Ako je telefon na LP onda ima tih raznih opcija u podesavanjima zvuka ali je bitno samo da je zvuk na max. uz iskljucenu opciju postepenog pojacavanja. Ako je KK android onda bi trebalo da ima opciju xloud koja treba da bude na
on.
Zvuk tj zvono za pozive i notifikacije nije preglasno, recimo da je ''prosek''. Cuje se samo donji zvucnik (zahvaljujuci ''lucidnosti'' nekog sony dev-a :d) a postoji mod na xda za oba zvucnika (nisam probao, kazu da pomaze).
E sad.. meni na Z2 zvoni neki
dnb i stvarno nikada do sada nisam propustio poziv u bucnom okruzenju npr na ulici. SMS i notifikacije jesam jer sam podesio neke sto krace i relativno tihe, to ''propustanje'' mi se desavalo sa svim telefonima jer je nemoguce cuti takav zvuk kada prodje krs jugo ili kamion/kombi pored tebe.
Posto su zvucnici na Z2/3 glasniji u stereo modu (multimedija, igre i sl.) onda resenje za sto glasnije zvono moze da bude i izbor fajla koji se sam po sebi glasan. Ko hoce to moze da pojaca i na kompu (u Sound Forge-u npr) a jos jednostavniji nacin je koriscenjem neke android aplikacije na samom telefonu, evo npr -
MP3 Amplifier
Nisam probao ali ima dobre ocene, verovatno radi kako treba
A za 6.x apdejt treba smarati sony blogove i podrsku da omoguce jbni stereo zvuk za notifikacije, zvono. Verujem da su ljudi to vec radili ali deb.ile treba smarati sto vise jer su poznati po ''cudnim'' odlukama i tvrdoglavosti pa sitne gluposti ne ispravljaju i pored zalbi korisnika.