Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Samo M10/Z6/Nexus ;)

Ne odustajem od S7 tako lako, red bi bio da srede softver, pa LG je to uspeo vecim delom a imali su jedan od najgorih fabrickih UI, zasto ne bi mogao i Samsung.. kapiram da ce morati to da urade pod pritiskom konkurencije.

Ali zbog IP6x zastite, UI i jos nekih funkcija.. e tu bi mi realno najvise odgovarao Z fon, kao i do sada.

Da sam na tvom mestu, ne bih se previse nadao. Kao vlasniku Z2 99% ce ti biti kljakav softver na S7, nedovoljno dobra baterija i ostalo. Ja bih gledao na drugu stranu, recimo da je najveca sansa da nexus zadovolji kupca kojima su bitne prednosti koje Z2 ima. Samusung i LG jako tesko bez nerviranja i kompromisa :)

Pa ***a sad, kilavio je i sony (ericsson) nekoliko godina u android segmentu pa su ispravili skoro sve greske, LG je imao jedne od najgorih androida pa su takodje sredili veci broj mana (G4/V10 i softver) i ostaje im samo da ''spakuju'' sve to u kvalitetno kuciste. Neki novi htc koristi imx230 senzor i koliko sam video fotografije koje snima ta kamera su bukvalno kao sa S6/G4/Z5.. kineski telefoni sve bolji u svakom smislu.. pa valjda ce i Samsung ispeglati TW konacno :) Ako neko ima para imaju oni, neka zaposle nove developere.

Sto se S7 baterije tice ubedjen sam da ce imati 2800-3000 mAh a to uz vrhunski amoled i exynos/s820 moze da znaci istu ili malo bolju autonomiju od Z2 ;) Primer su S6 Edge + i Note 5, mnogi kazu da imaju 20-30% bolju autonomiju od S6.

Uostalom ne zurim nigde (daleko od toga) bukvalno mi za sada ne treba nista bolje od Z2 i ne verujem da cu menjati fon jos 12 meseci.

Poslednja izmena:
Ma okani se Samsuga @hsv :)

Sve i da mu ubace 16 GB Rama i 128 bitni Exynos,ima da baguje i izbacuju dailer i slicno iz memorije :d
A sony lepo napravi M2 koji ima 1GB i dosta slabiji Soc,pa fura lagano 5.1.1 :d :smoke: :smoke:

Pa i sa S6 su olaksali tw, izbacili bloat u dobroj meri i poboljsali fluidnost pa se ovde opet prica kako ima katastrofalan softver i kriminalnu bateriju, da pomislis da samo mazohisti mogu da ga kupe :) poboljsace oni i sa novim modelom jos ali vec bih mogao da se kladim da ces mu naci manu :)
A N5 i E+ duze traju od S6 ali imaju i jace baterije. Mozda se bolje vidi napredak kada se uporede snage baterija i sot na N4 i N5. Baterija manja, isto traju, ista dijagonala a uredjaj elegantniji.
Ontopic: da li neko sa Z2 ima problem da ga sagovornik lose cuje? Ortaka jedva cujem, nosio ga i na servis i nista. Ton se prekida i utisava, bas ga je agonija slusati.

Poslednja izmena:
Pa i onda je sramota da telefoni od 4gb rama nemaju redovan multitasking.
Ne znam ko želi dva puta dnevno da puni mob, pola njih kupuju ih zbog imena.

Ontopic: da li neko sa Z2 ima problem da ga sagovornik lose cuje? Ortaka jedva cujem, nosio ga i na servis i nista. Ton se prekida i utisava, bas ga je agonija slusati.

To prvo proveravam kod svakog telefona jer mi je kvalitet zvuka jedna od bitnijih (i osnovnih) funkcija (zato mi je G2 npr djubre :D), audio kvalitet ''u oba smera'' na Z2 je odlican, xx puta sam proverio.
E sad ima tu ona opcija ''microphone noise suppression'', vidjao sam po netu da je nekima pravila probleme ali valjda na 4.4 androidu.

Tako da sto se zvuka u toku poziva tice mogu da kazem da sam veoma zadovoljan (tu mislim i na spikerfon koji koristim svega par puta mesecno na kratko, jeste da radi jedan zvucnik i da nisam odradio xda mod za stereo ali meni je i to dovoljno glasno i jasno samo se ipak tu ogradjujem jer nekima nece odgovarati verovatno).

A N5 i E+ duze traju od S6 ali imaju i jace baterije. Mozda se bolje vidi napredak kada se uporede snage baterija i sot na N4 i N5. Baterija manja, isto traju, ista dijagonala a uredjaj elegantniji.

Imaju 3k mAh tj u proseku 450 mAh vise od S6 ali i vece displeje. Postavio sam vec neke testove gde tvrde da ti novi amoledi trose oko 20% manje od svejedno odlicnog i stedljivog amoleda sa S6, kako im je to uspelo ne znam ali ocigledno je Samsung doveo te amolede skoro pa do savrsenstva. To je i jedan od razloga zasto cekam S7, jeste da sam fan kvalitetnih IPS panela ali jasno je da display mate sajt po prvi put u istoriji ne laze :) :d i da su Note 5/S6e+ s-amoledi trenutno najbolji displeji na svetu. Proglasili su oni i S3/4/5 amolede za ''najbolje kalibrisane na svetu'' pa su u realnosti daleko od toga ;) Ali je cinjenica da su najnoviji amoledi pokidali sto se svega tice i verovatno su tehnologija na koji ce vremenom svi preci (npr za 5 godina). Cim je Apple pristao da koristi takve displeje (glasine o iP7) onda mozes da znas da tu nema greske e jedino sto ce burn in posle 24 meseca upotrebe uvek ostati ''problem''.

Poslednja izmena:
Vidis, reci cu mu da potrazi u podesavanjima to za noise supression, ima logike da je do toga jer se cuje svako drugo slovo koje izgovori :)

Ugasio sam tu opciju na Z1 i kaže mi drug da je sad mnogo jasnije. On je isti problem imao na Z3c i rešio gašenjem te opcije.

Ne odustajem od S7 tako lako, red bi bio da srede softver, pa LG je to uspeo vecim delom a imali su jedan od najgorih fabrickih UI, zasto ne bi mogao i Samsung.. kapiram da ce morati to da urade pod pritiskom konkurencije.

Ali zbog IP6x zastite, UI i jos nekih funkcija.. e tu bi mi realno najvise odgovarao Z fon, kao i do sada.
Te zastite sve vise i vise cenim. Zadnjih dana mi je telefon konstantno mokar i ne razmisljam. Rukavice, kamera taster i ne razmisljam o tome da li je mokar ili nije.

To ja pricam vec godinama :)

Uopste me ne zanima da unosim telefon u bazen kao neki balkanski kvazikrimos ili nekakva stanija ali necu da razmisljam o tom jbnom kvasenju telefona, ako upadne slucajno u vodu (sto cesto moze da mi se desi po zabitima) hocu da prezivi bez ikakvih posledica, hocu da trcim uz sports tracker po kisi/snegu ili da koristim kameru/telefon uopste u svim uslovima.. Evo npr danas, -8c i pola metra snega, telefon sam sa debelim vunenim rukavicama koristio najnormalnije, kameru sam koristio i preko displeja i preko kamera tastera, fon bukvalno pola zaledjen, pola mokar a radi kao sat, e zato sam i kupio Z2 i necu ga skoro menjati :)

Za 3-4h sam ispucao oko 200 fotki i panorama + 6 ili 7 4k snimka.. cak su i LL fotke u maks. 20MP rezoluciji i 1/8s SS ''iz ruke'' upotrebljive a uopste ne razmisljam o nekakvom bagovanju i brzom curenju baterije, e zato je Z2 institucija :smoke:

Evo primer zasto bi Z2 dobro dosao OIS:
15MP/20MP, SS 1/8s i ISO 200, da ima OIS fotka bi bila jos ostrija

I jedna panorama sa google camerom

Poslednja izmena:
Uporedjivao sam brzinu i multitasking na z2 i s6edge.. Za divno cudo dialer i kontakte je bze s6 otvarao a dok je poruke z2.. Poslije 15ak otvorenih aplikacija npr alarm, fb, insta,chrome, kalendar uradio sam multitasking..pa ne da je z2 razbio s6 nego nemam rijeci..youtube s6 otvara ispocetka kao i fb i insta a z2 pici.. Vlasnik s6 se toliko hvalio kakav tel ima, a poslije ovoga me gleda i cudi se kako tel star skoro 2 god brzi od njegovog. Moj komentar ma Japanac je to :D sjutra izbacam slike vatrometa mislim da ce @hsv da se svide jer su mene odusevile

@HSV nestvarno dobra druga slika,svaka cast.Jesam imao ok nocnih fotki,ali ovako dobru i cistu full rezoluciji...bruka...Ovo treba pokazati onima koji kazu da je kamera na Z2 prosecna.

Pa i jeste prosecna :) Mislim sad kad gledas u odnosu na nove flahship telefone..

***a, fali OIS za ovakve egzibicije sa 1/8s, posebno kada treba pritisnuti taster kamere preko tvrdog silikona. Moze i preko tastera na displeju naravno ali ja sam navikao na hw dugme.. to mi je navika jos od k810.

Jos dve, isto 20MP itd

Glupi snapshotovi al' reko aj da probam malo kameru u ovim uslovima.

Poslednja izmena:
Jeste,ali obzirom da je telefon iz 2014 a socivo koje se koristi od 2013 to je vrh slika.Pa ni ovi najnoviji ne mogu cesto ni uvek mnogo bolje. ;)

Super slike.
Samo meni je ludeo displej opasno jer je bio mokar. Jedva da mogu da uslikam jer sam otvara sve zivo. :D

I meni ludi displej cim ima cak i par kapi vode na njem...otvara fon sve zivo,klikce i klikce :D

Hahaha to to meni je jednon na kisi pljustala fon ludovao kao da si neki duhovi zaposeli fon :-D
Pre neki da na docku postavio fon, a on automatski kao neko da je teledirigovao, otvarao poruke, call log, ja gledan i neverujem, kakvi glitchevi...
E sad dali ga je ovaj beta Sony launcher zbunio nisam pametan, uglavnom nije prijatno bilo, gledas i mislis dal si lud ili sanjas...

Slike vatrometa sa doceka Ng. Manual mod, 8mpix 16:9, iso 200, i stavio sam mod za vatromet. Ja sam odusevljen, kako se vama cine?

Druga je odlicna, prva nije uspela ***a :)

Inace ne mozes da menjas ISO u tom fireworks modu, sve odredjuje automatika (najcesce 0.8s SS i ISO 50-100) pa je to verovatno i ovde slucaj. Mada ume da podesi i 1s/ISO 50.
Ti jesi podesio 8MP manual i ISO 200 ali cim si aktivirao mod za vatromet ISO 200 je ponisten.

Poslednja izmena:
Da u pravu si.. Prva nije ispala ostra,ali mi se nekako svidja, efekat je tip top..a druga me odusevila.

Preosetljiv displej na dodir ima stvarno Z2 :) Nekad kad uhvatim S5 i Z2 zajedno ili Z2 sa jos necim u ruci ako je ekran upaljen i to sto drzim naslonjeno na ekran on pocesto registruje dodir,otvori nesto itd :D

Stigla mi je cruzerlite bugdroid futrola pre neki dan.
Odlična je,i kvalitet i izgled mi se dopada :)
uploadfromtaptalk1451991526807.jpguploadfromtaptalk1451991534121.jpg

Meni ne deluje strašno u ruci.
U principu nisam pobornik ovih futrola ali sad imam malo dete u kući pa čisto radi preventive :)

Ja koristih do skoro neki slim silikon ali nije to to. Sad koristim Style Cover i super je. Mada je najbolje bez icega. :)

I ja sam imao neki jeftini silikon, ali ne može da se poredi, onaj se sav uvijao, ovaj stoji kao praćka :)
Style cover mi je lep, ali ne mogu hiljadu puta na dan da otvaram zatvaram,a i nervira me sto nema opciju da pali/gasi ekran kad se otvara/zatvara.

Nazad
Vrh Dno