Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Signal je skoro sigurno zbog auto moda za mrežu sa LTE.

niitro & ice: hvala za realan info tj realan pokazatelj potrosnje baterije, vidim da vas dva otprilike koristite telefon intezivno kao i ja i znam sta mogu da ocekujem odnosno cemu da se nadam!...ovi sto izvlace preko 8sot sati svaka im cast, ja bih smeo da se opkladim da kod mene taj isti telefon nebi preko 5h izvukao :D

Svaka cast, ti si izvukao bas dobar rezultat.

Moj neki utisak o telefonu jeste da je odlican, veoma je brz, nekad i stucne ali nisam bas geek da me to tangira, baterija je skroz korektna s' obzirom kakav je hardver ispod haube.
Iako je 5.2" ekran, veoma lepo lezi u ruci, po meni bolje nego dosta 5" ekrana, znaci treba gledati dimenzije u mm.
Meni licno je kamera vrlo upotrebljiva, *** nisam nikad imao dodira sa fotografijom pa i nisam merodavan, za mene moze opusteno da zameni ove obicne fotoaparate.

Mozete li mi napisati na kojim opcijama slikate, koja velicina Mpx, ISO itd...malo da se igram pa i naucim nesto [emoji4]

Za mene bi ovo bio savrsen telefon da ima bateriju kao Lenovo P780, *** od jutra do mraka sam po gradilistima i to mi je bitna stavka pri odabiru telefona...

Ne znam koliki je min ISO na njemu, ali kad je dosta svetla napolju onda stavis na minimum i cepas. ISO ti odredjuje koliko svetla prima senzor i sto veci stavis to bude vise suma.. :)

Za mene bi ovo bio savrsen telefon da ima bateriju kao Lenovo P780, *** od jutra do mraka sam po gradilistima i to mi je bitna stavka pri odabiru telefona...

Pa nemaas mnogo opcija, prakticno ne postoji telefon sa ovakvim hw (da moze da se kupi u Evropi i da nije kineski) sa primetno boljom ili uopste boljom autonomijom od Z3, phableta vec ima i uglavnom su to ''kinezi''.. ali dobra stvar je to sto su i oni napredovali pa android radi krsteno i dobijaju apdejtove a i uopste hw im je u rangu sa ''zvucnim'' brendovima.

Sumnjam da ce nova generacija 2015 vodecih modela imati nesto primetno bolju autonomiju od Z3.. uglavnom ce to biti telefoni sa baterijama 2800-3500 mAh uz tanka kucista, 2k displeje itd.

Naravno, to su samo moja mastanja i razmisljanja...mada, kako su Kinezi ludi svasta se moze ocekivati [emoji3]

2015. je godina ''kineza'', moja prognoza.. mislim da ce poobarati sopstvene rekorde iz ove godine (ne svi naravno, mislim na xiaomi, meizu i slicne). Jednostavno su napredovali i dosli prakticno na nivo poznatijih brendova a cesto su im android skinovi bolji i brzi u radu od samsunga, lg. Znaci aktuelan hw visoke klase, dobar softver, baterije velikog kapaciteta i nesto nize cene.. + popularnost u Aziji - pa nije ni cudo sto htc i sony ne mogu da se sastave (mada to je samo jedan od razloga) a samsungu opadaju prodaja i profit, lg je profitirao pre svega zbog ponude/marketinga i prodaje u USA. Mislim ja bih jos uvek pre kupio neki sony/nokia/samsung/htc telefon ali bogami ne znam koliko ce to jos trajati.

Koliko vas je dobilo update softvera? Meni je i dalje 23.0.A.2.93 a kako sam upućen imaju dva update-a posle ovoga..

niitro & ice: hvala za realan info tj realan pokazatelj potrosnje baterije, vidim da vas dva otprilike koristite telefon intezivno kao i ja i znam sta mogu da ocekujem odnosno cemu da se nadam!...ovi sto izvlace preko 8sot sati svaka im cast, ja bih smeo da se opkladim da kod mene taj isti telefon nebi preko 5h izvukao :D

Pa iskreno,sa nekim da valja korišćenjem,4g,wifi,slikanje,snimanje,surf,igrice,malo izlaska napolje..znaci kombinacija tih stvari nema šanse da predje 5-6h SOT-a,nekad i 4h ako na pr koristis jace kameru,ali kako god,telefon izgura dan a to je najbitnije..
Evo meni se bas juce desilo 7h SOT-a al sam tel koristio skoro stalno na wifi i u kuci na malo osvijetljenje..
Znaci da sumiramo :)
Kao za auto.. Koliko trosi na otvoreno a koliko u lokalu..znači naš z3 u lokalu,stani kreni, semafori,gužva ( 3G/ 4G, wifi,surf,jako osvijetljenje ekrana,slikavanje,snimanje,igrice ) troši ( vuče ) baterije izmedju 3,5h i 4,5h SOT-a a na otvoreno 5-a na 1800 obrtaja :) ( wifi, slaba osvijetljenost ekrana,surf ) troši ( vuče ) baterije izmedju 6/6.5 i 7/8h SOT-a.. ;)
A kombinovana potrošnja ( koriščenje ) dodje na nekih 4,5 - 5,5 sati SOTA-a..

^ ovo je isto kao mene S5, ali isto, mada u slabo osvetljenoj prostoriji gledanjem filmova on uzvlači 8-9 sati displeja.

Kupio sam Z3, treba sutra da mi stigne. Koliko sam vidio i ovdje i po raznim forumima, ledja su mu bas osjetljiva a i displey isto tako. Malo sam ceprkao po ebay i nema bas neki izbor maski za njega, a da lice na nesto, pa sam naletio na Nillkin Tempered Glass. Jel probao to neko na Z3? Jel utice na odziv ekrana? Imao sam Lumia 1520 i na nju kad stavim obicnu foliju tel poludi, odziv se poremeti skroz. Pa sam ga morao koristii bez folije.

Ne bi trebalo da se poremeti. Lumia 1520 inace ima problem sa osetljivoscu ekrana, zato joj je folija smetala

Z3 sam i kupio ponajvise zbog izgleda, pa mi je sad glupo da ga trpam u neke plasticne oklope i sl. Nillkin tempered glass mi je najelegantnije rjesenje, jer se i ne primjeti. Ali reko posto je staklo da ne zezne nesto. Sa 1520 sam bas imao problema, dok nisam na kraju skontao da je zbog folije. Uvijek sam drzao folije na ekranu i nisam imao tih problema (Galaxy S, Nexus 4, G2 itd itd....).

Ja imam nillkin temp glass i odziv je savršen, nećeš primetiti uopste da ga ima na telefonu. Isto sa tim staklom u paketu dobijas i obicnu foliju za ledja koja ne klizi uopste i telefon skoro da ne moze da ispadne/sklizne iz ruke.
Preporuka. Ja nisam fan futroli, polu-novcanika i sl. Kod mene je samo nillkin zastita i kada idem negde onda koristim fitBAG vrecicu.

Data i 3g kod mene nikad nisu ugašeni, na 2g automatski se prebaci jedino kada signalom nije pokriven 3g. Lokacija je takođe uvek upaljena, nikad ne koristim režime za uštedu baterije (osim kada se sam upali na 10%) i auto osvetljenje. To mi je zajedničko za sve telefone, te stvari nikad ne gasim, kao ni sinhronizacije, viber... Ako telefon sa takvim korišćenjem ne može da mi izdrži dan, onda leti momentalno (npr. ip 5s, ne može ako je napolju sunčano tj. leti).
2 sata razgovora (prosek kada radim je od 1 do 2 sata):
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?314929-Samsung-Galaxy-S5&p=3985455#post3985455

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?314929-Samsung-Galaxy-S5&p=3989878#post3989878

Ovo je kada sam ležao u mračnoj sobi, dosa yt i surfa:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?314929-Samsung-Galaxy-S5&p=4008261#post4008261

I, svi su na 4.4.2, na 5 još bolje drži baterija. Ne gledam više iskreno da ti kažem u sot, bitno mi je da izgura do 23.00, a S5 može i više, pogotovo ako zagusti ima modove uštede gde cepa po par dana.

toliko oko baterija.sudeci po mom iskustvu sa z3,z3c i s5, to je to tj. slazem se sa ovim testom (mada sam skeptican prema vecini testova).
normalno, ima ludaka koji fon drze na 80 do 100% osvetljenja i takva iskustva me ne zanimaju :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419958694159.jpg
    uploadfromtaptalk1419958694159.jpg
    266.5 KB · Pregleda: 123
  • uploadfromtaptalk1419958715897.jpg
    uploadfromtaptalk1419958715897.jpg
    84.5 KB · Pregleda: 130
  • uploadfromtaptalk1419958732029.png
    uploadfromtaptalk1419958732029.png
    112.3 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
^ u kojim uslovima drže toliko? Što @niitro, ne zvlači 9 sati i više?

moj z3c uvek preko 8 SOT.vrti se u proseku izmedju 9 i 10h

Poslednja izmena:
^ u kojim uslovima drže toliko? Što @niitro, ne zvlači 9 sati i više?

PA i g-arena testovi baterija su krs.

Ali da li ti pravis razliku izmedju testova na istom osvetljenju i realne upotrebe u kojoj autonomija zavisi od mnogo faktora? Vec se odavno zna da Z2/Z3 na istom osvetljenju imaju bolju autonomiju u surf testu (predost vece baterije i IPS) a S5 zbog amoleda bolju autonomiju pustanja videa. I sve to je tako na papiru tj u tim testovima, u realnoj upotrebi zavisi od mnogo toga, od kvaliteta mreze i duzine poziva, surfa, koriscenja gps i drugih tripova koji jedu bateriju.. nemoj mi samo reci da bi S5 izdrzao duze kod nitra :) Ne samo S5 nego bilo koji drugi flagship osim nekih kineza sa 4000 mAh+

Poslednja izmena:
Kažeš da će Z3 sa mojim korišćenjem imati 9-10 sati ekrana?

Vrlo sumnjam, al ako ikad pazaris obavezno podeli informaciju ;)

@ Ivan

To moras da probas. Samo znam da ne postoji android flagship pa ni Moto Turbo sa 3900 mAh koja bi u nitro rezimu rada sa onoliko gps izvukao neki bolji rezultat od Z2/Z3. Jos se stvarno prica da je sony nesto zayebao u 4.4.x apdejtu i da se baterija primetno brze trosi.

Daj mi kineski 5'' telefon sa 5000 mAh i odo' u voznju medj' planine od 08-18h, ispucacu 200 fotki, snimiti 10x3min 4k, malo muzike i neta uz stalno upaljen GPS.. i daj boze da mi izdrzi baterija do povratka kuci ;)

Stvarno ne znam kako mislis da S5 moze da ima bolju autonomiju od Z2-3 osim ako nije u pitanju test pustanja videa dok ne crkne baterija jer je tu amoled i dalje ubedljiv, kao sto je IPS bolji za surf. Kome je prioritet samo gledanje filmova, serija moze da racuna na primetno bolju autonomiju i treba da bira takav tablet (sa amoledom) jer ne vidim svrhu gledanja filmova na 5.1''.

9Vl9NQ7.jpg

E sad realna, kombinovana upotreba je nesto drugo ali prosto je nemoguce da GPS na nekom telefonu trosi primetno manje od onih drugih pa da se napravi neka znacajna razlika, jos S5 ima zabloatovaniji UI koji sigurno bar malo, za nijansu vise srce bateriju.

Na kraju ne verujem da u prosecnoj realnoj (kombinovanoj) upotrebi ''od svega po malo ili malo vise'' ima nekih primetnih razlika izmedju Z3 i S5, osim one razlike koju pravi fanbojizam :d
Ko telefon vise koristi za surf bolji je IPS, za pustanje videa amoled.

A ako na kraju stvarno pocne da se vodi polemika da je S5 keva autonomije :d i da je sad nesto mnogo bolji (ili uopste bolji ;)) od G2/Z2/Z3/OPO.. e onda je to znak da ove teme o telefonima i dalje treba maksimalno izbegavati :d

Poslednja izmena:
Ne može s5 u realnoj upotrebi ni da pridje z3 po fluidnosti i autonimiji. Ja sam mogao da biram. Odabrao sam z3c zbog jos bolje autonomije i brzine. S5 je ok ali nije u rangu sa z3 kada su ta 2 parametara u pitanju.z3c je jos malko bolji od z3. I to je sve jasno.

Nisam rekao da S5 ima bolju bateruju, ali jesam rekao da meni S5 gura (kombinovanom upotrebom gde se ništa ne štedi) isto kao i @niitro. Baterija G2 je malo jača od S5. Ne znam kako bi se kod mene ponašao Z3, ali sigurno ne verujem da bi cifre koje se spominju. Šmekao sam ga neko vreme, videću još, *** kad nema skener otiska prsta.

Kad se telefon ne stedi nema velikih razlika izmedju Z2-3/OPO/G2/S5 i slicnih pa i M8 tu opusteno moze da se ubaci u pricu. Da bi se napravila velika-drasticna prednost u autonomiji telefon mora da ima bar 800 mAh vise od ostalih sa kojima se poredi (uz to da su ekrani slicnih dimenzija, rezolucije i ''datuma proizvodnje'' i uz isti hw). Npr sutra da se pojavi S6/Z4 sa 4000 mAh cak i sa 2k 5.2'' ekranom bi sahranio sve aktuelne vodece androide te klase. Ali ove razlike od po 200 mAh nisu nista posebno.

Nema zato što pored slične baterije imaju i ostatak hardvera praktično isti. Prethodnih godina je bila veća razlika u hardveru pa je zato razlika u autonomiji bila veća

Danas stigao Z3. Uradio sa update i sad je verzija 23.0.A.2.98. Koliko sam skontao, to nije poslednja verzija? Kako da dobijem poslednju verziju? Meni pise da je Phone up to date.

4.4.4 izgleda donosi problem sa baterijom i na Z3 ali nisam siguran. Na Z2 je 90% tako..

Nazad
Vrh Dno