Evo jos neke cinjenice o 4k/kameri i zagrevanju -
napolju je 36c (u hladu, jos malo pa 4Q :d jbni kinezi), na suncu sigurno ima bar 5-6c vise. Uspeo sam da snimim 2x3min 4k, mrzelo me duze da setam po dvoristu ko ludak :d, posle 2x3min 4k snimanja temp. baterije je prema cpu-z otisla na 48c, oni senzori razni su isli 55-60c.
Posle max. 1 min pauze i macro fotkanja izmedju uzeo da snimim jos jedan 4k i aplikacija se ugasila posle oko minut i po. Baterija otisla na 50c, senzori 58-63c, otprilike (ima ih mnogo a i ne znam sta tacno prikazuju).
Telefon je bio vidno vruc u tom delu oko kamere/cipseta. Nastavio sam da koristim macro/background defocus mod i telefon je ostao vruc ali kamera aplikacija nije pucala.Tako da jedan kraci 4k snimak nece mnogo zagrejati fon, kombinacija foto/video snimanje za redom + 2-3 4k snimka.. e tu se vec dosta zagreje.
To je to otprilike, moze da prodje, prelazna ocena sto se mene tice. Da se gasi agresivnije na ovim temperaturama onda bih se smorio, ovako moze da se fotka/snima i na jakom suncu ali od 4k definitivno ne treba ocekivati duze snimanje odjednom, nekoliko puta po 2-4 min moze ali uz pauze. 1080p nisam probao, nisam se ni setio, verovatno se daleko manje greje. Cim malo padnu temperature probcu opet, kapiram da ce moci dosta duze da snima 4k.
Sto se fotografija tice,
ko koristi manual mod neka obrati paznju sta od podesavanja telefon ''pamti'' a sta resetuje ''na 0''. Jos nisam provalio kako tacno to radi (sta pamti a sta resetuje), npr evo sad mi se desilo da sam skoro sve snimio sa EV -1 pa su fotografije podeksponirane uz jake crne senke. Nisam ni primetio dok nisam prebacio na komp. Background defocus app. ponekad ubode a desi se i da promasi to laziranje bokeh-a, touch to focus uglavnom radi ok.
Na ovako jakom suncu displej mora da bude minimum na 80% osvetljenja da bi se videlo sve sto treba, ja drzim na 90-100% jer sam procenio da u 95% situacija mogu totalno da se opustim sto se tice autonomije
🙂