Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Za prevazidjen cipset mislis na XS/XT (dual core/ krait S4 na XT dok su ostali imali neki od quad core mada je taj krait dc ujedao, kolicina rama je bila ista) a na lutriju sa ekranima na XZ/Z1 gde su samo neki ekrani bili ocajni, ne svi.

Poslednja izmena:
ne, mislim na S4 pro na Z kada su One, S4 i G pro imali Snapdragon 600.
"samo neki" je previše kada su na S4 i One svi bili odlični. a ni ti bolji na Z nisu bili dobri kao kod konkurencije.

A razlika je bila 20 poena u geekmarku i 1.67 fps u asphaltu :) Ok sense na M7 radi bolje i brze u svakom slucaju ali u realnom radu XZ je malo brzi od S4 (ne mislim na hd igre) kao sto je dual core XT malo brzi od S3 (stock vs stock, vise puta sam se uverio u to a nisam jedini).

Za ekrane se slazem, tu su izgubili dosta korisnika, npr M7 s-lcd svejedno superiorniji od najboljeg panela na XZ a sta tek reci o onim uzasnim primercima.. da otvorim kutiju i upalim skupo placen telefon sa onim najgorim panelom leteo bi u zid.

Poslednja izmena:
pogledaj malo bolje to za razlike: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_sony_xperia_z-review-915p5.php
brojke lepo kažu 30-50% (pa i 100% u Pi lol), sad da li ti to vidiš u "realnom radu" ili ne ne menja činjenicu da je to bio prošlogodišnji hardver, u flagship klasi to je težak promašaj. nije xperia Z koštala 100€ manje pa da ima opravdanje za to (pa i onda je promašaj jer flagship ne treba da ima kompromise).

i baterija je bila lošija od konkurencije, to sam zaboravio.

i baterija je bila lošija od konkurencije, to sam zaboravio.

Da ali nista posebno losija od S4 (zna se kako gsm arena radi te nebulozne testove pa je u realnosti drugacije).

Sto se svega ostalog tice, bas o tome i pricam, za godinu dana su od prosecne XZ dosli do Z2 koji je uz S5 najkompletniji flagship (nisu ni ostali losi, daleko od toga ali je cinjenica da samsung/sony danas nude najkompletnije telefone u visokoj klasi), Z3 je otisao i bar pola koraka dalje u odnosu na S5/Z2.
Sve to za 12-18 meseci za kompaniju koja ima ozbiljne probleme, malo li je. Samo im fali phablet na osnovi Z3/Z4, nize klase mogu i da batale, svi ti androidi ispod neke srednje klase su svejedno beda.

Poslednja izmena:
My mistake. Ali koliko se pisalo Z ne dobija L.

Kako se cuje sagovornik u zvucniku u nekoj bucnoj sredini?

Zvuk je odlican i jako glasan.
Evo jedan test brzine 4G sa tri crte :) sa cetiri bi verovatno bio i bolji.
d068fc96510b1053e18ea3558f0890db.jpg

[YOUTUBE]ViUb7bQg6D8[/YOUTUBE]

pocketnow review

[YOUTUBE]ViUb7bQg6D8[/YOUTUBE]

pocketnow review
Да су горња и доња ивица мање за по пет милиметара телефон би био скоро савршен(ако се слажемо да савршенство не постоји у опипљивој форми)

Ladno se pojavio Z3 dual sim kod nas
(t+) D6633 - 599e
Pise da je dostupan telefon, nije fazon ''uskoro'' i slicno.

Poslednja izmena:
Taj sajt je prevara,skoro nista nikada nema. Kada i ako ga nabave ns dileri sa kp to je to.

Nesto na temu zvuka

http://www.whathifi.com/sony/xperia-z3/review

We really enjoyed the standard audio performance on the Z2, so the addition of high-res audio to the Z3 makes us even more excited to try it out here.

High-res tracks are marked with an 'HR' logo so you know which is which, though just take a listen and you’ll be able to tell. It’s a much better high-res performance than that of the LG G3: exciting and engaging, with plenty of punch and attack.

Ovaj lik kaze da ima poseban dac i da zvuk generalno kida.
http://www.head-fi.org/t/737108/sony-xperia-z3-audio-quality

http://www.notebookcheck.net/Sony-Xperia-Z3-Smartphone-Review.127641.0.html
Kao i u vecini ostalih testova, kazu da wb displeja moze da se sredi jednostavnim podesavanjem, nece se dobiti idealne vrednosti ali moze da se ispravi hladniji prikaz po default-u.

blickwinkel.jpg

[YOUTUBE]bUXJw5Odx2c[/YOUTUBE]
sta je ovo sa video snimcina u poredjenju, kao vga :d

Poslednja izmena:
^ nesto brzo pada cena, evo 525e u ''NS shopu'' :d

415e Z3c, nije lose.

Ima i za 415, NS veza rulz :)

Pa koliko je sad novi Z2,380? :)

420 videh? Hsv možda ima nižu cenu, 2x me već ubi :)

Z2 na KP ima i za 399e, nov, neotpakovan (prodavac 76-0, sve poz. ocene). E sad da li je cena za navlacenje nemam pojma.

Moj je star mesec dana,donesen iz inostranstva,menjam glavu za glavu za nov Z3 :d

@hsv.stoned, neki tvoj utisak, bolju kameru ima Z3 ili note 4? Zvuk na sluškama?

Mislim da je malo bolji Note 4, u slucaju 8 vs 16mpix (vise detalja ima note a i bolji WB, sony je iz nekog razloga o'ladio Z3 bar u auto modu). Ove 15/20mpix manual na Z3 deluju bolje nego na Z2 ali nema jos poredjenja sa N4, mada imas compare tool na gsm areni gde deluje da su prilicno izjednaceni. N4 ima bolji panorama mod. Za zvuk (preko slusalica) prati sta pisu po head fi i slicnim forumima, sumnjam da ce biti nekih vecih razlika u kvalitetu, za Z3 sam postavio link par postova iznad.

[YOUTUBE]XitOXTWkLZE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Hvala. Šteta što je apple zakino 6 i nema kameru kao 6+, tu su me razočarali.

Nazad
Vrh Dno