Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Plus

[YOUTUBE]Qi7L8A4XWvQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
A pejzaz testu ,tamo gde je najvaznije Z3+ cetvrti,pih :trust: mada generalno kamera je dobra 🙂

Poslednja izmena:
Nije cetvrti nego 4 boda, pogledaj malo bolje 🙂 U toj tabeli najvise jedinica imas kod M9, nisi valjda pomislio da to znaci da je najbolji? :d

Mada iako je ovde za bod ispred G4 realno Z3+ ima bolju kameru samo od M9, nije nesto drasticno iza S6 i G4 ali je ocigledno da su to 2 najbolje android kamere za sada + imaju malo novije-bolje senzore i OIS.

Poslednja izmena:
Da,pogledao sam sad 🙂 Ali Sony i dalje parira sa tim starim senzorom iz 2013,sta bi tek bilo da su stavili onaj noviji i lepo ga ispeglali softverski 🙂

Ne znam,sta ti mislis,dal moze Sony da izvuce jos softverski iz ove kamere na Z3+?

Znaci po ovom testu G4 je u rangu sa Z3+ sto se kamere tice... zanimljivo. M9 ocekivano najslabiji.

Ma gde je u rangu za Z3+..mozda u ovom primeru. Ne moze Z3+ kamera da bude bolja od G4/S6, ima ''zastareliji'' senzor, nema OIS + softver ume da brlja u max. rezoluciji. Ali nije ni sad nesto drasticno losija. E sad 4k kamkorderi su tu negde, sony ima bolju stabilizaciju, malo hladniji wb i malo manje detalja od S6 dok M9 na osnovu do sada vidjenog nema bukvalno nikakvu stabilizaciju videa sto je jako lose za 2015.

Ne znam,sta ti mislis,dal moze Sony da izvuce jos softverski iz ove kamere na Z3+?

Moze u 15/20mpix mogu koji i dalje umeju da brljaju, 8 mpix mod je sasvim solidan - http://www.xperiablog.net/2015/06/02/full-res-sample-pictures-from-the-xperia-z4/

Ovaj Z3+ je vec prezaljen telefon, ionako za 2-3 meseca stize novi flagship ali najverovatnije sa IMX230 koji je u rangu ili malo bolji od IMX240 senzora (oba imaju poboljsane AF, rt hdr i slicno) pa bi onda konacno mogli da poboljsaju hdr fotke, panorame.. Naravno ta kamera bi morala da ima OIS pa i dual led, sramota je da vec 2 godine koriste sve isto sto se tice kamere..

Poslednja izmena:
Stanjili su na z3+ u odnosu na z3 modul kamere. Vrv se spremaju da uguraju ois

Steta za ovako lep telefon kao sto je ovaj da sezbog budjacog snapdragona ne prodaje lepo i dozivi veliku popularnost,jer mu je sve sem toga odlicno pa i baterija koja je smanjen moci ce da dzri 2 dana kad S5 moze 2 dana sa 2800 mAh.Steta za Z3+.

I think everyone here needs to lower their expectations from the Z5 as far as the chipset is concerned. No SD820

Ovo je napisao neki ''insajder''. Mada isti lik je tvrdio da ce Z1 imati 2/3'' senzor i plasma flash :d

Ali ako je tacno.. failcina. A evo pominje se cak da ce i huawei nexus imati S810 a ne S820, fail za failom osim ako qualcomm nije nekim cudom ispravio mane pa izbacuju novu reviziju. Cak i tada to je fail.

Poslednja izmena:
Ili Mediatek ili onaj na K kako bese 😀

Kirin 😀 😀

Stvarni neverovatno mali pomaci serije z, znaci z2,z3 male razlike, z3+ totalno nepotrebno izasao, ako ovako nastave, stvarno,ono, sta reci...

^ Popularna japanska kaizen poslovna strategija. 🙂

Ne znam gde da postavim pa ajd ovde.

C5 i M5 sa prilicno dobrim specifikacijama (mada MTK) - https://hi-tech.mail.ru/review/Sony_Xperia_C5_M5/#a01

Navodno imaju 21.5 mpix (IMX230 senzor) i 13mpix prednje kamere (C5 ima i led blic). Za ovaj C5 je bedak sto nema vecu bateriju a M5 sto nema manje bezele, lepo su to Japanci podelili :d

1188861

1188857

Poslednja izmena:
Mislim da C5 ima 13mpix i napred i pozadi a samo M5 21.5 mpx. 🙂

C5 je lep, ali mi se M5 ne svidja, dosadili su ovi bazeli stvarno. 🙂 Dobre specifikacije kod oba.

Go Go Sony...neka se malo trgnu.Vidim cini mi se kod oba modela stereo zvucnici,sto je lepo.Kamera je kao ova u Z seriji ili novija?Kad nesto volis onda volis.Evo ja i pored problema koje ima Z3+ zbog S810 pre razmisljam njega da nabavim nego S6 ili G4.

Navodno Z3+ ima najjaci izlaz za slusalice od svih Z sony-a do sada.

A sto se kvaliteta zvuka tice tu je negde sa Z3 (nekima zvuci isto, nekima malo bolje-losije).

The adverts for the Z3+ about the HR audio caught my attention and so I pressed the button... Have to say, 3 days in and I'm impressed! the sound quality is the best I have ever had out of any phone.. almost reminds me of my LaRocco days... amazing detail.. completely immersive.. totally black silence... doesnt struggle, no matter how hard its pushed.. tight controlled bass.. I could gush for hours.. never had that from a phone!

Sony hints of new gold-coloured Xperia model to launch next week

Sony Q1 FY15 results: “Significant decrease” in Xperia sales; full-year forecasts lowered again

Ocekivano, Z2/Z3 i compacti su im obezbedili rekordnu prodaju (otkad posluju kao sony u android eri) u drugoj polovini 2014. pa je pad sa Z3+/S810 ocekivan jer im mid/low telefoni svejedno nisu previse popularni a Z3 serija za mass potrosace je vec ''zastarela'' pored S6/G4 i ostalih telefona.

Sony-Mobile-Q1-FY15-Xperia-units-shipped-640x418.png

Glasine sa nekog kineskog sajta, pola od ovoga verovatno nije tacno al' nema veze 🙂

z5 ultra: 1440p 6,5 inch + sd810 2 ghz + 16 mp 27 mm g 1.8 lens + 4gb ram
z5 : fhd 5.2 inch + sd810 1,9 ghz + 23 mp 25mm g 1.8 lens + 4gb ram
z5c : 720p + sd810 1,8 ghz +23mp 25 mm g 1.8 lens ois +3 gb ram
z5m: hires audio (i guess) + 801ac + 128 gb rom + 8 mp 25mm f 2.0 (m is for music i guess)

she also wrote something like this

for z5 cam: sensor 1/2.3 inch 24 mp , advanced mode 23 mp , support 12 bit raw , something aslo stabilization and other supports....

据说SONY XPERIA Z5的相机: 1. 1/2.3寸24MP传感器; 2. 23MP高级模式,支持12bit RAW; 3. F1.8光圈 等效25mm; 4. 位移防抖get; 5. 金相机12MP; 6. 金相机支持HDR两种扩展方式?; 7. 全像素取样合并的4K/24p 录影; 8. 上百点以上的相位对焦点。 来自 @melfes [doge],居然搞真中掺假,简直周阴中。

S obzirom da C5/M5 imaju hardverski mocnije kamere od ocekivanih onda postoji sansa da spremaju neku promenu i ozbiljnije kamere na kompletnoj Z seriji.. a navodno spremaju i Z5m, hi-fi verziju Z5 sa losijom kamerom ali boljim dac-om. Mada to je verovatno samo necije vlazno sanjarenje :d

Poslednja izmena:
Ovde mi je posebno dobro sto z5c ima ois., a redovni z5 nemaju 😀

Nek stave s808 u kompakta.

Ovde mi je posebno dobro sto z5c ima ois., a redovni z5 nemaju 😀

A moze da se desi da vece Z5 verzije imaju neko slicno resenje ali koje zauzima manje prostora 🙂 Obicno su kompakti deblji od vecih Z verzija pa moze da se desi da Z5c ima OIS a Z5 sensor-shift stabilizaciju. Mada sve to su samo nagadjanja, ko zna sta ce biti na kraju, mozda iskuliraju OIS/SS do 2016, ne bi me uopste cudilo :d
1. 1/2. 3 inch 24 Mega pixel sensor
2. 23 Mega pixel high quality mode support 12 bit raw
3. 25 mm wide angle f1.8
4. Sensor shift imaging stabilization
5. Should be talking about front camera 12 mp
6. Front camera support 2 types of HDR?
7. Full frame sampling 4k / 24fps video? I'm not sure about this sentence.
8. Over 100 auto focus area!!!

^ Ovo je jos jedan prevod sa onog kineskog sajta.

Lens vs. Sensor-Shift Image Stabilisation - Who Does It Better?
http://www.photoxels.com/which-is-better-optical-or-sensor-shift-image-stabilization/

Nek stave s808 u kompakta.

To bi bilo mozda i idealno, ako G4 radi dobro sa 2k i S808 onda bi i Z5c radio dobro posebno jer ce imati 720p/1080p displej.

Poslednja izmena:
Ovo za kamere je sve lepo na papiru,ali da li ce opet biti softverskih osakacenja u kvalitetu tj post procesingu...
S808 bi bio idealno resenje i za compacta i za regualar Z5,ako ce vec imati FHD,G4 ima QHD pa radi lepo.

@hsv

otvori temu za ova dva nova sonija. ima dosta materijala i klipova. ovaj od 6 inca je bezobrazno lep mob iako je cigla 🙂

Navodno Z5 compact, IP5s i Z5 🙂 Na displejima se vidi da imaju FP senzorem, ako nije PS.

CLfYSvsWUAAKyhS.jpg:large

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno