Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Da li od Z4 prestaju sa štancovanjem na 6 meseci?

Yes.

Neki renderi, Z4 ce mozda i izgledati ovako ako ostane 5,2'' displej ali sa 2k rez. (u sustini su samo smanjeni bezeli) a Z4U nema sanse da ce biti ovako bezel-less.

PeDB11o.png

Ako bude ovakav biće super. Mada to znači da će malo da osakate bateriju.. Samo da ne iskuliraju s810

Ko zna.. mislim da nece osakatiti bateriju i da ce nastaviti u dobrom smeru koji su poceli sa Z1/c, bar sto se baterija tice. Za cipset je sve moguce, pominje se da ce mozda (opet) biti problema sa isporukom/kolicinama, ne bi me cudilo da opet bude nekog odlaganja.

Samo ne znam na cemu ce da stede prostor, ovako izgleda Z3 kada se otvori

Xperia-Z3-Leak_7-640x480.jpg

Pa na bateriji.. Na njoj se uvek štedi kada se smanjuju dimenzije. Pogotovu što oni furaju tanke telefone

Ne verujem da ce ici ispod 3300 mAh ali videcemo.. ako displej ostane na 5,2'' 3300 mAh baterija bi uz stedljiviji cipset i IPS panel trebala da omoguci istu ili malo bolju autonomiju od Z3 i pored 2k rezolucije (sta ces kada se pola planete lozi na 2k), pravi potez bi bio 1080p ekran ali po nas nekoliko, 90% fon arenaca bi to smatralo za zesci fail :d

Z4 je prvi flagship 2015. godine, tako da totalno oprastam sto nece imati S810 u prvom kvartalu. Ali zato Z5 i Z5C ce to sigurno imati sledeceg septembra, bice to bas vrhunski telefoni.

^Z4 je najavljen vec kao jedini flagship Sonija za 2015. Odustali su od stancovanja "refreshed" flagship modela na svakih 6 meseci... Tako da ce verovatno ici all out sa Z4...Eventualno ce izbaciti Z4c kasnije...

^ +1 I ja sam to pročitao negde, sad koliko je to tačno videćemo.

Glupost ili ne.. videce se za par meseci.

9L1Y7pVlGA4ov7wvhU72.jpg

Kad mu je termin izlaska? Valjda nece otici na 5.5"...

Nista se ne zna jos ali sve govori da ce biti predstavljen na MWC a pocetak prodaje bi trebao da bude u aprilu. Bilo bi dobro da ostanu na 5,2'' displeju, malo smanje bezele i to je to, kao na onom renderu iznad.

Pa "ne mogu" da ostanu na 5.2 ako idu na 2k ekran.
To za sada niko nije uradio. Cenim da ni s6 neće

Poslednja izmena:
Pa postoje glasine i za M9 da ce imati 5,2'' displej a tu je i ova nova Motorola, Samsung bi se sa 5,5'' S6 opasno priblizio Note seriji tako da ima sanse da ce ostati na 5,2'' ali sa 2k.

Poslednja izmena:
Da, ova nova motorola ima 2k na 5.2. Čista glupost. Nadam se da će makar m9 ostati na 1080p :)

Jos im to fali i cao.
Jedino ako zele da se dokusure.

bMnogo bi bolje bilo da Z4 ostane na 5,2 ekranom sa manjim bezelima,1080p i ovim ostalim specifikacijama sto su u najavi.Za mene bi to bio pun pogodak.

Kako opstaju kao kompanija sa izbacivanjem telefona na 6 meseci, to mi nije jasno. To su enormna ulaganja a prodaja mala. Izgleda da su toliko jaki na drugim poljima da mogu sebi da priušte poslovanje u gubitku. Samo pitanje do kada će to tako moći da funkcioniše.

kakva ulaganja kad su Z1-2-3 isti telefoni :)

Pa nisu isti, drugacije su baterije, ekrani, kućišta itd. To sve sigurno košta poprilično iako u osnovi deluju isto.

To su fina podešavanja. Japanci su poznati po tome. Zaboravih stručan naziv %)

Sony je prso totalno, iduce godine u ovo vreme najnovija xperia z8

Pa mozda i naprave sad dobar z4 sa kamerom koja će da opravdava samo ime Sony... Svaki model iz z serije kao da ima neku falinku... Ili čak šta više, mozda to tako i planski rade...

Verujem da će sa Z4 da naprave boom, s obzirom da je bilo reči da se vraćaju na staro i da će to biti njihov jedini flagship za 2015.

Mala je razlika između Z3 i Z2 i sad kao da imaju nešto veliko da dodaju za Z4. Možeš misliti 64 bit procesor i možda nova kamera. Ako bude bez OIS ne moraju ni predstavljati novi model.
Mogli bi dizajn i izbor materijala da promene pa da se kaže nov telefon ali ni od toga verovatno ništa.

A stvarno ni meni nije jasno zasto Sony ne ubaci OIS za fotografisanje... :trust:

Mala je razlika između Z3 i Z2 i sad kao da imaju nešto veliko da dodaju za Z4. Možeš misliti 64 bit procesor i možda nova kamera. Ako bude bez OIS ne moraju ni predstavljati novi model.
Mogli bi dizajn i izbor materijala da promene pa da se kaže nov telefon ali ni od toga verovatno ništa.
OIS [emoji2] [emoji2]

Nazad
Vrh Dno