Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Nijedan deo, nego pravdanje za firmu, kad eventualno budem hteo da ga prodam. Ne zanima ih dal je telefon citav ili ne, dal ce iko posle da ga koristi, samo eto pravilo je da mora da je kod mene, pa makar ga zgazio i bager.

Sinoc stavim na dock punjac da ga punim u toku nocu i ustanem jutros i napunjen tek 65% i jos ga puni, jel se desavalo nekome vec?

@ICE koji ti je dock,nije original verovatno,gde si ga uzeo?

Dock nije original, uzeo ga na KP kad sam i kupio telefon u Oktobru prosle godine, prvi put mi se sad ovo desilo.

Koliko ti inace vremena treba da napunis fon sa njim i koji adapter koristis,od koliko Ampera?

To cu morati da pogledam kad stignem kuci, ali ga uvek punim uvece kad legnem da spavam tako da ne znam vreme punjenja, nikada ga nisam dopunjavao u toku dana do 100%.

Samo da napisem par dojmova o Z3 nakon nadogradnje na 5.1.1:
- telefon vidno brze i fluidnije radi (ovo je jedini plus)
- Baterija: na 5.0.2 bez problema 5,5-6h sota kroz 2 dana sa svim upaljenim. Sada jedva 4h.
- Pregrijavanje telefona kod obicnog surfanja i slikanja (par fotki i to je to)
- Dobio 2 zute fleke na ekranu (bit ce zbog pregrijavanja). U pocetku se slabo vide, sad nakon duzeg koristenja vec su narancaste.

Napravljen i factory reset, sve isto.
Jako jako razocaran. Do updatea najbolji telefon koji sam imao, sada ga zelim mjenjati.

A sto se tice zute fleke, imao sam ih na cak 3 LG G2, M8 i sad Z3. Jedino sa amoledom nisam imao taj problem.

Zute fleke su ti verovatno od lepka, ako mislimo na isto.

Ja sam posle update-a uvideo par bagova. Npr kod sms-a se ne pojavljuje moja slika kada saljem poruke.
Ambient senzor malo baguje. Cim upalim ekran da otkljucam fon, on rokne brightness na max pa tek onda adaptira osvetljenje.
Desilo mi se od update-a 2 puta da me sagovornik ne cuje, pa sam morao samo obican restart fona da uradim i onda je ok. U zadnje vreme nema tih problema al ih je bilo.

Mislim da sam nasao jos nesto ali se ne secam sta. Uglavnom nije cudno sto su samo posle nedelju dana sertifikovali novi update za Z3.

Znam da je ljepilo u pitanju, kazem, problem koji me proganja zadnjih godinu dana na svim telefonima osim S5.
To za senzor sam i ja primjetio, al sam stavio lux aplikaciju koja radi svoj posao.

Sad nakon zamjene ekrana ide u prodaju vjerojatno i uzet cu s6. Ne znam koliko cu se usrecit, al ocito svaki ekran koji nije amoled me proganja sa zutim flekama...

Dosta ljudi se do sad zalilo kako im je popustio lepak i pojavile se fleke na displeju na Z3,izgleda da nije najsrecnije sklpoljen/napralvljen mada ja dok sam ga imao nikakvih problema nisam imao.

Drugari interesuje me ukoliko imam rutovan telefon i odradim factory defoults iz backup&restore opcije u setingsu, da li ostaje root na tom novom sistemu? Rutovanje sam radio po onom principu sa xda od 46 koraka bez otkljucavanja bl.

Ne ostaje root.Inace.kad koristis backup preporucujem ti da radis sve to iz recoverija,lakse je i brze.

Me ne koristim ja backup nikad, samo me to interesovalo. Znaci resenje da ostane root na 4.4.4 je wipe all i iz recoverija da aupucam neki custom stock rom?

Mislim da bi morao flash bilo kog lp off roma,pa onda root,c.rec, pa flash neki rom. Ako ostajes na kk,onda custom rec i wipe i lupaj neki rom

Ljudi koliki vam je SOT na telefonu? Meni od kada sam na 5.0.2. ne može da izvuče više od 6, 6 i po sati (automatic brightness i na sredini podeoka je, internet non stop uključen).

Uzet danas sestri Z3 copper, prvi utisak, izgled, izgled, i samo izgled, samo da ga gledaš, prelep...
Vagao dugo, šta i kako, i uzeli za 440e, 2 god garancija, baš drži cenu...uz malu doplatu može i S6 da se uzme koji je aktuelan flagship, izašao pre par meseci, takodje babaroga od telefona, ali dobro, ovaj Sony je baš redak, pogotovo u ovoj boji, sestri se svideo, tako da, gotovo... ☺

Meni je na 5.1.1 izmedju 4.5-5h SOT-a...skinem ga ujutru oko pola 6 sa punjaca, a stavim ga uvece na punjenje oko 23-23.30...3G upaljen uvek, osvetljenje na automatik na pola, bluetooth upaljen konstantno, sinhonizacija svega uvek...

Takodje,veoma slično korišćenje,i sličan rezultat na z2 i 5.1.1

Pitanje -

do pre 10 dana sam imao Z3 sivi. Sad imam Z2 crni i pored toga sto sam pogledao specifikacije (identicni telefoni ***) ta neka mala razlika u dizajnu zaista ne vredi 200 evra razlike u prodavnici, ili se varam ?

Moze li neko ko je bio u obrnutoj poziciji od mene (prvo Z2 pa Z3) da mi kaze sta smatra da je najveca prednost Z3 u odnosu na Z2 .. ? Meni zapravo znaci ovaj gram vise na Z2 jer kad je 5+ inca u pitanju volim da je telefon tezi.

Najveća prednost je kao što si i primetio, izgled.
Ja sad malo pravio poredjenje kamere, i u zatvorenom, Z3 bolji od G2. To onako na prvu, par slika, testiracu i detaljnije...

Ja samo ne znam gde nađeš taj novi Z2 za 200€?

Meni je z3 samo lepši zbog zaobljenih ivica. Meni je iskreno to vredelo razlike od 65 evra i dve godine garancije.

Z3 ima malo (za nijansu) glasnije i jasnije zvucnike (mnogima su i ruzniji jer su veci fizicki) , isto tako nesto tanji modul kamere, malo sire socivo (25mm vs 28mm kod Z2), baterija je 100 mAh manjeg kapaciteta ali je tehnologija displeja malo bolja tj panel je stedljiviji (usteda na neki foru sa refresh-ovanjem displeja), takodje panel je svetliji za oko 180 cd/m2 ali losije fabricki kalibrisan (vuce u plavo sto moze da se sredi preko podesavanja wb samo treba naci najbolje vrednosti po netu), na Z3 je kuciste tanje i sa zaobljenijim coskovima (+ oni silikonski tripovi za ublazavanje padova na te coskove).. ima tu jos nekih sitnih hw/sw poboljsanja a veci deo Z3 softvera sada ima i Z2 tako da je dvojka najbolja kupovina od Z sony-a.

Naravno ko nadje Z3 za samo malo vise para od dvojke onda se isplati Z3.

Poslednja izmena:
Ja samo ne znam gde nađeš taj novi Z2 za 200€?

rekoh, 200 evra razlike izmedju NOVIH Z2 i Z3

u oficijelnim prodavnicama Z3 je 650 evra dok je Z2 410 evra. razlika je zapravo 240 evra preko zvanicne prodavnice ako nije na ugovor a oces legalno/novo sa garancijom

HSV - hvala, sve su to sitne razlike. napisah ti na Z2 thread-u odakle mi sad Z2 :)

Poslednja izmena:
Ja sam kupio u gigatronu na akciji Z3 za 49990 sa 2 god garancije :-D

Razumeo sam to, nego se podrazumeva obzirom da novi Z3 košta cca 400€ itd. You get the point. Mislim ko još kupuje po radnjama (sem evo ovo sa Gigatronom je skroz ok deal) ili kod operatera gde koštaju kao sv. Petra kajgana...

Kako ste zadovoljni kamerom(vlasnici obicnog Z3)? Ja dok sam imao pravio je preostre slike sa nekim cudnim izgledom detalja tj cropa i nisam bio nesto bas zadovoljan.
Moze li neko da okaci neku daylight fotku sa Z3 bas da pogledam,al da nije slikano nesto blizu nego iz daljine?

Vrh Dno