Šta je novo?

Space Hulk: Deathwing

Sve je proizislo iz WH starcraft, warcraft...sveeee.

WH (i 40K i fantasy) je pokupio brdo stvari iz raznih sf i fantasy knjiga, filmova, čega hoćeš, pa čak i rl stvari (imena nekih likova, mesta...). Ali je sve to umiksovano prilično jedinstveno, originalno. Blizz je kasnije dosta toga pozajmio od WH, posvetleo (da nije grim dark), razvodnio pa je i vrlo politički korektno :)

Taj Lord Inquisitor se pravi godinama i nikako da izađe. Kao da ga tempiraju da se pojavi zajedno sa imperatorovom obznanom, tamo negde u 29. milenijumu...i naravno, napravili su Inkvizitora kao nekog nadrkanog tinejdžera iz Star Warsa.

Poslednja izmena:
Lord Inquisitor je prvobitno bio projekat vise ljudi na celu sa Erasmus Brosdau, likom koji je radio za Crytek. On je to radio u slobodno vreme, pa je presao iz Cryteka u Cloud Imperium (da radi na Star Citizenu) pa je to batalio i bacio se na nastavak rada na Lord Inquisitor filmu, ovog puta maltene sam radi. Navodno ce kratki film biti gotov sledece godine ali ne bi se ja nadao tome.

Lord Inquisitor iz naslova filma je Torquemada Coteaz .

Poslednja izmena:
Beta izasla danas :3 Javljam iskustva, dostupno je za COOP drugo poglavlje kao i Tutorijal :)
Deathwing.jpg

Prosao tutorijal, osnovno da te nauci komande i slicno, samo valja prouciti keybinding prvo u meniju. Sve na max radi savrseno glatko, mada su teksture malo mutnjikave. Odigrao jedno 20-ak minuta COOP misije sa jos jednim likom sa kojim me quickmatch smestio i sljaka fino. Neprijatelji do duse dolaze sa predvidljivih lokacija, prate uvek istu marsutu na tom delu.

Ali da igra je kao L4D2 sam osto si u termi odelu, te si malo kabastiji ali i izdrzljiviji i naravno infinite ammo :) Videcemo jos kako ce se pokazati, dok ubacim par sati u betu, pa dajem sud.

Poslednja izmena:
Totalbiskvit krenuo da strimuje Deathwing, pa se navodno smorio koliko ništa ne valja i prešao na Titanfall 2 :d

Prosao tutorijal, osnovno da te nauci komande i slicno, samo valja prouciti keybinding prvo u meniju. Sve na max radi savrseno glatko, mada su teksture malo mutnjikave. Odigrao jedno 20-ak minuta COOP misije sa jos jednim likom sa kojim me quickmatch smestio i sljaka fino. Neprijatelji do duse dolaze sa predvidljivih lokacija, prate uvek istu marsutu na tom delu.

Ali da igra je kao L4D2 sam osto si u termi odelu, te si malo kabastiji ali i izdrzljiviji i naravno infinite ammo :) Videcemo jos kako ce se pokazati, dok ubacim par sati u betu, pa dajem sud.

Imaj u vidu da je za svaki taj raketni metak koji ispališ žrtvovana jedna ljudska duša kako bi njegova čednost bila upijena od strane metka i postala oružje u rukama svemirskog marinca protiv mrskih zenosa i snaga haosa.

Mislim Beta je jos uvek, ali imaju dosta da peglaju ako misle da igra bude nesto do 9. decembra inace pada refund, thank god for steam :D

Uuuu, moj Assault Canon je upravo pocinio genocid nevidjenih proporcija. Ubija brzinom od 1000 dusa, bilo ljudskih ili xenos, po minuti :3

Zaboravih da dodam da je uveden FOV slajder i sada ide do 90 stepeni :)

Bice singleplayer, samo nece ga biti u beti :/

I, šta smo zaključili, uzimati? Igra izlazi za manje od 2 dana. Na gamersgate je 30%, doduše ne dobija se onaj preorder buzdovan, mogu bez njega :)
Ili da ipak sačekam neki mesec, kapiram da će relativno brzo biti na 30% popusta, ili više.

I, šta smo zaključili, uzimati? Igra izlazi za manje od 2 dana. Na gamersgate je 30%, doduše ne dobija se onaj preorder buzdovan, mogu bez njega :)
Ili da ipak sačekam neki mesec, kapiram da će relativno brzo biti na 30% popusta, ili više.

Neko moje iskustvo je nikad ne preorderuj igre:d

Odlično pitanje. Opekao sam se do sada X puta na Warhammer 40k, žarko želim da igra bude dobra, a bojim se da će biti dosadna...i nisam pametan šta mi je činiti. Da li poslušati zov boltera što resko odzvanja u hodnicima antičkog brodovlja ili onaj glasić Tzeentcha koji kaže da je bolje živeti u neznanju i jeresi pa preskočiti?

Emperor works in mysterious ways!

Izašla igra, vidim na steamu većinom negativni komentari. Nisam uzeo, sačekaću još malo, valjda mi imperator neće zameriti :)

Kome treba na izvolte je ;)

SMPG6sI.gif

Poslednja izmena:
Ne imperatorohuli, zdravko...

Pa je'l neko od naših probao ovo?

Probao sam ja, prvo sam morao da smanjim headbobing da ne bi bacio peglu :) onda sam tumarao 15min po nekom "depresivnom postrojenju" da bih otvorio vrata i da bi se uopste nesto desilo ...mozda je u co op modu bolje, ali ovo sto sam video je tezak krsh, bukvalno :S:

Realno je tako nešto i očekivati (ono za depresivno postrojenje) ... ali izgleda da su sama napucavanja prilično jednolična operacija: podseća me na Serious Sam-a, ali kidišu kao lude na tebe a ti samo rokaš. S time što ovde skoro da i ne vidiš šta rokaš, pošto su ale veoma brze i veoma su blizu (praktično na tebi). Nema tu nikakvog izazova.

Probao ja pre neki dan. Nekako bez osećaja igra.Maxer gore reče lepo Alieni nekako dotrčavaju do tebe uleću ti u facu i pucaš ih ispred sebe bukvalno ne znaš šta se dešava.Nekako ko Kiling floor da je??

Drugi nivo ima neprijatelja koji pucaju, tu sam se zezno jel u prvom nivou mi je trebao minigun uzeo za drugi nivo greška velika i ubili me ti pucači.
Igrica nenormalno secka kad je puno neprijatelja na mom sistemu.Čudno ponašanje jel kad ih ima malo daje 60+fps ok al pc je malo bajat već. Drugo CF igra ne podržava druga grafa mi bleji u praznom.
Svideo mi se nekako fazon gde nas par ide i tumara mračnim hodnicima i vanzemaljskim stanicama. Kapiram da bi on line sa nekim bila mnogo gotivnija igra. Ali napucavanje i frejm rejt su užas tako da to je to ide na uninstall.

Poslednja izmena:
Jel vredi bar da se proba, jel ima bar dobru grafiku, da parim oci?
Ne cudi me to za headbobing, mene zabolela glava i samo trailer dok sam gledao.

Pa eno ti u mom postu (par mesta na gore) video realnog igranja ... tip se oduševljava grafikom.

Snasao se na pocetku sa mapom pa srecom nisam batalio brzo. Atmosfera je u neku ruku skroz ok za FPS pucacinu, grafika nista narocito, cak u nekim slucajevima podseca na stari Quake (ne kazem da je lose ali za danasnje standarde..hm). Sto se tice optimizacije fps pada u fajtovima na 40fps-a, port je lock na 62. Generalno moze mnogo bolje ali UE..

Vrh Dno