Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Tako se prepoznaju "gralovi potrosacke kulture" :D vala, me vredi mu ni tezina ako bide previse tanak, kao da drzis parce lima u ruci

Драго ми је да памтите колега, слажем се потпуно.

Slazem se, ne volim te ''lajt'' telefone a posebno nekako bedno deluje kada fon sa 4.5''+ ekranom ima ''tezinu'' kesice za biber.
Lumie su tu objasnile, posebno L920 u svoje vreme a i sada :)
+1

Drzim onaj pleh od note 4 a koliko je lagan mislim da je kineska igracka.. Uvek sam za tezinu koja je srazmerna velicini moba,tesko za objasniti ali tako je :)

Meni ovih 170g na Z1 previše.

To ti je idealna mera,s tim i kad bi zveknuo nekog dobro bi ga osamutio :d salu na stranu stavrno mislim da Z1 ima najbolju tezinu u odnosu na dimenzije.

Ne znam koliko je ovo pouzdan izvor ali sve je moguce.

z4-3neo.jpg

:d

sayhellotoZ3Neo xaxa..nema sanse po meni.

http://www.phonearena.com/news/Rumo...Z5-Ultra-coming-in-Q4-with-new-design_id68213

Ko je ovde lud..
New cameras are coming with the Xperia Z5 line, although they will not offer OIS. The report says that Sony is still one to two years away from utilizing OIS in its smartphone cameras.[emoji15]

Edit:
Unlike the Xperia Z4, which will carry a 1440 x 2560 resolution screen in some markets, the Sony Xperia Z5 and Sony Xperia Z5 Ultra will use the QHD screen in all regions where it will be available, and both models will come with 4GB of RAM inside

Ma lupaju, nije Sony toliko lud, to bi ga zakopalo skroz.

Ako je te glasine rasirio onaj Gruzijac onda.. :) Pre mesec dana je na svoj blog postavio navodnu polemiku sa nekim zaposlenim iz sony-a gde mu je taj u stilu sedmogodisnjeg deteta naivno saopstio sve planove sony mobile za narednih godinu dana, jos mu je i obecao i neki do sada nevidjen hibrid kamere i phableta i to do jula :d

Mada sve je moguce, npr da sada izbace Z3neo ili kako god da se zove a na jesen Z4 pa na prolece 2016 Z5/c sa S820. Ova prica da Z5/Z5c (S820) stizu na jesen zvuci smesno jer taj cipset nece biti spreman do mwc 2016. tako je prema svim najavama.

Ovo za OIS verujem da moze da bude tacno, to sam i napisao ovde, vrlo lako moze da se desi da preskoce OIS do Z5 i promene dizajna koja je najavljena, posebno jer OIS trazi prostor u kucistu a vec Z3 je dovoljno tanak da ne moze da ima OIS bez grbe bar kao na S6 s'tim sto se na samsungu ta kamera/grba nalazi na boljem mestu pa i ne smeta/ne deluje mnogo lose, na svakom Z telefonu bi delovala kao neki cir i krsila se sa osnovama omni-balance dizajna.

Evo sad se pominje da ce predstaviti neki telefon 20. aprila u Japanu, Z4 ili Z3neo, svejedno je jer ce ga verovatno zmaj s810 unakaziti.

Poslednja izmena:
^ jos jedna laz tog gruzijca, koliko je realno da neko pita sve to i dobije tako mentolski odgovor :d pa i da se ispostavi kao tacno svejedno lik lupeta i laze, nabija posete svom tupavom blogu iako to u ovom slucaju mozda i ne deluje tako.

Nije mi bitan ni OIS koliko XENON BLIC, kog cekam jos od doba C905 ( jer je na njemu bio bez premca), a kog ocito necu ubrzo docekati, ili barem gadget u vidu xenon blica kakav je neki dan izbacio Lenovo i kakav sam koristio za K750/W810 (MXE-60) :)

Poslednja izmena:
Imaš li neke reprezentativne fotografije pravljene mobilnim kada si koristio bilo Xenon bilo neki drugi blic?

Pošto ja sve nešto mislim da se ljudi pale na stvari koje nisu baš bitne.

OIS na drugoj strani imam na N5 i vidim da mi nedostaje na Z3C.

Koliko nerealan trac :)

Cuj senzor na dugmetu sa strane a telefon tanak 7mm..

Xperia ce imati senzor za otisak kada s820 bude dostupan na trzistu. Tada ce se otisak citati na samom displeju telefona

A kako izgleda čitač otisaka na laptopu?

Uf baš bi bio fazon da je čitač otiska ispod stakla :-D

Sta je bre ovo? :d

Rekao bih da su opet postavili rendere i koncepte sa onog cuvenog sajta :) Culi ljudi nove glasine pa ''izrendali'' Z4 i Z4c.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Tja! Ništa značajno novo sem chipset-a. :(

kako ništa, a cooking mode?

Koja glupost od telefona :d tj z3neo. Ako se na ovo oslone van Japana ugasili su mada se prica da je ovo samo za njihovo trziste koje zahteva cesce izbacivanje modela a da ce globalno novi flagship stici na/posle IFA.

Jedino sto ima ''bolje od Z3'' je to sto ima malo lepse uklopljene zvucnike, usb port bez cepa, manje cepova po kucistu (1 isti za micro sim i micro sd), mozda malo bolji panel, novi imx230 senzor (1/2.4'' ali unapredjeno fokusiranje, hdr i slicno), navodno bolji led blic, isto tako navodno bolju zastitu od prasine a neki genije se setio da stanji ionako tanak Z3 pa sada uz S810 imaju cak 2930 mAh :d Z5 ce verovatno imati 2768 mAh i samo 6mm kuciste :laugh:

Sve u svemu fail, posebno u kombinaciji sa raspad cipsetom S810, da ima nesto kao exynos pa da izvuce autonomiju kao Z3 zbog stedljivosti e pa onda i da prodje nekako kao Z3neo sa svim ovim sitnim ''poboljsanjima'', kao Z4 fail mada i dalje ima sansu da bude bolji od M9 :d

sony-xperia-z4-9.jpg

sony-xperia-z4-9.jpg

Sad ce mozda skociti cena Z3 po oglasima :)

Poslednja izmena:
Sony je kralj mobilnih telefona. Izbaci z3 i nazove ga z4 :)
Ovako nesto ni apple nije radio,oni ga makar nazovu 5s

Poslednja izmena:
Sad se pominje da senzor nije imx230 vec stariji imx220, ovi su prsli nacisto, posebno ako globalno izbace ovakav telefon kao glavni flagship 2015. Mada nema im spasa sta god da izbace, zbog s810, ostaje samo da se vidi koji ce fon biti bolji od fail trojke - M9, Z4, G4 :d

Sony je kralj mobilnih telefona. Izbaci z3 i nazove ga z4 :)
Ovako nesto ni apple nije radio,oni ga makar nazovu 5s

HTC je kralj, oni čak ni ne promene ime, ostane ONE :D Kad već ništa ne menjaju nek i ime ostane :D
@hsv, ne bih još otpisivao g4

Vrh Dno