Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Probao sam manje vise sve, od menjanja teme, uninstaliranja novijih programa, pa do brisanja kesa i dalvik kesa. Da radim factory mislim da ne smem, jel cu izgubim root; koliko znam kod sonija ne moze samo da se flesuje iz recoverija prerutovan rom, mora da se preko xperiaflesha iskljucuje neka opcija da ne prepisuje prilikom flesovanja, sto opet nisam u mogucnosti posto mi rikno usb!! :(
Može.
Postoji bar dva rešenja.
1. Da skineš prerutovan stock rom (pretpostavljam da želiš stock) flashable zip koji je već neko drugi napravio i postavio na xda.
2. Da sam to učiniš. Skineš firmware preko navifirma, napraviš od njega ftf sa flashtoolom, potom napraviš flashable prerutovan zip sa prfcreator-om.

P.S. Otključan ti je bootloader?

Poslednja izmena:
1. Ako nadjes link za neki takav stock prerutovan rom 4.4.4 (da nije za nekog operatera vec globalan) da je neko napravio, slobodno udeli isti ;) Moze i 5.x.1 ako bas nema KK.

2. Ovo mi suvise komplikovano zvuci. Smorio sam se i dok sam ispratio onih 45 koraka da rutujem tel.

Nisam cackao loader, ne zelim dodatno da ubogaljim sasvim prosecnu kameru.

Ekipa vjerovatno za jedno mjesec dana nabavim Z3, savjet trebam, posto zelim ocuvati poklopac od ulaza za punjenje, jer mi telefon cesto ide pod vodu, htio bih nabaviti dock ili magnetni punjac ukoliko ga ne dobijem uz telefon, ima li potrebe za tim i gdje mi je nabolje/najpovoljnije to uzeti?

Ima potrebe ako neces da otvaras poklopac, imas ih na kupujemprodajem uvek su bili oko 10€.

@poolmaker zato i rekoh da ne mogu da radim restore niti da upucavam iz recoverija zip ;)

@poolmaker zato i rekoh da ne mogu da radim restore niti da upucavam iz recoverija zip ;)
Nisi "taze" na forumu, u interesu ti je ako pitaš nešto da daš sve relevantne informacije odmah i na početku.
Ja vidovit nisam, niti imam obavezu da pamtim istorijat hardvera i softvera svih članova foruma.

Poslednja izmena:
Citam u temi Z3 Compact, da bilo dosta problematicnih primjeraka, od porijekla iz Madjarske, do losih poklopaca, odljepljenih ekrana itd. Pa se malo zabrinuk
Kao sto sam vec pisao, ja za mjesec dana trebam uzeti Z3, preko druga, iz njemacke, polovan, oko 250€. Inace i ranije sam od njega uzimao telefone i svaki put su bili vise nego ocuvani. Interesuje me kakav je Z3 po pitanju kvalitete, trebam li izbjegavati odredjene primjerke?

Nema tu pravila; moze da radi 10 god, moze da se raspadne za par dana

Pa ako je polovan a u dobrom stanju, onda generalno nemas cega da se plasis. Da mu je nesto falilo, do sada bi se to verovatno pokazalo.

Pozdrav

Moj za par nedelja puni rodjendan i kao i prvog dana radi bez greške.

Koji je najbolji i najjeftiniji način da se telefon otključa, pošto je zaključan na mtel mrežu?

Koji je najbolji i najjeftiniji način da se telefon otključa, pošto je zaključan na mtel mrežu?

I mene ovo zanima, stiže mi za neki dan z3 iz švedske, i koliko vidim na xda - otključati bootloader i instaliranje deodexed roma ne čine telefon sim free.

Botloader nema veze sa tim da li je tel simfree. I ne otkljucavaj bloader, izgubices kljuceve, upropastiti kameru. Samo rutuj tel i instaliraj recovrty

Da ali brat kaže pošto je telefon sa ugovora da i kad se upali bez sim kartice traži pin. Jel uopšte može to neki servis da zaobiđe, ili je to neka zavrzlama ko sa iCloudom?
Lp 5.0.2 je trenutno na njemu to jedino znam.

Pa zakljucan je na mrezu, to je nesto sasvim drugo. Zovi neki servis ovde i pitaj za koliko rade otkljucavanje ili mozes i sam probati da kupis kod na ebay-u

Pa ja prvo pomislio da nije možda kojim čudom slučaj ko sa samsungom i sgs2 i 3, da mu opičim custom rom, kernel i root i onu aplikaciju simgalax unlock. Ovde kod mene lokalni servisi mi traže 50-60€ pa rekoh da to nije malo mnogo

Imam Z3 star skoro godinu dana, vredi li doplata od 100e za nov Lg G4?

Taman je, nov g4 je sad oko 400e,tvoj cene oko 300e,što je sasvim ok :)

Imam Z3 star skoro godinu dana, vredi li doplata od 100e za nov Lg G4?

Moj savet - batali G4 i sve nove (2016) telefone. Sta to fali Z3? Nista u sustini, osim sto G4, S6 i N5 imaju bolje kamere (foto). Jos ces sa G4 mnogo cesce traziti punjac. Ako bas hoces nov fon sacekaj pad cena Note 5/S6 Edge+ (ako mozes da predjes preko TW, inace su odlicni i autonomije su bolje od G4/S6).

Mislim da si pominjao da ti istice ugovor u vipu.. evo na sta sta ciljam - sacekas kraj novembra/decembar i (verovatno) super vip promocije/popuste. Ne uzmes telefon ali iskoristis sve sto mozes i na taj nacin primetno umanjis mesecne racune uz solidan paket. A onda na prolece 2016. sacekas pad cena S7, Z6, G5.. na oko 500e ako ti se zuri i to je to - dobio si i dobar a jeftin paket kod operatera + bolji telefon od G4 a postoje realne sanse da svi ti 2016. telefoni imaju za klasu bolju autonomiju od G4/S6 (S820 i novi Exynos navodno dosta stede pa ce i uz aktuelne baterije trajanje baterije biti duze od G4/S6).

Poslednja izmena:
Nema sansi da ce autonomije biti bolje za klasu. Trend je sto vise smanjivati debljinu telefona (sto povlaci i manju bateriju) pa autonomija nikako ne moze biti bolja. Jedino Sony ako ponudi odlicnu autonomiju, ostali ce kao i ove godine.
A Note 5/Edge+ imaju bolju autonomiju od S6/G4 ali je sve jedno to dosta mrsavo. Zahtevniji korisnici nece izgurati dan, nema teorije.

Mislim da ima sanse, vec su prilicno stanjili telefone tako mislim da ce ostati na tim dimenzijama a baterije mogu da povecaju za 200, 300 mAh sto bi (u teoriji :D) uz S820/Exy, stedljivije panele.. moglo da dovede autonomije do G2, Z2/Z3, OPO, Mate 7 nivoa, bolje i to nego kao ove iz 2015. :)

Sto se sony-a tice mislim da ce i dalje nuditi oko 3000 mAh za 5.2'' flagship, 2700 mAh za kompakt i do 3500 mAh za 5.5'' model sto je korektno ali uz krsten cipset, uz S810.. pitanje je da li su ga obuzdali onim pastama itd.

Ne moze panel da bude toliko stedljiv da dostigne autonomiju koju nude pobrojani. A i procesor sigurno nece biti stedljiv na visem taktu, tako da ce baterija cas da se pojede. Jos kada tu dodamo 3G i jace osvetljenje opet dodje slabo.
Znam da samo necu uzeti nista sa slabijom autonomijom od Z2 sigurno.

Pa onda jedino opo ili mate 7 ako je to kriterijum. Moto x play...
Uzmi honor 7 :D

@ batak

Ne znam.. jesi video da S6e+ i Note 5 izvlace preko 90 min bolji rez. u bench testu od S6/Edge? A samo pola godine razlika izmedju amoleda.. neko je postavio grafik/sliku gde pise da navodno N5/S6e+ amoledi trose manje od onih sa S6.

E sad, postoji mogucnost da je i do optimizacije TW za nove telefone pa to + stedljiviji panel da nabudzi toliko bolji rez.

Znam da samo necu uzeti nista sa slabijom autonomijom od Z2 sigurno.

Bas tako, nema sanse tj mozda ali uz battery case od 3k mAh i 60e+ dodatnog troska :)

Po mom misljenju te battery case cigletine imaju vise smisla nego power bank :)

Evo primer Note 5 - u nekom mom svakodnevnom koriscenju ta autonomija bi mi bila dovoljna (npr 4h sot na jakom osvetljenju, od ujutru do uvece). Ali cim mi zatreba daleko vise mAh lepo strpam u to robot-kuciste i miran sam, jeste da deluje gadno ali nije to problem vec cene koje uopste nisu male + obaveza da se nosi u rancu npr :)

Poslednja izmena:
Moj savet - batali G4 i sve nove (2016) telefone. Sta to fali Z3? Nista u sustini, osim sto G4, S6 i N5 imaju bolje kamere (foto). Jos ces sa G4 mnogo cesce traziti punjac. Ako bas hoces nov fon sacekaj pad cena Note 5/S6 Edge+ (ako mozes da predjes preko TW, inace su odlicni i autonomije su bolje od G4/S6).

Mislim da si pominjao da ti istice ugovor u vipu.. evo na sta sta ciljam - sacekas kraj novembra/decembar i (verovatno) super vip promocije/popuste. Ne uzmes telefon ali iskoristis sve sto mozes i na taj nacin primetno umanjis mesecne racune uz solidan paket. A onda na prolece 2016. sacekas pad cena S7, Z6, G5.. na oko 500e ako ti se zuri i to je to - dobio si i dobar a jeftin paket kod operatera + bolji telefon od G4 a postoje realne sanse da svi ti 2016. telefoni imaju za klasu bolju autonomiju od G4/S6 (S820 i novi Exynos navodno dosta stede pa ce i uz aktuelne baterije trajanje baterije biti duze od G4/S6).
Slazem se sa svime sto si napisao i jasno mi je sta dobijam, a sta gubim ovom zamenom. Svakako mi treba bolja kamera, a G4 je tu odlican koliko vidim. Svakako bi mi G4 bio prelazni telefon narednih par meseci za mozda Iphone 6s plus ili neki od androida sa S820 cipsetom, a mogu da podnesem da izgubim malo u odnosu sta ulazem. *** dojadi mi mob, obicno menjam na godinu,maks godinu ipo. Kuckamo se sa G4 uskoro [emoji3]

Vrh Dno