Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Te na preklop sa ekranom mozes da zaboravis, nema to za Z2. Eventualno mozes da uzmes Sony Style Cover (nema prozor naravno) koji je odlican.

Ima na ali-u nekih style covera ''sa prozorima'' za Z2 ali nisam siguran da li i kako rade. Ali onih ''dot view'' kao za htc nema sigurno.

Z2 i Z3 ponovo u mts ponudi, cene sasvim korektne (kao i u prosloj turi) i snizene u odnosu na ono pocetno ''ludilo''.

Jeste da je uvek bolje uzeti 50% popust na racune a fon nov/polovan iz oglasa ali po ovim cenama mozda ce nekome znaciti (box, kupovina na rate i slicno). A i bice ih jos vise po oglasima do 250/300e. I verovatno su opet otkljucani.

Poslednja izmena:
Kao prvo želim da se zahvalim svima na pomoći a posebno članu diyabolic koji mi je pomogao da uspešno odradim root. Root-ovao sam telefon najviše da bih mogao normalno da koristim SD karticu. Međutim svakako mi se sada otvaraju i druge mogućnosti pa bih opet zamolio za savet u vezi sledećih stvari:

1. Znam da postoji mogućnost da se pojača lampa/blic na telefonu, našao sam temu na xda o tome http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/mod-torch-boost-led-power-using-z1-t2886705 ali me buni jer piše da je to za Android KK. Takođe kada sam skinuo taj zip dobio sam aplikaciju koju Windows prepoznaje pa ne razumem da li je trebam instalirati na računaru pa odatle modifikovati Android ili ne? Da li može mala pomoć od nekoga ko je to već radio?
2. Poznato je da Sony ima prilično čist Android ali da li postoji neka lista aplikacija koje se mogu sigurno obrisati? Opet sam našao neku temu na xda http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2350399 ali to je neki ROM koji se flešuje umesto standardnog ako sam dobro razumeo a to svakako ne bih radio.
3. Koje su prednosti Titanium backup-a?
4. Kada stigne OTA MM update i ako budem želeo da ga uradim, da li ću izgubiti root?
5. Još neki savet za korisnika koji prvi put koristi root-ovan telefon?

Hvala unapred na svakom odgovoru!

Z2 i Z3 ponovo u mts ponudi, cene sasvim korektne (kao i u prosloj turi) i snizene u odnosu na ono pocetno ''ludilo''.

Jeste da je uvek bolje uzeti 50% popust na racune a fon nov/polovan iz oglasa ali po ovim cenama mozda ce nekome znaciti (box, kupovina na rate i slicno). A i bice ih jos vise po oglasima do 250/300e. I verovatno su opet otkljucani.
Dzabe.

Xperia Z2

Daj Boze da bude takva rasprodaja Z5/Z5 Premium krajem ove ili pocetkom sledece godine :)

Da je raspali sony izbacio pravu flagship seriju na MWC (a ne onu ''nesvrstanu'' X) i da su sada ti telefoni u prodaji Z5/P bi vec krajem godine morali da idu na rasprodaju u mts-u :)
Ali i ovako mislim da ce im biti snizene cene pocetkom 2017..

Od danas ponosni vlasnik Z2. Najpre sam imao LG G2, potom dobio Note 3 na poklon, da bih G2 prodao i dodao nešto sitno da uzmem Z2. Iskreno telefon radi neverovatno. Odmah sam dobio ota update na 6.0. U poređenju sa Note 3 i G2 dosta je bolji :)

Poslato sa Xperia Z2 pomoću Tapatalk-a

Imam problem sa tel. Do sada sam mislio da je problem do moga neta, pa sam svoju frustraciju izbacao na operatere, i mucio ih da mijenjaju podesavanja. Ovim im se putem izvinjavam :D Jer u jednom stanu imam optiku i brzinu oko 40mbit/s, a u drugom mi je obican i brzina oko 2mbit/s, i kad imam video poziv na viberu poslije nekoliko min me izbaci iz poziva i pise da je slab signal. I slucajno sam uzeo majkin raspali samsung neki duos i kod njega ne izbaca. To mi je bilo sumnjivo i odmah sam uzeo opet z2 da obavim video poziv i opet me izbaca. Nema veze je li brzina neta 40 ili 2mbit/s izbaca pa izbaca. Zna li neko sto moze biti problem? Jer mi je ovo mnogo bitno, dnevno imam oko 1h-3h poziva. Inace domet za signal mi je full na tel i ne mogu da provalim sta je problem.

Mozda je do verzije Vibera.Probaj da nadjes neku drugu,stariju stable verziju pa sa njom.

Inace,izasao je ExistenZ Marshmallow 1.0.0 Rom od Niaboca79,prva verzija,probao sam je na kratko,radi lepo,ima dosta modova(kao i svaki njegov Rom)

Nije do verzije vibera, jer dok sam imao i prosle verzije bio je taj problem. Nesto je do tel, kao da gubi signal, a opet kada skidam nesto sa neta na tel ne prekida download. Nisam pametan sta moze biti, ali frustrirajuce je itekako.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Je li puca na mobilnom internetu?
Da se uzdržim o tome šta mislim o Viberu generalno.

Kad sam na mobilni net ponekad, ali bas bas rijetko, to se zna desiti ako sam u zatvoreni prostor, ovako na otvoreno se ne mogu sjetiti da mi je pucalo

Proveri ruter kako je namešten. Nešto ne verujem da telefonu nešto ne valja samo za Viber. Moguće i da Viber ne radi dobro ja novijoj verziji Android-a. Na kojoj je verziji taj drugi telefon?

Bas su skinuli cenu Z2,ja mozda uzmem Z5 sledeće godine,ako budu stavile normalne cene za sve telefone,Sony me privukao sa Z2 prednostima pre godinu dana u odnosu na konkurenciju,ali opet imaju i mane i to velike.

Ruter ko ruter, postavljali su ga ovi iz T-coma, tako da ne znam sto bih tu dirao. Drugi tel je na 4.4.2?

Jel još nekom launcher ne ide u landscape mod kad je telefon na docku na stock 6.0.1? Radilo mi je na 5.1.1..

Poslato sa Xperia Z2 pomoću Tapatalk-a

Zamolio bih za pomoć u vezi pojačavanja lampe i blica. Skinuo sam sa xda onu medium verziju koja je i preporučena, tamo piše da je za Android 4.4.4 mada posle potvrđeno da radi i na LP. Telefon mi je rutovan ali ne znam kako da pristupim system folderu i eventualno ubacim potrebno iz zip foldera? Da li se promena vrši samim kopiranjem ili drugačije? Zamolio bih za pomoć nekoga ko je već ovo radio.

Zamolio bih za pomoć u vezi pojačavanja lampe i blica. Skinuo sam sa xda onu medium verziju koja je i preporučena, tamo piše da je za Android 4.4.4 mada posle potvrđeno da radi i na LP. Telefon mi je rutovan ali ne znam kako da pristupim system folderu i eventualno ubacim potrebno iz zip foldera? Da li se promena vrši samim kopiranjem ili drugačije? Zamolio bih za pomoć nekoga ko je već ovo radio.
Taj zip verovatno treba iz recovery da flesnes. Ides na install nadjes zip i to je to

Danas mi je stigao fon...Odmah se upd na MM... Za sada mi se opasno svidja macan :)

Nazad
Vrh Dno