Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Z3 ima sve samo ne dovoljno interne memorije bar u mom slučaju još od prvog dana ali to je sada druga priča.( nisam osetio neku razliku brzine aplikacija izmedju interne/sd memorije ) Taj titanium radi samo na rutovanim uređajima sto kod mene nije slučaj. Neka druga ideja?

Nema sta osim da iskljucis azuriranje aplikacija koja su ionako na nivou smesnih promena.Toliko verzija,podverzija itd dzab dzabe.Cast izuzecima od aplikacija.

Upravo tako. Nekad kad imas vremena i bas hoces, uzmea i sam ih updatujes i isprebacujes na sdcard...ili rutujes tel ;)

Prvo nisu dali da se aplikacije prebace na sd pa su onda to omogućili ali polovicno i traljavo.. strašno.
Gde mogu da isključim automatsko ažuriranje?

Prvo nisu dali da se aplikacije prebace na sd pa su onda to omogućili ali polovicno i traljavo.. strašno.
Gde mogu da isključim automatsko ažuriranje?
U Google play aplikaciji u podešavanjima.
Imaš da apdejtuje samo preko WiFi itd. Ti namesti da sami to ne rade.

Dobar dan svima. Ja sam vise novi nego stari clan i nisam neki IT strucnjak. Pre neki dan sam kupio sony z3. Telefon je odlican, medjutim kad zvoni veoma je tih, i ako je pojacan "do daske". Nosio sam ga u servis, promenili su neki buzer i rekli da je to to, medjutim tel. je i dalje tih. Kad mi je u dzepu, a napolju sam nema sanse da ga cujem. Da li jos neko ima ovakav problem sa z3. Da napomenem da nemam problem sa sluhom ili ne daj Boze prljavim usima. Inace, pre ovog sam koristio xperia arc s i telefon je probijao bubne opne kad je na max. Hvala unapred.

Ja sam imao Z3 i bio je ok jacine kad se pojaca na max,mogao sam da cujem skoro uvek.Jesi uzeo polovan ili nov fon?Ako je polovan,mozda je bivsi vlasnik potapao u vodu fon pa se zvuk malo s.ebao.

Ja sam imao Z3 i bio je ok jacine kad se pojaca na max,mogao sam da cujem skoro uvek.Jesi uzeo polovan ili nov fon?Ako je polovan,mozda je bivsi vlasnik potapao u vodu fon pa se zvuk malo s.ebao.

Telefon jeste polovan. Od bivseg vlasnika sam dobio cvrste garancije da tel nije potapan u vodu, da nije otvaran itd. da ce mi vratiti novac ako nesto nije u redu, mada to nije ni bitno. Bitno je, da li to moze da se sredi? Nisu mi jasni ovi iz servisa jer sam i lepo objasnio u cemu je problem i na kraju opet nisu nista uradili a "popravka" je dobro placena.

Veoma tih vs veoma glasan može biti i subjekivno. Generalno, Z nema baš glasan zvuk. Ako si prešao sa nekog telefona koji je imao nadprosečnu jačinu zvona (sećam se jedne Noki-e i nekog koleginog Samsunga koji su budili mrtve, i čuli se sprat iznad i ispod), može biti da ti je ovo "normalno" zvono preslabo.

Izabaeri neku melodiju koja je pištavija, i koja ima mnogo visokih tonova. Prodorniji su.

Ima sitnica koja me nervira, osnovni ekran mi se rotira iako nisam stavio tu opciju, da li se jos nekom desava?

NA kom si fw? Ja tu opciju na kompaktu imam samo kad ubodem punjac.

Dobar dan svima. Ja sam vise novi nego stari clan i nisam neki IT strucnjak. Pre neki dan sam kupio sony z3. Telefon je odlican, medjutim kad zvoni veoma je tih, i ako je pojacan "do daske". Nosio sam ga u servis, promenili su neki buzer i rekli da je to to, medjutim tel. je i dalje tih. Kad mi je u dzepu, a napolju sam nema sanse da ga cujem. Da li jos neko ima ovakav problem sa z3. Da napomenem da nemam problem sa sluhom ili ne daj Boze prljavim usima. Inace, pre ovog sam koristio xperia arc s i telefon je probijao bubne opne kad je na max. Hvala unapred.

Da ti nije ukljuceno postepeno pojacavanje zvona, ili kao sto su ti vec predlozili, probaj sa nekim kvalitenijom i glasnijom melodijom, ako ni to ne radi onda reklamiraj zamjenjeni dio u tom servisu...

P.S. Kako se cuje telefon kad pustis neku muziku u plejeru i pojacas do kraja (bez slusalica)?

Ako je telefon na LP onda ima tih raznih opcija u podesavanjima zvuka ali je bitno samo da je zvuk na max. uz iskljucenu opciju postepenog pojacavanja. Ako je KK android onda bi trebalo da ima opciju xloud koja treba da bude na on.

Zvuk tj zvono za pozive i notifikacije nije preglasno, recimo da je ''prosek''. Cuje se samo donji zvucnik (zahvaljujuci ''lucidnosti'' nekog sony dev-a :d) a postoji mod na xda za oba zvucnika (nisam probao, kazu da pomaze).

E sad.. meni na Z2 zvoni neki dnb i stvarno nikada do sada nisam propustio poziv u bucnom okruzenju npr na ulici. SMS i notifikacije jesam jer sam podesio neke sto krace i relativno tihe, to ''propustanje'' mi se desavalo sa svim telefonima jer je nemoguce cuti takav zvuk kada prodje krs jugo ili kamion/kombi pored tebe.

Posto su zvucnici na Z2/3 glasniji u stereo modu (multimedija, igre i sl.) onda resenje za sto glasnije zvono moze da bude i izbor fajla koji se sam po sebi glasan. Ko hoce to moze da pojaca i na kompu (u Sound Forge-u npr) a jos jednostavniji nacin je koriscenjem neke android aplikacije na samom telefonu, evo npr - MP3 Amplifier
Nisam probao ali ima dobre ocene, verovatno radi kako treba :)

A za 6.x apdejt treba smarati sony blogove i podrsku da omoguce jbni stereo zvuk za notifikacije, zvono. Verujem da su ljudi to vec radili ali deb.ile treba smarati sto vise jer su poznati po ''cudnim'' odlukama i tvrdoglavosti pa sitne gluposti ne ispravljaju i pored zalbi korisnika.

A za 6.x apdejt treba smarati sony blogove i podrsku da omoguce jbni stereo zvuk za notifikacije, zvono. Verujem da su ljudi to vec radili ali deb.ile treba smarati sto vise jer su poznati po ''cudnim'' odlukama i tvrdoglavosti pa sitne gluposti ne ispravljaju i pored zalbi korisnika.
Nebi verovao koliko im je podrska jadna i ne zainteresovana. Jedno vreme sam na njihovom forumu ratovao sa njima bas po pitanju toga, ali sam digao ruke ubrzo!

NA kom si fw? Ja tu opciju na kompaktu imam samo kad ubodem punjac.
Na 5.1.1 , 23.4.A.0.546
Tu opciju uvek imam i kad je iskljucim ne rotira ekran, ali nakon nekog vremena opet krene da ga rotira iako nije stiklirano.

Poslednja izmena:
^
I meni se to dešavalo,prestalo je samo od jednom.Neki bag izgleda.

Ako je telefon na LP onda ima tih raznih opcija u podesavanjima zvuka ali je bitno samo da je zvuk na max. uz iskljucenu opciju postepenog pojacavanja. Ako je KK android onda bi trebalo da ima opciju xloud koja treba da bude na on.

Zvuk tj zvono za pozive i notifikacije nije preglasno, recimo da je ''prosek''. Cuje se samo donji zvucnik (zahvaljujuci ''lucidnosti'' nekog sony dev-a :d) a postoji mod na xda za oba zvucnika (nisam probao, kazu da pomaze).

E sad.. meni na Z2 zvoni neki dnb i stvarno nikada do sada nisam propustio poziv u bucnom okruzenju npr na ulici. SMS i notifikacije jesam jer sam podesio neke sto krace i relativno tihe, to ''propustanje'' mi se desavalo sa svim telefonima jer je nemoguce cuti takav zvuk kada prodje krs jugo ili kamion/kombi pored tebe.

Posto su zvucnici na Z2/3 glasniji u stereo modu (multimedija, igre i sl.) onda resenje za sto glasnije zvono moze da bude i izbor fajla koji se sam po sebi glasan. Ko hoce to moze da pojaca i na kompu (u Sound Forge-u npr) a jos jednostavniji nacin je koriscenjem neke android aplikacije na samom telefonu, evo npr - MP3 Amplifier
Nisam probao ali ima dobre ocene, verovatno radi kako treba :)

Hvala hsv i ostali na korisnim odgovorima, resio sam problem. Telefon je vracen, mada posto obozavam Sony ne preostaje mi nista drugo nego da jurim drugi aparat. Nadam se da vise nece biti ovakvih ili slicnih problema, jer verujem da sony ne bi napravio telefon koji se ne cuje kad zvoni kad je u dzepu. Verovatno sa OVIM aparatom nesto nije bilo u redu. Jako dugo koristim samo sony telefone, a imam budzet od 350 evradi tako da pogledati jos po oglasima i nadam se da cu naci neki dobar primerak z2 ili z3.

@ lignjoslav

Z3 ima malo glasnije i jasnije zvucnike od Z2. Kazem zvucnike jer sam probao samo u stereo modu (multimedija/muzika/video, igre). Znaci, Z2 vs Z3 u tom rezimu rada - blaga prednost za Z3 ali se zvucnici na oba cuju dovoljno jasno i glasno.

Ali.. kao melodija zvona/notifikacija.. ocigledno je samo prosecan na oba i kao sto znas radi samo donji zvucnik. Ako je neko probao stereo mod sa xda neka napise da li su i koliko glasnija ta razna ''zvona''.

Postoji mogucnost da si imao skroz ispravan Z3 a da ti jednostavno ta jacina zvona nije dovoljna. Tu moze da pomogne glasniji mp3 ili bilo koji drugi fajl, mozes da ih ''zbudzis'' na nacine koje sam opisao iznad.

Ja nekada koristim klasicna fabricka zvona (odavno svima poznata) ali se desavalo da krenem da vadim fon iz dzepa jer sam cuo tudje a isto zvono. Zato sam odvojio jedno 5-6 dnb pesama i njih menjam, cuju se u prakticno svim uslovima a mislim da ih niko u Srb. ne koristi za te namene pa uvek znam da zvoni bas moj fon :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ekipa treba mi pomoc. Od pre par dana mi se prebacio notifikator za ekrane sa donjeg dela ekrana na gornji (u ovom mom slucaju su tackice, oznacio sam ih na slici). Ranije su uredno stajale na dnu kao sto se vidi na drugoj slici na kojoj je ukljucen google search bar, medjutim kod mene su bile dole i kada je taj bar bio iskljucen (sada vise ne). Trazio sam par sati po podesavanjima ali tu opciju ne videh ili sam izludeo. Zna li neko resenje. Problem jeste minoran i smesan ali mene nervira jel sam navikao na staru postavku, a sada mi je sve spusteno nize na ekranu za par milimetara. Koristim 4.4.4 android.

Moguce da je update za google app nesto pobrljao, ali sam ga uninstalirao i dalje je isto.

Prilozi

• 2015-09-16 07.50.00.jpg
    2015-09-16 07.50.00.jpg
    149 KB · Pregleda: 131
  • 2015-09-16 07.50.10.png
    2015-09-16 07.50.10.png
    304.6 KB · Pregleda: 122
Vrati Google search bar i tačkice će ti se spustiti na dno kao ranije.

Ubaci nova launcher ako ne nađeš drugo rešenje... Namestiš sam kako ti odgovara taj notifikator...
9b701d0cf2f7895517170318dc797f39.jpg

Poslednja izmena:
***, zato sam i trazio pomoc, pitao da li je neko imao slicno iskustno, zna resenje problema.

Ako si nešto instalirao pa se to dogodilo znaš šta ti je činiti.
Ako se desilo samo od sebe, tada factory reset (jer ti je sistem pobrljavio), koliko mi je poznato ne postoji podešavanje za to što ti se desilo u stock launcheru.

@joca89
Wallpaper si namerno stavio takav?
Mislim na broj boja.

Poslednja izmena:
Probao sam manje vise sve, od menjanja teme, uninstaliranja novijih programa, pa do brisanja kesa i dalvik kesa. Da radim factory mislim da ne smem, jel cu izgubim root; koliko znam kod sonija ne moze samo da se flesuje iz recoverija prerutovan rom, mora da se preko xperiaflesha iskljucuje neka opcija da ne prepisuje prilikom flesovanja, sto opet nisam u mogucnosti posto mi rikno usb!! :(

Nazad
Vrh Dno