Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Lol pa to je info screen o vremenu a ispod sata je vreme :p
05b4c25329533f9b915aecc9ed6ca2a0.jpg

Poslednja izmena:
Definitivno 5.1.1 radi fluidnije ali se osetno manje greje na 4.4.2
Nadam se da ce i baterija biti bolja. Inace, Hsv, kamera je stvarno sasvim pristojna kada se odradi par podesavanja.

Skoro svi kazu da je autonomija bar malo bolja na 4.4.4 ali i da je sistem malo sporiji. Ja ostajem na 5.1.1 jer mi je mnogo gotivno sto telefon radi kao sa ios-om ili stock androidom :D a trajanje baterije svejedno odlicno.

Sto se kamere tice.. otkad su se pojavile na telefonima uvek sam imao neki model sa odlicnom kamerom ili jednom od boljih u to vreme. Zar neko stvarno misli da bi posle 10+ godina koriscenja dumb/feature/smart telefona sa dobrim kamerama kupio neki android sa losim foto/video mogucnostima? :) Z2 kamera svakako nije najbolja na svetu (kamkorder bogami jeste u samom vrhu jos uvek) ali je svejedno odlicna i ko zna iskoristice veci deo od dostupnih mogucnosti :)

Npr ja sam svesno uzeo Z2 i pored nesto losije kamere od 100e skupljeg Note 4 koji takodje gotivim. A zasto? Pa zato sto cu maksimalno iskoristiti kamkorder sa stabilizacijom i one timeshift tripove (idealno za snimanje novog clana porodice u prirodi :)) a treba mi zastita od vode + sto jaca baterija. Naravno i stock kamera ce odraditi sve sto treba uz brzinska podesavanja u manual modu a za sve ozbiljnije uskoro cu kupiti neki 1'' senz. kompakt ili realnije mirrorless koji imaju funkcionalnost, IQ i mogucnosti koje kamere na telefonima verovatno nikada nece imati :)

Poslednja izmena:
Deluje mi da je baterija osetno bolja nego na 5.1.1. Sistem nije mnogo sporiji, tako da verovatno ostajem na KK-u do daljnjeg.
Pa dobro sad, sa Note 4 ne moze da se poredi ali nije tragedija. U auto modu je katastrofa, kad se izvadi iz kutije i krene da se puca.

Jos jedan glas za Mocolo tempered glass. Pakovanje me je odusevilo s obzirom da sam oko 4 evra platio. E sad toliko je knap iseceno da sam pozadi imao muke da ga namestim ,cosak kod kamere mi nije lepo legao. Napred sam iz prve namestio zato sto se staklo ne zalepi momentalno kao pozadi nego moze da se koriguje,pozadi bas odmah hvata pa mi je teze bilo. Ipak,preporuka. Samo strpljenja imati :D

Veceras bih da narucim dock sa aliexpressa pa ako neko ima preporuku za prodavca slusam.

Da li bih mogao i ja preko tebe da porucim nesto sa Alija pa da mi posaljes postom? Jos uvek nemam internet karticu a uzeo bih dock i neki flip cover.
Inace, baterija mnogoooo bolja na 4.4.2 nego na 5.1.1
d046bfbbb9b77ba09f9dd1e8b5af358b.jpg

f9098725764ae12f8f09c3ea79e7ab04.jpg

ab33b344a55f296cd0525cb52d7ca3df.jpg

Bolja je baterija na kk za nekih 10-15% taman koliko lp lepše radi :)

Danas sam ceo dan na wifi i na nizem osvetljenju, ali ga ne ispustam iz ruku. Baterija bas razbija.

Posle što ne daju update, a kad imaju ljudi biraju da nazaduju.
Za malo bolju bateriju ne bih žrtvovao sveukupno unapređenje ispod i iznad haube.

Pa i nije bas toliko unapredjenje ako cemo posteno. A i vise mi znaci baterija od nasminkanog sistema.

Hm ja sam primetio razlike izmedju 5 i 4.4 ali ovaj lolipop je trebao imati funkcije iz M verzije, ovako malo toga su promenili u lolipopu.

Probao malo 1080p kamkorder sa 60fps.. steadyshot radi i u ovom modu, sam snimak je odlican iako ima malo manje detalja od samsung/iphone kamkordera a i saturacija boja je umerenija.
Ali ne vidim cemu toliki hajp uopste oko 60fps snimanja.. ako hocu slow motion tu je Timeshift video sa 120fps i sama aplikacija je odlicno podesena, lako se sve odradi. Ok, sa 60fps je ipak sve nekako fluidnije ali u isto vreme moze da deluje i malo nerealno brzo, npr ako se cesto pomera kamera. Nije lose za snimanje objekata u pokretu i sl. ali nesto mislim da cu cesce koristiti 4k i 1080p sa 30 fps ali cu probati jos nekoliko puta sa 60 fps..

Tek posle tog snimanja sam video da 1080p kamkorder ima opcije hdr videa i object tracking nacin fokusiranja, i to ostaje da se proba ovih dana.. od opcija tu je jos 7-8 predefinisanih scenes modova, podesavanje EV/WB, led blic, tajmer, detekcija osmeha, metering.. za kamkorder sasvim dovoljno mada ne bi bilo lose da ima touch to focus opciju. Sto se fokusiranja tice posle odgledanih primera sa M5/Z5 serije ovo mi sad deluje sporo :d mada je u sustini ok.
Zvuk je dobar ali nista posebno, mikrofon je osetljiv na vetar (realno kao i vecina ostalih na telefonima). Ako procenim da mi treba i ako naletim na neko snizenje mozda kupim onaj sony eksterni mic. Sve u svemu veoma sam zadovoljan kamkorderom, posebno sa 4k uz steadyshot mada nemam nista protiv 1080p snimanja sa stabilizacijom, cesto je i prakticnije.

Poslednja izmena:
Na cemu gledas 4K video?Imas 4K monitor ili tv?

Isto na cemu i 99.99% ljudi sa foruma.. ;) :d

Poslednja izmena:
Na telefonu sa 5" 1080p ekranom :p

Jeste izvalili kako se cuje vibracija, kao karting :d Ume da smara kada odremam posle rucka a zaboravim da je iskljucim.

Ima li neka dobra aplikacija kao zamena za silent mod?

Malopre videh da je sony izbacio 5.1.1 za kompletnu staru (prvu) Z seriju (XZ/ZR/ZL..) sto znaci da dobijaju poslednji-svez apdejt cak 30-ak meseci od izlaska na trziste, ima nade i za Z2 da ce dobiti neki tamo 6.1.1 :)
Posto kapiram da ce 6.0 biti nedovrsen i na Nexusima pa taman tako par meseci kasnije da bude krsten apdejt u vidu 6.1.1 verzije :d

Poslednja izmena:
A ja mislim da ce biti dovrsena verzija lollipop-a :D Verzija lollipop-a kakva je trebala da bude od starta.

Ima i toga.. :d

Na telefonu sa 5" 1080p ekranom [emoji14]
Da da lol, tu je onaj wow efekat slicam onom kada sam pre nekoliko godina gledao klip vga na qvga ekranu od telefona, a utisak wow kakva slika covece a telefon :-D

Ljudi AndroPlus kernel omogucio qc2 :p nie lose preko 2A na Z2, ostaje da se vidi kako ce to da radi ;-)

3b25eb51300f04709f82a71548211286.jpg

Jeste izvalili kako se cuje vibracija, kao karting :d Ume da smara kada odremam posle rucka a zaboravim da je iskljucim.

Ima li neka dobra aplikacija kao zamena za silent mod?

Malopre videh da je sony izbacio 5.1.1 za kompletnu staru (prvu) Z seriju (XZ/ZR/ZL..) sto znaci da dobijaju poslednji-svez apdejt cak 30-ak meseci od izlaska na trziste, ima nade i za Z2 da ce dobiti neki tamo 6.1.1 :)
Posto kapiram da ce 6.0 biti nedovrsen i na Nexusima pa taman tako par meseci kasnije da bude krsten apdejt u vidu 6.1.1 verzije :d

Meni je to bas super, pogotovo kad kucam. Milina pod prstima. :)
Ma hebes Lolipop i update. :D

^ pustanje sirovog 4k videa stvarno dosta opterecuje procesore na kompovima.. ali cak i matori amd x4 mogu to da izguraju opusteno. U svakom slucaju jasno je zasto se telefoni dosta greju pri 4k snimanju.. i bice tako sve dok ne promene bar nesto oko kodeka..

@ batak

Ma ok je ovako ali zvuk pocinje da smara, znas ono kad mrtav umoran ocu da dremnem do 1h najduze i onda ovo njesra pocne da zuji iznad glave.. :d

Poslednja izmena:
Znam ali cesto zaboravim to da promenim i onda ispizdim kada me probudi taj karting zvuk iz telefona :)

Veoma pozitivni. :)
Displej odlican, mnogo prijatniji od Amoleda na Note 4 npr. , fluidniji od N4, bolja baterija, mnogo bolji dizajn i izrada, mnogo losija kamera, dosta osetljiviji touch na Samsungu. Sve u svemu, prilicno zadovoljan. :)
Hsv, pa namesti da se sam pali silent u odredjeno vreme.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno