Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Nema original jpg fajlova ali sta je tu je, nije samo photo vec i video test.
Po mom misljenju Samsung generalno bolji u svim uslovima, nocu Z3 ima problema i sa slikama i sa videom. Nije to lose, ali Samsung je odradio bolji posao.

Jeste malo bolji N4 ali steta sto ovaj nije probao 20mpix sa Z3 jer su tu odradili mnogo bolji posao na Z1/Z2 i na cropovima ima vise detalja nego SA 8mpix koje su vise za obican pregled na monitoru i drus. mreze.

Z3 ima problem sa 1080p snimanjem u low light uslovima kada je ukljucen intell.active mod stabilizacije, mislim da je problem sa fokusiranjem u pitanju. 1080p/4k deluju odlicno sa obicnim steadyshot ali N4 svejedno snima najdetaljniji video danas (posebno 4k).

E ***,opet Samsung napravi bolju kameru i to na phablet modelu...bem ti Sony!!

Uvek je zanimljivo bilo da Samsung koji ima Sony senzor odradi bolje SW nego Sony na svom senzoru... Nidje veze...

Ja kontam da Sony nece da ugrozi prodaju svojih pravih fotoaparata i da zato nece da naprave idealnu kameru. :/

U ovom univerzumu jos uvek tesko da kamera sa mobilnog moze da ugrozi fotoaparat druze ;)

Mogao bi Sony da napravi nesto tipa nokie 808 a to je u rangu nekih solidnih aparata,ali nece im se.

OIS je ono što pravi razliku, pogotovo kod video snimaka.

OIS vise pravi razliku sa low light foto. nego pri snimanju. Z3 ima svejedno odlicnu stabilizaciju za 1080p/4k (Steadyshot) ali ovaj intell.active mod u low light uslovima nesto kilavi (moze da se ukljuci samo pri 1080p snimanju).

A OIS na N4 radi posao za low light fotografije mada ovo je poredjenje cropova 16 vs 8mpix, logicno je da ce malo vise detalja biti na N4, imali ste i ono proslo predjenje sa nekog kineskog sajta (N4, ip6, htc leptir 2, Z3) gde su N4 i Z3 bili manje-vise egal i bolji od ostalih i jedino je close up sempl sa blicem mnogo bolje ispao na N4 (na Z3 bese sprzen jer ima poseban mod blica za to, fill flash, evo kako radi a standardni led blic je namenjem za vece udaljenosti pa jacina sprzi veci deo prikaza u close up sceni, to je inace deo sony kamera softvera odavno, da ima 2 moda za blic)

Evo tog poredjenja http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/102/4914690/1/rv/samsung-galaxy-note-4-review/

Al' u sustini N4 ima najbolju i najkompletniju android kameru (ne racunam k zoom jer je to hibrid), nije mnogo bolji od ostalih ali je bolji, auto mod i ostali modovi rade najbolje, video snimci imaju najvise detalja a realno OIS se bolje pokazao nego kod ostalih androida koji imaju taj hw (htc, lg itd)

Poslednja izmena:
Ovaj lik kaze da su i N4 i Z3 na Auto, e sad sta mu to znaci ne znam.
Ja nisam znao da Z3 slika 8mpx u Auto modu.

Ali svejedno taj "Superior Auto" bi trebao da daje bolje rezultate od 20mpx jer koristi svih 20 valjda.

Poslednja izmena:
Pa da, od Z1 pa do Z3 auto mod podrazumeva 8mpix i te fotografije su dovoljno dobre ali realno nije to nokia pureview patent pa da 8mpix PV sa 808 razbija sve ostale kamere (nizak sum, realisticna ostrina uz odlicnu kolicinu detalja). Taj superior auto mod je ''hit and miss'' kao sto se navodi u nekoliko testova, nekada radi dobro, nekada zabrlja. Hunder je na Z2 u 8mpix manual modu izvukao mozda i maksimum sa tim podesavanjima, fotografije su bile bolje nego sa SA modom, posebno low light.

E sad, sony je promenio sociva u odnosu na Z1-Z2 (25mm Z3 vs 28mm kod starih) i nesto budzio oko softvera pa je kolicina detalja u 20mpix modu odlicna uz zadrzavanje solidne ostrine i podnosljive kolicine suma.

Sony mora znacajno da poboljsa hdr i panorama modove koji su realno kilavi, posebno hdr, rezolucija panorama je niska, mozda 5 mpix i softver ih lose spaja, to je po mom misljenju najveci problem ''Z'' kamera.

Poslednja izmena:
Koji smartband daju u vipu,onaj novi talk model ili onaj stari?

Konačno neka nestandardna boja, ne samo crna ili bela :)

Prilozi

• IMG_0871.jpg
    IMG_0871.jpg
    651.6 KB · Pregleda: 144
  • IMG_0884.jpg
    IMG_0884.jpg
    754.1 KB · Pregleda: 144
^ i ja sad citam to, vidim ima poredjenje sa S5 kamerom.

Dobra je ova boja.. samo ne znam da li se mnogo menja na jakom svetlu, mislim na to da li pocinje da vuce u neke druge, bledje boje?

Poslednja izmena:
Ja ga rezervisao u telenoru pa nek ide zivot malo da se odmorim od samsunga

Ako me ukenja mozda dobijem i onaj sony objektiv. Da li to ima kome da se proda u srbiji

Poslednja izmena:
To je stara verzija.Ovo je nova koja izlazi novembra i deluje mocno bar po mini recenzijama,sli cena je smesno velika.
http://www.pocket-lint.com/news/130481-hands-on-sony-smartband-talk-review

Ja i dalje ne mogu bas da ustanovim sta konkretno ova sprava radi ? Osim sto vibrira kada primis poruku i sluzi kao pedometar, ali koliko sam shvatio ako imas xperia-ju, to sve radi sam telefon, meri ti korake i vreme provedeno na cemu god...

Jedino sto sam shvatio da ako ga nosis dok spavas, meri kao kvalitet sna, mada bi mi samo nosenje tog uredjaja na ruci predstavljalo problem, bar u pocetku dok se ne bih navikao na isti !

Ali mi i dalje nije bas jasna namena istog ? Jer koliko shvatam, osim tog merenja sna, sam telefon to radi svakako o_O ?

Ja ga rezervisao u telenoru pa nek ide zivot malo da se odmorim od samsunga

Ako me ukenja mozda dobijem i onaj sony objektiv. Da li to ima kome da se proda u srbiji

Cestitam na odluci.Xperia interfejs je lepsi i bolje radi od samsungovog tw,valjda ces biti prezadovoljan. ;)

Preko sonyjeve lifelog aplikacije meri se sve zivo,jezivo je kako prati svaku aktivnost na telefonu ali je da kazem skoro beskorisna sama aplikacija bez te narukvice koju nisam probao mada cekam da izadje prvo pa da vidim kako ce se pokazati.Ovako z3 sa lifelog ne prati dobro korake,kalorije,trcanje ponekad prepoznaje kao voznju bicikla,spavanje ne prepoznaje uopste i jos dosta nelogicnosti.Mada ovo je jos beta faza tako da ocekujem da ce konacna verzija biti ispeglana.Razlika izmedju stare i nove verzije narukvice je u e-ink displeju,odgovaranje na pozive direktno sa narukvice i jos nekim senzorima za merenje cini mi se.

Aha, video sam razliku izmedju nove i stare i ok je, samo dok cena nije nesto drasticno i nerealno veca.
Ja sam onda pogresno shvatio da taj life log svakako radi na mobilnom, bez narukvice ....

Mene prvenstveno interesuje trcanje, e sad, ja standardno koristim sprotstracker ili endomondo, a koliko shvatam sa ovom narukvicom, ja bih npr. dobijao to sto mi se rezultati upisu u taj lifelog, mada bi se svakako upisali i da je nemam ili ne nosim, jer je zapravo telefon tu najbitniji jer preko gps-a prati i radi, a narukvica bi mi sluzila zapravo kao daljinski da prebacujem pesme, ne znam jos uvek da li dobro shvatam ?

I na kraju, ako nemam narukvicu a imam telefon, jedino sto moze da mi se dogodi, je da mi pesacenje ne prepoznaje kako treba, a sto se tice trcanja, ja ga svakako radim iz druge aplikacije ?

Dopada mi se koncept te narukvice, ali nikako ne mogu logicno da je opravdam, ne deluje mi da mi doprinosi bilo cemu i poboljsava kvalitet, a da to vec ne radi sam telefon, da mogu da odem na trcanje bez telefona, sa narukvicom, i da se on automatski sinhronizuje, to bi vec bilo nesto, sto npr dobijam ako kupim garmin forrunner koji kosta stotinak evra, a ima gps ugradjen u sebe i radi kao zmaj.

Hvala na odogovoru svakako !

Koliko sam ja svatio narukvica meri puls,prati stanje i na osnovu toga daje informaciju lifelog aplikaciji za hodanje,korake,trcanje,voznju bicikla,merenje potrosenih kalorija i spavanje.Ovo ostalo spada u drugu grupu koju telefon prati kao sto su voznja busem,autom,citanje,surf,muzika,slikanje i jos brdo drugih aktivnosti.
Ako recimo moze da se nosi bez telefona bar na trcanju jer ne volim da nosim ista sa sobom sem muzike onda bi to stvarno bilo idealno.No videcemo kad izadje kako ce to funkcionisati.Meno je zanimljivo recimo sto bih to nosio umesto sata na ruci i jos bi znao tacno koliko se trosim na poslu i u toku dana da bih na osnovu tih merenja mogao da izracunam dnevni unos kalorija.

0226d9b2f309316f1e5acb6f27b641a9.jpg
c340549f5cf9ff1f6bc3504f81284ddc.jpg
a6b21c3377768f4968cf90503283de07.jpg

^ koliko od toga je bio na 4G?

http://mobile-review.com/articles/2014/phototest-2.shtml

Uporedni test kamera u auto modu (+ hdr na samsung N4/Alpha i manual -samo promena rezolucije 20mpix na Z3)

Prema utisku ovog lika najbolji su Note 4 i Z3. Sa N4 uz hdr moze da se izvlaci u odredjenim situacijama gde je Z3 po defaultu u maloj prednosti, uz N5 mislim da samsung ima najbolji hdr mod.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno