Šta je novo?

SP u košarci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka čast Špancima, dobro su odigrali, posebno u odbrani. Nisam odavno gledao Rubia kako igra, bogami je fino napredovao u NBA. Kada sam čuo da je zaglavio u Finiksu, mislio sam da je to još uvek onaj stari Rubio koji ne zna da šutira, ali popravio se.

Suđenje je bilo loše, kao i na celom turniru. Gde nalaze ovako neisusne sudije za jedno ovakvo takmičenje?

Skariolo je potpuno nadigrao Đorđevića, tu nema šta da se priča. Španija je vrlo predvidljiva, uvek igraju na isti način, sa tim spoljnim igračima koji istrčavaju iz blokova i dižu se na brzi šut. Nisu više u tome toliko dobri otkako su se penzionisali Navaro i Rodrigez, ali su još uvek ubitačni kad ih krene i tu strategiju je teško iskontrolisati, moraš da ih neprekidno rezultatski pritiskaš, teraš da se umaraju u odbrani, lepiš za njih ne dajući im prostora. Kako je Đorđević uveo Marjanovića, tako su ovi krenuli da nas pune. Aj da ga je uveo za par napada na njega, Marjanović je uvek dobar za par brzih peona, nego ništa nije išlo na njega, a Španci su se razleteli u napadu i više nisu stali. Umesto da Đorđević krene da menja nešto u igri, on gleda dok se ovi odvajaju, a onda na poluvremenu opet vraća istu petorku koja ne funkcioniše.

Al dobro, sreća pa smo izgubili poslednju utakmicu koju smo smeli da izgubimo. Da vidimo sad Argentina, pa SAD ako njih prođemo. Bolje tako nego da pokušavamo da se ušunjamo u finale.

Neverovatno koliko je Bjelica opao, bolje da je igrao starac Simonović od stotinu ljeta. Strašno koliko nam nedostaje spoljni defanzivac kalibra Kalinića.

Niko nije rekao Spancima da smo osvojili vec SP pa se zaneli momci :)

Cim ovi RTSovi komentatori pocnu da nizu hvalospeve, obavezno nas odvale. Sto je veci hype to gore prodjemo.

^^
Imamo taj luksuz da izostavimo jednog od nasih najboljih defanzivaca i da nam igraju Birca i Simonovic. :)

A sto se tice taktickog nadigravanja, drvlje i kamenje je letelo kada sam poredio posao selektora fudbalske i kosarkaske reprezentacije dobijen "preko veze". Tek cemo da vidimo sta je Popovic spremio za polufinale, ako prodjemo Argentinu u sredu. :)

Jedina smo reprezentacija koja vodi 4 centra na SP, i koja kuburi sa skokovima. Spoljna linija osim Bogdanovica ne postoji, a u modernoj kosarci malo sutra mozes da ocekujes nesto bez sutera/bekova. Mi takodje imamo samo 4 beka, a ne mozemo da igramo sa 3 (ili neku small ball postavku). Jos ako zatvore BB-a, kao sto ga jesu ugusuli skoro 3 1/4, kraj svake dalje price... On je bio i ostao "support shooter" koji radi kada su jos barem 2 igraca razigrana -u ovom slucaju mozemo samo da se nadamo i molimo Jokicu i kilavom Bjelici.

Ovo je alfa i omega svega!

Jokic faktor, svi ste odjednom zaboravili na njega :)

Ako on odigra na nivou proslih utakmica, ne racunajuci ovu, proci cemo Argentince.

A ti Yojinbo si izgleda zaboravio da Djordjevic ima osvojeno srebro na EP, SP i OI ?
Kako mozes njega da poredis sa bilo cim u fudbalu, lupetas za sve pare ;)

Poslednja izmena:
Svi su nas digli u nebo,bez razloga i bez alibija.
Ocekivao sam vise od Jokica,da vuce. Da ne bude samo Bogdanovic taj koji vuce napred.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

@Sand_Man
Djordjevic je takticki totalno nasankan, da se ne lazemo, Skariolo mu je ocitao lekciju. Mi igru nismo imali a ni odgovor na onu zonu Spanaca. Plus totalno mlak pristup a Spanci do daske nalozeni.
Trebas da se pripremis za ovakav mec, a ne u fazonu "igracemo svoju igru". Spanci su odradili svoj posao, gde je bio nas odgovor na one njihove blokove i suteve?
Kada kod Obradovica jedan Guduric moze da izgleda kao Redzi Miler (u nekim trenucima), dalje nemamo sta da pricamo.
I da jesam ga uporedio sa Krstajom jer je kao i on dosao na klupu a bilo je boljih (i iskusnijih) kandidata koji su mogli da je zaduze... Pogledaj njegove uspehe na klubskom nivou. Ako nista drugo isprati ga u Italiji ove sezone (ili samo vidi da li ce da dobije otkaz na kraju sezone).

A ja da ponovim, pogledaj njegove uspehe na reprezentativnom nivou...
To je valjda bitnije od klupske karijere.

Tacno je da nam fali Kalinic/Milosavljevic koji igraju odlicnu odbranu plus u napadu mogu da kvalitetno popune reket svojim ulascima, tako da to ide na greh Djordjevicu sto ga nije pozvao...

Nisam gledao utakmicu (na srecu). Bio sam u nekoj frci pa sam pomesao dane skroz. Sad kad sam video rezultat i ne gleda mi se. Kapiram da smo bili ocajni pa mi se ne nervira a voleo bih da vidim gde smo gresili.
Edit: Mozda nije lose sto smo popili samarcinu, da se malo otreznimo i da skapiramo da vise nema prava na greske.

@Sand_Man
Mislis ako ga ne posalju u svlacionicu da jos gricka i ceka?

Masterclass Skariola mladjanom Djordjevicu. Sreca njegova da ima igrace kakve ima, inace sa nekom drugom repkom se ne bi ni plasirao na svetsko a 3 srebra bi mogao da sanja. Slazem se sa kolegom Yonjinbo, godinu nije sastavio kao trener u nekom klubu gde drugi odlucuju na osnovu rezultata. Braduljica mu iz oka ispao, odigra 3 min dobro pa ga isforsira da igra celu tekmu. Totalno ne zna da iskoristi Jokica na pravi nacin, baca ga po uglovima, sa 4 na 5, tako da verujem da je njegova nepotrebna nervoza rezultat toga sto ne moze da da onoliko koliko zna da moze...A sve to zbog lose pozicije.
Zonu kao da nismo videli u zivotu, totalno nesnadjeni. Teo nedostaje kao nikad pre, pa makar i na 10 minuta, samo da ih izvadi sve iz panike.
Sve u svemu raspali smo se po savovima, da nije BB toliko dobar koliko jeste, ovo bi bio ubedljiv poraz.
Ali nadam se svakako da iz poraza ucimo i da ih cekamo u finalu ponovo, pa onda da se objasnimo.

Inace, celo prvenstvo, a ne samo nasa tekma, ocajno ali ocajno sudjenje.

Poslednja izmena:
Ja se samo plašim da posle onakve izjave selektora upućene Jokiću, gde je direktno on proglašen za neuspeh protiv španaca, momak digne sidro i kaže ćao zdravo ovom selektoru i reprezentaciji.
Ne odobravam postupak, ali Jokić je jako izfrustriran iz nekog razloga....a definitivno nije iskorišćen kako treba na terenu.

Pa on je zvanicno najbolja petica NBA lige. Mada moze da igra i na 4.

Om kada god je igrao četvorku u Denveru, nikad se nije snalazio.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Na svetsko smo se plasirali sa totalno drugim timom.

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

Lagano jel? Ne vidim poentu, verovatno su ostali igrali sa najvecim zvezdama ;)

Moze i ovako, Gudura kod Zoca sipa kao kisha, Jokic na pravom mestu ... bolje da ne komentarisem, Beli sa klupe uvek Joker u Sakrementu, Vasa u Efesu kida, Lucic u Bajernu odlican itd itd.
Jel moguce da su svi daleko od forme iz klubova a maestralno su vodjeni?

Jos ta glupost sa ne vodjenjem Kaline, to mi tek nije jasno. Za Nedu nekako i da razumem, ali za Kalinu...

Nedovic je imao operaciju ako se ne varam, tako da svakako ne bi bio spreman.

Lagano jel? Ne vidim poentu, verovatno su ostali igrali sa najvecim zvezdama ;)

Moze i ovako, Gudura kod Zoca sipa kao kisha, Jokic na pravom mestu ... bolje da ne komentarisem, Beli sa klupe uvek Joker u Sakrementu, Vasa u Efesu kida, Lucic u Bajernu odlican itd itd.
Jel moguce da su svi daleko od forme iz klubova a maestralno su vodjeni?

Jos ta glupost sa ne vodjenjem Kaline, to mi tek nije jasno. Za Nedu nekako i da razumem, ali za Kalinu...

Ni ja ne vidim poentu.
Sam si rekao, da je Đorđević vodio drugu reprezantaciju ne bi se ni plasirao. Ja ti kažem da je i vodio, ne drugu zemlju, ali totalni drugi tim.

Pa jel on kriv što iz dva uigrana napada Vasa dva puta promaši polaganje?

Jeste Skariola doktor za njega, ali mi smo prvenstveno izgubili zbog Rubio-a.

Kalina nije išao jer je sapunjao mačora na twiteru :)

Poslednja izmena:
Samo da se objasni Jokicu da ne reaguje kako reaguje na krs sudjenje...

Zbog sudija su Litvanci ispali sa svetskog prvenstva!Mi smo jos i dobro prosli.

Ne sme da reaguje tako, ali ovo je bio cist faul, mozda i nekoliko njih, nidje veze sa mrtvom loptom. Sudjenje je blago receno kriminalno.

Ocigledno svi moraju imati u vidu da je sudjenje takvo kakvo je i da se mora povuci rucna...

Stoji za Jokaru, doduse imao je lepsa izbacivanja u Denveru.
Ali iskusniji trener bi javno branio svog igraca a u 4 oka u svlacionici bi ga naribao.
Ovde je cak rec o igracu koji je druga najveca zvezda prvenstva posle Atentokumpa tako da i selektoru je vrlo "pametan" potez da tako nesto javno izjavi... Mada je dovoljno videti kako je i Gudurica ribao kod TO...

Onako bledo i bez reakcije kako je gledao Skariolovu zonsku rotaciju, da bi na kraju indirektno okrivio igrace da su podbacili a on kao trener nije imao nikakav odgovor na terenu...

Poslednja izmena:
Vredi pogledati konferenciju za novinare posle utakmice. Spanci dolaze na 15:25.
Skariolo misli da je Srbija dobro vodjena i ima talentovane igrace, ali sad ce i on dospeti na 'hate' listu ovde i biti proglasen neznalicom. Pogotovo kad pomene Bogdana. Pogledajte :D
Slabe igre se desavaju i desavace se. To je zivot, to je sport. Nadam se da ce u narednu utakmicu uci koncentrisanije i motivisanije.

Baš tako.
Hteo Đorđević to da prizna ili ne, činjenica je da je trenutno Jokić 10x veća zvezda nego on i da mora malo da pripazi šta priča.
Od početka provejava utisak (bar meni tako izgleda) kao da Jokić uopšte i nije dobrodošao u reprezentaciju i da je primljen jedino i samo zato što selektor ne bi mogao da objasni zašto ga nije poveo u Kinu. Možda se varam, ali tako mi deluje. A dečko je budućnost srpske košarke, pa bi bilo dobro ne izgubiti ga.

stavljati Jokica na cetvorku je smesno do bola, probao Denver u vise navrata i svaki put ko bosi po trnju, ali bolje ovako, vec sam slusao kako nam nema ravnih i kako sve deremo do kraja i malo mi muka ...

Baš tako.
Hteo Đorđević to da prizna ili ne, činjenica je da je trenutno Jokić 10x veća zvezda nego on i da mora malo da pripazi šta priča.
Od početka provejava utisak (bar meni tako izgleda) kao da Jokić uopšte i nije dobrodošao u reprezentaciju i da je primljen jedino i samo zato što selektor ne bi mogao da objasni zašto ga nije poveo u Kinu. Možda se varam, ali tako mi deluje. A dečko je budućnost srpske košarke, pa bi bilo dobro ne izgubiti ga.

Vrlo moguće za Jokica i da nešto ne štima. Milutinovu nisu hteli da dodaju prošlu utakmicu. Danas je BB posle soliranja I polaganja kroz 3 spanca pokazao/sugestirao nekome od naših prstima da mnogo priča i onda spustio dlan na dole, valjda da umukne. Valjda je tražio povratnu loptu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno