Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Zato lepo od prvog dana folija nalepljena i fon u ultra tankom silikonu i mirna backa.Jedino se premisljam s vremena na vreme da uzmem Nillkin Scrub.

@ Dark Magician

Da li si probao DSD? Prebacih juce neku jazz kompilaciju, 300-500Mb po fajlu :d cisto iz zezanja, samo stock plejer pusta iste (N7 i AIMP ne mogu). Zvuk je super ali cisto sumnjam da je to zbog formata tj tesko da bih primetio razliku izmedju dsd i flac-a npr.

Primetio sam da je cpu load cesto oko 50-60% dok vrti te fajlove.

Poslednja izmena:
@Hsv ,jel mozed da okacis ponovo neku tvoju po tvom izboru najbolju landsacape fotku 8 ili 15 mpx wide,uporedio bih nesto pa mi treba.
Ako mozes postavi na postimage.org ,imgur kompresuje slike.

Poslednja izmena:
Pa postavljao sam vec u 2 teme ali nisu sve wide. Sada imam samo 2-3 foldera sa uglavnom lowlight fotkama, sve ostalo mi je na hardu koji nije povezan jer kabl ima prekide tj svaki cas se pali i gasi hdd pa sam otkacio i cekam zamenu napajanja pa sve to o jednom trosku da sredim.

Ako hoces mogu da ti posaljem te low light, imam nekoliko u 15/8MP wide rez.

Evo ovu vec imam na imguru al' je u sumrak i po kisi

Poslednja izmena:
To je to,lepo se vidi,bas je dobar kvalitet detalja.Pisao sam ti na pm sta me zanima.

Ovih dana sam probao malo snimanje zvuka sa ovom aplikacijom - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonymobile.androidapp.audiorecorder (zaboravih da li je stock sony ili sam skinuo)

Treba podesiti da snima stereo u superior kvalitetu (WAV, 16bit, 44kHz) i zvuk je stvarno iznenadjujuce kvalitetan. E sad, nisam snimao u nekim teskim, bucnim uslovima pa ne znam kako se mikrofoni tada ponasaju ali ovako pri normalnom snimanju je sve ok.

A nasao sam i podesavanja osetljivosti mikrofona van ove aplikacije tj u muzickom plejeru, low/medium/high gde sve lepo stoji napisano o uslovima za koje su namenjeni pa cu probati low preset na nekom koncertu npr.
Samo mi nije jasno da li utice na mikrofone samo u okviru klasicnog snimanja zvuka ili i u okviru kamkordera, i to moram probati.

@ Dark Magician

Da li si probao DSD? Prebacih juce neku jazz kompilaciju, 300-500Mb po fajlu :d cisto iz zezanja, samo stock plejer pusta iste (N7 i AIMP ne mogu). Zvuk je super ali cisto sumnjam da je to zbog formata tj tesko da bih primetio razliku izmedju dsd i flac-a npr.

Sony je jedan od developera DSD-a verovatno i podrska u walkmanu za isti iako se sada zove Music :'( LOL sta kazes izvalio si da dsd bolje zvuci :p a si izvalio da se z2 greje dok pusta too ;-)

@ Dark Magician

Nisam, a naravno da nije zbog formata. DSD su napravili kad je patent za CD bio pred istekom = money.

LOL sta kazes izvalio si da dsd bolje zvuci :p

Procitaj malo bolje :)

@ D.M
Ma da, reko cisto da probam a videh da i AIMP pusta taj format pa sam slusao i na kompu. Tu je fazon sto su te jazz pesme odlicne u svakom smislu (produkcija) pa bi zvucale odlicno i u mp3 320kbps.

Nego gledam na rutr. albumi u tom formatu po 30, 40Gb :d

Poslednja izmena:
A de nadje jazzz sto nisi nesto kompleksnije skinuo :p
To ti ono mp3 320kbps = flac
Neki tvrde da ima razlike neki ne...

Skini neki dnb :D

To sam skin'o i prebacio jer je oko 3.5Gb, ostali albumi i kompilacije su uglavnom preko 15Gb :d ko ce se smarati sa tim zbog kratkog testa..

Evo jedne od sinoc u povratku kuci

Mene najvise nervira kad se desi ovo kao kod tebe na levoj strani slike, skroz unisti istu. Podseti me na felericnu kameru sa M7. :D

Blue moon, izgleda si stvarno nesto syebo sa tim drm kljucevima.. :d

Neka si mu rekao :D

Drugari treba mi pomoć, kada krene poziv potamni ekran nemogu da prekinem poziv i slično, jel to standardan neki problem ili sam neki shit stiklirao

Drugari treba mi pomoć, kada krene poziv potamni ekran nemogu da prekinem poziv i slično, jel to standardan neki problem ili sam neki shit stiklirao
Settings/call i ugasi ovo sa slike, moguce da je proximity prolupao, tako non stop radi i pukne drajver...

uploadfromtaptalk1451388113872.png

Kad se javio taj problem, odjednom ili je prisutan otkad si kupio fon? Verovatno je taj senzor prso, probaj jos hard reset pa ako nastavi da kilavi onda je to 99%, valjda imas garanciju?

Poslednja izmena:
Cini mi se da je jos neko sa foruma imao isti problem sa tim senzorom, isto Z2 iz mts-a. Telefon tj taj senzor mora da radi potpuno normalno cak i sa kaljenim staklom/folijom tako da probaj hard reset za pocetak a ako problem ostane onda pravac servis ili zamena telefona.

Pod hard reset podrazumeva se na fabricko podešavanje ili nesto drugo,nisam baš upućen

Cini mi se da je jos neko sa foruma imao isti problem sa tim senzorom, isto Z2 iz mts-a. Telefon tj taj senzor mora da radi potpuno normalno cak i sa kaljenim staklom/folijom tako da probaj hard reset za pocetak a ako problem ostane onda pravac servis ili zamena telefona.
Kvalitetnija kaljena stakla zaobilaze povrsinu koja prekriva kameru - prednju ili zadnju i senzore ALS i Proximity treba obratiti paznju.

Care, hard reset ili repair preko Sony companjona.
Pre odlaska u servis pokusas ove sw trikove, cisto da vidis da nije do toga.

Poslednja izmena:
^ naravno, imam neko staklo sa tim otvorima za senzore i kameru ali koliko sam video ima tih jeftinih folija i kaljenih bez otvora i navodno cak i sa njima sve radi normalno.

Nazad
Vrh Dno