iOS ima ''konstantnu fluidnost'' koju nikada nijedan android nece imati

Ma sta pricali nexus/android hc fanovi, to je tako. Sa druge strane WP klizi na drugaciji nacin i od androida i od iOS-a.
E sad, to sto androidi rade nesto manje fluidno od druga dva os-a... to je mizeran problem jer je WP raspad OS od samog pocetka i napredak je mizeran (aplikacije ocajne) a ajfoni imaju smesne baterije i astronomske cene, zato i jesam na androidu

S tim sto ako hocu da fabricki radi sto blize nexusu onda ne smem ni da pomislim na LG/Samsung ili neke tamo leve kineze.
Sto se kamere tice ne sporim da je ona na Note 4 bolja ali nista drasticno (nebo-zemlja fazon) tj ja sam izvalio Z2 kameru i nemam vece zamerke na istu iako softver nije savrsen. To govore i pro foto sajtovi koji su Note 4 ocenili sa za (otprilike) po pola klase visim ocenama, to je realnost

+ bolji hardver kamere, OIS i bolji senzor. Jedino sto je za nekoliko klasa (dakle primetno) bolje na Samsungu jesu panorame/hdr, stock vs stock mada sony tu izvlaci google camera (visa rezolucija i bolje spajanje panorama).
Verujem da sa Z2 moze da se snimi za 2-4 klase losija fotka od N4 ali cu se potruditi da postavim to poredjenje, cim dodju u Va. Ili ako jedan ortak uzme N4 u telenoru, merka telefone vec neko vreme.
Naravno, stoji da je kamera iskustvo za laike/vecinu korisnika bolje na samsung telefonima ali to nije tako od juce vec otkad postoji android, uz krace/redje izuzetke (uopste samsung ima najkompletnije kamere od samog pocetka android ''trke''). Sustina je da ko zna, iz Z kamera moze da izvuce vise (i dalje losije od vecine flagship samsunga) ali dovoljno da nije nikakva mana, bar meni nije..