Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Zahvaljujem druže hsv :)

Cestitam Chobby,vazan trenutak u zivotu! :)

Evo jedne od jutros iz centra grada,zeznuh se pa smanjih ekspoziciju i je slika malo tamnija,inace zadovoljan detaljima i ostrinom.

Pridruzujem se cestitkama, neka je zivo i zdravo. :)
Moon, fina slika mada jeste malcice tamnija.

@ blue moon

Posto dosta koristis kameru probaj malo obradu u nekoj od kvalitetnih aplikacija - Snapseed, Aviary, PicsArt, Pixlr, Perfectly Clear (ova poslednja se po instalaciji nalazi u meniju fabricke sony kamere, dobra je ali je font nebulozan i iritira).
Ima ih jos ko zna koliko ali po mom misljenju ove su najbolje i prakticno za pola minuta mozes da ispravis sta ti se ne svidja na fotografijama, bolje to nego da ih zabrljas sa onim flickr presetima :)

Mada i sve ove aplikacije dodatno kompresuju fajlove, cesto i smanje rezoluciju ali su veoma upotrebljive (ne mislim na klasicne prenapucane insta filtere vec na razne opcije i alate koji su bas dobro odradjeni).

Snapseed

Znam za te aplikacije,mada ih slabo kortistim,retko kad editujem fotke.Obicno volim da pokazem koliko je zapravo sad na lolipopu kamera sasvim dobra.Ne koristim ni scene skoro nikad,samo smanjim ekspoziciju uvek za bar jedan ili dva koraka,white balance ponekad i nocu ISO. ;)

Standardno pakovanje, imaš na google sve...a na šta sve treba da obratiš računa, bolje pitaj kolege koji su više vremena proveli sa njim. Zavisi i kakav kupujes, da li je sa operatera ili inostrani, imaš ove za asia tržišta koji si u suštini isti kao eu, ali se samo punjač razlikuje

Probijanje osvetljenja, mrtve piksele, stanje dugmica, mrezicu na zvucnicima, kameru, wifi, poziv i ostale klasicne stvari.

Nazdravlje vam Badnji dan Sonisti :)

E a mislio sam da ce neko to prokomentarisati :d
***,prvi mi bio pri ruci. :)

Na z3c ga koristim jače od godinu dana, sve puni u fullu, naravno brzina zavisi od punjača, drži normalno, ne ispada tako lako

AJde par pitnja posle jednog dana koristenja.
Da li postoji sansa instalacije custom roma, tacnije dodatak kao PIE, da se smanji tj skroz ukloni nav bar i instalira pie. A da se ne izgubi garancije, tj da se kasnije vrati na stari softver. Inace trenutno mi je 5.1.1 verzija 23.4.A.1.232. Mislim da moze da se ukloni instalacijom xposed. Bar je tako bilo na nexusu 4. Koliko sam shvatio rootovanjem moze da se upropasti kvalitet kamere?

Poslednja izmena:
Hoće kolega, već smo se dogovorili [emoji2]

AJde par pitnja posle jednog dana koristenja.
Da li postoji sansa instalacije custom roma, tacnije dodatak kao PIE, da se smanji tj skroz ukloni nav bar i instalira pie. A da se ne izgubi garancije, tj da se kasnije vrati na stari softver. Inace trenutno mi je 5.1.1 verzija 23.4.A.1.232. Mislim da moze da se ukloni instalacijom xposed. Bar je tako bilo na nexusu 4. Koliko sam shvatio rootovanjem moze da se upropasti kvalitet kamere?
Ne znam to za status bar,ako je moguce,mozda eventualno na nekom romu koji nije baziran na stock softveru,a mi ovde sa foruma smo uglavnom koristili stock bazirane romove.
Sto se tice rootovanja slobodno rutuj neces pokvariti kameru.Kamera se zezne otkljucavanjem bootloadera,mada i za to posle ima resenje da bude kao pre.

Ok, ja imam dock ali mi ide na živce pa ako neko hoće dao bih mu dock za kabl:)

Mislio sam donji navigation bar. Uf moracu dobro da pretraži xda. Znaci izbegavam aosp romove. Sta je najlakse za root i sta uraditi pre roota. Poslednji fon na kome sam menja romove je g2. Gde je sve bilo lako. Ovo mi je prvi Sony. A bitno mi je da ne zezam garanciju.

Mislio sam donji navigation bar. Uf moracu dobro da pretraži xda. Znaci izbegavam aosp romove. Sta je najlakse za root i sta uraditi pre roota. Poslednji fon na kome sam menja romove je g2. Gde je sve bilo lako. Ovo mi je prvi Sony. A bitno mi je da ne zezam garanciju.
A nismo se razumeli.Sto se tice navigation tipki znam da mogu preko ExistenZ custom roma da se menja njihova velicina,e ssd da se totalno uklone ne verujem.
Probaj sa Xposed aikacijom,imaju razni modovi,mozda nesto nastelujes.

Postoji li neka mogućnost da telefon čuva listu poziva duže od mesec dana unazad?

Nisam obracao paznju,ali trebalo bi da je call log na neograniceno vreme po defaultu.

Pa probaj da nadjes aplikaciju,mozda postoji nesto tipa call log extender ili unlimited.

Nazad
Vrh Dno