@ loznica
Aj pojasni tu ''umotvorinu'' malo
Kada se pojavio M9 (bez testova) prvi sam ''branio'' taj telefon pred atakom samsung botica jer sam mislio da ce imati bolju dosta bolju kameru od M8, daleko bolji cipset, malo bolji displej, da ce raditi jos malo bolje uz novi Sense. Za dizajn sam rekao da mi apsolutno ne smeta sto je isti kao M8 samo bez dual kamere, jednom dobar dizajn = uvek dobar dizajn.
Sve to se i ocekivalo od M9 ali.. u realnosti ima malo losiji displej od M8, kamera je bolja na dnevnom svetlu, losija za LL, video snimanje nema nikakvu stabilizaciju i kao da je iz 2010 sto se toga tice (trese se bar 5 po rihteru) a kao najveca ironija telefon radi sporije od M8 i S6 a autonomija je za klasu losija ako ne i vise.
Sad ako to nije fail ja ne znam sta jeste al' za razliku od samsung botica meni nije drago sto je tako jer nisam psy oboleo a slican fail prognoziram i za G4/Z4 (zbog S810) ali ce bar imati bolje kamere od M8
Nema sony toliko para da izdvoji za mobilnu industriju da promeni dizajn iz korena kao npr samsung
Samsung nije promenio dizajn iz korena nego materijale i izradu

S6 prednja strana i dalje vuce korene jos od S3/4/5 sto je nekima vrh a nekima za peglu (kao meni ali to je subjektivno), jednostavno su poboljsali materijale i promenili dizajn rama kucista, zvucnika i to je to, dovoljno za uspeh. Svi koristi neki svoj dizajn jos od 2013 uz blage izmene, od huawei-a do ovih nazovi najpoznatijih proizvodjaca.
Taj telefon koji sony planira krajem maja ne moze da bude mnogo drugaciji od ovog ali moze da se vadi na malo vecu bateriju, malo bolji displej (od Z3), imx230 sa OIS-om, da u realnom radu nema probleme kao M9 ali to je veliko pitanje, u svakom slucaju ja sam jos pre mesec dana napisao da Z4 sa slabijom baterijom i raspalim S810 nema sta da trazi pored daleko jeftinijeg Z3 po oglasima a ko hoce najnoviji flagship 2015 S6 i Edge mu prosto izbijaju oci na svaki nacin, ostali nemaju sta da traze i zato sam napisao da je ovo izgubljena godina (ili bar prva polovina) za htc, sony i LG.