Šta je novo?

Space Hulk: Deathwing

Žargonski izraz "ti si lud" nije vređanje ... a u ostalom tebe niko ništa nije pitao i nemoj da mi se praviš mnogo pametan jer očito nisi.

Ma jeste tebe cu da pitam jel mogu nesto da napisem ili ne mogu. Samo kada si ti pametan, eto sve ti pamet curi niz usi i nos.

Ti si lud ako ćeš ovo da igraš ... pa ovo je na nivou DooM-a (sa modernizovanom grafikom). Igra je dno.

Pazi ako ti se ne svidja igra i ne planiras da je igras, slobodno produzi dalje i ne moras nikoga ucutkujes ili kvalifikujes nekoga da je "lud". Ja mislim da su igre kao sto su LOL, DOTA 2, TF2 i Rocket League apsolutno ispiranje mozga jer svaku aprtiju radis jedno te isto, ali opet necu ljude da nazivam "manitim" ako oni uzivaju u tome, a mene ne prozivaju za igranje neke, njima nebitne igre. Ja se jednostavno ne mesam u njihovu diskusiju.

Sa druge strane ja uzivam u novom DooM-u, kao i u svakom predhodnom DooM-u, tako da tvoja konstatacija: "pa ovo je na nivou DooM-a" mi uliva veliko poverenje da ce igra biti dobra za moj ukus.

Ja mislim da su igre kao sto su LOL, DOTA 2, TF2 i Rocket League apsolutno ispiranje mozga jer svaku aprtiju radis jedno te isto, ali opet necu ljude da nazivam "manitim" ako oni uzivaju u tome, a mene ne prozivaju za igranje neke, njima nebitne igre. Ja se jednostavno ne mesam u njihovu diskusiju.

Bas me zanima, koliko si partija dote u zivotu odigrao?

Kasa5033,
Ja sam lepo napisao da žargonski izraz "ti si lud" - nije vređanje već izražavanje neverice kuku.gif.
Šta je bre to sa vama mladima? Što ste bre tako nadrndani ko žene u PMS-u ... gledate da se posvađate za svaku reč. Koj vam je moj ???
Sve što se izgovori, ne treba shvatiti u bukvalnom smislu ... valjda postoje nijanse i nijanse značenja određenih pojmova, reči, žargona, složenica?![/B]

Takođe ne govorim o "novom" (šta god to značilio) DooM-u, već o jednom jedinom DooM-u koji se tako zove (znači onom iz 1993.), jer je igra prikazana u onom videu, tako loše tehnički izgledala (onaj nedostatak fluidnosti u kretanju) da sam je uporedio sa nivoom igara koje su se pravile na početku ere PS igara a DooM sam uzeo za primer jer me je igra neverovatno asocirala na njega (ideš kroz zatvorene prostore i napadaju te akrepi).
Gledanje sledećeg videa u boljem kvalitetu (koji je postovao Gdin_M) je već donelo sasvim drugi doživljaj igre (bar što se tehničkih detalja tiče), mada i tu imam zamerki ali nebitno u ovoj priči.

Bas me zanima, koliko si partija dote u zivotu odigrao?

Igrao sam orginalnu Dotu dok je bila Warcraft III mod i novu sam odigrao par partija, ali ih ne gotivim i meni se licno ponavljaju dosta, kao i sve koje sam naveo, jelte MOBA igre.

Kasa5033,
Ja sam lepo napisao da žargonski izraz "ti si lud" - nije vređanje već izražavanje neverice Pogledajte prilog 215034.
Šta je bre to sa vama mladima? Što ste bre tako nadrndani ko žene u PMS-u ... gledate da se posvađate za svaku reč. Koj vam je moj ???
Sve što se izgovori, ne treba shvatiti u bukvalnom smislu ... valjda postoje nijanse i nijanse značenja određenih pojmova, reči, žargona, složenica?![/B]

Takođe ne govorim o "novom" (šta god to značilio) DooM-u, već o jednom jedinom DooM-u koji se tako zove (znači onom iz 1993.), jer je igra prikazana u onom videu, tako loše tehnički izgledala (onaj nedostatak fluidnosti u kretanju) da sam je uporedio sa nivoom igara koje su se pravile na početku ere PS igara a DooM sam uzeo za primer jer me je igra neverovatno asocirala na njega (ideš kroz zatvorene prostore i napadaju te akrepi).
Gledanje sledećeg videa u boljem kvalitetu (koji je postovao Gdin_M) je već donelo sasvim drugi doživljaj igre (bar što se tehničkih detalja tiče), mada i tu imam zamerki ali nebitno u ovoj priči.

Ovako. Ti si naveo da je igra kao DooM i da su po toj jednakosti obe dno dna po tvom misljenju.
Mozes da se vadis koliko hoces, ali se bahato ponasas sa te strane, moze na finiji nacin da izrazis svoju nevericu. Hebiga, jos uvek smo u 2016. godini moras da se pazis :d
Odakle ja da znam da ti oslovljavas orginalni Doom kao DooM, zato sam i naveo atribut "novi" DooM posto je on najskoriji i mislio sam da pricas o njemu. Sa druge strane peglao sam i taj stari, ili orginalni kako god hoces da ga zoves, i uopste mi ne deluje da ima nedostatak fluidnosti.
I za kraj, niko nije nadrndan, ratoboran ili zeljan svadje, ja samo napisao moj sasvim stalozen odgovor na tvoju konstataciju i da nema potrebe nikoga da ucutkujes.

Kratko: ne "vadim" se, već pokušavam da delujem vaspitno u skladu sa mojih 50 i kusur godina. Ali to kod Vas mladih očito ne pomaže, imate manjak životnog iskustva i višak hormona. Nemam nameru da dalje sa tobom polemišem.

filipenko,
Šta misliš, koji je ovaj živuljak (rang, level ...)?
Space_Hulk_Deathwing.jpg

Poslednja izmena:
Kratko: ne "vadim" se, već pokušavam da delujem vaspitno u skladu sa mojih 50 i kusur godina. Ali to kod Vas mladih očito ne pomaže, imate manjak životnog iskustva i višak hormona. Nemam nameru da dalje sa tobom polemišem.

filipenko,
Space_Hulk_Deathwing.jpg

Dobro, necemo dalje da polemisemo.

Sto se tice slike to je Broodlord, nesto kao komandir lokalnih Tiranida. Isti djavo kao i Hive Tyrant samo za lokalnu populaciju Kradljivac Gena :D

Da, vidim sada to ovde: http://spacehulk-deathwing.com/game#bestiary (drugi sa desna).

Also known as a Corporaptor Primus, the Broodlord is the apex of the Genestealer brood It is the central node of the telepathic connection between all of the brood, and it uses this connection to marshal and coordinate its lesser kin. The strength, agility, and durability of a Broodlord far surpasses all other Genestealers. To kill a single Broodlord typically requires the coordinated effort of a entire squad of Terminators.

Poslednja izmena:
Takođe ne govorim o "novom" (šta god to značilio) DooM-u, već o jednom jedinom DooM-u koji se tako zove (znači onom iz 1993.), jer je igra prikazana u onom videu, tako loše tehnički izgledala (onaj nedostatak fluidnosti u kretanju)

Pa upravo je poenta da ne bude fluidno kretanje jer su to terminatori iz W40K univerzuma.

Čekaj, stani, polako...

Kako mogu biti pomenuti (izuzev Boga-Imperatora Čovečanstva, dabome) jači od demonskih prinčeva, bivših Primarha, stvorenih od gena samog Boga-Imperatora? Fulgrim, Perturabo, Angron, Magnus, Lorgar...su živi. Gvozdeni ratnici, Jedači svetova, Smrtna straža, Hiljada sinova, Rečonosci, njihove su legije. Oni su demonski prinčevi, ne mogu njima pobrojani da pariraju. Ajde možda Abaddon, jer je on klon samog Horusa, ali nema teorije da je od njih jači Bibliotekar Krvavih Anđela. Mora to malo da se modifikuje, ne znam gde si našao taj spisak. Da ne spominjem tu slinu od gospodara Kamore, koji ti je na 4. mestu. Azdrubel je mator, stari, slabi, u potrazi je za žrtvama koje bi ga podmladile, jeste on moćno biće ali nema šanse da može da parira pomenutima.

Poruka je komicnog karaktera, nisam bio ozbiljan. Postoje dva nacina da se rangiraju likovi iz WH40 po snazi. Jedan je na osnovu dostupne literature a drugi je na osnovu izdanja stone igre. U nekim verzijama stone igre Kaldor Draigo je bio neunistiv, zato sto je neki lik sto je radio za GW namerno napravio Cak Norisa, lika bez mane, koji ne moze da umre, bori se u Warp-u, u prvoj borbi je sredio demonskog princa, oterao Mortariona u Warp itd. Kasnije su to malo sredili. Slicno vazi za Mefistona, bibliotekara. Jedini koji je uspeo da prevazidje Red Thirst.

Edit: Zanimljiv lik je Cypher, ali za njega se ne zna jel ziv. Slicna situacija kao Vulkan, za kog se jos uvek ne zna jel medju zivima. Po nekoj logici ali ne po knjigama i stonoj igri, Vulkan bi trebao biti najjaci Primarh. Jaci i od Horusa, ali eto to se tako nije odigralo. Crni covek je pitanju, visi od proseka za marince, jedino ga zeza sto je mnogo fin i dusa od coveka. Ali je fizicki impozantan i gotovo neunistiv. Kada bi njemu puko film usro bi se Abbadon u gace, pazi sta ti kazem ;)

Vect je najstariji zivi lik u WH40k univerzumu. Svi ostali su neke prelazne varijante, reinkarnacije, zarobljene duse starih bogova i slicno. Zbog toga je on fakticki u rangu sa tim bogovima i nije se saliti sa njim, posto je jednako pokvaren i namazan kao bogovi Haosa.

Edit2: Nekrone ne racunam medju zive, jer oni sa svakom novom smrcu i povratak u stazis gube deo stare licnosti dok su bili zivi. Tako da njihove vodje posle toliko miliona godina sigurno nemaju pojma ko su i sta bili.

Poslednja izmena:
Pa upravo je poenta da ne bude fluidno kretanje jer su to terminatori iz W40K univerzuma.
Loše sam se izrazio: mislio sam na seckanje tj. nedostatak frejmova u fluidnosti igre (koju je i filipenko pomenuo). Delovalo je da je stvarno takva igra (što se u sledećem HD klipu pokazalo kao netačno).

Sunce ti kako ste ne napalili sa ovim pricama o likovima iz ovog univerzuma, uvek mi se jako svidjao ovaj svet, al me je u istu ruku uvek plasila njegova kompleksnost.

Dajte neke knjige/stripove za asolutnog pocetnika da krene malo u upoznavanje wh40k, moze i na pm da ne idemo previse u off, hvala.

Hvala, sad imam sa cime da se zabavljam na poslu jedno duze vreme xD

To i pogledaj isto Vaults of Terra :) I Bruva Alphabusa za parodije :d

filipenko,

Rekoše već ljudi, to je (trebao bi biti) Broodlord, s tim što bi njegov ekvivalent među Tiranidima trebao biti Lyctor, a ne Hive Tyrant. On je, da se tako izrazim, vojni komandant Džinstilera na nekom području tj. na planeti i održava telepatsku vezu sa svojim vojnicima, za razliku od Patrijarha koji je duhovni komandant i drži telepatsku vezu sa ljudskim minionima, kao i sa flotom Tiranida, za čiji dolazak zapravo "priprema" domaćinski svet.

E sad, ovo bi trebalo da su raspale olupine brodova u svemiru, tako da tu nema onaj deo sa Džinstilerima koji je uvod, odnosno prvih 2/3 svake knjige ili priče u kojoj se oni spominju, a to je provaljivanje da kult uopšte operiše, pronalazak kulta, raskrinkavanje onih koji ga vode i koji su infiltrirani u imperijalni poredak itd. itd. Ovo je samo akcija (logično).

Poruka je komicnog karaktera, nisam bio ozbiljan. Postoje dva nacina da se rangiraju likovi iz WH40 po snazi. Jedan je na osnovu dostupne literature a drugi je na osnovu izdanja stone igre. U nekim verzijama stone igre Kaldor Draigo je bio neunistiv, zato sto je neki lik sto je radio za GW namerno napravio Cak Norisa, lika bez mane, koji ne moze da umre, bori se u Warp-u, u prvoj borbi je sredio demonskog princa, oterao Mortariona u Warp itd. Kasnije su to malo sredili. Slicno vazi za Mefistona, bibliotekara. Jedini koji je uspeo da prevazidje Red Thirst.

Edit: Zanimljiv lik je Cypher, ali za njega se ne zna jel ziv. Slicna situacija kao Vulkan, za kog se jos uvek ne zna jel medju zivima. Po nekoj logici ali ne po knjigama i stonoj igri, Vulkan bi trebao biti najjaci Primarh. Jaci i od Horusa, ali eto to se tako nije odigralo. Crni covek je pitanju, visi od proseka za marince, jedino ga zeza sto je mnogo fin i dusa od coveka. Ali je fizicki impozantan i gotovo neunistiv. Kada bi njemu puko film usro bi se Abbadon u gace, pazi sta ti kazem ;)

Vect je najstariji zivi lik u WH40k univerzumu. Svi ostali su neke prelazne varijante, reinkarnacije, zarobljene duse starih bogova i slicno. Zbog toga je on fakticki u rangu sa tim bogovima i nije se saliti sa njim, posto je jednako pokvaren i namazan kao bogovi Haosa.

Edit2: Nekrone ne racunam medju zive, jer oni sa svakom novom smrcu i povratak u stazis gube deo stare licnosti dok su bili zivi. Tako da njihove vodje posle toliko miliona godina sigurno nemaju pojma ko su i sta bili.

***, ja sam pročitao sigurno preko stotinu WH40K knjiga, meni su one izvor celog lore-a, a slabije sam verziran sa izdanjima stone igre i tog dela poznavanja sveta. Kapiram da to više potiče od statistika za figurice tih najjačih likova, u knjigama je prosto drugačije.

Loše sam se izrazio: mislio sam na seckanje tj. nedostatak frejmova u fluidnosti igre (koju je i filipenko pomenuo). Delovalo je da je stvarno takva igra (što se u sledećem HD klipu pokazalo kao netačno).

Aferim. Na drugom videu deluje fenomenalno, na prvom je bilo katastrofa, jedva 20 fps.

Poslednja izmena:
Sunce ti kako ste ne napalili sa ovim pricama o likovima iz ovog univerzuma, uvek mi se jako svidjao ovaj svet, al me je u istu ruku uvek plasila njegova kompleksnost.

Dajte neke knjige/stripove za asolutnog pocetnika da krene malo u upoznavanje wh40k, moze i na pm da ne idemo previse u off, hvala.

Pored ovoga što su ti preporučili, za knjige je moja preporuka da se krene od romana "Space Marine" od Jana Votsona (Ian Watson), gde se detaljno upoznaješ sa konceptom marinca, zašto je takav i kako se stvara, a nakon toga (ili pre toga) se baci na "Let the Galaxy Burn", kolekciju najrazličitijih priča iz Warhammer 40K univerzuma koja je em odlična, em će ti biti daleko jasnije ko je tu ko i šta je šta.

Naravno, sve što su ti pominjali može da bude dragoceni izvor za dodatne informacije, pojmove na koje budeš nailazio po knjigama i tako dalje.

I upamti - Umovima bogova smrtnici ne mogu da sude, već prihvati da Tzeentch za svakoga od nas ima mesto u svojim velikim mahinacijama i budi srećan što ćeš odigrati svoju ulogu!

Pored ovoga što su ti preporučili, za knjige je moja preporuka da se krene od romana "Space Marine" od Jana Votsona (Ian Watson), gde se detaljno upoznaješ sa konceptom marinca, zašto je takav i kako se stvara, a nakon toga (ili pre toga) se baci na "Let the Galaxy Burn", kolekciju najrazličitijih priča iz Warhammer 40K univerzuma koja je em odlična, em će ti biti daleko jasnije ko je tu ko i šta je šta.

Naravno, sve što su ti pominjali može da bude dragoceni izvor za dodatne informacije, pojmove na koje budeš nailazio po knjigama i tako dalje.

I upamti - Umovima bogova smrtnici ne mogu da sude, već prihvati da Tzeentch za svakoga od nas ima mesto u svojim velikim mahinacijama i budi srećan što ćeš odigrati svoju ulogu!

I sto te nece silovati punoo, kada zavrsis svoju ulogu :d

@Grunt
Posto su ti preporucili knjige, red je da ti ja to sve ispojlujem, u stvari samo pocetak.

Nekada davno, u galaksiji je postojala pra humanoidna rasa, takozvani Old Ones. Oni su bili veoma inteligentna i tehnoloski napredna rasa koja je uspela da dostigne visok nivo tehnoloskog progresa koji im je omogucio da putuju izmedju zvezda. Izgradili su citave svetove koji su bili povezani medjuzvezdanim putevima. To je bilo moguce jer su ovladali i manipulisali energijama koje su cinile drugu dimenziju. Ta dimenzija se zove Warp, dimenzija haosa gde se energije ubrzano krecu i konstantno sudaraju.

U jednom momentu Old Ones su naisli na drevna etericna bica koja su se hranila zvezdama, sa kojima su stupili u sukob. Taj rat nije trajao dugo i pobednici su bili Old Ones.

Kroz svoja putovanja Old Ones su otkrili nove svetove, nove rase, kao i ucestovali u stvaranju novih rasa. Jedna od rasa koje su sreli na svojim krstarenjem galaksijom su bili Necrontyr, napaceni narod koji je ziveo blizu zvezde koja je bila nemislordna prema njima i zbog cega je njihova koza bila spaljena od radijacije. Nisu ziveli dugo i bili su u potrazi za drugim svetom gde ce se preseliti i na taj nacin izbeci izumiranje. Necrontyr nisu bili ni priblizno napredni kao Old Ones, pa su bili prinudjeni da putuju dugo u svojim brodovima koji su bili napravljeni od takozvanog zivog metala, materijala koji ima sposobnost da se samopopravlja.

Kada su se sreli, Necrontyr su Old Ones zamolili za pomoc koju su stari nasi odbili. Necrontyr su hteli da Old Ones sa njima podele tajnu svoje dugovecnosti. Kada su odbijeni, Necrontyr su zamrzeli Old Ones. Od ranije je postojala velika zavist koju su osecali, ta zavist se pretvorila u mrznju. Dogodio se rat.

Rat izmedju rasa Necrontyr i Old Ones nije dugo trajao i Necrontyr su bili zatoceni na jednoj planeti slicnoj onoj na kojoj su nastali. Old Ones ih nisu shvatali za ozbiljno pa nisu imali namerno da ih uniste u potpunosti vec su taj zadatak prepustili prirodi. Da bi izbegli izumiranje, Necrontyr su svoje napore ulozili u pravcu istrazivanja lokalne zvezde. Tokom istrazivanja naisli su na polu-svesno bice koje je prozdiralo zvezdu, isto ono koje su porazili Old Ones. Oni su tom bicu od ciste energije kreirali telo od zivog metala kojim su oblagali brodove. Nazvali su ih C'tan i usli u pakt sa njima.

Prvi C'tan koji je nastao na taj nacin je postao poznat kao Aza'gorod the Nightbringer. On je potlacio Necrontyr rasu i postavio se kao njihov vrhovni bog. Tako su Necrontyr postali sledbenici i robovi C'tan bogova. C'tan su predlozili Necrontyr-ima nacin za resenje njihovog drevnog problema. Ponudili su im da zrtvuju svoja bioloska tela, da dozvole C'tan da se njima nahrane, a za uzvrat ce njihove duse preseliti u nova neunistiva tela od tecnog metala. Vodja Necrontyr rase je to prihvatio i to je bio kraj Necrontyr-a kao takvih. Rodjeni su Necrons-i.

Posto su i jedni drugi delili prezir prema Old Ones, zajednickim snagama su ih napali. Ovog puta Old Ones nisu imali nacin da se lako odupru od zajednicke pretnje probudjenih zvezdanih bogova C'tan i beskrajnih legija mehanickih, gotovo neunistivih Nekrona. Po eventualnom unistenju mehanickog tela (sto je bilo jako tesko postici) dusa Nekrona bi bila proslednjena na ponovno implantiranje u novo metalno telo. Pri tom transferu Nekroni su polako zaboravljali svoju proslost i gubili deo svoje licnost, postajuci automatske bezosecajne masine za ubijanje.

Suoceni sa velikom pretnjom i unistenjem svega sto su kreirali, Old Ones su pokusali da kreiranjem novih rasa pokusaju da se odbrane protiv legija Nekrona. Jedna od tih rasa su bili Eldars-i. Medjutim, ocajnicki potez koji je kostao Old Ones njihove buducnosti, je bilo zabranjeno petljanje sa energijama Warp-a i kreacija Enslavera. Kao rasa demonskih bica koja je potekla iz Warp-a, Enslaveri su imali sposobnost da potpuno preuzmu dusu onih koje su zaposeli. Time je doslo do samounistenja Old Ones rase.

Posto su dobili rat protiv Old Ones, C'tan su se suocili sa pretnjom u vidu Enslavera koji su negativno uticali na njihov potencijal za kreiranje novih vojnika. Zbog toga ali i uzdizanja rase Eldara C'tan su stali sa daljim osvajanjem svemira. To su cekali njihovi podanici Nekroni koji su novonastalu situaciju iskoristili da se pobune protiv svojih gospodara, u cemu su i uspeli. Porazili su C'tan i zarobili ih u fragmente a oni su sami, odlucili da odu u duboki san tj. stasis i sacekaju bolja vremena za nastavak osvajanja galaksije. Tokom tog sna su se povukli u specijalno konstruisane kripte na unapred odredjenim planetama, gde su ostali da miruju 60 miliona godina.

Mnoge od kripti su unistene od strane Eldara i drugih rasa, milijarde Nekrona su izgubljene. Medjutim posto je proteklo 60 miliona godina, Nekroni su krenuli da se bude sa ciljem da nastave gde su stali...

Prica dalje krece od Eldara, ali ne da mi se sada i to da pokrivam. Dok dodjemo do Imperatora ima jos jahanja.

Poslednja izmena:
Cool, steta sto bench nema like post opciju ili neki rep + :)

Ja to onako okvirno i ne narocito precizno. Posle price o Nekronima, ide prica o Eldarima i njihovi ratovi sto je bolje pokriveno literaturom (ima vise materijala) pa onda radjanje Haosa (ima veze sa Enslaverima), pad rase Eldara, prica o Imperatoru koja je toliko stara da se vise ne smatra kanonskom. Tek onda krece pravi uvod u pricu WH40k. Ujedinjenje covecanstva pod Imperatorovom vlascu, njegovo surovanje sa bogovima Haosa, kreacija primarha, osvajanje galaksije, Horusova izdaja, borba sa silama haosa, pojava Tiranida, budjenje Nekrona, susreti sa rasom Tau. Dok se dodje do M41 tj. 41-og milenijuma mnogo toga se izdesava. Onih 40k iliti 40.000 se upravo odnosi na tih 40.000 godina kada krece radnja koja se desava u sadasnjosti.

Te nesretnice su imale tu cast da se nadju na planeti u trenutku kada su se probudili Nekroni iz njihovih kripti. Odrali ih Nekroni zive, ali bukvalno.

Njih su svi klali, ***a one su zeloti nisu superbica kao marinci. Ali ne mogu da padnu pod haos samovoljno, bese samo jedna koja je prsla ?

G@W
Bravo za priču
bravo.gif

Za nas koji nismo upoznati, odlično dođe da makar nešto povatamo.

... (trebao bi biti) Broodlord, s tim što bi njegov ekvivalent među Tiranidima trebao biti Lyctor, a ne Hive Tyrant. ...
Da, ovde tačno piše: http://spacehulk-deathwing.com/game#bestiary (drugi sa desna).

Nego, razmišljam se kakva je veza između Alien-a (Osmi putnik) i ovih pomenutih živuljki iz WH40 ... pošto je izgled očigledno sličan (tj. skoro isti) a i opis da (bar neka od njih) imaju kiselinu umesto krvi ... da li je WH40 proizašao iz Alien-a ili šta?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno