Ontopic: da li neko sa Z2 ima problem da ga sagovornik lose cuje? Ortaka jedva cujem, nosio ga i na servis i nista. Ton se prekida i utisava, bas ga je agonija slusati.
To prvo proveravam kod svakog telefona jer mi je kvalitet zvuka jedna od bitnijih (i osnovnih) funkcija (zato mi je G2 npr djubre
😀), audio kvalitet ''u oba smera'' na Z2 je odlican, xx puta sam proverio.
E sad ima tu ona opcija ''microphone noise suppression'', vidjao sam po netu da je nekima pravila probleme ali valjda na 4.4 androidu.
Tako da sto se zvuka u toku poziva tice mogu da kazem da sam veoma zadovoljan (tu mislim i na spikerfon koji koristim svega par puta mesecno na kratko, jeste da radi jedan zvucnik i da nisam odradio xda mod za stereo ali meni je i to dovoljno glasno i jasno samo se ipak tu ogradjujem jer nekima nece odgovarati verovatno).
A N5 i E+ duze traju od S6 ali imaju i jace baterije. Mozda se bolje vidi napredak kada se uporede snage baterija i sot na N4 i N5. Baterija manja, isto traju, ista dijagonala a uredjaj elegantniji.
Imaju 3k mAh tj u proseku 450 mAh vise od S6 ali i vece displeje. Postavio sam vec neke testove gde tvrde da ti novi amoledi trose oko 20% manje od svejedno odlicnog i stedljivog amoleda sa S6, kako im je to uspelo ne znam ali ocigledno je Samsung doveo te amolede skoro pa do savrsenstva. To je i jedan od razloga zasto cekam S7, jeste da sam fan kvalitetnih IPS panela ali jasno je da display mate sajt po prvi put u istoriji ne laze
🙂 :d i da su Note 5/S6e+ s-amoledi trenutno najbolji displeji na svetu. Proglasili su oni i S3/4/5 amolede za ''najbolje kalibrisane na svetu'' pa su u realnosti daleko od toga
😉 Ali je cinjenica da su najnoviji amoledi pokidali sto se svega tice i verovatno su tehnologija na koji ce vremenom svi preci (npr za 5 godina). Cim je Apple pristao da koristi takve displeje (glasine o iP7) onda mozes da znas da tu nema greske e jedino sto ce burn in posle 24 meseca upotrebe uvek ostati ''problem''.