Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ljudi gde mogu naci verziju 5.1.1 za nas regijon? FTF fajl

Mozes da skines preko Xperiafirma FTF fajl,treba da ima za nas region.

Kako vam se pokazala baterija na M?Kakvi su utisci?

Bolja, bolji.
Koristio sam GPS i koliko vidim mnogo brže uspostavlja poziciju.

Mozes,samo nadjes verziju cini mi se 10 instaliras normalno kao apk fajl.

Vozim Existenz 1.0 Marshmallow od juce i bas je dobar Rom.
Evo malo sshotova.
Ima mogucnost da se biraju 6 vrsta ikonica sto je meni bas cool.uploadfromtaptalk1462105661375.jpguploadfromtaptalk1462105671866.jpguploadfromtaptalk1462105693730.jpguploadfromtaptalk1462105702057.jpg

Sent from D6503 using tapatalk

Kako stoji stanje sa sd karticom i pristupom aplikacija na mm? Citam po xda, ima svakakvih odgovora

Sent from my D6503 using Tapatalk

@diyabolic

Hvala ti na odgovoru!

Inače uspeo sam da pojačam lampu i blic pukim kopiranjem file-a koji je u tom zip folderu, file sam kopirao u system/etc folder gde sam zamenio isti sistemski. Lampa je veoma jaka i velika je razlika u odnosu na default, blic je takođe jači ali ne toliko kao lampa. U svakom slučaju ko ima rutovan telefon može jednostavno ovo da uradi jer svakako se vidi boljitak. :)

Jedno pitanje za korisnike sa Ruskim firmware-om da li kada kucate slova š, č, ć, itd... u porukama racuna vam kao jedno slovo ili vise slova. Da znam da li da ubacujem taj firmware...

Hvala.

Nema firmver veze s tim, na svakom će ti tako računati.

Sent from my Nexus 5X

Nema firmver veze s tim, na svakom će ti tako računati.

Sent from my Nexus 5X

Nije bas tako probao vec sa razlicitim firmware, i imao sam tih problema, zato i pitam da ne ubacujem sad jos 10 razlicitih.

Nije bas tako probao vec sa razlicitim firmware, i imao sam tih problema, zato i pitam da ne ubacujem sad jos 10 razlicitih.

Baš je tako. Ako podesiš da šalje poruke unicode (tj. da i primalac vidi slova sa dijakriticima) smanjiće se broj mogućih karaktera u poruci. Ako šalješ ćelave poruke, bez obzira na to što piše na ekranu, uvek ćeš imati 160 karaktera u poruci.

Baš je tako. Ako podesiš da šalje poruke unicode (tj. da i primalac vidi slova sa dijakriticima) smanjiće se broj mogućih karaktera u poruci. Ako šalješ ćelave poruke, bez obzira na to što piše na ekranu, uvek ćeš imati 160 karaktera u poruci.

U pravu ste ljudi, totalno sam zaboravio na to...

Hvala.

Ljudi primetio sam od kada sam preso na MM da se kamera manje greje prilikom snimanja 60fps video klipa... Ali mi sve lici da su slike nesto losije nego na LP

Nisam snimao 60 Fps video.Aj bas okaci neku sliku da vidimo.Meni deluje da su iste.

M Existenz Rom,imao prilike da testiram bateriju juce i prekjuce.

30h uptime,7h 5 min Sot. mada mislim da moze da gura 8 sati bez problema.

uploadfromtaptalk1462212574095.jpguploadfromtaptalk1462212587192.jpguploadfromtaptalk1462212609377.jpg

Da li ima neko podesavanje za ovaj MM da ne ubija aplikacije brzo nakon izlazenja iz istih? Pokusavao sam da iskljucim optimizaciju baterije za aplikacije koje koristim ali i dalje ih ubije brzo. Kao da ne koristi svih 3GB rama.. Ili je ovo generalno problem sa novim softverom?

Poslato sa Xperia Z2 pomoću Tapatalk-a

Nedovoljno optimizovan software , nadamo se da ce do jula biti to kako treba - ujedno 6.0.1 je poslednja verzija za Z2 :) ebiga ode u penziju. Ja planiram tamo na jesen da predjem na Z5 ili mozda 5x mada pre bi opet Sony.

Hoćeš da kažeš da sa 5.1.1 radi okej? Ažurirao sam ga čim sam ga kupio pa nisam stigao ni da istresiram..

Za sada bolje kesira app na 5.1.1 to ti mogu gotovo svi u ovoj temi potvrditi :) Ali nadam se da ce Sony izbaciti jos koji update za i bice kako treba - obecali su.

@ mikec
Pa upravo to je i razlog zasto neki od nas nece da predju na MM jos uvek. Na 5.1.1 kesiranje je odlicno za jedan telefon koji nije Nexus (nekih 10-ak dana uptime-a, posle toga kesiranje je postepeno sve losije), evo ti primer posle 222h http://i.imgur.com/bXOvt0I.jpg

Da nisu najavili da ce jos par meseci peglati MM za vecinu telefona digao bih ruke od tog apdejta za Z2/Z3, ovako se nadam da ce sve to ispraviti i ako bude tako preci cu na MM, u suprotnom mi ne pada na pamet jer ne zelim ocajan MT na telefonu sa 3Gb rama, posebno jer na 5.1.1 sve radi kako treba.
ebiga ode u penziju. Ja planiram tamo na jesen da predjem na Z5 ili mozda 5x mada pre bi opet Sony.

I ja razmisljam o Z5 (s tim sto ne bih prelazio sve dok ne dobije N softver) ali me nervira S810 tj ubedjen sam da petica u nekoj normalnoj upotrebi moze da parira Z2 autonomiji ali kada se ''nagazi'' sa jakim osvetljenjem, gps-om i jos ako je signal nestabilan.. tu mislim da Z5 ipak nema sta da trazi pored Z2 kada je autonomija u pitanju mada ko zna, nikako da vidim neke SS trajanja baterije na forumu sa takvom upotrebom.

Hvala na brzim i detaljnim odgovorima! I ja sam trebao malo prelistati temu a ne srljati.. U tom slucaju se vracam na 5.1.1. Jel ima neki određeni region koji nema toliko bloata? Holandski beše ili tako nešto? Ali bih da zadržim srpski jezik ako je moguce.

Ovu opciju podešavanja mislim da nemaju svi regioni... Instalirao sam Baltic region mm na z3, i nema ove opcije (zove se cost saving ili tako nešto). Znam da sam na kitkat još primetio da neki regioni imaju ovo podešavanje a neki ne... Central Europe ga uvek ima. Ali za njega još nema mm, bar za z3.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Hvala na brzim i detaljnim odgovorima! I ja sam trebao malo prelistati temu a ne srljati.. U tom slucaju se vracam na 5.1.1. Jel ima neki određeni region koji nema toliko bloata? Holandski beše ili tako nešto? Ali bih da zadržim srpski jezik ako je moguce.

Pazi, generalno M radi brže, i nema neke druge iritante bugove koje ima L. Tako da nisam siguran da ti se isplati vraćanje. Jeste da nervira što neke aplikacije odmah iskoče. Ali nisam ni siguran da li je do sistema ili do njih.

Ja se nebih vraćao na lp ,xexe nego kakav je existenz vredi li to flesovati, sada sam na nekom ultra slim Romu mm, deodexiran XD

Vidim na xda uskoro će v2 pa ga čekam xixixi

Poslednja izmena:
Ja sam na Existenzu,dobar mje bas,mnogo bolji od tog Ultra Slima.

A keširanje? Na svakom mm isto ili zavisi i od kernela i još nečeg?

Marshmallow moram da pohvalim,uopšte ne budi telefon nikada.Lampa se vratila pa opet nestala,baterija možda malo lošija mada u zadnje vreme je ne koristim baš.Za Z3 N Android ima beta a za Z2 nema koji su to kraljevi...

Za Z3 N Android ima beta a za Z2 nema koji su to kraljevi...

Valjda si svestan da je Z3 za sada jedini fon van Nexus linije sa N preview softverom (a model iz 2014) i to je dosta cudno samo po sebi.
Neki sa xda portuju taj N i na dvojku, da li ce uspeti pitanje je jer Z3 ima slican soc kao ali i malo brzi ram i dosta brzu internu memoriju od Z2, ne znam da li to ima neke veze ali..

Poslednja izmena:
Vrh Dno