fkloznica
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 23.09.2010
- Poena
- 1,285
Svaka firma ima politiku kojom se vodi; dugorocno, vreme ce pokazati koliko je to soniju bio pametan potez.
Ja prvi put čujem.Znači postojala je anketa od nekoliko hiljada odgovora korisnika pa se tu utvrdilo da je najkvarljiviji?nisam znao.znaci ubedljiva neka anketa.onda Sony bolje da ne pravi više telefone.Kakav Sony, najkvarljiviji fon ubjedljivo.
Ja prvi put čujem.Znači postojala je anketa od nekoliko hiljada odgovora korisnika pa se tu utvrdilo da je najkvarljiviji?nisam znao.znaci ubedljiva neka anketa.onda Sony bolje da ne pravi više telefone.![]()
Znaci to je sve sto moze da se ocekuje od kamera na androidima u 2015, OIS + ovi novi senzori i mozda bolji dual led blic, 2/4k snimanje sa 240 fps. A i kako ocekivati veci pomak kada canon s1xx serija i dalje ima najveci senzor (1/1.7'') od kompakta fotoaparata do 300e, svi ostali su na 1/2.3 ili 1/2.5'', cak i prosumeri od 2 kila :d
Znaci G4/Z4/S6/OPO i slicni ce imati 1/2.3-1/2.4'' senzore, mozda S6 preuzme kameru iz Note 4 (1/2.6''), htc ko zna sta ce da uradi.
Ne znam dokle se može sa povećanjem senzora u telefonima, ali računajte da će svako povećanje senzora voditi i ka povećanju debljine celog foto modula, a s' time i do debljeg telefona. Jednostavno, da bi objektiv pokrio ceo senzor, što je senzor veći, objektiv mora biti udaljeniji od samog senzora, sa više stakla,, većeg prečnika i veće ukupne "dužine" (od početka prvog do kraja poslednjeg stakla).
Dojmim se da je 1/2.3 malo +/- maksimum da telefon ne postane predebeo, a da optika išta valja.
Tu je i Nokia 1020 sa 1/1.5 senzorom. Debela nešto preko 1cm. Gornja granica podnošljivog. A i za nju mi nije jasno kako su spakovali onolicni objektivčić ispred onolike senzorčine. Ne sumnjam da se vrše ozbiljne sofverske ispravke grešaka u optici pre konačnog fajla.
Kakav Sony, najkvarljiviji fon ubjedljivo.
ma ja sam imao xperiu zl do skoro radio ok cim mi je istekla garancija od god dana posle mesec dana ode baterija sto je najjace fon uzeo ovde kod nas a baterije nema nigde ni u sonijevom servisu :O sva sreca pa sam nekako nabavio bateriju preko eb*y i uspeo da ga popravim i odma prodao da se vise ne cimamtu sam se bas razocarao u sony
100 ljudi 300 zelja![]()
Oni izbacuju sta prolazi kod vecine a ne kod 1% potencijalnih kupaca
The Z4 is expected to sport a 5.4" Quad HD Triluminos display (not the 5.5" we heard before, but it might be a matter of rounding the diagonal up or down). Next in line is the chipset - those who were expecting a Snapdragon 810 one, tough luck, as the source indicates the Z4 will be equipped with an 805 generation, and we are inclined to believe them. January would be too early of a timeframe for a chipset that will only ship to customers in the first half of the year. Moreover, if history is any indication, Sony usually doesn't place the latest that's in tight supply, but usually goes a notch below, and a Snapdragon 805 is nothing to sniff at anyway.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari