Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Ako bas olabave onda zamena ili ono sto se sreten odradio (silik. ulje).

Mada ja bih 100% isao na opciju dock i bezicna sinhro. sa kompom, gospoCki :d

Na prastarom siemensu m35 sam menjao par puta te silikonske/gumene tripove koji stite telefon i stvarno je svasta preziveo, padove, slucajna i namerna potapanja, polivanja, evo ga u steku sa crknutom baterijom, mozda i ozivim taj telefon uskoro :)

Ja koristim ftp server za razmenu podataka između kompa i moba već duže vremena, u es exploreru jedan klik i ftp radi. Sto se tice punjenja, nemam dock ali imam magnetic kabal, puni istom brzinom kao usb port. Sto se tice covera za port, fabricki dodju jako suvi, a svaka zaptivka voli da je podmazana. Znaci silikonska mast i bice jako dugotrajni. Naravno u tankom sloju, a ne kao da stavljate šlag na tortu :)

Šlag na tortu je mnogo čistija asocijacija od one koju ja imam. :D

Upravo to, usb otvaram samo kada flešujem fon iz flasfhtoola.
Punjenje charging dock a za transfer fajlova wifi/Software Data Cable.

Sta je to wifi/software data cable?

Inace ja cu najverovatnije prekosutra uzeti Z2,razmisljao sam,razmisljao i mislim da ne vredi cekati da dodje Z3 pa dok mu jos spadne cena :)
Dock uzimam pod obavezno. :)

Ja sam narucio par tih magnetnih kablova za posao i kuci jer ne nameravam da ga otvaram bas cesto zbog tih suvig gumica.Taj dock su davali u paketu sa npr Z modelom a sada koliko vidim mora da se kupi posebno.A i obicne sluske izgleda nisu one noice canceling nego neke obicne u paketu...videcemo kad izadje.
Ono bezicno punjenje i nema nekog smisla kada mora da se nosi ona ruznjikava futrola koju ne bih stavio ni da mi plate.

Vrlo korisna alatka,nisam ni znao da postoji tako nesto.
Hvala za info

Jel to moze da se koristi i za tablet ili samo za telefon?

Ako koristis ES explorer, imas i u njemu ftp opciju, udjes na remote menager, i stisnes start ftp server, i izbaci ti adresu koju treba da ukucas na pc-u.

Another Xperia smartphone so soon? Who cares when the Z3 is this good...

Al nahvalise Z3 :)

Bitno je da WB ekrana moze da se sredi rucno pa ne vuce vise u hladno, to su napisali u nekoliko testova pa i ovom. Svako moze po ukusu da sredi prikaz.

Baterija i ovde pokidala : It was even more impressive in our battery rundown, clocking just under 14 hours (13 hours 52 minutes to be exact) on our 720p video loop with Wi-Fi on and half brightness. Now, it's worth noting that the Xperia Z2 managed 12 and a half hours in the same rundown so it's not a huge difference on playback alone, but in regular use it's certainly enough to get you four or five extra hours on top of an already excellent battery life. The LG G3, in comparison, lasted for 9 hours 25 on the same test.

Sony puts the extra efficiency down to two things - the Snapdragon 801 processor, here clocked at 2.5GHz but also present in the Xperia Z2 - and a new display technology that it's developed which retains the memory of whatever is on the screen, meaning less reloading and more efficiency. It doesn't have a catchy name like Sony's other screen technologies, but it seems to be doing the trick.

Za kameru kazu da je odlicna ali i da trazi malo podesavanja za izvlacenje maksimuma.

Zakljucak -
Sleeker, sexier and more capable than any Sony handset to date, the Z3 is the smartphone that proves Sony's formula - namely not to compromise on quality in any area. Not on screen. Or camera. Or battery life. Or audio.

Poslednja izmena:
Jel to moze da se koristi i za tablet ili samo za telefon?

Pa ako je za transfer fajlova onda moze da radi i na android tabletu osim ako nije ogranicena da ne moze da radi ispod neke verzije, tipa 4.0.4

Hvala za info poolmaker.

[YOUTUBE]OgmK85ROJMM[/YOUTUBE]
phonearena video review

Bas ima sexy dizajn! :),)

Pojavio se na oglasima, 550e...compact je 440e..

Sad sam pretrazio sve poznatije oglase, ''ima'' ih samo na KP tj verovatno ce ih uskoro dobiti. Z3c 435e, u onim poznatim i logicnim prodavnicama ih jos nema.

Da, stize im za 7 dana navodno...brzo ce cena da ide dole cenim...ovo mi je prvi favorit za naredni telefon...ili compact model.

Neće brzo cena za ovu, ali hoće za predhodnu generaciju.

Meni je 430€ za z3c super;nije nemoguce i iphone da ode u zamenu za isti...ubi me ovo djubre od baterije na istom!

Poslednja izmena:
Te cene stoje na KP (iz ns prodavac). Tj za Z3c stoji 435e.

Da,ali on je sigurica. Jedino sto nemas garanciju,ali ***.
Poredjenja radi z3 + PlayStation 4= iphone 6. :)

Kada se obicno ovakvi vodeci modeli nadju u ponudi operatera?

Da,ali on je sigurica. Jedino sto nemas garanciju,ali ***.
Poredjenja radi z3 + PlayStation 4= iphone 6. :)

Cekaj, zar mnogi nisu pominjali da neki od tih pouzdanih prodavaca daju garanciju 6 meseci i da bez problema menjaju uredjaje koji nisu ok? Za 14 godina koriscenja telefona nikada nisam imao vece probleme a mnoge sam kupio sa ''garancijama''. Uglavnom ako nesto sa telefonom fabricki nije u redu to se odmah i primeti ili najkasnije posle mesec-dva. Pre nekoliko godina sam bio ubedjen da je velika prednost kupiti telefon sa 2god. garancije u zvanicnom servisu (+ sto ide preko operatera) ali koliko vidim nije to nista posebno u smislu pouzdanosti + ima cekanja, zavlacenja itd.

Kada se obicno ovakvi vodeci modeli nadju u ponudi operatera?

Zavisi ali recimo da bi Z3 mogao da se pojavi krajem oktobra/pocetkom novembra (mada zvanicna prodaja pocinje ovih dana). Sumnjam da ce nabavljati Z3c.. nisu ni Z1c.

Poredjenja radi z3 + PlayStation 4= iphone 6.

A za mesec dana ce biti ovako - Z3 + PS4 + RX100 iz Madjarske npr = IP6+ sa cenom iz prve nedelje prodaje :)

Poslednja izmena:
Menjaju ali uz tvoju doplatu od par desetina evra :)

Samo mali off, u cemu dodje razlikau odnosu na compact model? Giga rama, velicina ekrana..sve ostalo isto uglavnom?

Svidja mi se sto opet Z3 i pored velicine ubija sa baterijom, bar ovo sto se moze videti po dosadasnjim testovima..pored sjajnih karakteristika, to mi je bitna stavka jer ne bih da pored naviknute komocije na Lenovu P780 predjem na neko s**nje :)

[YOUTUBE]YYGZfRJgxxs[/YOUTUBE]

ovaj indus je legenda. Koliko los "review" je napravio :)

Nazad
Vrh Dno