Šta je novo?

Sony Xperia Z2

83f47e2c4230cdfb551e877859c7cce2.jpg

Da, bice da je taj 575 security and stability update

Nisu ispravili k od kesiranja ni na ovom 575.
Pokusavam da napunim Ram vec 10ak minuta i konstantno izbacuje aplikacije,kesira od 250-300 mb maksimum.

A moj Z5 kesira 1GB ladno.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nisu ispravili, pise i na xda.

STAMINA mode and multitasking updates are included in the latest beta, not this official update.

Uzas koliko im vremena treba za sve to a jos je light modifikovan UI u pitanju. Ipak na kraju je najbitnije da uopste dobijemo super ispeglan softver pa ovaj ''puz mod'' moze i da im se oprosti ako bude tako.

Zato treba univerzalni update sistem. Priča se kao Android je otvoren i besplatan. Uopšte nije besplatan koliko OEM košta da mora sam da prilagođava softver pruža podršku itd.
Lepo naprave ektenzivne modifikacije za skin, gde OEM može da se igra i svako drugi.
Google šalje nove verzije softvera i firmware koji proizvođači šalju Google-u otprilike kako Microsoft distribuira drajvere i rešen problem. Ovo ovako čekanje po sto godina je ubitačno. I ko krene samo Nexus ako to hoćeš. U čemu je onda poenta "otvorenosti" kad si osuđen na dva modela kao kod Apple. Onda se dođe u istu poziciju.

Ja bih to podelio u grupe, tj. da svakom OEM-u Google da smernice za sto bolju optimizaciju android-a, nesto poput GPE software-a na svim telefonima.

Nisam siguran koliko je lako da jedna velika firma radi software za svaki telefon. To sto si napisao, zelimo svi ovde... Ali tesko da ce od toga nesto i biti, jer svako zeli da bude poseban i bolji od bilo kog drugog. Svi znamo da je Nexus linija broj 1, ***. Onaj ko voli tu otvorenost i pravu xda podrsku, kupice Nexus.

Odvojiš drajvere (firmware) od operativnog sistema. I radi kako nam rade računari i sada Windows 10 Mobile. Update svima u isto vreme. Dakle ne radi se posebna verzija za svaki nego jedna verzija univerzalno, i propratni drajveri da bi sve radilo.
I to može da se uradi samo ne rade. Niti bi to uticalo na custom ROM-ove, i dalje svako može da stavi i pravi šta hoće.

Dark nije tako kod svakog OEM-a sto se tice telefona sa android sistemom.. Jasno da Sony ima politiku da npr za Xperia Z4,Z5 I X models ukljuci 75% developers a svi ostali se Zezaju sa z2,z3 I tako iz godine u godinu... Na kraja bude dobar update, ali ja sumnjam da cemo na Z2 dobiti isti skin kakav ima X serija, eto tu se pravi jasno razlika... Kao i qc2 na z2 koji podrzava ali Sony namerno nije u kernelu to omogucio.... Ako cemo po tome I Z1 isto ima hw za brzo punjenje je ali eto...
Krivim Sony, ne Google..oni jasno na kasicica donors prominent, mene npr taj N uopste ne zanima, bar ne sto se tice ovog Z2.

I za svaki telefon koji izbacuju moraju da troše pare da bi radila i ta jedna verzija. Ovo je užasno od početka i na početku je moglo da prođe. Sad je već preko svake mere, i nadao sam se da sa N počinju to, međutim ni reč o tome trenutno, tako da opet odlažu za nekad.

Eh ;-) mora da se zastiti Nexus linija, da bude posebna kao i uvek do sada.

Više je da se zaštite Samsung i kompanija. Koji je žele da ostane ovako, jer se plaše pada prodaje ako podrška bude valjala. Da neće imati dovoljno podsticaja da se kupi novi model.

btw, pored onogo sto ste naveli za patch, wifi i prijem signala (kao i razgovor) su drasticno bolji, ali mi deluje da vise srce bateriju u standby-ju (sto opet pak moze da bude uslovljeno potrebom za factory reset koji mi mrsko pada da uradim dok ne pokrpe sve kako treba)...

Mislim da doze ne radi kako treba,zato cekamo stamenu [emoji1]

Cenim da ce u toku juna biti sledeći update.

Poslednja izmena:
Lično ne bih previše očekivao od povratka stamina moda... Sony je za beta verziju napomenuo, da je stamina vraćena "ali u skladu sa Android platformom"... Vrlo verovatno da će biti prilično izmenjena u odnosu na staru...

Sent via Xperia Z3

Postoji bug na ovom build-u. Kada je u horizontalnom položaju strelica da se proširi volume control je ispod slajdera na sredini u YT. Ili je do YT.

A mega bug je kada postavimo fon na dock da se puni okrene on home screen u landscape ali ikonice su u razbacane na sve strane :-D
Mogli bi da vrate normalan landscape mod za HS... Na LP je radio bez greske.

Nije dugo sastavilo sa Z2 i ispustim ga i displej tj tacnije tac dobije milion delova :)D). koliko vidim displej radi skroz normalno ali je tac prs'o. Zanima me da li je moguce na njemu samo zameniti tac, posto sam na Lg g2 vec jednom menjao samo tac. Pozdrav

Moze touch da se zameni,trebalo bi da nema problema za servisere sa tim.

Pa ima li neko iskustva sa time, cena, servis odredjeni itd. Bio bih vam zahvalan.

Ovaj build ima bug sa launcher-om. Skroz se razletele ikonice s dna na levo. Morao sam da restartujem telefon. Sve ostalo je super.

Jel neko koristio eXistenZ rom? Tek sam uzeo Z2 i zadovoljan sam uredjajem, na 6.0.1 romu ima par bugova pa gledam da se vratim na 5.1.1 existenz, koji rom vam je najbolje isao? Jel ste koristili neki kernel osim stock?

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ne. Nisam uradio screenshot ali je ceo donji red uključujući dugme za app drawer otišao vertikalno levo tako da stoji pola vidljiv i preko ostalih ikonica.
I niti reaguje niti se vraćao, tako da sam morao restart.

Onda idi u apps, nadjes Xperia Home i clear cache i data, ne moras zbog toga nista drugo samo to..

Ja koristim ovu verziju, radi super

9b97f7126a4c5ec059a2cda21d767ce8.jpg

To je zvanicna beta.
A sta znam za rezervu drzim Google launcher i Novu, iako ne gotiv ta dva, tu su za svaki slucaj.

Poslednja izmena:
Jel neko koristio eXistenZ rom? Tek sam uzeo Z2 i zadovoljan sam uredjajem, na 6.0.1 romu ima par bugova pa gledam da se vratim na 5.1.1 existenz, koji rom vam je najbolje isao? Jel ste koristili neki kernel osim stock?

Da li si probao Abricot v8.1 kernel?

Koliko vidim skoro svi su ovde na stock-u, neki cak nisu ni rutovali. A stock 5.1.1 radi kako treba.

Poslednja izmena:
Stock radi odlično. I drugi su bazirani na stock romu i kao rade bolje uz mnogobrojne bogove koji se ispravljaju ali nemam ja živaca da flesujem svaki dan kao samo da bi probao. Taj period me prošao. Kad nešto radi ne diraj, zlatno pravilo. Najviše mrzim kad neko u rom ubaci i neku krš temu koju ne mozes da menjaš i sl

Imam specifican problem na Z2 od kako sam presao na MM:
U listi poziva mi se redovno javlja da brojevi koji su mene pozvali ili one koje sam ja pozvao budu prikazani kao "Private number", a ponekad ostanu vidljivi.
Kod drugara na Z2 isti problem. Kod kolege sa posla na Z3 je sve ok.
Ista stvar i sa .575 update-om. Sta moze biti problem?

Pa verovatno bagoviti MM.Ja ti preporucujem da se vratis na LP,kao sto sto sam ja uradio,sve dok ne izdje stabilna verzija.

Meni se to uopšte ne dešava. Sigurno ne zovu sa skrivenim brojem?

Jok, i kad ja zovem, nekad se brojevi u call log-u prikazu kao "private number", a nekad ostaju kako treba. Ne znam kako da resim, pokusao sam clear data za Phone app, ali i dalje isto...

Vrh Dno