Šta je novo?

Splinter Cell: Blacklist

Pravis bez preke potrebe ogroman rampage na tudje misljenje... elem:

Da li si ti svestan koliko obicne mase, kao skoro stopostotni konzumenti, stvari gledaju iz tog ugla, dok je u industriji sve bilo i ostace statistika i profit? Naravno, uvek ce postojati taj nebitni uzorak nekolicine, kojem je ocigledno jedini posao da kuka, postuje i moralise u nedogled....

Ne stvarno nisam svestan ovog zivota i ove realnosti, molim te prosvetli me koliko je life a bitch. Sve je to jasno, nema potrebe da se objasnjava koliko smo svi robovi i koliko su svi animals za sebe.

Problem drustva se ne trazi u nekom fiktivnom filmu, virtuelnoj igri i sl., vec u REALNOM okruzenju u kojem zivimo - socijalnom statusu koji nas zatekne, mogucoj bolesti, porodici sa kojom smo odrastali i njihovoj podrsci, komsijama pored kojih smo ziveli, skolama u kojima smo ucili, prijateljima sa kojima smo se druzili, sve su to faktori za utemeljivanje zdrave licnosti. Zadovoljan covek ne palamudi o glupostima jer ne stize od sopstvene produktivnosti, zdravog medjuljudskog odnosa, zivota u kojem uziva i pomaganja onima koji imaju manje srece od njega.
Po meni nevaljaju bas oni izmedju, onaj gore navedeni ''nebitni uzorak'', razmazen, koji samo kuka, zakuvava, kritikuje i ne radi ni qrca u zivotu da im bude bolje a svi ostali su im krivi za sve....

Ma nemoj, tom logikom onda skala umetnosti sta je "kul" a sta "trash" generalno ne moze da postoji i uvek ce biti kontra jedno drugome, a cak si i ti zrtva sopstvenog misljenja koje ti je kreirala sredina + naslednost, i kao takav isto i ti imas svoje JA (ono fiktivno koje se trudi da obrazlozi svoju postojanost i smislenost) sta ti se svidja a sta ne, a ovde objasnjavas da drugi "kukaju" i koliko je ko razmazen posto se to jelte danas, od jutros u tvom trenutnom stanju i misljenju kosi sa tvojim pojmom JA. Hunger games tinejdz kukumavka i skvrting fest, rip glorijus Battle Royale-a, cry me a river please... samo napominjem kompletnu ironiju tvog posta, nhf. :)

Igra je cist vid multimedijalne zabave, a to sto ce nekom biti trigger film, splinter cell, noz u babinoj kuhinji, pauk koji ti odnosi kola na ulici ili policajac sto ti pise kaznu, da uleti i poubija ljude na nekom mestu ili ucini neko slicno zlo, samo vraca na moju prethodno iznetu poentu....

I stvari se menjaju, treba se ili navici na to ili jednostano nastaviti dalje a splinter cell ocigledno vise nikada nece biti ono sto je bio, pa sta? Ohh da humidity !!! Kako cu sad na more, da muvam ribe, pravim decu, zaradjujem lovu, uzivam u zivotu buuuhuuu

Ako pod ovim mislis na kukanje onog iz teksta, moje misljenje nema veze sa tim i mene je uglavnom bas briga sta ci biti katalist za neciji carnage u zivotu, moj post se vise odnosio na negativni publicitet koji ce igra da stekne. ;)

A sto se tice promena, ok, nije problem da se navikne, a posto si toliko "liberalan" bas bi voleo da vidim da ti Brus Bejna glumi Boki15 i da je ceo film romanticna gej komedija sa izletima eksplicitnih scena ala Tinto Bras. Moje misljenje je da ovo nije Sem jer ni izgledom, ponasanjem, a ni najbitnije svojstvenim GLASOM i stavom nije on, a to sto od njega prave genericku kasapin karikaturu me iritira i bicu protiv njega. A samo ne znam cemu takav zakljucak i tolika hiperbola ove "mlatimudijalne zabave" kao da je ovo nekome life altering momenat? Koliko vidim tebe je jos vise ovaj ceo dogadjaj pogodio, ne slazem se sa gomilom misljenja na benchu, who cares, preskocim ih i zadovoljno nastavim da muvam ribe, pravim porodicu, uzivam u zivotu. :)

Poslednja izmena:
Do sada nije bilo SC'a koji nije mogao da se igra, bice i ovo OK. :d

Supermene, smiri malo strasti. :smack: Imamo pravo da pljujemo po igri, jer to i zasluzuje! Ti slobodno uzivaj u ovom remek djelu, samo pusti nas druge da iznesemo svoje misljenje, ako nije problem?!
Igra je smece i zadovoljice samo plitkoumne gamere, zeljne neke instant zabave.

Da li si ti svestan koliko obicne mase, kao skoro stopostotni konzumenti, stvari gledaju iz tog ugla, dok je u industriji sve bilo i ostace statistika i profit? Naravno, uvek ce postojati taj nebitni uzorak nekolicine, kojem je ocigledno jedini posao da kuka, postuje i moralise u nedogled....

Problem drustva se ne trazi u nekom fiktivnom filmu, virtuelnoj igri i sl., vec u REALNOM okruzenju u kojem zivimo - socijalnom statusu koji nas zatekne, mogucoj bolesti, porodici sa kojom smo odrastali i njihovoj podrsci, komsijama pored kojih smo ziveli, skolama u kojima smo ucili, prijateljima sa kojima smo se druzili, sve su to faktori za utemeljivanje zdrave licnosti. Zadovoljan covek ne palamudi o glupostima jer ne stize od sopstvene produktivnosti, zdravog medjuljudskog odnosa, zivota u kojem uziva i pomaganja onima koji imaju manje srece od njega.
Po meni nevaljaju bas oni izmedju, onaj gore navedeni ''nebitni uzorak'', razmazen, koji samo kuka, zakuvava, kritikuje i ne radi ni qrca u zivotu da im bude bolje a svi ostali su im krivi za sve....

Igra je cist vid multimedijalne zabave, a to sto ce nekom biti trigger film, splinter cell, noz u babinoj kuhinji, pauk koji ti odnosi kola na ulici ili policajac sto ti pise kaznu, da uleti i poubija ljude na nekom mestu ili ucini neko slicno zlo, samo vraca na moju prethodno iznetu poentu....

I stvari se menjaju, treba se ili navici na to ili jednostano nastaviti dalje a splinter cell ocigledno vise nikada nece biti ono sto je bio, pa sta? Ohh da humidity !!! Kako cu sad na more, da muvam ribe, pravim decu, zaradjujem lovu, uzivam u zivotu buuuhuuu

15fgd4m.gif

Čak i da su se igre prodale u istom broju kopija, a nisu (SC1 6M, Conviction u najboljem slučaju 3M), zaradili bi dosta manje jer razvoj C-a i Blacklista košta minimum 2-3x više. Prilagođavanje mehanike najmanjem zajedničkom sadržaocu i drastično spuštanje barijere ulaska zarad maksimizacije profita ne funkcioniše baš uvek kako to misli nekompetentni menadžment.

Poslednja izmena:
^Ne, ne radi se ovde uopste o "najmanjem zajednickom ciniocu" kao osnovnoj stvari, vec o otaljavanju posla i koriscenju iste mehanike, asseta i jednostavno cele direkcije iz ostalih Ubi igara u ovoj. Dakle, narodski receno rad preko qrca i sto lakse otaljavanje posla. Igre im zbog toga bukvalno lice jedna na drugu. Ovim istim putem je i Codemasters krenuo od Dirt 3 gde bukvalno na godisnjem nivou prepakuju staze, automobile i odrade "novu" igru. Smesno je sto to deluje jadno i jos se vade izgovorima izbacujuci neke stvari u igri, kao npr. ovde je ona Rejmond rekla da na osnovu njihovog "istrazivanja" igraci zele ovog novog "AC" Sema, pa je i Codemasters brze bolje iskoristio takav potez da navodno 5% igraca koristi cockpit view i zato nece da ga rade jer im oduzima vreme. Naravno da su zbog tog poteza posteno ismejani na netu, kao i cela fransiza koju su srozali na najnizi moguci nivo.

A sto je najinteresantnija cinjenica, nadaleko omrazeni COD koji je opste poznat po minimalnom trudu ulaganja u razvoj iz godine u godinu, mlati mnogostruko vece pare nego ovi isti koji zele njegovim putem, a da pri tome ne menja mehaniku svoje igre i zahteva neki skil u tom shooter rolerkousteru, za razliku od ovih gde su sve srozali na genericku kasapnicu u kojoj je dovoljno da klikces win button.

Poslednja izmena:
Ovaj SC ce biti mega hit, nema veze pa redhodim delovima i zato ce biti mega uspesan , jer je mnogo vise publike za ovakav nacin zabave nego za sunjanje.

Secam se prvog dela igre kad je izasao , bio je nesto ne vidjeno, odlepi osam (kao isvaki drugi klinac) ,ali sto sam je duze igrao sve mi je vise smetala sama mehanika igre , od senke u kojoj te niko ne vidi a milimetar je od sijalice, preko toga sta ljudi padaju mrtvo svuda unakolo a niko nista ne primecuje i ne cuje, do toga sto su sve zgrade ukljucujuci sediste CIA u totalnom mraku , ko da su oni imali restrikcije tih godina a ne mi.
Bilo mi je super kad sam video da su promeili stil igre sa CSC,ali sam propustio kao i vecu igara...

Ovaj SC ce biti mega hit, nema veze pa redhodim delovima i zato ce biti mega uspesan , jer je mnogo vise publike za ovakav nacin zabave nego za sunjanje.

Secam se prvog dela igre kad je izasao , bio je nesto ne vidjeno, odlepi osam (kao isvaki drugi klinac) ,ali sto sam je duze igrao sve mi je vise smetala sama mehanika igre , od senke u kojoj te niko ne vidi a milimetar je od sijalice, preko toga sta ljudi padaju mrtvo svuda unakolo a niko nista ne primecuje i ne cuje, do toga sto su sve zgrade ukljucujuci sediste CIA u totalnom mraku , ko da su oni imali restrikcije tih godina a ne mi.
Bilo mi je super kad sam video da su promeili stil igre sa CSC,ali sam propustio kao i vecu igara...

Čekaj, čekaj, smeta ti što su svuda senke i što protivnici nemaju "realan sluh" ali ti ne smeta da trčiš u po' bela dana u helankama i da "zaustavljaš vreme" i deliš headshotove Talibanima a "realnog sluha" i dalje nema?

Ako tako gledaš onda bi bilo nemoguće preći bilo koju šunjalicu.

Teško da će se Blacklist biti uspešan kao prvi delovi. Isto je i sa novim Hitmanom.

eidos21.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da će lik Sema biti zamrznut u vremenu i prostoru kao i James Bond.
On je ovek istih godina, slične adaptacije, okruženja, riba.. Mislim da bi to bilo najbolje rešenje kako bi se lik i delo Sema sačuvalo jer ono što je Bond u filmu Sem je to u igrama, u suprotnom on postaje starac od 50+ godina koji se vere po krovu.

Čekaj, čekaj, smeta ti što su svuda senke i što protivnici nemaju "realan sluh" ali ti ne smeta da trčiš u po' bela dana u helankama i da "zaustavljaš vreme" i deliš headshotove Talibanima a "realnog sluha" i dalje nema?

Ako tako gledaš onda bi bilo nemoguće preći bilo koju šunjalicu.
*** znam da je tesko napraviti mehaniku, a da su zadovoljne obe strane , ali iskreno smetalo mi je to.
samo sta ti je ovo "zaustavljas vreme" ne secam se toga?

Mark and execute, a sada jos revolucionarnija sa najjacim nazivom do sada, "killing in motion". :D

Non lethal animation tek treba da se dodaju... kolika je sansa da igra takve animacije nije ni trebala da ima, al kad su vec videli pljuvacinu o masakriranju ajde brze-bolje da nesto dodamo. :D I dalje je tu walhack, ghost recon bezanje u zaklon, assassins creed pentranje, no ajde deluje malo "interesantnije" nego prethodne demonstracije...

Tragikomedija :D

[youtube]YlJ4CgZTHWw[/youtube]

Bolja verzija, bolji muzicki cover...

Polako ali sigurno postaje klasican FPS, na zalost. :(

Pucati u sijalice je isto kao kad snajperist izigrava kancer drveta. U oba slučaja nema realističnosti. Kancer drveta je izvaljena fora odavno i na obuci kad snajperist to uradi iz mesta je pao.
Baš bi neko stajao u mestu da mu redom riknjavaju sijalice. Ne, nego tuda prolazi Sem. Po ovome bi Sem mogao da dobije nagadu za ekologiju jer smanjuje emisiju CO2 pucajući u sijalice.

Realno ili ne probaće se pa ćemo videti. I da mu Prophet pozajmi ono odelce i slika potpuna. Ionako je u svetu kriza. :D

America sells! :D Ubaci akciju, patriotsku pricu i bice prodavano kao CoD!

Ivice, po tebi bi trebali da stave realnu situaciju pa ko veli nek se ljudi treniraju i vežbaju i to globalno?

Ivice, po tebi bi trebali da stave realnu situaciju pa ko veli nek se ljudi treniraju i vežbaju i to globalno?

Ne, ono je bila opaska jer je neko rekao kako je Sam bio mnogo bolji kad je pucao u sijalice i kako je sad njesra.

Pogrešno si shvatio.
Igra je sve to, igra. Dal' će da se šunja i koka sijalice ili da bude u rambo/arkadnom je nevažno. Nekog vuče više jedno nekog drugo, a neko ne bira dok ga igra drži.

Ne, ono je bila opaska jer je neko rekao kako je Sam bio mnogo bolji kad je pucao u sijalice i kako je sad njesra.

Pogrešno si shvatio.
Igra je sve to, igra. Dal' će da se šunja i koka sijalice ili da bude u rambo/arkadnom je nevažno. Nekog vuče više jedno nekog drugo, a neko ne bira dok ga igra drži.

Pa naravno d a je igra, poenta je u tome da ima dovoljno TPS igara u kojima se "koka". SC serijal je bio serijal u kojem je bilo akcije (ali silent varijanta). E sad je i SC samo još jedna igra u kojoj se "koka" a mi koji volimo šunjalice i da pucamo u sijalice, možemo slobodno da zapevamo (ne od sreće).

Još da od Thief-a naprave Assassin's Creed i super!

Poslednja izmena:
Ma nije ni u tome samo poenta vec u fakin imidzu Sam Fishera koji je i najbitnija stavka u ovoj igri i koji bukvalno cini ovu igru. Da je Ironside odapnuo pa ajde da kaze da je ovo kao neki zalosni omaz serijalu, nego on ziv i zdrav sedi i komentarise dok se ovaj genericki balavac zvani SEM motiocaptureje i kasapi za americke SUV-e i sedane je za najgoru osudu.

Ma meni je njegov izgled i glas nebitan. SC serijal više nije TPS šunjalica i to je problem, da je gameplay na nivou keca ili dvojke baš bi me bilo briga da li je Ironside ili George Clooney...

Poslednja izmena:
Ma meni je njegov izgled i glas nebitan. SC serijal više nije TPS šunjalica i to je problem, da je gameplay na nivou keca ili dvojke baš bi me bilo briga da li je Ironside ili George Clooney...

+1

Damn... Nema šmeka bez Ironside-a... Nije to to ni malo, on je Sam Fisher a ne neki pederko koji sada daje glas... Cela atmosfera u kecu dvojci i trojci se vrti oko njegovog glasa i intonacije.

Kako možete da igrate SC bez glavnog sastojka, nije mi jasno... No dobro.

Upravo, izgleda ovde cak postoji i podela na one koji ne razumeju smek Sema i atmosferu cele igre, bukvalno ispade da je jedino bitno da se sunjaju sa generickom figuricom.

Neki drugi glasovni glumac?!:crash: Pa ovo onda nije Sem Fiser! Nije to to bez Ajronsajda, jer njegov glas i gluma su neprevazidjeni. Samo mi nije jasno zasto onda nisu napravili neki spin off, pa ubacili nekog novog protagonistu...?!

Nazad
Vrh Dno