@ Ivan
To moras da probas. Samo znam da ne postoji android flagship pa ni Moto Turbo sa 3900 mAh koja bi u nitro rezimu rada sa onoliko gps izvukao neki bolji rezultat od Z2/Z3. Jos se stvarno prica da je sony nesto zayebao u 4.4.x apdejtu i da se baterija primetno brze trosi.
Daj mi kineski 5'' telefon sa 5000 mAh i odo' u voznju medj' planine od 08-18h, ispucacu 200 fotki, snimiti 10x3min 4k, malo muzike i neta uz stalno upaljen GPS.. i daj boze da mi izdrzi baterija do povratka kuci
Stvarno ne znam kako mislis da S5 moze da ima bolju autonomiju od Z2-3 osim ako nije u pitanju test pustanja videa dok ne crkne baterija jer je tu amoled i dalje ubedljiv, kao sto je IPS bolji za surf. Kome je prioritet samo gledanje filmova, serija moze da racuna na primetno bolju autonomiju i treba da bira takav tablet (sa amoledom) jer ne vidim svrhu gledanja filmova na 5.1''.
E sad realna, kombinovana upotreba je nesto drugo ali prosto je nemoguce da GPS na nekom telefonu trosi primetno manje od onih drugih pa da se napravi neka znacajna razlika, jos S5 ima zabloatovaniji UI koji sigurno bar malo, za nijansu vise srce bateriju.
Na kraju ne verujem da u prosecnoj realnoj (kombinovanoj) upotrebi ''od svega po malo ili malo vise'' ima nekih
primetnih razlika izmedju Z3 i S5, osim one razlike koju pravi fanbojizam :d
Ko telefon vise koristi za surf bolji je IPS, za pustanje videa amoled.
A ako na kraju stvarno pocne da se vodi polemika da je S5 keva autonomije :d i da je sad nesto mnogo bolji (ili uopste bolji

) od G2/Z2/Z3/OPO.. e onda je to znak da ove teme o telefonima i dalje treba maksimalno izbegavati :d