Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Sve bolje i bolje. :)
de5b994acb533d1394144746b056979e.jpg

c60000bae81c6fceabd1ab72a8c2c7d4.jpg

b999c4374a38d9013ef32ac4e1dd95ac.jpg

Tpo se trazi. :)

Esi vido sa prethodne strane moj rezultat?2 dana 17h uptime i 6h i 15 min Sot :) :smoke:

Ocekivano za Z2. Mogli bi da porade malo na status bar ikonicama :) Lep ui svakako.

^ Bas tako, red je da ih malo promene. Mada cini mi se da su to i uradili u onom 6.0 konceptu za Z3 samo sam zaboravio kako sve to izgleda.

Tpo se trazi. :)

Esi vido sa prethodne strane moj rezultat?2 dana 17h uptime i 6h i 15 min Sot :) :smoke:
Ti si uvek imao nenormalne rezultate. :D
Ovo je laganija upotreba (face, tapatalk, instagram, viber) sa nizim osvetljenjem i vecinom wifi. 3g i sync uvek ukljuceni, stamina off.

Pa to,i meni je ono rezultat sa 97 posto vremena na wifi,mreza na auto,osvetljenje na auto pa negde na 35 posto,sync,lokacija.Najvise ode na Tapatalk,Viber i Telegram. :)

Evo jedne veceras iz setnje
8 mpx wide,ISO 200 iz ruke sto bi se reklo

Rekao bih da ti je bila prljava kamera sudeci po razlivanju sijalica.

Evo dva primjera auto vs manual. Na jednom ima razlike dok po meni na drugom nema. Na manual iso je 50 i rezolicija 16mpix 16:9

Da, sad vidim da su ih sredili u MM stilu, nista posebno ali ipak bolje nego do sada..

Posle brojnih preporuka i ja sam imao Mocolo tempered glass i bio je savrsen, telefon je onda bio zamenjen u mtsu pa sam moram narucivati novi Mocolo, ovog puta zadnje staklo nema rupu za blic, samo za kameru okruglu rupu ima. Vidim u komentarima takodje nekome stiglo samo sa rupom za kameru. Javio sam se prodavcu i on mi je rekao su mu sva stakla takva, bez rupe za blic, e tu sam ja tek pop***eo jer me laze, vec sam imao pre mesec, dva dobra njihova stakla i takodje na aliju u oglasu su slike drugacije od onoga sto je meni stiglo pa cu ici na dispute itd itd... ono sto hocu da kazem je da ipak savetujem drugog proizvodjaca, barem dok u komentarima ne vidim normalne slike zadnjeg stakla.

24a19a9283bcc0a3a687b7e4a317461c.jpg

Ja ovo imam vec 8 meseci na telefonu. Odlično je staklo. Ispadao mi iz ruke puno puta, zaštitno staklo je oštećeno na par mesta ali telefon nigde. I ne umanjuje osetljivost display-a. Vreme je da zamenim prednje. Jedina mana što ostaju otisci, zaprlja se lako

Premišljao sam se u vezi kupovine i birao između Sony Z2 (MTS na rate) ili LG Flex2 (srpski internet prodavci trenutna cena 315€).

Pošto me srce vuče ka Sony-ju (svi u porodici imamo Sony telefone) gotovo da sam rešio da kupim Z2 iako je zbiru troškova skuplji od Flex2 za 10000 din. Međutim, pročitao sam da svi modeli iz Z serije (Z, Z1, Z2 i Z3) pate od čudnog problema da im puca zadnje staklo samo od sebe, čak su neki prijavljivali pucanje prednjeg ali koliko sam primetio to je mnogo ređe.

Da li je neko od vas doživeo slično iskustvo? Da li možda znate nekog sa takvim iskustvom? Da li je ta priča izmišljotina samsung botova?!?

Pozdrav

Mozda se desilo jednom u milion njih pa je neko pustio buvu i generalizovao tu pricu.Nema nista od toga,100 posto.

Ali puca samo od sebe :-D to je bas onako da se nasmejes :-D

Dobro, svasta je moguce pa i pucanje ''stakla'' pod cudnim okolnostima ili bez nekog posebnog razloga, verovatno je bilo i takvih primera ali definitivno to nije nikakav tipski problem ovog telefona niti ostalih iz Z serije osim mozda Z3c.

U drop i ostalim ludackim testovima su se pokazali cak iznenadjujuce dobro, stakla su jedva pucala i pored bacanja na beton i raznoraznih maltretiranja. E sad ta stakla proizvode Corning (gorilla) ili Asashi (dragontrail) pa sve zavisi koje je od tih na kom telefonu.

U svakom slucaju ne treba se cimati tih stvari a i da se desi ta stakla su jeftina i dobar serviser ce lako zameniti. Meni deluje neverovatno da i posle 4 meseca nemam ni najmanju ogrebotinu ''na ledjima'' telefona, staklo se masti ko ludo ali je kao novo a 80% vremena je van silikona/style covera. Ipak najpametnije je zalepiti kaljeno staklo i preko displeja i pozadi na kuciste i to je to, pa i ako puknu zamena je laka i jeftina :)

Ovde pise da Z1/2/3 imaju dragontrail stakla - https://en.wikipedia.org/wiki/Dragontrail
E sad da li to znaci da Z3c ima Gorilla ili oba (displej/ledja) ko zna..

Poslednja izmena:
Kod mene pozadi je folija i ima par ogrebotina a ne vadim ga iz covera. Sumnjam da bi staklo proslo bez ogrebotina.

Ja ih stvarno ne vidim a zagledao sam iz raznih uglova :) Ali malopre videh manju ogrebotinu na kaljenom staklu preko displeja, da li je od kljuceva ako sam slucajno stavio u dzep sa njima ili od dece koja su przila igrice za slavu.. :D

Ma hebes staklo, stavices drugo. Meni bas sad stigla 2 komada sa Alija za 3.40$ pa da konacno skinem foliju. :D

Mora da se poruci "staklo" :-D za sada imam samo na ekranu ali bi za svaki slucaj i pozadi, mada do sada staklo pozadi je bukvalno kao da je upravo izasao sa trake :-D

Ispade mi staklo i dok odlepih zeznuh malo u donjem levom uglu. Ali svakako bolje nego folija pod prstima i mnogo se manje prlja. Jedva izdrzao dok nije stiglo. :)

Ma hebes staklo, stavices drugo. Meni bas sad stigla 2 komada sa Alija za 3.40$ pa da konacno skinem foliju. :D

Nije jos za menjanje, ogrebotina se ne vidi pri normalnom koriscenju vec samo kad zagledam iz ugla.. u svakom slucaju ova kaljena stakla su vrh a cene su smesne u odnosu na zamenu celog displeja :d

To definitivno, mada sam ja vise zbog prljanja stavio. Ona folija sugava je uvek masna. :D

Pa masti se i fabricko staklo pozadi a i ovo kaljeno, posebno leti, e sad mozda je folija jos gora po tom pitanju. U sustini se masti svako staklo a steta sto Z2 na ledjima nema ovo frosted kao sa Z5, deluje kao dosta bolje resenje.

Mada bi najbolje bilo da je kuciste full black alu :d nesto ovako npr - http://www.miccastore.com/images/gallery/101/fiio-e12-front-500.jpg

Al' ***a, sve ima prednosti i mane, npr ako telefon padne sa vece visine na beton i prsnu staklena ledja zamena je relativno laka i jeftina dok alu kuciste ostaje trajno unakazeno manjim rupama i ogrebotinama..

Sve se masti ali folija ubija. :D
Neka, bolje staklo nego aluminium. :)

Vrh Dno