Šta je novo?

SonyExperia U Wifi problem

Znaci upeo sam i to vracanjem na originalni Gingerbread 2.3.7 Build number 6.0.B.3.184
Evo link odakle sam ga skino:

http://forum.xda-developers.com/xpe...f-xperia-stock-generic-gb-firmware-6-t2376438

u prvom postu, prvi link
"nas covek ga okacio" cheers

I onda sam pratio uputstvo na YouTube sa ovog linka:

https://www.youtube.com/watch?v=JxgGe2qvjdI

I to je to....

Probao sam jedno sat vremena, lepo mi se konektuje na wifi, ne izbacuje me, budem na netu malo pa izadjem.
Diskonektujem se pa posle par minuta ponovo se konektujem, odem na net malo pa izadjem i tako nekih sat vremena i za sada je sve ok.
Jedino imam problem sa mojom mrezom, ovo sam sve radio sa bratovom mrezom koji zivi u kuci pored mene i njegov wifi je otvoren za sve, koja je zakljucana i kad ukucam sifru on trazi IP ali ne moze da se konektuje.
Stalno mi izbaci ono Obtaining IP address from... pa nakraju izbaci Limited connectivity
E sad sta da radim?
Koja su podesavanja za staticnu IP adresu i oce mi to pomoci u ovom slucaju?
Na Samsungu sam nasao negde to podesavanje, na netu, ukucao sam i radi ko sat.
A za Xperiu nisam nasao...
Jel zna neko kako da resim to?

Zameni router.

Kad se povezuješ na wifi trebalo bi da imaš checkbox advanced i onda ćeš dobiti polja da kucaš adresu, gateway i dns

@duskons
Ti dakle imaš problem da ti se "ne ljube" telefon i ruter.
Rešenja imaš koliko hoćeš a i relativno dosta naroda je pogodjeno sa ovim problemom, ali jedina dva trajna rešenja za obtaining ip adress problem su ili zamena rutera ili da eksperimentišeš sa različitim custom kernelima.
Znači nije nužan gingerbread (a i mator je to android) vrati se na ics ili jellybean, pa isprobaj na stock softveru dva ili tri custom kernela (za stock namenjena custom kernela).
Na nekom od njih bi trebalo da radi wifi kako valja.

God doesn't play dice with the WiFi .. ?

Pa ja mislim da nije do rutera jer se na laptop lepo konektuje, tj uvek mi je konektovan na moj wifi.
Sa Iphonom nemam tih problema, znaci normalno se konektujem na moj wifi
Jedino sam imao sa Samsungom ali to sam resio sa ukucavanjem staticne IP adrese u telefon
I sad imam taj isti problem sa Xperiom U kao sto sam imao sa Samsungom
Potrazicu na netu pa da kucam to za staticku IP adresu
Ako ni to nepomogne onda cu probati ovo sto si napisao poolmaker.
U svakom slucaju hvala vam savetima.
cheers

Znaci opet mi se pojavio problem iz prvog posta...
Strasno....
Sad sam opet reinstalirao Gingerbread 2.3.7 Build number 6.0.B.3.184 i radi mi wifi a dokle ce nemam pojma...
Ne znam vise sta da pokusavam
Mislim, toliko toga ima da ja nemam pojma sta radim...

Čekaj, reče da je negde radio, na nekoj drugoj mreži? A kod tebe neće?

Kad sam jutros stavio opet Gingerbread 2.3.7 Build number 6.0.B.3.184 radio je wifi-u od mog brata, kuca pored mene, njegov wifi je otkljucan.
Na moj wifi sam pokusao da se konektujem, moj je zakljucan, i nije hteo.
Stalno mi je izbacivao Obtaining IP address from... pa nakraju izbaci Limited connectivity
Pa nisam ni isao na moj wifi vise nego sam koristio od brata
Posle par sati kad sam ponovo hteo da se konektujem na bratov wifi pojavio mi se problem iz prvog posta, tako da sad opet ne mogu nikako da se konektujem na wifi, bilo koji...

Samo da javim da je problem bio da rutera.
I moj i bratov ruter je isti, onaj skrnavi Huawei od telekoma...
Probao sam na drugom mestu, neki drugi ruter, i cela dva dana je radilo sasvim normalno.
Sad cu kupiti novi ruter i spojicu ga sa ovim telekomovim i preko njega cu da koristim wifi.
to je to momci..
hvala na trudu...
cheers
pozdrav...

^^ Rekoh ti lepo 🙂
@duskons
Ti dakle imaš problem da ti se "ne ljube" telefon i ruter.
Rešenja imaš koliko hoćeš a i relativno dosta naroda je pogodjeno sa ovim problemom, ali jedina dva trajna rešenja za obtaining ip adress problem su ili zamena rutera ili da eksperimentišeš sa različitim custom kernelima.
[/URL]

Poslusaj coveka, na XDA imas nekoliko pouzdanih kernela, na istoj temi sa koje si skidao ROM-ove. Ako si uopste odatle skidao.

Poslusaj coveka, na XDA imas nekoliko pouzdanih kernela, na istoj temi sa koje si skidao ROM-ove. Ako si uopste odatle skidao.

Da sa xda foruma sam skidao, cak sam se i dopisivao sa jednim likom iz Jagodine koji je sam pravio kernele za Xperiu U i uvek isti problem mi se javljao. Nekad pre a nekad kasnije. Tako da cu definitivno da uzmem novi ruter a kernel cu kasnije odabrati koji mi bude najvise odgovarao.
Hvala jos jednom svima...
Pozdrav...

Poenta eksperimentisanja sa kernelom jeste da sa odgovarajucim mozda neces imati potrebe da menjas ruter.

Nazad
Vrh Dno