Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Mislim da je tu g4 pobednik i pre nego sto je predstavljen. Ako nista bice 100e jeftiniji od m9 i z4. Plus verujem da ce imati bolji displej i kameru od njih. Mada ako ostanu na s808 igrice mozes da zaboravis na njemu:)

Htc makar promeni izgled. Ako se malo blize pogleda m8 i m9 nisu toliko slicni mobovi. Z3=Z4 kako god gledas u njih :)

Poslednja izmena:
@hsv, ne bih još otpisivao g4

Treba videti kakav ce biti G4, to se slazem, ali na osnovu ovoga do sada mislim da nema sanse da bude bolji od M9/Z3(4:d), S808 cipset je navodno samo malo brzi od s801 a greje se, trosi skoro kao S810 (navodno, videcemo tek) a rezolucija je 2k, baterija 3000 mAh. Sve to uz dobro poznatu LG optimizaciju softvera i oslanjanje na kupce kao xda developere volontere :d to tesko moze da ne bude fail, u svakom slucaju za sada deluje da ce svi biti losiji od S6 koji sa druge strane ima veoma diskutabilnu autonomiju.

Htc makar promeni izgled. Ako se malo blize pogleda m8 i m9 nisu toliko slicni mobovi. Z3=Z4 kako god gledas u njih

Da, bas su promenili izgled, uklonili dual kameru pozadi i to je to, sa druge strane Z2/Z3/Z4 su isto tako skoro pa identicni al bar ima promene u cepovima po kucistu i otvorenom usb, kod htc-a osim uklanjanja dual kamere nema nikakvih (korisnih? :d) promena. Ali meni to ne smeta, dobro dizajniran telefon to i ostaje, ne moze da postane ogavan posle 2 godine.

https://twitter.com/vizileaks/status/590086779149103105
The Sony mobile device to be launched in Q4 this year is the main flagship, which will have flagship specs. Flagships never 'quietly launch'

Ako na IFA ne izbace pravi Z4 i telefon primetno bolji od Z3 mogu polako da se pakuju.

Poslednja izmena:
Mislim da sam provalio celu ovu zaveru oko stanjivanja baterija...hoce da te nateraju da kupujes battery packove :d

Pa što ga nazvaše Z4 zaboga?

Pa sta ce da izbace novo u q4 ? Bice isti kao ovaj "japan only" eventualno sa s815 u sebi ako do tada bude spreman. Nema sony toliko para da izdvoji za mobilnu industriju da promeni dizajn iz korena kao npr samsung. Oni koliko su puni kesa sutra mogu da izbace s7 koji nema dodirne tacke sa s6.

Hsv ako su tebi m8 i m9 identicni telefoni sem kamera onda nemas prava da prozivas samsung botove i fanboje ovde na forumu :)

Poslednja izmena:
Flop u najavi, isto kao HTC One. Ako ništa drugo, bar će da izbace Z5 za 6 meseci koji će opet imati isti dizajn kao njegovih 4 prethodnika i za nijansu brzi SoC + 4gb rama.

Nije ni čudo što beleže loše poslovne rezultate

@ loznica

Aj pojasni tu ''umotvorinu'' malo :)

Kada se pojavio M9 (bez testova) prvi sam ''branio'' taj telefon pred atakom samsung botica jer sam mislio da ce imati bolju dosta bolju kameru od M8, daleko bolji cipset, malo bolji displej, da ce raditi jos malo bolje uz novi Sense. Za dizajn sam rekao da mi apsolutno ne smeta sto je isti kao M8 samo bez dual kamere, jednom dobar dizajn = uvek dobar dizajn. Sve to se i ocekivalo od M9 ali.. u realnosti ima malo losiji displej od M8, kamera je bolja na dnevnom svetlu, losija za LL, video snimanje nema nikakvu stabilizaciju i kao da je iz 2010 sto se toga tice (trese se bar 5 po rihteru) a kao najveca ironija telefon radi sporije od M8 i S6 a autonomija je za klasu losija ako ne i vise.

Sad ako to nije fail ja ne znam sta jeste al' za razliku od samsung botica meni nije drago sto je tako jer nisam psy oboleo a slican fail prognoziram i za G4/Z4 (zbog S810) ali ce bar imati bolje kamere od M8 :)

Nema sony toliko para da izdvoji za mobilnu industriju da promeni dizajn iz korena kao npr samsung

Samsung nije promenio dizajn iz korena nego materijale i izradu ;) S6 prednja strana i dalje vuce korene jos od S3/4/5 sto je nekima vrh a nekima za peglu (kao meni ali to je subjektivno), jednostavno su poboljsali materijale i promenili dizajn rama kucista, zvucnika i to je to, dovoljno za uspeh. Svi koristi neki svoj dizajn jos od 2013 uz blage izmene, od huawei-a do ovih nazovi najpoznatijih proizvodjaca.

Taj telefon koji sony planira krajem maja ne moze da bude mnogo drugaciji od ovog ali moze da se vadi na malo vecu bateriju, malo bolji displej (od Z3), imx230 sa OIS-om, da u realnom radu nema probleme kao M9 ali to je veliko pitanje, u svakom slucaju ja sam jos pre mesec dana napisao da Z4 sa slabijom baterijom i raspalim S810 nema sta da trazi pored daleko jeftinijeg Z3 po oglasima a ko hoce najnoviji flagship 2015 S6 i Edge mu prosto izbijaju oci na svaki nacin, ostali nemaju sta da traze i zato sam napisao da je ovo izgubljena godina (ili bar prva polovina) za htc, sony i LG.

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce ovaj telefon biti za globalno trziste,nema sanse,nisu valjda toliko blesavi.

^^ Da li si ti uopste i video m9 iz svih uglova ? M8 je zaobljen sa svih strana kao ip6 i napravljen "iz jednog dela" dok m9 ima duplu obradu u smislu da je displej ubacen u poledjinu alu kicista. To je dizajnerska promena koja je veca od svih promena koje je na dizajnu uradio soni od z1 do z4

Edit: sto se tice samsung i njihovih mogucnost ostavicu ovo ovde.

Yes, Sony makes nice phones. Yes, Huawei makesnice phones. And yes, HTC makes nice phones. They aren't this nice. It's really not even close.

This is Apple-level polish, showcasing the fact that Samsung is probably THEONLY company in the handset business aside from Apple to have the capital and industrial design know-how to invest in this kind of precision manufacturing and still manage a profit.

Poslednja izmena:
Mislim da sam provalio celu ovu zaveru oko stanjivanja baterija...hoce da te nateraju da kupujes battery packove :d
Ili jednostavno ostanes na z3/z3c ;) Meni jedino sto nedostaje na z3c je open usb i da naprave identican sledeci compact da mu je to jedina razlika meni ce biti super (ako ga ne ubogalje sa cipsetom i ne smanje bateriju).

^^ Da li si ti uopste i video m9 iz svih uglova ? M8 je zaobljen sa svih strana kao ip6 i napravljen "iz jednog dela" dok m9 ima duplu obradu u smislu da je displej ubacen u poledjinu alu kicista. To je dizajnerska promena koja je veca od svih promena koje je na dizajnu uradio soni od z1 do z4

Nisam video M9 (gde da ga vidim? :d) ali na prvi pogled telefon je isti kao M8 samo bez dual kamere i ponavljam-meni je taj dizajn skroz ok. Z1/2/3/i ovaj neo :d su takodje skoro pa isti, samo ih uvodjenje i raspored stereo zvucnika razlikuje + sada otvoren usb port, manje cepova i to je to. Ne vidim kako je tu htc tu nesto vise izmenio ;) Uostalom zar ti i jos neki niste napadali htc kako su slepci jer je telefon isti kao M8? :d meni je to najmanje bitno, da lici na S5 u 2015. pa da razumem hejt, ne postoji ruzniji flagship u istoriji, ovako je M9 i dalje u top 5 najbolje dizajniranih smartfona.

Sony WTF?!
Za Z5 treba ozbiljno da se potrude, 820, nova kamera, 2K, redizajn i baterija da traje kao na Z2.

Sta ce im 2k ? :)
Redizajn nikako,ovaj euroblock izgled mi je nekako prirastao ka srcu posle jedno 3godine.. :)

Sony jeste malo vise promeni izgled od HTC-a,ali samo za nijansu. nije mi bas jasno to furanje istog dizajna za flegsipe svake godine,ma koliko dobro izgledali.

aj dobro M7 i M8,ali M9 sa identicnim dizajnom je previse po mom misljenju. sad posto su uboli lepotu sa M7 ne znaci da treba da idu tako do M17 :D imam utisak da ce M10 biti drugaciji,barem primetno,jer posle devetke moraju da se dizu iz pepela.

Sony takodje ima prelep dizajn,i ne znam sta bi oni tu mogli da promene ako i dalje bude isti materijal telefona - staklo/metal. tesko da ce da idu na sapunoliki samsung dizajn,ili slican onom koji ima E4,jer je ovaj njihov cigla stil mnogo lepsi i prepoznatljiv. ali opet nije fora da ga vecno guraju. jedino da ubace metal iza,ali vec postoje slicni telefoni.

izgleda da ce nastaviti istim tokom jos neko vreme :)

Ako pogledate sony i sony ericsson istorijiu oni su retko kada imali telefone koji nisu coskasti/euroblok, zaobljene sapune su mozda imali samo par puta, tesko da ce taj princip napustiti i kada budu redizajnirali android telefone. Meni je to skroz ok, kao i na nokiama/huawei, cak i na svim ostalim uredjajima tipa kompakt fotoaparati, prenosiva dac/pojacala, izmedju ostalog zato mi je Note 4 prednja strana telefona lepsa od S6. Nista lepse od coskastog, euroblok alu uredjaja kao ovaj npr :)

@ Dark Mag.

Zaboravi na Z2/Z3 baterije-autonomije, ne samo na sony vec na svim ''poznatijim'' flagship androidima u ovoj godini, S6/M9 su to vec dokazali a slicnu polu-raspad autonomiju ocekujem i od Z4/G4, jedino ako neki kinezi oduseve (meizu/xiaomi/zte..) a onaj Huawei P8 takodje ima bateriju ispod ocekivanja. To je novi trend, telefon-list, cyber 21 vek.

Ovakav Z4 po flagship ceni ne bih kupio ni na teskim gudrama mada to vazi i za M9, posebno ne pored daleko jeftinijih Z3/M8.

https://hi-tech.mail.ru/news/sony-xperia-z4-oficially.html#photo_47

U poredjenju sa Z3 zvucnici izgledaju bolje ali mi je ovaj sljasteci ram opasan kic, bar u ovoj bakarnoj boji.

273b03c75b93b493871be5c30d2a.jpg

f12a3cbbe6723e4866e7dcedc443.jpg

f803a7f8c2cff9fd24872da7095f.jpg

Poslednja izmena:
Dizajn ne treba mnogo ni da menjaju ili uopste da ne menjaju euroblokovi rules :D

Ode ti walkman apk hsv :)
Ne znam zasto nisu ubacili makar onaj novi usb type C kada su vec izbacili isti mobilni sa zvucnicima iz z2.

Sony telefoni su ubedljivi najneudobniji za drzanje. Ja ne znam kako mogu vec 5 telefona sa potpuno identicnim dizajnom da izbace.

Mogu jer si japanci :)

Ovi drugi zutaci se makar trude ,koprcaju.. Sony udara sve isto vec 4 god i bas ih briga.
Realno to je za postovanje. Ili pukovnik ili pokojnik

Poslednja izmena:
Ne znam sta to moze da bude udobno na 5"+ telefonu. Sony je skroz ok u ruci, do sada mi ni jednom nije iskliznuo.

Sony telefoni su ubedljivi najneudobniji za drzanje. Ja ne znam kako mogu vec 5 telefona sa potpuno identicnim dizajnom da izbace.

Ne bih se slozio kada je su u pitanju Z1/Z2 modeli, dok je kod Z3c i Z3 vec druga prica zbog zaobljenog rama-okvira, prosto kod njih je rizik jer klizi kao sapun kada uzimas tj podizes isti sa stola ako hvatas za ivice/ram... A koliko vidim takav ce biti i na Z4 (Z2s-Z3s..kako god). E sada sto se tice dimenzija ako neko ima male sake to je vec neka druga prica, meni su npr dimenzije Z2 mnogo bolje za drzanje u ruci od N5 i nije mi potrebno neko "zongliranje" telefona, a sake mi nisu kao kod nekog deteta...

Ali dobro, navikli smo na "kritike" ovde za posebne brendove (myself included)... :d

Poslednja izmena:
http://www.sonymobile.co.jp/company/press/entry/2015/0420_1_xperia_z4.html

Evo ovde sve u detalje. Google translate radi odlican posao. Ima i par novih slika na phoneareni.

Edit: phonearena

Availability will be limited to Japan for the initial launch, while a very similar model is expected to get unveiled later on for the rest of the world.

The release date is again not set in stone, but chances are that we will see the Z4 on store shelves in early summer, around the end of May/beginning of June.

Poslednja izmena:
Slazem se sa ovim. Morao sam dugo vremena da se privikavam na z3c posle s4 mini,koji mi i dan danas vazi za telefon koji ubedljivo najlepse lezi u ruci.

Шта сте бре очекивали настављају доследно да избацују моделе са мањим дизајнерским и SoC изменама то је та самурајска доследност. Једино што стварно замерам је смањење капацитета батерије зарад непотребног смањења дебљине кућишта. Кад би овде водећи маг знања о сони телефонима био њихов инжењер тај телефон би све морао осим да обавља позиве.

Vrh Dno