Ontopic: da li neko sa Z2 ima problem da ga sagovornik lose cuje? Ortaka jedva cujem, nosio ga i na servis i nista. Ton se prekida i utisava, bas ga je agonija slusati.
To prvo proveravam kod svakog telefona jer mi je kvalitet zvuka jedna od bitnijih (i osnovnih) funkcija (zato mi je G2 npr djubre

), audio kvalitet ''u oba smera'' na Z2 je odlican, xx puta sam proverio.
E sad ima tu ona opcija ''microphone noise suppression'', vidjao sam po netu da je nekima pravila probleme ali valjda na 4.4 androidu.
Tako da sto se zvuka u toku poziva tice mogu da kazem da sam veoma zadovoljan (tu mislim i na spikerfon koji koristim svega par puta mesecno na kratko, jeste da radi jedan zvucnik i da nisam odradio xda mod za stereo ali meni je i to dovoljno glasno i jasno samo se ipak tu ogradjujem jer nekima nece odgovarati verovatno).
A N5 i E+ duze traju od S6 ali imaju i jace baterije. Mozda se bolje vidi napredak kada se uporede snage baterija i sot na N4 i N5. Baterija manja, isto traju, ista dijagonala a uredjaj elegantniji.
Imaju 3k mAh tj u proseku 450 mAh vise od S6 ali i vece displeje. Postavio sam vec neke testove gde tvrde da ti novi amoledi trose oko 20% manje od svejedno odlicnog i stedljivog amoleda sa S6, kako im je to uspelo ne znam ali ocigledno je Samsung doveo te amolede skoro pa do savrsenstva. To je i jedan od razloga zasto cekam S7, jeste da sam fan kvalitetnih IPS panela ali jasno je da display mate sajt po prvi put u istoriji ne laze

:d i da su Note 5/S6e+ s-amoledi trenutno najbolji displeji na svetu. Proglasili su oni i S3/4/5 amolede za ''najbolje kalibrisane na svetu'' pa su u realnosti daleko od toga

Ali je cinjenica da su najnoviji amoledi pokidali sto se svega tice i verovatno su tehnologija na koji ce vremenom svi preci (npr za 5 godina). Cim je Apple pristao da koristi takve displeje (glasine o iP7) onda mozes da znas da tu nema greske e jedino sto ce burn in posle 24 meseca upotrebe uvek ostati ''problem''.