Šta je novo?

SonyExperia U Wifi problem

duskons

Cenjen
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poena
170
Idemo redom, sve cu vam objasniti od samog pocetka:
Pre dva dana sam kupio polovan mobilni SonyExperia U
Prodavac mi je reko da je telefon skroz ispravan, da je na njemu uradjen root i da je instaliran Android KitKat 4.4.2 - Cyanogenmod 11 i da brzo radi ali da ima samo jedan problem, a to je, da nece WiFi da se ukljuci od kad je taj KitKat ubacio.
Ja sam mu reko da meni ne treba taj KitKat i ako moze nek mi sve vrati na original onako kako je bilo kad je telefon i kupio. On je to vratio, poslao mi sliku telefona i kako je WiFi ukljucen, dogovorili se za cenu (5500 dinara) i on mi poslao telefon.
Telefon mi je stigao, ja ga napunim i ubacim karticu.
Kad sam namestio podesavanja po svom, ubacio imenik, slike, muziku itd.. reko ajde da probam WiFi kad ono prc...
On se konektuje na mrezu pa se posle par sekundi diskonektuje, pa se opet posle par sekundi konektuje i tako stalno a drugi telefoni (Iphone i Samsung) mi normalno rade.
Ja uzeo malo da pogledam po netu i jedino nadjem da rucno podesim ip adresu (to sam vec radio na Samsungu i radi odlicno) namestim ja to kad ono isto.
Probam settings reset, isto.
Probam factory reset, isto.
Znaci kad upalim WiFi (bilo koju mrezu, koja mi je dostupna) i kad se konektuje na mrezu, on mi se svakih par sekundi sam gasi i pali.
Sta ja da radim sad?

Imam taj telefon, WiFi radi i na CM11, a radio je i na stock GB i na drugim Cyanogen modovima. Wifi chipset je ocito u kvaru, ne znam da li to neko moze da popravi i da li se isplati.

Vracaj telefon.

Imam taj telefon, WiFi radi i na CM11, a radio je i na stock GB i na drugim Cyanogen modovima. Wifi chipset je ocito u kvaru, ne znam da li to neko moze da popravi i da li se isplati.

Jel mozes da mi objasnis kako da ponovo ja instaliram njegov originalni softver?

Nema svrhe da instaliras ponovo, jer daleko bolje rade CM romovi od fabrickog. Ima tema o XU, tu ima i uputstvo, ali nista neces dobiti vracanjem na staro - naprotiv, bolje je da stavis CM.

Nema svrhe da instaliras ponovo, jer daleko bolje rade CM romovi od fabrickog. Ima tema o XU, tu ima i uputstvo, ali nista neces dobiti vracanjem na staro - naprotiv, bolje je da stavis CM.

sad sam se cuo sa njim i on kaze da mu je zao sto je tako jer je kod njega i njegove zene sve ok radilo.
kaze da probam ponovo da instaliram njegov originalni softver pa da mu se javim.
e sad sta je meni bolje da radim?
sta da probam da instaliram?
moram sve raditi kao da prvi put radim jer je on kad je vracao na fabricki softver izgubio se root.
nisam sa xperiom nikad radio oko softvera, radio sam sa nokiom(symbian modelima) a pretpostavljam da je to slicno

Ocito je da nije OK radilo, jer ako je on vratio na fabricki rom, sta onda ti treba sad da uradis? Samim tim sto nemas rutinu u flesovanju SW, on moze lako odbiti reklamaciju "jer si ti nestrucno flesovao SW". Vrati telefon i kupi drugi, ispravan.

Ah cuvena Xperia U vraca (lose) uspomene . Nije tu crko' shipset , verovatno je kao i vecina vlasnika XU flesovao i menjao romove i sjebao nesto . Moze da bude HW prirode ali veca verovatnoca je da je SW prirode . U svakom slucaju taj telefon nisi trebao da kupujes ni pod tackom razno , ne konkretno taj primerak vec bilo koju XU . Vrati ako mozes to ti je moja preporuka

Ako je isti problem na 2 razlicita ROM-a, CM11 i fabrickom, onda je ocito HW.

Jel mozes da mi objasnis kako da ponovo ja instaliram njegov originalni softver?
Po tome kako je tekla prepiska izmedju tebe i prodavca i šta se izdešavalo u pitanju je klasično uvaljivanje poluispravnog telefona kao ispravnog.
Pa ti neće pomoći flešovanje jer je telefon neispravan hardverski.
Probaj ako želiš., ics ili neki drugi stock nije bitno, pod svakim mora (pro)raditi wifi ako je ispravan fon.

[youtube]Vd8LxBwpYmg[/youtube]

Nece on hteti sigurno da mu vratim telefon, probacu ali nece pristati.
Ali on je prvi put odradio vezu kako treba i ja sam bio na netu jedno pola sata, fb, viber, limundo i posle toga vise nije hteo. e onda se pojavio onaj problem sto sam napisao u prvom postu. mozda i jeste do SW-a, ne znam sta da kazem.
gde da nadjem neki tut da to odradim pa da vidim sta ce biti.
Nemam pojma, skroz sam poludeo sad..

Po tome kako je tekla prepiska izmedju tebe i prodavca i šta se izdešavalo u pitanju je klasično uvaljivanje poluispravnog telefona kao ispravnog.
Pa ti neće pomoći flešovanje jer je telefon neispravan hardverski.
Probaj ako želiš., ics ili neki drugi stock nije bitno, pod svakim mora (pro)raditi wifi ako je ispravan fon.

[youtube]Vd8LxBwpYmg[/youtube]

aha, nisam ovo video...

Probaj na nekom drugom mestu wifi da li ti radi.

Postavim video sa uputstvima.. u njemu se spominje/prikazuje xda.. postavljen je i link do xda stranice za download firmwera.. sve džaba 🙂

aha. video sam to sto si postavio.
nasao sam njegov video i kako se rootuje, posto moram sve ispocetka da radim, pa cu to da odradim i sta bude bude...

Mlatis praznu slamu i ocekujes cudo, taj telefon je neispravan i najpametnije sto mozes je da probas da vratis ili se raspitas kako da ga popravis.

Aли је и помињао лимундо, тако да ту посла нису чиста 🙂

Pa ako ćemo cepidlačiti nigde nisu čista posla, i regularna prodavnica sa pisanom garancijom se često puta u Srbiji ispostavi kao kupovina sa buvljaka 🙂
Poenta je da u njegovom prvom komentaru stvari stoje kao da mu wifi nije uopšte radio a u jedanaestom komentaru dodaje da ipak jeste.
Ako je tako tada ne mora da znači da je hardverski kvar, a ako wifi uopšte nije radio tada je skoro pa garantovano bio žrtva "navlakuše".

U prvom postu sam zaboravio to da napisem iz jedanaestog posta, jer sam bio jako iznerviran, moja greska i ja se izvinjavam.
Znaci radio je a posle nije hteo nikako..

probacu sve sto budem nasao pa cu da vidim sta i kako...
javicu se ovde da vas obavestim.
jako me nervira sad to...

Evo sta sam mu uradio:
Instalirao sam:
Android version 4.0.4
Karnel version 3.0.8+
Build number6.1.1.B.1.100
Mogu reci da mnogo lepse izgleda nego onaj stari 2.3.7 (valjda)
Nisam nista drugo isprobavao osim WiFi-a i ponasa se isto.
Ustvari uspeo sam 2-3 puta da se konektujem na Google ali mi i pored toga stalno nestaje pa se pojavljuje ikona od WiFi-a
Nemam pojma sta da radim vise.
Poslao sam i njemu poruku pa cu videti sta ce mi odgovoriti..
Ako neko ima neki predlog, nek mi kaze sta da radim pa da probam i to.

Nazad
Vrh Dno