Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Nisam nesto u zadnje vreme bio u fazonu da se backem sa telefonima,ali sad me malo opet uhvatilo.Z2 nisam koristio neko vreme i uzeh ga prekjuce,dodje mi kao pravo osveznje.
Imam cudan problem.Ne mogu da instaliram nijedan MM rom,probao sam fabricki prerooted,MX Rom,Pure X,Existenz i kod svakog kad se pojavi meni za podesavanje telefona nakon boota fon se restartuje i tako u nedogled.Normalno uradim u recovery wipe data,cache,dalvik i instaliram rom i dzabe.Lolipop rom bez problema instaliram.Sta li moze da bude?

^ који си ти лик :)
Немам одговор на твоје питање јер сматрам,да кастом ромови немају смисла већ годинама, на премијум телефонима поготову.
z2 је да га не урекнем, најбољи телефон који сам имао или користио. И после две и по год ради као први дан. Не ресетујем га(обичан ресет) месецима и он пегла без штуцања. Лед за обавештења у звучницима ме одушевљава и дан данас. Једино је батерија деградирала са MM . Реално , шта то s8 i ајфон 7 могу а овај ,не? Мислим,на неке битније функције. Ако икада направе xz2 по узору на овај можда размислим о промени.

Nisam uspeo da nadjem resenje, ne znam zasto je tako.Instalirao sam preko Ftoola fabricki MM poslednji i lepo mi radi,cak i baterija mi lepo drzi obzirom da je fon star preko 2 godine.
Kad sam na wifi izvucem po 5 sati rada ekrana na oko pun dan uptime.

Sent from Sony Z2

Treba da uradiš fabrički reset svih podataka kesa i dalvik kesa, pa tek onda ideš instaliranje novog rom-a....

Sent from my SM-A500H using Tapatalk

Puklo mi je prednje staklo, boje na displeju nisu razlivene, tach ne radi. Dispjel se mijenja ili ovo prednje staklo?

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Neki dobar rom trenutno? 7.0 ili sta vec valja a da ne ljusti bateriju. :)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Samo stock i to 5.1.1 ako ti je baterija bitna. Ostalo je sve sviranje...
Pre 2 nedelje sam probao Existenz... Nisam bio oduševljen. Nije fluidan kao 5.1.1 a nahvaljen je.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Neki dobar rom trenutno? 7.0 ili sta vec valja a da ne ljusti bateriju. :)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
Imas za 6.0.1 Existenz,Pure X,MX Rom,Kryptponian,Google Style.
Imas za Nougat rom Rescuration Remix,Pure Nexus...
Neki romovi zahtevaju otkljucan BL.

Jel menjao neko skoro ekran? Odlepljen je u donjem delu, da nosim u servis ili nije problem zalepiti?

Jel menjao neko skoro ekran? Odlepljen je u donjem delu, da nosim u servis ili nije problem zalepiti?

Не дирај ништа сам, ја сам због нестручног сервиса остао без телефона приликом процеса замене екрана.

Vracen tel, odustao od kupovine. Hvala u svakom slucaju.

Drugari, imam problema sa kamerom. Odjednom, posle okruglo dve godine se na poklopcu kamere pojavila neka patina, kao izmaglica, koja naravno ne moze da se obrise i pravi haos sa fotografijama i snimcima. Kao da slikam sa Nokiom 3210.
Da li je iko imao slican problem i kako ga resiti?

Verovatno kondenz vlage. Pa se stvorila kao magla sa unutrašnje strane. Probaj stavi u pirinač da ti to izvuce ako je vlaga u opste, mada ne znam sta bi drugo moglo da bude. Ako ne pomogne mora se otvarati tel.

Sent from my F3111 using Tapatalk

Nije kondenz, nego se izgulio uv filter. Malo kaladonta na ubrus i lagano obrisi, i posle ocisti vlaznim ubrusom

Pa vrlo lako moze da bude i kondenzacija, posebno ako kaze da se odjednom pojavila takva izmaglica :) Ne moze taj uv filter sa sociva odjednom toliko da se izgrebe a i valjda svako moze da razlikuje izgreban sloj od ''magle'' iznutra.

Hvala ljudi.
Probacu prvo pirinac pa kaladont. Kamera mi je sad skoro neupotrebljiva tako da nemam sta ni da izgubim. Cudno mi je i da je jedno i da je drugo s obzirom kako ga koristim, ali dobro.

Meni ovo lici na zamasceno-izgrebanu plasticnu zastitu sociva samo ne znam kako se to tako odjednom pojavilo? :) Napisao si da se pre neki dan iznenada pojavilo?

''Poliranje'' ce verovatno pomoci, opisao je Stojan993 kako se to otprilike radi.
Samo mi nije jasno kako se ovo iznad desilo, moj primerak je star 23 meseca i ima samo 5-6 sitnih tragova na ledjima i lajsni, sve vezano za kameru je u mint stanju a veci deo vremena fon nema nikakvu zastitu.

Ja sam imao slican problemi i probao sam pastom za zube i cetkicom da istrljam socivo,i oprao posle vodom, kad se osusilo sve nije vise bilo zamagljenja.

Ovo je "obrisano" socivo. Nije izgrebano. Pre kao zamasceno. A imao sam i tempered glass pozadi a i nillkin oklop posle stakla. Kapiram da ovo ne bi trebalo da se desi a imam jos nekoliko telefona koji su i stariji a ok su. Nisam bas gledao cesto ozada ali provalio sam da odjednom balans belog na fotkama nema veze s mozgom.
P.S. Sad se setih da imam jos jedan uredjaj koji dugo ne koristim u slicnom fazonu, i opet Sony.

Prilozi

• 20170627_181930.jpg
    20170627_181930.jpg
    497.9 KB · Pregleda: 105
@hsv pazi ovo :)

2 i po godine,mozda i koji mesec vise stari Z2

Screenshot_20170701-013409.png

Kvalitetna baterija + sporo punjenje koje ne degradira preterano istu + softver koji ne divlja u idle :) Plus cinjenica da taj drzis pretezno na wi-fi i imas jos 3 telefona u dzepovima :d

Moj fon je star ravno 23 meseca a i baterija i dalje izgura 24h bukvalno bez ikakvih problema mada je pocela da klizi ka donjoj granici upotrebljivosti (uskoro i neupotrebljivosti) ako sam ceo dan u zabiti sa upaljenim GPS-om. Oslabila je baterija svakako ali je i dalje dosta solidna.

Nego.. Novu sam odavno instalirao ali ne znam da li sam je jednom apdejtovao, mozda krajem 2015, ne secam se.
I pre 10-ak dana odradim apdejt launchera.. ladno radi jos za nijansu fluidnije i brze (mislim na padove fluidnosti pri maltretiranju telefona koji su dobrim delom eliminisani)

Burazovi klinci cesto igraju igrice (sonic, drag racing, asphalt, moto i sl, imam ih oko 30 instaliranih) i primetio sam da posle 1.5-2h igranja asphalta ili motora dolazi do pada fps, dakle i SD801 throttle-uje, deo zadnjeg panela oko kamere je usijan.

A uz toliki broj aplikacija i igara samo 16Gb interne polako postaje problem (sada moram cesto da cistim kes) a juce sam im obrisao par igrica :d Mislim, imaju iste i na tabletu ali ih je ovako najlakse smiriti posle 3h divljanja.

Primetio sam nove sitne oziljke po kucistu, po alu lajsnama i jos par po staklu pozadi. Jedva se primecuju, posebno na tom staklu pa je i posle 23 meseca stanje kucista 9/10.
Ono sto je najbitnije je cinjenica da staklo displeja ni posle toliko vremena (i punih godinu dana bez kaljenog) nema ni najmanju ogrebotinu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno