Šta je novo?

SP u košarci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kontam, uopste?
Dal jos neko ne konta?
Imal' neko da konta...?

Ok, kapiram što je Raduljica pošao kao "domaćin", ali onda je trebalo da otpadne Milutinov, koliko god da je dobar igrač.

Ne bi Milutinov otpao jer je jedini centar u sastavu koji ume da igra odbranu i koji je dovoljno pokretan da bude u paru sa Jokićem na terenu na ozbiljnoj utakmici.

Da nije bilo povrede Gagija otpao bi Bobi, što se videlo i na pripremama, jer do tog trenutka nije imao ozbiljne minute na istima.

A da je ostao i Teo, drugi višak bi se gledao između Simonovića i Birčevića. Jer bi određen broj minuta na trojci bili Gudurić i Gagi. Bjelica isključivo na četvorci i Lučić na obe pozicije u zavisnosti od situacije.

Ne bi otpao Bobi nego Raduljica, jer ovaj poslednji nije uopste ni imao minute u prijateljskim utakmicama.
Bobi se moze iskoristiti u nekim specificnim situacijama i dobro odmeniti Jokica i Milutinova.
Raduljica je daleko od one svoje forme i ne sluzi nicemu.

Mnogo glup sistem takmičenja je napravila FIBA. Prvo one gluposti za prozorima, pa onda širenje SP-a na 32 repke, i onda prvih 5-6 dana gledamo utakmice u kojima neko dobija razlikom od 40-50-60 poena. Mislim, čemu?
Uništavanje kvaliteta košarke samo. Plus veća verovatnoća da se neko povredi bezveze..

Sent from my MI 8 using Tapatalk

+1 Slazem se u potpunosti ali sta je tu je, nazalost mi ne mozemo nista da promenimo.
Krajnji cilj je novac, to je valjda svima jasno.

Ne bi otpao Bobi nego Raduljica, jer ovaj poslednji nije uopste ni imao minute u prijateljskim utakmicama.
Bobi se moze iskoristiti u nekim specificnim situacijama i dobro odmeniti Jokica i Milutinova.
Raduljica je daleko od one svoje forme i ne sluzi nicemu.

Raduljica nikada u svojoj karijeri nije bio u formi tokom pripremnog perioda, u svojoj celokupnoj karijeri praktično je odigrao samo jednu jedinu klupsku sezonu na EL nivou. Ali je uvek na prvenstvima i bitnim utakmicama davao ogroman doprinos i maksimum, luda glava. Imao je daleko veću minutažu na pripremama do Gagija, pogotovo pre priključenja i uvođenja u ritam Jokića, što je dovoljan indikator da nije planiran za odstrel.

Inače mislim da nije slučajno to što je stesao težinu i smršao, ja sam ubeđen da je to bio deo plana sa Saletom za SP i eventualno OI, plana da može da odigra i četvorku ako zatreba. Raduljica kada hoće može da odigra odbranu, sada može kratko vreme i da provede na četvorci i samim tim je kompatibilniji za naše potrebe. Pri tome Sale ceni njegovu igru, u PAO ga je recimo doveo pre Buruzisa, što ga je potom i koštalo klupe. Bobija je već par preskakao u pozivima, čak i kada je bio daleko upotrebljiviji u odnosu na sad kada su ga u NBA još dodatno usporili sa nabijanjem mišićne mase koja mu nije potrebna.

Sa druge strane Bobi jeste samo za specifične situacije, za ekipe čiji bekovi nisu dobri pik igrači, čiji bekovi nemaju dobar šut iz driblinga i čiji centri nisu pokretni i nemaju meku ruku. U svim tim situacijama protiv ozbiljne ekipe na njemu puca celokupna timska odbrana. A što je najgore u tim situacijama mora u svakom napadu da se igra vaterpolo i spušta na njega lopta kako bi se anulirao minus sa druge strane. On to mora da pogađa u svojim procentima, a opet si u riziku da se protivnički igrači dovedu u ritam kao što je recimo bilo sa Švedom na EP, ili kada se pokušalo kratko u finalu, pa je Dragić iskoristio svaki Bobijev sekund na terenu.

Poslednja izmena:
Mislim da je Radulja izjavio da mu je cilj da se vrati u NBA. Tako da to skidanje kilograma verovatno ima veze sa tom pricom. Koliko je to realno u ovom trenutku, to je druga stvar. [emoji4]

Raduljica je u Šarenčevoj emisiju "U susret svertskom prvenstvu" rekao da u poslednje vreme mnogo više igra na 4 i da mu je to primarna pozicija u klubu u Kini.

TJ Miller (aka Braduljica) je najbolji basket igrao za nas bas iz perioda dok je bio u NBA... Sada iz Kine u NBA sa 31 godinom, how yes no... U Kinu je otisao zbog love i jer ne mora da zapinje previse.
Jedino sto sa ramom mogu da se slozim je da igra iznad svojih mogucnosti kada igra za reprezentaciju, ali trenutno je daleko od svojih najboljih partija... Bobi je (cak i toliko limitiran kao sto rama tvrdi) trenutno korisniji nego TJ Miller. Talenat kod njega nikada nije bio sporan ali radna etika jeste, sto je velika steta jer nije u potpunosti iskoristio potencijal.

Nazalost on, Simonovic i Birca su silom prilika tu. Da imamo ceo roster na raspolaganju drugacije bi finalni spisak izgledao. Ali dobro, lepa prilika da se on i Simonovic (nadam se i Bircevic) oproste od reprezentacije sa medaljom.

Ove 2 utakmice nisu nikakvo merilo, videcemo kako stojimo protiv jacih reprezentacija kada se igra ozbiljnija odbrana, protiv igraca koji su na visem nivou nego filipinosi i "senegalci"... :) Ali prvo u sredu da gepekujemo 'talijane...

Birćević i Simonović su igrači zadatka, ne troše mnogo lopti i rade to što im se kaže. Imali smo bolje igrače od njih za prvenstvo, ali oni su povedeni za prljave poslove. Iznenađuje me da je selektor izostavio Kalinića koji je bolji od obojice, ali nervira me njegova iskrivljena faca, kad god ga vidim na ekranu poželim da ga klepim da ga ispravim.

Plejmejkeri su nam odlični, ali ni jedan ni drugi nisu šuteri, to bi moglo da nam zagorča život kad naletimo na jače protivnike. Teodosić je šuter, ali bolje što je otpao na startu nego tokom prvenstva, taj fascilitis koji ga godinama muči će izgleda da mu okonča karijeru. Na krilima smo malo tanki, bolje da smo poveli još jednu dvojku/trojku nego što smo poveli pet centara. Ok, kapiram što je Raduljica pošao kao "domaćin", ali onda je trebalo da otpadne Milutinov, koliko god da je dobar igrač..

Simon i Birčević nisu ni prosjek ako ćemo realno.
Kakve prljave poslove, obojica imaju maximalno po 1-2 faula po utakmici??
Birčević je kao leptir. Taj nije u stanju ni mrava da zgazi.
To što ti pričaš, su u repki radili Zoran Savić, pogledaj malo statistiku njegovih reprezentativnih nastupa. čovjek je imao 27 faulova, tipa 3-4 po utakmici 97. na evropskom, i Saša Obradović koji je bio kao flaster u odbrani. Bukvalno to što je Đorđević bio u napadu, Obradović je bio u odbrani.
Nikada neću zaboravit ragovor sa Željkom Obradovićem 2000. pred olimpiske igre u Sidneju.
Drugar ga pita kako ćemo proći protiv Italijana... A Željko mu odgovara mrtav hladan: Ima da nas otkinu... Nema Savketa da im je8e majku. Fućka će nas odvaliti i tako i bi.
Mogao je Sale ladno 2 klinca (Borišu Simanića i Vanju Marinković) da ubaci umjesto Simona i Birče.
Simon je mator i kapiram da ga je Sale poveo da se Simon spremi za narednu sezonu i da se što bolje proda pošto od aprila ne igra za Zenit niti niti ima zvaničnog kluba a 33. mu je godina. Birčević pogubljen, kao da prvi put nastupa i izlazi na teren. Ipak nije mu ovo prvi nastup za repku, za seniore nastupa od 2014.

1. Kalina je dobio zabranu nastupa u repki, zna se od koga i zbog čega. Na žalost, nije jedini kome je učinjena ogromna šteta. Najgore je prošao Duda.
2. Kalini je faca iskrivljena (kako ti kažeš) zbog saobraćajke.

Plejevi ne moraju ni biti vrhunski šuteri, imamo i previše šutera (pogovoto za 3) u repki. Iskreno Jović i Vasa su mi gotivniji nego isfrustrirani Teo kada glumi nekog hladnokrvnog ubicu a vidiš na njemu da je žešće isfrustriran i puca što ne može ubosti trojku i onda krene da srlja kao nenormalan.

Poslednja izmena:
Dobro sad ga i ti pretera. Realno, gledajuci i neki siri spisak, mi nemamo ispod prosecnog igraca u reprezentaciji, a mnogo njih je proslo kroz ove kvalifikacije. Tako da se ipak ne bih slozio.
Podrzavam selektora i strucni stab u potpunosti, sve dok se dobro radi. Znaju oni posao, valjda su to do sad i dokazali.
Simon ima klub, presao je u KK Cedevita Olimpija, ili Olimpija Cedevita kako vam volja. [emoji4]

Poslednja izmena:
Simon i Birčević nisu ni prosjek ako ćemo realno.
Kakve prljave poslove, obojica imaju maximalno po 1-2 faula po utakmici??
To što ti pričaš, su u repki radili Zoran Savić, pogledaj malo statistiku njegovih reprezentativnih nastupa. čovjek je imao 27 faulova, tipa 3-4 po utakmici 97. na evropskom, i Saša Obradović koji je bio kao flaster u odbrani.

Kad kažem "prljave poslove" ne mislim nužno da se bije u odbrani. Birčević služi da u napadu širi igru, zabošće neku trojku, možda neki koš iz kontre i to mu je to. U odbrani će služiti da brani pick and roll kada mora da bude preuzimanja, neće bek moći da odigra kolce oko njega. Jako ograničeni zadaci, neće se naigrati sigurno, ali on se ne buni, igrač zadatka, zna zašto je doveden, ćuti i radi.

Dokle ta priča o Kaliniću... Postoji više priča - da je odbio da igra u kvalifikacijama, iako je imao Željkovu dozvolu, da je u lošim odnosima sa više igrača, da se pravio pametan na početku priprema itd itd, ali ogroman broj ljudi bespogovorno prihvata obrazloženje da je ispao zbog politike, pri čemu se njegova izjava u stvari potpuno slaže sa pravcem vlasti. Besmisleno.

Izostavljani su igrači i ranije, pa smo osvajali trofeje, tako da i te kako možemo i bez njega.

Ma tankujemo utakmicu, opušteno... :) Sa Novim Zelandom i Brazilom će biti pravo krljanje...
Мени уопште није личило на крљање, Новозеланђани су играли онако полуаматерски са понеким баш аматерским потезом али нису имали доброг противника па су лагано добили.
Мени управо овако сада изгледа Радуљица. Када се појавио, онако ишаран и тежак, могао је да улива страх и трепет осталима па је помало и био такав. А онда је скинуо килажу, добио на покретљивости али изгубио оно што је максимално користио а то ја маса којом је лагано градио позицију под кошем. Сада је лагани центар који баш и не завршава добро посао.

Него да искористим тему, од када је легализована дупла лопта? Или је само дозвољен специфичан случај у коме је то допуштено, слично као и амерички кораци на почетку вођења лопте? Када неко додавање није баш прецизно и играч коме иде лопта не може чисто да је прими, углавном је некако прихвати ударајући у паркет, онда је ухвати обема рукама и крене у ново вођење. Ајде када се бори за лопту па може да се оправда контактом противника али када је сам, онда је чиста дупла. Или само слабије пратим кошарку и нисам у току са новим правилима?

Sada vecaju koga je lopta zadnjeg dodirnula a svaba ga osamario sa obe ruke :d

Мени уопште није личило на крљање, Новозеланђани су играли онако полуаматерски са понеким баш аматерским потезом али нису имали доброг противника па су лагано добили.
Pa složio bih se nažalost. Umjesto da se ide na Vučevića i Dubljevića i spušta lopta u reket, da se Novozelanđani napune ličnim greškama, mi prihvatamo njihovu igru i jurnjavu po terenu i run & gun košarku u kojoj nemamo šta da tražimo. Stručni štab kompletan raspad, igrači su se kasnije sami dogovarali i kad se lopta spuštala na centre smo prešli u vođstvo čak ali *mjau**mjau**mjau*... Sudije su isto jele ***** maksimalno, uglavnom nismo zaslužili ni da igramo ovo prvenstvo, malo je reći kako sam popizdio...

Taj Novi Zeland je uvek bio neka žilava sorta, sećam se kako su nas umalo dobili u polufinalu u Indijanapolisu, iako im nije igrao povređeni najbolji igrač i jedini centar Sean Marks. Jedva smo ih bili dobili i to čisto na snagu i visinu.

Bvat Kavina (khm) inace nema onaj tm look "kad svi piju iskrive se, samo se Kavina ispravi" (njegov stari tvit) zbog saobracajke, vec zbog udarca u lice na igralistu dok je bio klinac... Bio je odavno taj intervju sa njim gde je objasnio...

Poslednja izmena:
Taj Novi Zeland je uvek bio neka žilava sorta, sećam se kako su nas umalo dobili u polufinalu u Indijanapolisu, iako im nije igrao povređeni najbolji igrač i jedini centar Sean Marks. Jedva smo ih bili dobili i to čisto na snagu i visinu.
Pero Kameron legenda :D

OnePlus 6/Tapatalk

Auuu,drze se turci odlicno!Dali ce biti iznenadjenja?

Sent from my S57 using Tapatalk

A sta ce te sudjeni su nam ameri u polufinalu il cetvrtfinalu (ako se mozemo ukrtstiti s njima vec tada), mada vise ce se znati posle ove i nase utakmice s talijanima...
Nisam gledao utakmicu, jesu turci bas dobro igrali ili su ameri slabo i neaktivno igrali (do sada, taman 79:79)?

Jedino sto su Ameri na ovom mecu imali je bio ofanzivni skok. Promasili su sve u napadu, drugo poluvreme bas ispod njihovog standarda.

Koliko nadrealno slusati Straju kako vodi basket...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Zlo kakve komentatore ima RTS, cast izuzecima.
Dogus Balban [emoji23]
Dobise Ameri na jedvite jade. Ruku na srce, tesko da ce im se ovakva partija ponoviti, bas su bili losi.

Steta!!!Ako sam do sada bio 90% siguran da dobijamo amere,sada sam 100% siguran u to!

Ima li neko objasnjenje zasto Bircevic pocinje stalno svaki mec? Osim da zavara i zbuni protivnika izgledom jer nijedan drugi kvalitet nema ja ne vidim koja je poenta ovog igraca[emoji16]. Valjda Sale zna sta i kako. Inace mislim da smo veoma tanki ako ne krene Bogija, Bjelicu i Jokica. Dodao bih tu i Milutinova. Ostalo prosek mada verovatno dovoljno za ovu boraniju do sada.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno