Šta je novo?

Sony Xperia Z2

^ Mozda bi na tu foru moglo da se blokira i ono smaracko upozorenje o popunjenosti interne memorije?

Aj' neka proba neko od vas sa rootovanim telefonom i popunjenom internom..

A koji proces se tu uopste blokira? I ja sam blokirao ovo za update odmah, da me ne nervira.

Pre je bio storagechecker ali ga više nema od lp. Onda je jedno vreme mogao za servis memory da se ugase notifikacije ali sad ni to ne može jer je opcija siva
Izgleda nikako, nisam našao nista sto radi na 5.1.1

Poslednja izmena:
Ko zna koji je to proces, kakvi smaraci to je neverovatno, ta notifikacija ubija u pojam!

Valjda ce na MM moci da se eliminise nekako..

Meni se smiri posle nekoliko dana, do restarta. Onda opet pocinje da davi.

Je l' ste probali preko adb-a?

adb shell pm hide com.sonymobile.storagechecker

Gubite samo mogucnost da prebacujete app na sd card.

Poslednja izmena:
Hm koliko znam, bilo je na 5.0.2. Mozda gresim.

Da li postoji jos uvek SemcStorageChecker.apk ?

Naručio sam extrenu sd karticu, kada stgne instaliram link2sd, upravo da ne ostanem bez prostora na internoj memoriji, pravim ext2 ili ext4 particiju, ne znam samo kolike veličine je max, na prethodnom tel, sa ICS koji je imao samo 500rama, od cega 300 slobodno, sam pravio 2gb, ext2 particiju i imao instaliranih preko 100 aplikacija, ostalo mi je i dalje na internoj 120mb.
Gledam futrole i ostale gluposti za z2, dopla mi se ova futrola, jel neko poručivao ovu http://www.aliexpress.com/item/Armo..._2&btsid=0de44002-6007-416f-9fe3-0492244fe095 ?

Poslednja izmena:
Idi bre,u ovakvom kaveru mozes da ga bacis komotno s drugog sprata ne bi mu nista bilo :)
Nego,jel zna neko gde kod nas nabaviti originalni style cover?Vidim na kp nema...
@Hsv koliko si ti platio tvoj i gde si uzeo?

Evo ga 6.0.1 beta na z2 :-D

b8b2181b40aac8575550f19fe1945d5d.jpg
e7e9e1dca13b72cccb3d8ea314b3243d.jpg

Radi zaista lepo, nemam nekih zamerki, jedina losa stvar je sto se gubi root..naravno meni je locked bl, nisam ga dirao.
Cini mi se da je i wifi malkice slabiji, ne hvata lepo kao na KK i LP, ima i manje opcija...sve.. U svemu lepo radi za jedan beta sw.. Ne bih ja ovo dirao ne smeta dok ne izadje stable 6.0.1 ovo cu da koristim, ebiga valjda ce naci nacin za root pa da mu turim adaway i exposed, i naravno yt background playback.

Dex,aj baci link zip fajla da flesujem odmah :D to mora da se proba. :)

Imam problem sa zvonjenjem, nisam siguran od kada se pojavio, moguće da je tu od samog početka. (tel je kod mene tek 3 dana)
Telefon sam umesto zvona odabere vibraciju. U meniju za zvuk,(settings/sound&not) nemam slider za jačinu zvuka zvona, odnosno stoji samo ikona zvono, a nema slidera, dok kod jačine zvuka medija i alarma postoji i ikonica (zvucnik i sat) ali i slider, koji mogu da pomeram, i tada cujem zvuk medije, alarma, stišavam i pojačavam zvuk preko slidera, normalno. Tog slidera za jačinu zvuka zvona nema, samo ikona zvona bez slidera, jel i kod vas tako?
update info, malopre se pojavio slider i za jačinu zvona, a da ništa nisam čačkao, osim ulaska i izlaska iz menijia zvuka.
Ukoliko odem da biram zvuke za zvono, sve lepo zvoni, ako tada pritisnem slider za volume na telefonu (+ -) iskoči onaj pdajući meni, tu ima slider za jačinu zvona, koji mogu da smanjujem i povećavam.
Na tom slideru se sa leve i desne strane se nalaze ikone, sa leve strane zvučnik, a sa desne zvono. Pritiskom na ikonu zvučnik, (sa leve strane slidera), prebacujete u režim mute (pojavi se ikona za mute).
Sada trenutno sve kao radi normalno, i kada pritisnem na tu ikonu zvučnik, prebaci na ikonu mute, i obratno. Trenutno i kada se iz mute prbacim na zvuk, i pojavi se slider, mogu da pomeram slider i menjam jačinu zvuka, ali nekada mi to ne daje, stoji slider zakucn na 0, i kada ga pomeram desno da ga pojačam, on se vraća na 0.
Iako tu u meniju podesim da mi tel zvoni (nikakav mute), tel umesto da zvoni počne da vibrira. (nekada i zvoni normalno)
Juče je zvonio neko vreme normalno, da bi se odjenom opet prebaco u mute režim i samo vibrira.
Verujem da sam ovo sve stihisjki napisao, ali treutno nisam još skapirao kako se problem tačno manifestuje, jer imam utisak da se ne ponavlja uvek po utvrđenom paternu, odnosno malo radi, pa onda ne radi zvonjenje, a da ne znam šta na to utiće.
U pitanju je LL 5.1.1 23.4.a.0.546 rootovan
Ne znam da li pitanje da postavim ovde ili u nekoj generalnoj temi, jer verujem da to nema veze sa Z2, možda tmo brže dobijem odgovor.

Poslednja izmena:
Jako je konfuzan post, bilo mi je teško da čitam.
Ali znam da nikada nikakav problem vezano za zvono i zvuk nisam imao na z2.
Jel ti to stock rom ili je custom u pitanju?

Slažem se da je post konfuzan, ukratko, ne zvoni mi tel uvek, nekada se prebaci na vibraciju a da ja to ne želim.
Ostalo u postu se odnosi na ono što mi se čini čudnim, a mislim da ima veze za ovim problemom.
Flashovao sam juče originalni rom, ali i ovo je stock samo ima SU. Mislim da sam i sa strarim romom primetio da su bili neki problemi sa zvonjenjem, ali ne mogu da tvrdim, jer je tel na originalnom romu bio samo 1 dan.

Ja zaista nemam nikakav problem sa zvonjenjem,a u toku dana sigurno desetak puta šaltam između silent i ring moda.
Ne znam zašto ti se to dešava.

Takodje, cesto menjam ring/silent mod i sve je ok naravno.

Jedino sto mi pada na pamet je mogucnost da je u settings/sound & notifications nesto podeseno ili zabagovano u ''do not disturb'' podesavanjima..

Ako ne resis problem odradi HR pa testiraj par dana fon sa stock softverom bez root-a.

Sad nesto razmisljam, mozda i neka 3rd party app pravi problem? To ne bi smelo da se desava i minimalne su sanse za to ali sve je moguce.

Poslednja izmena:
Sve je moguće, mada mislim da je mala šansa da je do roma, jer je problem baš primetan a hiljade koristi iste rom.
Nisam stigao da se pozabavim ozbiljnije, imam posla trenutno. U prethodnih nekoliko sati, tel. je zvonio normalno ali pre npr. 3 sata nije zvonio nego je samo vibrirao, isto se desilo jutros.
Evo SS da bude jasnije
Ovaj slider koji se pojavi kada koristim HW dugmad za volume. Pomeram ga prstom, ali se on stalno vraća na nulu.

AYlB144.png

U onom drugom meniju(settings, zvuk) nisam imao treći slider, ali se onda odjednom pojavio ne znam kako(kada imam slider, telefon zvoni), evo na ovom SS se vide sva tri slidera, nekada (uglavnom) nema slidera za jačinu zvuka, samo ikona.
jeX8MHI.jpg

Evo SS iz istog menija, kada nema slidera us zvono, (trenutno opet nemam slider i telefon ne zvoni), ne mogu ni sa HW komandama da pojačam zvuk, a telefon ne zvoni, samo vibrira.

SQYIeFM.jpg

Užas, ne pada mi napamet šta bi moglo da ga zeza tako. I sada mi ne radi zvonjenje, i ne znam kako da namestim da mi telefon zvoni. Ne znam ni sam kako uspe odjednom da se vrati. I kada proradi, čim malo drndam +- vol. zglupi se, tako mi se čini.

Možda da pokušam da instaliram neku app, koja se bavi time, pa pregazi neka setovanja, ako je do toga problem, nešto nalik ovoj app
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greatbytes.soundhud

update
ni instalacija ove aplikacije nije pomogla, zamenila je izgled slidera, mogu sada da pomeram slider ali i dalje ne zvoni jer u onom glavnom meniju ne postoji slider za jačinu zvona.
Otišao sam u nečujni meni, i uključio sve tri stavke pod izuzecima, i slider se vratio i zvuk opet radi ;)
xRLeLQv.png
Ahh, verujem da je u tome bio problem, videću da li će sam nešto menjati, nadam se da neće i da sam ja u nekim akcijama to isključio (mada se ne sećam, niti znam kako je posle radio, a da nisam to čačkao).

Poslednja izmena:
Jeste,do toga ti je problem,zatos sto ti je u podesavanjima sigurno namesteno nekako na necujan rezim osim kad dodas ove izuzetke pa sad u stvari zvoni stalno.Pogledaj jos jednom dobro podesavanja za zvuk,pregledaj svaku opciju.

Inace ubacio sam ovaj 6.0 Beta softver i za sada posle nekoliko sati radi lepo,nisam primetio nikakve bagove,a lepo izgleda sve i fluidno radi bas.
@dex,hvala,snasao sam se u medjuvremenu.

Jeste,do toga ti je problem,zatos sto ti je u podesavanjima sigurno namesteno nekako na necujan rezim osim kad dodas ove izuzetke pa sad u stvari zvoni stalno.Pogledaj jos jednom dobro podesavanja za zvuk,pregledaj svaku opciju.

Inace ubacio sam ovaj 6.0 Beta softver i za sada posle nekoliko sati radi lepo,nisam primetio nikakve bagove,a lepo izgleda sve i fluidno radi bas.
@dex,hvala,snasao sam se u medjuvremenu.

Hvala, hoću, potrudiću se da bolje shvatim čemu koje podešavanje služi, verujem da je i dodatni problem jer sam podesio da je telefon na srpskom, nekada mi to pravi probleme, jer sam navikao na engleske izraze, kada vidim nešto "nepoznato" na srpskom, samo preskočim i ne tumačim :p
Extra što si montirao taj rom, meni je još prerano, LL sam prvi put video pre 2 dana, malo da izgustiram LL pa taman kada srede MM da pređem ako valja ičemu :d
Kako ti sada radi wifi, jel i dalje lošije nego ranije, da li radio radi ?

Meni wifi lepo radi.
Ma nemoj zuriti sa ubacivanjem 6.0,ovo je ipak beta softver,a i konacna verzija ce uskoro izaci.

Izvalili su root na MM za Z3 tako da uskoro ce biti u dual recovery ;-)

Looool

Ovo mi prikazuje bas tacno garanciju <3

85d1167f5a55ce96f070f444bc104aca.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam se plasio da ce baterija manje drzati na ovim presw MM,ai evo od jutros na bateriji,sad mi je fon na 77 %. a imam 2s 10.min sot ,tako da nam Stamina ne treba za sad,samo root ;)

Edit primeth bag jedan sad:ne mogu da vidim koliki mi je tacan uptime,ne pise nista u opciji Mobilni u stanju pripravnosti.

Dex,jel kod tebe tako?

Poslednja izmena:
Užas se nastavlja, telefon opet neće da zvoni :mad:
Ništa od danas kada je kao proradio nisam čačkao(pogledao sam menije oko zvuka i ostala podešavanja).
Slider za zvuk danas popodne je radio normalno, tel je zvonio kada su me zvali i mislio sam da su ona podeševanja u okviru nečujnog menija rešila problem (danas sam uključio sva 3, slika 4 iz prethodnog posta i pojavio se slidebar za jačinu zvuka).
Večeras sam upalio par igrica, malo drndao IPTV, viber... i to bi bilo to.
Malopre pritisnem dugmice za pojačanje zvuka na tel i opet isto, slider za zvuk koji je pojavi u padajučem meniju (slika 1 iz prethodnog posta), zakucan na nula.
U meniju sound (slika 3 iz prethodnog posta) nema slidebara za jačinu zvona, ali u opcijama za nečujni režim su ostale uplajjene one 3 stavke koje sam danas upalio i koje su mi tada rešile problem (slika 4 iz prethodnog posta). Palio sam i gasio te tri stavke, ali se meni za jačinu zvuka nije pojavio.

Jedini način da sada čujem zvuk zvona je da idem u odabir tonova za pozive. U tom meniju kada biram melodije čuje se zvuk, ali i slider kada pritiskam dugmiće radi normalno, stišava i pojačava zcuk zvona koji odabiram.
Čim izađem iz menija, ukoliko opet pritisnem dugme za jačinu zvuka, slider je zakucan na 0
Nadam se da ste skapirali šta mi se dešava.

Ne znam da li ga možda neka aplikacija ili servis zeza, jer imam instalirano preko 100 aplikacija, kako sa gplaya, tako i sa nezavisnih izvora.
Šta pokušati pre brisanja roma ?

Nekako je odjednom proradilo....
Dobra stvar da nisam jedini, nisam stigao da isprobam sve što su predložili(odjednom je proradilo), nešto jesam ali nije radilo, ali je problem identičan.

https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z3-Compact/Ringtone-volume-locked-at-0/td-p/1023628

Ovako se ponaša slider i kod mene kada prestane da radi, dobro je, nije samo Sony :p

Poslednja izmena:
Ja sam se plasio da ce baterija manje drzati na ovim presw MM,ai evo od jutros na bateriji,sad mi je fon na 77 %. a imam 2s 10.min sot ,tako da nam Stamina ne treba za sad,samo root ;)

Edit primeth bag jedan sad:ne mogu da vidim koliki mi je tacan uptime,ne pise nista u opciji Mobilni u stanju pripravnosti.

Dex,jel kod tebe tako?
Uptime, settings/about/status pa skroz dole uptime, ako si na to mislio?

Baterija nije bolja ako se uzme da sam ga ponekad koristio uz Stamin mod, opek kazem ovo je beta a Stamina je bolje resenje, barem brze nego Doze gde je potrebno gotovo svaku App optimizovati, sve u svemu za prvu verziju bete ovo super radi ali zaista.

Double tap ne radi svaki put, kao da ga touch driver zeza, ali dobro, beta je :) sreca ima power dugme :-D

Ali da se ne lazemo,ja jos uvek nisam napunio bateriju do 100% tako da i nemam prava da pricam kakva je bat na MM beti, cini mi se da je ok :)

I da pohvalim odlican backup u settings-u ima xperia i google backup, naravno xperia backup je sada integrisan nije vise kao app u LP,KK...
Odlicno moze auto-scheduled i manual ;-)

8b8f7a26780f0cf3b32cbe7943be24af.jpg

Evo koga zanima bootup time je oko 1 minut jeste to sporo ali sta znam, valjda je zbog bete i zbog toga sto imam zauzeto 3Gb app i games..

Poslednja izmena:
Double tap i na 5.1.1 pravi nekad problem, nije do bete verovatno. :)

Batak samo za tebe :-D

bd2e2ec666fa59f9f97801dcc789485f.jpg

699b433cf6cdb84c0f44dee752918c27.jpg

I da znas nema laga, tastatura radi super :-D a imas sada podrsku za stikere koji ti kada ih ubacis u poruku konveruju u mms :-D
A i nove kolor skinove :-D strasno

Sve je moguće, mada mislim da je mala šansa da je do roma, jer je problem baš primetan a hiljade koristi iste rom.
Nisam stigao da se pozabavim ozbiljnije, imam posla trenutno. U prethodnih nekoliko sati, tel. je zvonio normalno ali pre npr. 3 sata nije zvonio nego je samo vibrirao, isto se desilo jutros.
Evo SS da bude jasnije
Ovaj slider koji se pojavi kada koristim HW dugmad za volume. Pomeram ga prstom, ali se on stalno vraća na nulu.

Ajde ga stavi na punjac i probaj tada da ga pojacas i reci mi da li se sam smanjuje ili ostaje tu gde jeste?

Nazad
Vrh Dno