Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Vratio se u normalu!

Nego, da li je ovo standardna brizina za SBB-ov od 6mb/s? Obicno sam na testu dobijao da je download 5.60mb/s i nesto.. Max. sto sam mogao od download-a da izvucem je bilo 725kb/s.. Da li je to ta brzina za ovaj paket.. I da dodam jos.. Kada sam imao manji paket (3mb/s) ping mi je bio mnogo nizi..:wave:

STCable 1024/128 kbps na poslu

Savrshena brzina - shteta shto mi kuci nije ovakva ista na istom paketu ( samo bez statichke IP adrese )

STCable 1024/128 kbps na poslu

Savrshena brzina - shteta shto mi kuci nije ovakva ista na istom paketu ( samo bez statichke IP adrese )

Ipak je i kuci ista brzina na istom paketu 1024/128:

Ali to sigurno zato shto je net vec rasterecen...

Telekom ADSL 4096/256 danas instaliran :)

Poslednja izmena:
Ipak je i kuci ista brzina na istom paketu 1024/128:

Ali to sigurno zato shto je net vec rasterecen...

Telekom ADSL 4096/256 danas instaliran :)

Uradis speedUP i dobijes:

Kad si vec pomenuo kada je net rasterecen ide ovako nesto:

U 90% slucajeva je download oko 4.04 to je neka realna brzina.

Uradis speedUP i dobijes:

Kad si vec pomenuo kada je net rasterecen ide ovako nesto:

U 90% slucajeva je download oko 4.04 to je neka realna brzina.

Shta je to speedUP i jel se placa ili ?? :)

Shta je to speedUP i jel se placa ili ?? :)

Ne, besplatno je. Prijavis se za speedup i time eliminises overhead gubitke i dobijas brzinu koju treba da imas na paketu. http://www.telekom.nadlanu.com > Internet usluge > Zahtev za aktivaciju speedUP. Popunis podatke i to je to, aktivirace ti uslugu u roku od 24h.

Da li je moguce da ljudi jos uvek ne znaju za ovako nesto? Nije mala stvar s'obzirom na procentualno vecu brzinu koja se dobije zauvek. Ajde okacite sticky za speedUP, steta da ljudi koji imaju internet kod telekoma ne iskoriste ovako nesto kada je besplatno.

Poslednja izmena:
Ne, besplatno je. Prijavis se za speedup i time eliminises overhead gubitke i dobijas brzinu koju treba da imas na paketu. http://www.telekom.nadlanu.com > Internet usluge > Zahtev za aktivaciju speedUP. Popunis podatke i to je to, aktivirace ti uslugu u roku od 24h.

Da li je moguce da ljudi jos uvek ne znaju za ovako nesto? Nije mala stvar s'obzirom na procentualno vecu brzinu koja se dobije zauvek. Ajde okacite sticky za speedUP, steta da ljudi koji imaju internet kod telekoma ne iskoriste ovako nesto kada je besplatno.

Juche tj. petak sam dobio ADSL tako da zato neznam :)

Poslednja izmena:

Poslednja izmena:
Ne, besplatno je. Prijavis se za speedup i time eliminises overhead gubitke i dobijas brzinu koju treba da imas na paketu.

Jesi li siguran? Poslednji put kada sam čitao o SpeedUp-u naglašeno je da se ista naplaćuje.

" Usluga ADSL SpeedUP se naplaćuje po svakom započetom vremenskom intervalu po važećem cenovniku Telekoma Srbija. " - LINK.

Ovaj, da li mislimo na istu stvar? :)

Kad popunim sve podatke izbaci mi da ADSL SpeedUP nije moguc na paketima 4,8 i 16 mbps. Kako onda da odradim da imam celih 4mbps koliko i placam a ne 3.4-3.5 mbps ??

Hmm veoma cudno, ja sam se prijavio za speedup jos dok sam imao 1mb pa sam tako eliminisao overhead. Izgleda da neces moci nikako :(

Hmm veoma cudno, ja sam se prijavio za speedup jos dok sam imao 1mb pa sam tako eliminisao overhead. Izgleda da neces moci nikako :(

Ili da se ovaj mesec spustim na 2mbps uradim SpeedUP i sledeci mesec vratim na 4 mbps. Jel ce raditi tako ??

:wave:

Telekom ADSL, Click 2 paket.

Osim visoke cena paketa nemam na šta da se požalim. :)

Trebalo bi. Ne vidim zasto ne bi radilo.

Pretpostavljam da si i ti pre ovog 4mbps imao neki manji ( 2 ili 1 mbps ) pa si tamo odradio SpeedUP i preshao na 4 mbps i SpeedUP ti je ostao aktivan ??

Pretpostavljam da si i ti pre ovog 4mbps imao neki manji ( 2 ili 1 mbps ) pa si tamo odradio SpeedUP i preshao na 4 mbps i SpeedUP ti je ostao aktivan ??

Pa da, kao sto rekoh prijavio sam se za speedup dok sam imao 1mb. Speedup ti ostaje aktivan kada prelazis kasnije na vece pakete.

E al' je ovaj test siguracija ;)
Paket 4096/256 SBB:

edit:
Ipak je KIS 2010 (9.0.0.736) kriv za ovo gore :(

Poslednja izmena:

Evo me u Ljubljani u hotelu :D

EDIT: ipak AltBinz vuče samo 700 kB/s :/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno