Šta je novo?

Spisak sajtova koji salju robu u Srbiju

Ma za te baterije misle na ove li ion 18650 i slicne. Ne za li po i ostale bezbedne hemije.

Misle na sve litijumske baterije, lipo su najnebezbednije tj. mnogo sklonije samozapaljenju od bilo kojoh drugih litijumski baterija, najbezbednije su LiFePo ali su i one takođe sklone samozapaljenju.

Poslednja izmena:
aaaaaahahahahaha, "kad nakon 20-tak dana stigne" :p ako ti stigne za 20-tak dana uplati loto jer imaš sreće ko niko, pre će ti stići za jedno 50-tak dana, najbrža verzija je 30+ dana... :d
ruku na srce, imao sam ja paket za 19 dana China Post Air Mail Free Shipping, naručio Sep. 19 2013, stiglo Wed Oct 09.
nije da sam se usrećio sa tim paketom (led sijalice), jer sam otvorio dispute 10-og :)

Salje. Ali mu je postarina 13 Funti. Plus 13 za torbu, to ti ispadne oko 40 $ !! Za te pare ces naci mnogo bolju kod Brace Kineza, cak i ovde u nekoj radnji ako ti se ne ceka na Kinesku postu.

Našao sam nešto na AliExpress-uza 15$ a free shipping je. Verovatno će biti ta sa Alija.

ruku na srce, imao sam ja paket za 19 dana China Post Air Mail Free Shipping, naručio Sep. 19 2013, stiglo Wed Oct 09.
nije da sam se usrećio sa tim paketom (led sijalice), jer sam otvorio dispute 10-og :)

Taj dispute to je kao neka zamena ili povracaj novca? Kako to ide?

Ja sam u poslednje vreme poručio par paketa sa AliExpressa i svi su išli ChinaPost Air Mail-om. Paketi stizali za 15dana od kada je poslato. Sad imam jos jedno 4-5 paketa, javljam kad stignu. Takođe je China Post, a jedan ide HonkGong Air Mail.

Kandidat za najbržu isporuku ikada, sad samo da vidimo koliko će odsedeti kod nas u pošti. :D :D :D

Poručeno sa frozencpu u subotu!

frozencpu.png

Ne bi trebalo mnogo posto je frozencpu verovatno stavio racun unutra , pa to odrade brzo po racunu.

Nego jel mozes kada ti stigne da napises par reci , tipa gde je carinjeno, i da li je imalo neke procedure posebne ili nije. Zato sto je ovo posiljka koja ima status EMS posiljke , znaci neki postanski kurirski sistem, nesto kao Postekspres samo Medjunardni.

Jos niko nije nista napisao da je imao ovakvu EMS posiljku, a vidi koliko ima tema i postova vezano za carinu , kupovinu, posiljke.

Da javim da je stigao paket - procedura standardna, ocarinjeno je u CI Pošta Beograd, 10% carine + 20% PDVa, doneo kurir od PostExpressa, nikakvi dodatni troškovi nisu naplaćeni. Suma sumarum - ovako bi valjda bi trebalo da izgledaju i ostale kurirske službe (DHL, UPS), dakle, bez špedicije koju nam uzimaju u Srbiji. Jedino što ih izvadi kod neke skuplje pošiljke je što su do sad sve preko DHL/GLS (AKS) carinili sa 1%+8% pa i kad se doda 3000-4000 RSD za špediciju, bude iznos tu negde kao i redovnom poštom, ali je bar stiglo brže. Ovo sad malo menja situaciju, cca 5 dana iz USA sa sve vikendom! :D

Opcija za slanje na FrozenCPU je USPS Priority Mail International - 'obična' pošta je prva i košta 7,99 USD, ali to nude samo za jako male pakete, posle ostanu dostupne samo USPS Priority Mail International i USPS Express Mail International koji je još nekih ~10% skuplji.

Procitah sve ali nisam naisao na nijedan sajt za skijasku opremu. Neki predlog? Prvenstveno odeca, oprema itd. jer skije se na salju bas tako lako a pancerice se ne kupuju dok se ne probaju. Znaci sve ostalo :).

Da li je neko koristio Erste Visa Electron poklon karticu? Da li funkcioniše na Ali-ju, DX-u i sl?

Procitah sve ali nisam naisao na nijedan sajt za skijasku opremu. Neki predlog? Prvenstveno odeca, oprema itd. jer skije se na salju bas tako lako a pancerice se ne kupuju dok se ne probaju. Znaci sve ostalo :).

Veoma dobar sajt, salju za Srbiju, imaju i outlet. Velika mana je cena postarine (salju preko "DHL Air Worldwide Express: Express Air Service", a to kosta).
http://www.snowinn.com

Poslednja izmena:
Da li neko zna neki sajt za narucivanje semena povrca ili dobrog prodavca na ebay-u vecinu sajtova koje nadjem koji salju u srbiju iamju veliki siping cena samog semena u vecini slucajeva je razumna .Vec dva dana trazim po netu i sve corak do corka.

Proveri domaće zakone, mislim da nećeš moći tako lako da uvezeš seme nekih biljnih kultura. To je roba koja ne sme da se prenosi preko granica bez posebnih dozvola. Vrlo je moguće da bi caranici vratili tvoj paket pošiljaocu.

Proveri domaće zakone, mislim da nećeš moći tako lako da uvezeš seme nekih biljnih kultura. To je roba koja ne sme da se prenosi preko granica bez posebnih dozvola. Vrlo je moguće da bi caranici vratili tvoj paket pošiljaocu.

Zato ovde GMO samo šiba :D

Pa ne planiram ja u nekim ogromnim kolicinama da narucujem samo ono sto ne mogu da nadjem kod nas npr halapenjo papricice itd , a to za vracanje pa vec duze vreme prevodim jednom coveku prepisku sa amerikancima gde njemu salju razna semana . Video sam i na nekom drugom forumu da su narucivali samo mi taj sajt ne odgovara.

Pa ne planiram ja u nekim ogromnim kolicinama da narucujem samo ono sto ne mogu da nadjem kod nas npr halapenjo papricice itd , a to za vracanje pa vec duze vreme prevodim jednom coveku prepisku sa amerikancima gde njemu salju razna semana . Video sam i na nekom drugom forumu da su narucivali samo mi taj sajt ne odgovara.

http://www.posadi.me/?page_id=47
(ako ne budes mogao da radis uvoz, pogledaj ovo, ne znam da li su konkurentni sa cenom)

Hvala na sajtu ako ne prodje ovo moje verovatno cu naruciti sa njega . Pa ako mi vrate 3 4 kesice semena onda stvrno ima da im uletim opasan dinamitom , mada i primer zaplene robe nije preterano prikladan posto se radi o narkoticima . A nasao sam i ja sad neki sajt iz Ukrajine pa ako nekom jos treba https://www.nikitovka.com/ shiping im je 1 dolar . Kad probam javicu kako je proslo .

Da li je kupovao neko ovde neki tablet sa pandawill-a ? Treba mi savet oko modela.

To jedino ne vracaju ako ne primete. Ako primete ne moraju da vracaju , moze neko i na robiju :) Evo linka gde je neko iz NIsa ili okoline, tamosnja carinarnica je otkrila u paketu.

http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=651

Lol :D koja budala je ovo naručila poštom... bolje da je naručio extazy, to bi mu pre prošlo (u nekoj kutijici od suplemenata ili slično) nego epruveta sa biljkom, očigledno je bio pod uticajem kad je naručivao :smoke:

Poručivao sam više puta semenke paprika sa ovog sajta - http://www.sunshine-seeds.de/index.php?language=en

Sve stiže bez ikakvih problema, preko deutsche post. Valjda zato i ne gledaju previše. ;)

Inače, @morskababa - Poručivao sam jalapeno, cayene, tabasco, thai, habanero, bhut-jolokia (ova izuva!), serrano... Sve bez problema rastu u Beogradu, s tim što ove najljuće imaju nešto duži period vegetacije pa ih je poželjno posejati što ranije. Idealno je negde u ovo vreme, ako imaš gde da ih držiš preko zime.

Nazad
Vrh Dno