem je zabavna ali daleko od teske:)

Mene nekako mrzi da svlacim 20gb inace sam prosli deo obrnuo i ono kao ok nista speciajlno kapiram da je ovo isto s drugo pakovanje.Ranije delove sam igrao ali nikad nisam imao zivaca da ih obrcem ali totalno druga prica cimanje sunjanje i to dok prosli deo klasicna arkada ala Max Payne.:p

Poslednja izmena:
Jok brate, sunjas se po senkama, krijes, taktiziras i onesvescujes ih u mraku... oduvek bila poenta SC-a... doduse, posto je taj fejk Sem, preporucujem full metal attack sa sto vise potrosene municije. :D

Pa pazi, i na realistic nema nesto mnogo municije pa sam inace ne bas pametne protivnike, davio, klao, sta vec :d (ne koristim tagovanje) ali generalno sve ovo smara i sve je isto, cak mi je i ghost recon f.s bio zanimljiviji..

Poslednja izmena:
Ja SC nikad nisam igrao tako. Ja to sledja pa metak u supak pa odvucem u mrak. Dok ne ocistim celu mapu, al bez alarma.
To mi je bila veca satisfakcija nego da udjem neprimecen.

Sad jeste malo cudna situacija pobijes celu bazu, i ostane jedan lik na kraju i kako se taj ne pita gde mu 20 ortaka odlutalo :d, msm sa kim pije, pusi, drogira, igra poker...

Kao nekada Commados strategiju... :).

Pa pazi, i na realistic nema nesto mnogo municije pa sam inace ne bas pametne protivnike, davio, klao, sta vec :d (ne koristim tagovanje) ali generalno sve ovo smara i sve je isto, cak mi je i ghost recon f.s bio zanimljiviji..

Kazem ja, nije ovo zanr za tebe, a moja preporuka je da odigras Tomb Raider jer je odlicna akciona avantura. :)

@Zdravkic

Pa ***a, daleko je veca satisfakcija biti ghost i pocistiti to profesionalno nego li pobiti sve zivo i mrtvo... barem meni, pogotovo ako je igra dizajnirana oko toga kao sto su bili prethodni delovi, ne ukljucujuci Conviction.

Igra kako odmice nije losa uopste...malo losije nego do sad ali sta sve od igara izlazi ovo je preporuka da se odigra pod obavezno ;)

Hahaha, ma najbolje pod obavezno da se odigra :d.
Sta, znaci manja je bruka od Convicton-a po serijal pa je automatski prihvatljiva, nije nego.

Pa ***a, daleko je veca satisfakcija biti ghost i pocistiti to profesionalno nego li pobiti sve zivo i mrtvo... barem meni, pogotovo ako je igra dizajnirana oko toga kao sto su bili prethodni delovi, ne ukljucujuci Conviction.

Pa lakse je biti ghost nego tiho ukloniti svakog coveka na mapi, ponavljam tiho, lose si ti to procitao. Silent kills ;).

Recimo imas dva strazara koji pokrivaju odredjenu oblast, recimo neki ulaz, a ti preko XYZ puta mozes da ih zaobidjes, pa lakse je to uraditi nego se cimati sa njima i tiho ih jednog po jednog odraditi.

Na taj nacin sam igrao sve igre u kojima je stealh kljucan, ne provuci se neprimeceno nego upravo stealth ukloniti svakog neprijatelja, Splinter Cell, Thief, Commandos (strategija), Return to Castle Wolfenstein (do pojave zombija i ostalih cudesa), i jos dosta igara koje odavno zaboravih, dug igracki staz :).

Poslednja izmena:
Kapiram sta si rekao, nego sam mislio na to da je lakse sasuti metak u potiljak dok se jedan okrene pa onda drugom, nego li lepo i kulturno odvuci i jednog i drugog u mrak i tamo onesvestiti. Na tu "profesionalnu" satisfakciju u duhu igre sam mislio, ako si vec neki profesionalac (ghost), tu si da to odradis da te ne vide i da to bude bez zrtava sto meni licno cini igru daleko zanimljivijom, nego da se zaletim iz prikrajka i da zabodem nekom noz u ledja. To cini veliku razliku u pristupu igri. Isto tako i ovaj skorasnji Dishonored sam pokusao da odigram bez killova, ali nazalost potkrao se neki, dal bese zbog onih obolelih ili tako nesto...

Pa bitna je kod mene egzekucija, still nije bitan. Znaci ubiti pa proci.
A nije da su SC prve tri igre bile takve da si tako lako mogao ubiti sve :), patrole od vise ljudi, pa ljudi sentineli koji nadgledaju ostale vojnike, pa kamere, pa ovo pa ono.
Ipak je tu skill veci bio stealth ocistiti mapu nego stealth proci.

Znam ja da iz stealth udzbenika :d, top rank nikoga ubiti i preci nivo, ali to je lakse nego sve prvo pobiti.

Ne znam dal si pre 10-tak godina igrao Comandose, pa nije bilo lepseg za oci nego kad pogledam mapu, a ono sve prazno, pred kraj misije :).

Kada god uđem u igru otvori mi je, ali u windowed mode-u i uvek moram u podešavanjima da vraćam na fullscreen. Igram preko TV-a, povezan HDMI-em. Jel' zna neko u čemu je problem?

Probaću, ali ne znam da li će mi i rezoluciju vratiti na 1080p, jer windowed rezolucije su skroz drugačije. Hvala u svakom slučaju.

Probao, stisnem alt-enter i neće da mi uđe u fullscreen, šta sad, hmm...

Isti slucaj sam i ja imao, ovo je meni pomoglo.

c:\Users\imetvogracunara\Documents\Ubisoft\Blacklist\videoSettings.ini

Otvoris videoSettings.ini i odmoh na pocetku imas WindowStyleFinal= tamo mesto 0 stavi 2.

WindowStyleFinal=2

Poslednja izmena:
Proverio i već mi piše tako. E sada sam opet ušao i otvorio mi igru u fullscreen-u. Pod display mode sam stavio na borderless, samo ne kontam koja je generalno razlika između toga i fullscreen-a.

Stavi taj windowstylefinal na 1 i posle toga stavis fajl da je 'read only'. A radi i alt-enter, samo moras da sacekas da gameplay pocne.

Pa bitna je kod mene egzekucija, still nije bitan. Znaci ubiti pa proci.
A nije da su SC prve tri igre bile takve da si tako lako mogao ubiti sve :), patrole od vise ljudi, pa ljudi sentineli koji nadgledaju ostale vojnike, pa kamere, pa ovo pa ono.
Ipak je tu skill veci bio stealth ocistiti mapu nego stealth proci.

Znam ja da iz stealth udzbenika :d, top rank nikoga ubiti i preci nivo, ali to je lakse nego sve prvo pobiti.

Ne znam dal si pre 10-tak godina igrao Comandose, pa nije bilo lepseg za oci nego kad pogledam mapu, a ono sve prazno, pred kraj misije :).

Koliko se meni cini, bas je suprotno od toga sto si napisao. Mnogo je teze preci nivo ako zaobilazis protivnike nego kada ih ubijas/onesvjescujes. Znam sada nekolike scene koje je stvarno pretesko preci a da nikoga ne dotaknes. Tako da nije taj "stealth udzbenik" za baciti. ;)

Takodje i Thief serijal, mnogo je teze proci neki nivo ako ne diras nikoga, jer uvijek postoji visak strazara koji te mogu vidjeti. Ali ta igra te primorava da nikoga ne ubijes ili onesvijestis, narocito ako se podesi na hard ili najtezi nivo.

Sta je bre ovo, neke misije mogu samo onlajn da se igraju? Izgleda da nesto nisam lepo zalecio.. :d verzija sa wbb

Inace, u pocetku sam igrao ovo u rambo stilu i smaralo me, sada sam malo promenio pristup a i misije su teze pa imam probleme na realistic tezini (ne tagujem protivnike) mada polako ulazim u fazon, dosta toga mora stealth da se odradi zbog malo municije. Znaci, na realistic mi je dovoljno tesko da bude zanimljivo (mada mozda sam mogao da pocnem da budzim oruzje i opremu :d).

Prica je bljuvotina i to sam zanemario, generalno mi je sada zanimljivo sve ovo, posebno jer nikada nisam igrao neki SC naslov. Nista vredno hvalospeva ali moze da se igra. Grafika dobra ali zamuljana pa i pored toga u nekim trenucima izgleda odlicno zbog dx11 osvetljenja. Cak i sa MSAA 2X radi sa 40 fps ali drzim FXAA da bih imao i vise, ultra, hbao+, medium senke, sve opcije upaljene (teselacija itd) valjda zbog toga koristi sva 4 jezgra 80% a neka i vise. I nikada nisam instalirao igru da da zauzima vise ram memorije, u mom nekom standardnom rezimu rada (WF + dosta sitnih programa) zauzeto je 4-5Gb rama kada upalim neku igru, Crysis 3 je povukao do 5,5 a ovaj SC vuce i preko 6Gb rama zajedno sa sistemom i upaljenim programima.

Ja preferiram balansiran pristup. I u stvarnosti nekada stvari podju neocekivano i nastane haos. Nemam strpljenja bas toliko da ucitavam svaki put kad napravim pogresan korak. Ipak, dovoljno protivnika izbegnem i onesvestim da mi je krajnji bilans debelo u ghost.

Uzeo sam da budzim zato ghost odelo i takticne opcije, ali imam osecaj da nabudzene puske Rambo stil cine znatno laksim. Ipak, meni to nije zanimljivo. Mehaniku sam delimicno provalio, ali ovo je igra u kojoj mrak ne igra toliko bitnu ulogu kao ranije.

Vrh Dno