Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Ko zna.
Još ni za z5 nije svima pušten a za z2/z3 su izbacili neku aplikaciju za testiranje beta verzije pa dok to prođe.
Daj bože da izađe u martu :)

Pitanje da li će i poslati firmware nama koji smo se na mufte prijavili jer je kao rezervisano za korisnike iz Holandije/Španije/Italije :)

Ko zna.
Još ni za z5 nije svima pušten a za z2/z3 su izbacili neku aplikaciju za testiranje beta verzije pa dok to prođe.
Daj bože da izađe u martu :)

Kako mislis nije svima pusten; koliko citam tek od 7. marta krece uopste?! Bio je neki lazan info da je kranuo u Turskoj ali nista od toga.

Ma opusteno bice do kraja aprila sto posto :) a 6.1 do jula, avgusta.

Pitanje da li će i poslati firmware nama koji smo se na mufte prijavili jer je kao rezervisano za korisnike iz Holandije/Španije/Italije :)

Skines Tunnel Bear (ili neki drugi VPN) i uzmes njihovu IP adresu, pa se prijavis.

Ja sam se prijavio i za Spaniju i za Holadniju. :d

Ka'ce Android 6?

Kad izadje N(7.0) :d

Sony UK says Xperia Marshmallow will roll from 7 March

Android Marshmallow firmware certified (32.1.A.0.434) for Xperia Z3 Plus

A evo sta kaze onaj leaker koji je od novembra tvrdio da ce apdejtovanje sigurno poceti u januaru:

MuAc6BP.jpg

Ukratko - retardi iz sony-a

:-D pa kako pre MWC-a ne ide :-D paz nebuloze, finalizovan u januaru a otvaraju betu za z2 :-D sad u februaru a verovatno pustaju na test u martu :-D

^ Misli na sw za Z5, vidis hashtagove :D

Kao što je i meni stigao update kada sam se prijavio prosle godine jos septembra meseca za M test fazu u Švedskoj... žalosno.

sutra bi trebalo da mi stigne Z3.......pretpostavljam da će doći sa 4.4.4........da li ga odmah dizati na lollipop i koji tačno ili ostati na kitkat-u ?!?!? prvestveno me zanima odnos fluidnosti i trajanje baterije.Šta kažete iz iskustva ?!?Samo bih ga rutovao da mogu xposed da upogonim,ne bih bootloader otključavao............

Poslednja izmena:
Komsa,imas dobrih custom romova za Z3.Baci pogled u temi o Z3 na XDA u odeljku Android Development.

Препорука за RXSW experience.

^ Nema te mesecima u temi :) Kako se pokazao fon posle nekoliko meseci upotrebe?

sutra bi trebalo da mi stigne Z3.......pretpostavljam da će doći sa 4.4.4........da li ga odmah dizati na lollipop i koji tačno ili ostati na kitkat-u ?!?!? prvestveno me zanima odnos fluidnosti i trajanje baterije.Šta kažete iz iskustva ?!?Samo bih ga rutovao da mogu xposed da upogonim,ne bih bootloader otključavao............
Ja sam bio na 4.4.4, licno mi se bolje pokazao. Probao sam LP nekih 7 dana i vratio se na KK. Jedino mi je budilnik kvalitetnije odradjen na lp i sto ne moram svaki put da biram def app za poziv kad zovem iz sms aplikacije, ostalo sve mi nije bilo po ukusu, pocev od boja pa nadalje.

35fd99ff1b6b6235bb0d97f792a22aa5.jpg
1e0d834704857c57754b1ba95509cdc2.jpg
5b5d0607232c2efec9e1e28a8aeb4ff4.jpg
d218c91cf5577cff4fe5cb651bdc0085.jpg

Пишем вечерас утиске.

Ovo je bezobrazno, idi bre. Ajde, večeras je, čekamo tu pisaniju.

Овај резултат изнад је могао бити и бољи. Тај дан нисам радио, био сам цео дан код куће, радио нешто мало, ово остало силовао телефон. Било лоше време напољу :)

После 2,5 месеца утисци су следећи.
На телефону је малтене од почетка RXSW ром.

Израда: Десило ми се да ми је једном испао, нажалост :( Али сем скинуте фарбе или чега већ са лајсне, нема других трагова.
Све остало је одлично. Компактан, леп (аахахха)...

Батерија (пошто је то свима најбитније):
Дан почиње у 7 када устајем и скидам телефон с пуњача. У току дана телефон је највећи део времена на 3g, тек увече - после 6-7 стижем кући кад га качим на Wi-Fi. У току дана од апликација највише користим Whatsapp и Chrome. На телефону имам 3 мејл налога, ту су наравно и Viber, Tapatalk, Instagram.
Од апликација за штедњу батерије користим: greenify, amplify, AppOpsXposed...
Код куће углавном гледам клипове на јутјубу или играм шах.
Позива немам пуно, пар минута дневно.
Осветљеност екрана увек на неких 50%.

У оваквом режиму коришћења телефон углавном без проблема пребаци цео дан и остане са неких 40-60% током ноћи. У зависности од те бројке, телефон (не)пуним током ноћи. Уколико га не пуним, батерија издржи до неких 12-16h другог дана.

Систем: брз, стабилан, углавном флуидан. Кажем углавном зато што имам неки необјашњиви лаг приликом стартовања Chrome-a. До сада сам имао можда 2-3 ситуације да ми је телефон блокирао.

Звук: Нисам експерт, али сам задовољан. Мана је што је звук на звучницима изузетно тих све док се не појача преко пола.
Камера: Требало ми је мало времена да се навикнем. Није као s6 или LG4, или ја нисам још провалио све фазоне. Качио сам слике на flickr, па ако неког занима може погледати тамо шта сам качио.

У принципу је то то. Ако неког нешто занима, нек пита.

Ako bih narucio magnetni adapter za punjac, ali kako reklamiraju JAK MAGNET, ( sto u feedback porukama ljudi potvrdjuju, znaci dignu telefon drzeci ga za adapter), da li bih sa tim jacim magnetom mogao ostetiti unutrasnje komponente telefona??? Ili ako imate preporuku za drugi proizvod za punjenje preko bocnog konektora?

untitled.JPG

90posto punim preko magnetnog konektora ali na docku, imam original za z2 i nema problema, i nije strong i nema potrebe da bude strong :)
Sa tim Strong nagnetima rizikujes mnogo toga, nije lose ponekad dati malo vecu lovu, isplati se.

Ja sam moj magnetni kabl kupio na eBay za par eura, po savetu jednog člana od pre nekih mesec dana. Poruka je u ovoj temi. On bez problema drži telefon u tom položaju, ali uopšte nije prejak i nije ga teško odvojiti od telefona. Jako sam zadovoljan, deluje vrlo korektno napravljeno i dobro puni, iako mi se prvi put desilo da ga nisam dobro stavio pa je punio jako sporo. Nakon toga mi se više nije dešavalo.

čekao ja čekao(Z3) i dočekao..........uključim ga, na njemu 4.4.4,isprobam ekran,odradim onaj početni wizard uz prisustvo trgovca kad ono,D6653............ :( a naručio sam i dva puta naglasio da naručujem D6603...................... ***.Skide on meni još 10e da ga ne vraća al' ostao sam dosledan i sada čekam do sledećeg utorka kada bi trebao da mi stigne D6603............grozno,morao sam negde da se "izjadam" :d

Poslednja izmena:
Pa samo u lte frekvencijama, imao sam ja z3c za azijsko tržište ali je radio na našoj frekvenciji 1800

1. 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600 (1/2/3/4/5/7/8/13/17/20) - D6603 LTE

2. 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600 (1/2/3/4/5/7/8/17/20) - D6643 LTE

3. 700/850/900/1800/2100/2600 - D6653 LTE

uzeo sam telefon pre 15-tak dana nakon jedno mesec dana odabira i citanja komentara, testova itd
Sta da kazem, telefon je vrunski u skoro svemu, ono sto me je najvise impresioniralo je brzina i fluidnost rada, kao i multitasking koji je vrhunski, retko gde vidjen. Zvuk najkvalitetniji na mobilnim uredjajima, ali ne i najglasniji (pa bilo bi malo mnogo , ali je sasvim dovoljno glasan. Baterija drzi oko 6,5 do 7h SOT za svaku pohvalu. Kvalitet izrade necu da komentarisem ali je za primer drugima kako treba da izgleda flagship model.
E sad ono sto bi moglo da bude bolje a to je kamera. Uporedjujuci slike fotkane sa Z3 i G4, Sony tu jednostavno nema sta da trazi pored LG-a. Sto se tice kamkodera tu moze da mu parira i mozda je u nekim segmentima snimanja videa i bolji.
Da ne duzim mnogo, imam jedan odlican savet za sve vlasnike Z serije koji sam slucajno otkrio a tice se kvaliteta slika.
Naime ono sto me je najvise razocaralo je bila pojava lens flera, pojava koja se manifestuje usled jake svetlosti tako sto slike koje budu izlozene jakoj svetlosti bilo direktno bilo inderektno izgledaju prezasicino belom bojom i budu takoreci maglovite. Ono sto treba uraditi je da samo neznom krpom prebrisete staklo koje prekriva socivo kamere pozadi i taj pojava ce skoro nestati. Makar i jedan otisak prsta i to suvom rukom ce izazvati ovu pojavu tako da staklo uvek treba biti cisto i izbegavati totalno da staklo pipate prstima. Ne znam zasto je Sony to tako napravio, mnogi kazu zato sto je pozdi kao zastita sociva stavljeno staklo a ne plastika, ne znam stvarno, ali evo korisnog saveta za odlicne slike. Dole prva slika je slikana sa staklom koje je na ocigled izgledalo cisto, a druga slika je slikana sa neposredno ociscenjim staklom. Ova razlika je jos vidljivija po danu. Mislim da retko ko od vas obraca paznju na cistocu zadnjeg stakla i mislim da ce ovaj savet mnogima koristiti. Znaci zadnje staklo mora biti uvek savrseno cisto i eto odlicnih slika.

DSC_0078.jpg DSC_0103.jpg

Poslednja izmena:
A savet je?.... vidim nastavak......

Poslednja izmena:
Vrh Dno