Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ja lag na soniju sam jako retko vidjao, možda tastatura je par puta zaglupela, ali fc i update na noviju verziju je rešilo problem...Ono što je mene nerviralo je manjak kastomizacije, čak i sa existenz i moonwalk romovima...
Mogu slobodno da ga uporedim sa opt po brzini, tu su negde, dakle minimalna razlika izmedju s801 i s810... Druga stvar što je ovo mlad os, pa ima još da se pegla(OxygenOS)

Poslednja izmena:
Ma ugasena je stamina, ali ovo pocinje opasno da me nervira. Aj dajte link najnovije verzije da probam da flesnem, mozda se sredi. Za d6502 je poslednji .546 ili? Nikako da nadjem 580 (za d6503 ima).

Poslednja izmena:
Ovo je takvo smece od telefona da bih ga najradije razlupao o zid. J.ebem mu mater, ne mozes rom da flesujes da on ne poludi i sve zabrljavi. Daleko najodvratniji telefon koji sam koristio. Cak ni Samsung nema ovakve tripove sa tastaturom i seckanjem, a rom se flesuje 100x lakse. Uh...:mad::mad::mad:

Ma j.*** me dan kad uzeh ovo. Mogao sam lepo da uzmem Note 3 i mi ne laguje j.ebena tastatura!
A u frci sam sa poslom nenormalnoj, a ovo smece me ubija.

Pa tamo baguje dialer [emoji4] još htc da probaš

Meni stvarno nije jasno kako nikome ovde ne laguje samo njemu laguje? :) I to sa svakim telefonom tako, koji god je dotakao morao je da ima neki manji ili veci problem, od softvera do hardvera :d

Ja iskreno nikakvo lagovanje tastature u toku stizanja drugih poruka itd nisam primetio..niti uopste lagovanje tastature, naprotiv, radi tako dobro da mi ne pada na pamet da menjam ovu fabricku sa nekom ''popularnom'' iz marketa. Takodje bi me nerviralo i sigurno bih pomenuo ovde. Osim nebitnih manjih lagova koje sam naveo sve ostalo radi kao sat, bukvalno, nije mi jasno otkud tolika odstupanja na istom telefonu sa istim softverom? Ili je mozda nesto na relaciji d6502 (koju on ima) - 6503 (koju ima vecina nas)? Mada ne vidim kakve to veze moze da ima :)

Jedino nesto od silnih flesovanja, romovanja i slicnih gluposti ako se razyebalo.. ne vidim drugi nacin da se to desi. Ako moze uopste nesto da se zaglupi u sistemu na taj nacin, npr kao drajveri na PC sto mogu da pobrljave ako se ne rade ciste (re)instalacije pa onda nastane haos.

Poslednja izmena:
Ovo je takvo smece od telefona da bih ga najradije razlupao o zid. J.ebem mu mater, ne mozes rom da flesujes da on ne poludi i sve zabrljavi. Daleko najodvratniji telefon koji sam koristio. Cak ni Samsung nema ovakve tripove sa tastaturom i seckanjem, a rom se flesuje 100x lakse. Uh...:mad::mad::mad:
LOL Samsung je poznat po stabilnom ui :p
Turi mu AOSP, to je cistak ;-)

Ja licno sam zadovoljan sa z2 u svakom smislu, odradjen root, exposed ma sve leti :)
A Stamina kada je ukljucena onda se oseti lag, ali iskreno i steka bateriju, ja sam primetio razliku.

Izgleda da nema jos .580 za D6502
.546 je previse bagovit za moj ukus tako da sam na 1.28
A sto se tastature tice probaj v.6.6.A.0.52

Uspeh konacno da uflesujem PureX a da mi radi mreza. Nego, vidim da je ubacen mod za oba zvucnika. Cuje mi se sustanje kada stigne notifikacija i kod zvuka kada posaljem poruku na Viberu. Ima li jos neko to?

Dex, kakva bre stamina pored 3200 mAh? :) Mozda samo na nekom dugom putu.. kakvom god (ekskurzija, poslovni, turisticki) kada je nemoguce napuniti telefon iz nekog razloga.. pa da se zrtvuje malo fluidnost zbog duze autonomije. U svakodnevnom koriscenju.. ja ne vidim razlog da palim staminu tj pre bih upalio onu ''ultra staminu'' par puta godisnje (ako zatreba) a ona od androida pravi feature fon (3G/data/wifi ne rade uopste u tom slucaju).

Poslednja izmena:
Skinuh google keyboard sa store-a i, gle cuda, nema ni l od lagovanja. Kakvi su slepci, ni tastaturu krstenu ne znaju da naprave.

Ali ja opet moram da pitam kako to da na vecini primeraka radi kao sat a kod tebe laguje? Mislim do cega moze da bude to - isti telefoni, cak i isti softver.. nije mi jasno uopste :)

Zamisli kako radi kada mi ne pada na pamet da skidam bilo koju drugu tastaturu cak i pored toga sto me nervira to sto stock nema dark temu, ili ja nisam nasao gde se menja :) Treba mi dark tema za nocne uslove ali me mrzi da skidam Swift/Textra ili kako se vec zovu kad i ova radi super.

Gde bre ne primecujem lag, pa ja sam bas zahtevan po tom pitanju, sta mislis zasto stalno pljujem apple sto ne izbaci krsten ajfon sa krstenom baterijom (zato sto mi je ios keva u smislu kako treba da radi softver) ili zasto biram sony android skin umesto TW/LG i ostalih polu-raspad UI :)

Najjace da cu da se smaram sa xda, romovima, rutovima itd, kad dam ovolike pare za telefon ocekujem da skoro sve stock radi super a tako i jeste, cak koristim i stock galeriju i mnoge aplikacije mada neke prosto moraju da se preuzmu iz marketa koliko su dobre.

Ali ne iskljucujem mogucnost da na androidu moze da se desi da odjednom pobrljavi i zalaguje, bas cu pratiti situaciju sa tastaturom pa javljam (koristim u isto vreme skype, g+, WA i sms mada najvise sms i WA/G+, logicno, i to najcesce uz vip net), vajber nemam..

Poslednja izmena:
Uspeh konacno da uflesujem PureX a da mi radi mreza. Nego, vidim da je ubacen mod za oba zvucnika. Cuje mi se sustanje kada stigne notifikacija i kod zvuka kada posaljem poruku na Viberu. Ima li jos neko to?
Ja imao na 4.1, stavi 4.0 tu nema...

Ali ja opet moram da pitam kako to da na vecini primeraka radi kao sat a kod tebe laguje? Mislim do cega moze da bude to - isti telefoni, cak i isti softver.. nije mi jasno uopste :)

Zamisli kako radi kada mi ne pada na pamet da skidam bilo koju drugu tastaturu cak i pored toga sto me nervira to sto stock nema dark temu, ili ja nisam nasao gde se menja :) Treba mi dark tema za nocne uslove ali me mrzi da skidam Swift/Textra ili kako se vec zovu kad i ova radi super.
Zaebavas da ne umes da nadjes skin settings?
Vidi kako je lepa black ;-)
0e043d30b234e6bacb04a81924d4072c.jpg

Znam za to (tj sad si me podsetio :D) ali to i dalje nije full dark skin, ovo belilo nocu przi oci :)

Evo sad kopah po opcijama, ima i pointer speed da se podesi (nevezano za skinove nego nisam to ocekivao), conversation wallpaper (i to moze da posluzi donekle).. ali nigde nema pravih dark skinova. Valjda ce u 6.x apdejtu omoguciti i to posto ne bih da instaliram neku drugu tastaturu..

Poslednja izmena:
Znam za to (tj sad si me podsetio :D) ali to i dalje nije full dark skin, ovo belilo nocu przi oci :)

Evo sad kopah po opcijama, ima i pointer speed da se podesi (nevezano za skinove nego nisam to ocekivao), conversation wallpaper (i to moze da posluzi donekle).. ali nigde nema pravih dark skinova. Valjda ce u 6.x apdejtu omoguciti i to posto ne bih da instaliram neku drugu tastaturu..
Imas u purexu black theme svih stock app... :)

Kao da nema. Nece on ni rut da odradi, a kamo li da flesuje nesto. :d

Koliko ima negativnih komentara za taj purex, do sada za mesec dana lik je izbacio 4 verzije :p bas stabilan project...
Stock rules (root + exposed) O:)

Poslednja izmena:
Isprobacu ga narednih dana ali mi deluje da je 4.1 bio malo brzi (bar ovo kratko sto sam probao).

Što ne probate novi existenz, ja ga furam otkad je izašao, nijedan problem nisam imao.A ima i dosta podešavanja.

Desava se ponekad da ispadne koji fps kada se snima u 60fps, a i nije sinhronizovan zvuk sa videom uvek. Jos jedna sjajno odradjena stvar od strane Sonija.

Malo me plasite sa tim lag-ovima :D

Nazad
Vrh Dno