Naime ono sto me je najvise razocaralo je bila pojava lens flera, pojava koja se manifestuje usled jake svetlosti tako sto slike koje budu izlozene jakoj svetlosti bilo direktno bilo inderektno izgledaju prezasicino belom bojom i budu takoreci maglovite. Ono sto treba uraditi je da samo neznom krpom prebrisete staklo koje prekriva socivo kamere pozadi i taj pojava ce skoro nestati. Makar i jedan otisak prsta i to suvom rukom ce izazvati ovu pojavu tako da staklo uvek treba biti cisto i izbegavati totalno da staklo pipate prstima. Ne znam zasto je Sony to tako napravio, mnogi kazu zato sto je pozdi kao zastita sociva stavljeno staklo a ne plastika, ne znam stvarno, ali evo korisnog saveta za odlicne slike. Dole prva slika je slikana sa staklom koje je na ocigled izgledalo cisto, a druga slika je slikana sa neposredno ociscenjim staklom. Ova razlika je jos vidljivija po danu. Mislim da retko ko od vas obraca paznju na cistocu zadnjeg stakla i mislim da ce ovaj savet mnogima koristiti. Znaci zadnje staklo mora biti uvek savrseno cisto i eto odlicnih slika.
Pogledajte prilog 193387 Pogledajte prilog 193389
Ali se slažemo oko S7.
@ Ivan I
Ti si stvarno prso![]()
Sta imam da reagujem kada se to sve zna? Zvuk preko slusalica odlicnog kvaliteta (za one koji nisu nagluvi) ali izlaz prilagodjen in ear slusalicama, zvucnici super pozicionirani i stereo ali priguseni zastitnim membranama i ne mogu da pariraju htc M8/M9, kamera koja ima kilav SA mod, nema OIS, dakle mogla je biti bolja, sta tu ima netacno i nejasno?
@ bojan84
To si u pravi za lens flare i socivo kamere, meni je iskreno stvar osnovne kulture da telefon ne sme da bude umazan otiscima, ni displej, ni kuciste ni socivo kamereNaravno nije uvek moguce drzati sve 100% cisto (posebno ne zadnji panel kucista koji je magnet za otiske) ali bar displej mogu da ocistim kad zatreba. Socivo kamere retko kada primetim da je prljavo..
A zanimljivo je to sto lens flare problem na Z seriji u svojim testovima jedino pominje DxO mark i navodi u listu mana (kao sto pomonju i ostale bitne detalje za koji ostali, posebno raznorazne arene, nemaju pojma) a taj isti sajt je napljuvan da je na njihovom platnom spisku![]()
Znaci stigle su sluske, aj napisi neki mini-review u temi o bubicamahttp://forum.benchmark.rs/showthread.php?55553-Bubice/page258
Sad videh da si vec poslao utiske na pp, ne bi bilo lose da prekopiras sve to u thread sa linka iznad![]()
Thanks a ton buddy.
I just bought the sony MDR V6 headphones but due to its higher impedance it wasn't loud enough at max volume on my z3.
I was searching everywhere on how to increase the headphone outputs and you saved me on the first day!
or simply root it, follow some tutorials to unlock the internal amplifier to it's maximum capacity, I did it and right now it's way louder than my iphone 6.
I asked here how z3 works with hd600 and replys were wired!
Now i bought dt880 250ohm (an even harder headphone to drive than hd600) and with the mod that i mentioned here before now my z3 amp unlocked and it can drive my dt880 easily
Even without mod it was ok but not too loud...
Just trust your brain and ears
In Europe, the EU has commissioned strict laws which severely limit the volume (to 85 decibels) on MP3 players and smartphones; in comparison, the United States limit is 120 decibels. However, it is possible to get up to 100 decibels on European devices by disabling an annoying popup warning
Jesu boje na videu koji se snimi telefonom zaista onako isprane kao sto je uocljivo na youtube?
- Stabilisation is very good even with walking movement
- Exposition algorithm is smooth, fast and accurate
- Low noise level and good texture preservation
- Autofocus lens breathing correction improves user experience
Tako da ocigledno ima te mane pri video snimanju.- Autofocus is sometimes unstable
- White balance convergence is too slow and some failures were noticed
- Color shading is noticeable in tungsten
- A strong flare is noticeable in very bright conditions
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari