Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Ne dešava mi se jer mi je ekran okrenut uvek na vanjsku stanju džepa, ali bi mi se to dešavalo da je okrenut na unutra i da nemam nikakvu zaštitu pri otključavanju.

Ne dešava mi se jer mi je ekran okrenut uvek na vanjsku stanju džepa, ali bi mi se to dešavalo da je okrenut na unutra i da nemam nikakvu zaštitu pri otključavanju.

a ja uvek okrecem ekran ka nozi jer tako mi je prirodno, zato mi se i dogadja ovo. ipak ugasio ja double tap samo me usporava , na dugme jos brze ulazis u radnu temperaturu :d

jeste malo logičnije jer štitiš ekran, ali ta strana ti takođe ima otvore za zvučnike, pa će vlaga od znoja lakše prodreti u telefon.

uzeo pre neki dan beli magnetni kabl, naleteo na njega i uzeo. nisam pogresio mada je i dock lepo resenje, pa cu i njega uzeti da imam.
Koga zanima izlazni napon sa sonijevog punjaca EP 880... on je 5.086V. To je greska u naponu 1.7% . ono, ok je, al moze i bolje.

u poslednje vreme imam neki čudan problem sa padom baterije pri njenom samom kraju. Kad dođe do nekih 15ak % samo padne na 5 i onda opet normalno. Eva dva screenshota sa 2 nedelje razmaka.

b45a337aee00c8d5bd6f1c4e0912dbec.jpg

de47b68bb550020b22029140158d26f0.jpg

A imam i konstantno prisutan sulud Mobile radio active drain, u svakoj božjoj aplikaciji.
Ima li ga još neko?

9ff855953479175a65c77d4db2836136.jpg

f168af0a606dd6c3a874637077d4040f.jpg

Na nekom sam custom ROMu, pogledaću kako se zove, ništa posebno doduše, ubačen bio root i Xposed.

Koliko ti je sot ovde i cell stanby, vidim da si brzo pocepao bateriju? Ja sam negde opet oko 9 ipo, i to jedva, sa pola cuke dobrog gejminga, inace sam daleko od starih rezulatta gde sam bez problema mogao preko 11. sad mi je premijum do 10 (wi fi, i net non stop)

SoT je bio oko 4.25h, a cell 9.5. Meni je to otprilike normalan SoT kad putujem, a tada otprilike jedino i koristim mobilni toliko intenzivno.

Moralo bi to da bude vise, nije ovo samsung s6 😀 nesto ti jede bat, ne znam kako da to provalimo, vidim da mnogo ljudi ima problem sa tim, a verovatno cu i ja uskoro imati pa se spremam za to :d

e vidim sad da si koristio i navigaciju, koliko vremena odprilike? ona znam da jede bateriju za par sati , ovaj jos nisam testirao jer mi nije trebalo za sada..

Poslednja izmena:
problem je što je mobile radio aktivan, nekako sve aplikacije koje su na internetu ostanu u high power režimu i ne diskonektuju se, ali ne znam da li postoji neki način da se to izbegne. Vidim da se mnogi žele i da je izgleda u pitanju Android bug od Lollypopa, jer je prisutan na različitim telefonima.

Upaljen ne bio Ride with GPS nekih sat, sat i po, ali nije potrošio preko 10% baterije, što je odlično.

Da, to nije puno uopste, cak je odlicno! Meni je na lolipopu bila baterija u pocetku ista kao na kitkatu, ali sada vremenom sa instaliranjem svega i svacega, srozala se, osecam to. i dalje je dobra, ali nece valjati ako krene nizbrdo jer i ovako mi je malo. Na standby mi preko noci potrosi oko 1-2 %, ali nekad mi u toku dana za sat potrosi i 3 % ne kapiram, verovatno neki updetii koje rade u pozadini. pitam se samo koliko ce mi puniti internu memoriju i procesu, dokleee? 😀 Problem koji ja imam konkretno je , sto sam kupio karticu od 64GB brzu ko djavo, 4 k video bez problema snima. Ali fora je sto ona zvrji prazna, iako sve aplikacije ja kao prebacim na nju, ne vredi, pise da se vodi dobar deo na kartici, ali ipak on to prikazuje u internoj koju sam vec do pola napunio, a nisam jos ni mape stavio.. e to je smesno...

da, redovno, posebno kad trcim...moram uveg da ga gasim nazalost!

Da li se i vama sa pojavom LL-a, desilo da je jedina moguća opcija da se fotografija otvori direktno iz fotoaparata, kroz Sony-jevu (njanjavu) Album aplikaciju?!?

Sony-jev Album ne koristim, Quick Pic mi je default aplikacija za fotografije. Na KK je ona pozivana odmah iz kamere (tj. prvom upotrebom se biralo koja će biti default, k'o što je normalno na Andri). Sada, od pre neki dan imam LL i ne može. Ako se Album onemogući u aplikacijama, fotografija i ne može da se otvori iz kamere?!? Kroz druge aplikacije sam dodelio QP-u da je on default za fotografije, ali kamera to ignoriše.

Jedva sam dočekao da Quick Pic može da briše fotografije, a sada ne mogu da ga pozovem, sem izokola... 😡

Poslednja izmena:
^^ Gunđ! 😡

Kakva glupost.

Mozda neki naredni update ispravi to...

Juce sot 8ipo, a danas ni toliko. polako ali sigurno bezim od onih famoznih 11h sota koje sam dostizao bez po muke..

Screenshot_2015-06-15-23-12-06.png Screenshot_2015-06-15-23-12-12.png Screenshot_2015-06-15-23-12-33.png Screenshot_2015-06-15-23-14-24.png

I dalje si odlican. Ja cu veceras da odradim BBS log kako treba pa da vidim da li ce ljudi uspeju da skontaju sta je pocelo toliko da mi jede bateriju zadnjih desetak dana!

Od kad sam uzeo usim karticu koja podrzava 4g, nisam ni jednom uspeo da se nakacim na 4g mrezu na telekomu, iako imam mix xl tarifu. Imam samo 3g/h+ u status baru. Mislio sam da je zbog lose pokrivenosti, a onda sam na Strandu u Novom Sadu video da drug, koji isto ima z3c ima 4g signal, vidi se u status baru 4g, dok kod mene i dalje 3g/h+. Ima li neko predstavu sta bi moglo biti kod mene? Model je d5803, sa madjarskog telenora, ali od starta otkljucean, nije dekodiran.

Jel ti omogućen 4G u opcijama?

Koji ti je model za evropsko ili azijsko tržište?

Pa ako je d5803 onda je za evropsko

Sorry ne čitam, spavam [emoji16]

juce ponovo izdominirao sa baterijom. znaci fora je sto s ticajem okolnosti nisam palio leos fortune , limba i yotube sto imam obicaj, jer sam ceo dan pun gas bio na viberu, skype nesto manje, Sms-ova preko stotinu, zatim znaci przenje flashscora, vesti i neta, i rezultati su sledeci :

Screenshot_2015-06-17-03-23-59.png Screenshot_2015-06-17-03-24-10.png Screenshot_2015-06-17-03-24-19.png Screenshot_2015-06-17-03-24-30.png

caka dobrog SoTa lezi i u malom ukupnom vremenu baterije, sto je i logicno. s ovim zavrsavam test baterije na z3 c, pa ako se neko bude odlucivao na kupovinu nek ima u vidu sta ga ceka.

Omogucen lte, mreza postavljena na lte pozeljno, sve omoguceno.. Jel ima veze sa podešavanjima APN mozda? Telekom mi nije ni automatski, ni na zahtev slao podesavanja, pa sam rucno ukucao gprswap i gprsinternet APNove.. Oba rade za 3g, a ni jedan za 4g.. Jeste li mozda dobijali neka nova podesavanja za 4g?

Omogucen lte, mreza postavljena na lte pozeljno, sve omoguceno.. Jel ima veze sa podešavanjima APN mozda? Telekom mi nije ni automatski, ni na zahtev slao podesavanja, pa sam rucno ukucao gprswap i gprsinternet APNove.. Oba rade za 3g, a ni jedan za 4g.. Jeste li mozda dobijali neka nova podesavanja za 4g?
Jesu ti uopšte aktivirali 4G uslugu? Moraš da ideš u poslovnicu i da kažeš da ti aktiviraju 4G uz to potpisujes neki zahtev za aktiviranje 4G usluge.

Pa valjda jesu, bem li ga, uzeo sam tu usim karticu, tad sam nesto potpisao, mogu proveriti da slucajno nisu prevideli to..

Edit:
Sad sam ih zvao, kazu da je usluga aktivna. Preporuceno mi je da testiram karticu, da ubacim u drugi 4g telefon, pa da vidim je l' radi..

Poslednja izmena:
Auu Banega rasturas sa baterijom, svaka cast. Ovoliko nisam dobijao ni na cuvenom Lenovu P780.
Ja na svom,doduse Z3, vise od duplo manje SOT-a 🙂

***,ko jos od 16h ima vremena i snage da gleda 11 sati u ekran,ajde radi testa,a i tako je besmisleno.

Pa tek je radi testa besmisleno 😀
Test je tu da pokaže ljudima koji imaju potrebe da dugo gledaju u ekran koliko mogu da izvuku.
Da je ta količina vremena ljudima nebitna, test bi bio suvišan.

Nazad
Vrh Dno