Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Vidi pod advanced WiFi da li ti je uključen scanning always available...
Jeste, najbolji metod za rut... S tim da možda taj prerooted nije za naš region pa nećeš imati lte, nisam ga probao ja sam na pureX -u već mesec dana,tu je sve ok...

Meni nocu skida 1-3% max, ako je ugasen net. Ali sam 2x sa ostavljenim upaljenim H+ netom primetio da je skinuo po 5-7%, stizale notifikacije iz par aplikacija (mondo, G+ itd). A jednom mi se ucinilo i da je sonic dash nocu srkao bateriju ali nisam siguran.

Meni isto skine 9% preko noci,ali baterija drzi 5+ SOT pa mi ne smeta toliko.

5% je ok sa ukljucenim netom.

Sta znam.. bas cu proveriti koliko skida sa i bez neta, treba tu vise provera. Nocas samo 2% ali sa ugasenim netom ali android je to, ko zna sta sve moze da se istripuje..

Meni je za sada ovo dosta ispod ocekivanja, ali videcu kroz par punjenja.

0-3% bez neta,bar meni...mada ga uglavnom noću punim...

Meni je za sada ovo dosta ispod ocekivanja, ali videcu kroz par punjenja.
Ok ti je grafik, nemas neke velike wake-ups, samo velika očekivanja. Gledaj koliko ćeš imati SOT, ako je preko 5h, to je to, ako je ispod, onda nešto nije u redu. Ako iskoristis greenefy, može to i preko 6h

Ja još nisam uspeo da izađem sa manje od 6h sot za 24h.A nekada znam i čitav dan da budem napolju.

ko bese odgovori na prethodsnoj strani -

kako se uopste i koristi QuickCharge 2.0 ako su ga ugasili u kernelu .. ? zamena kernela, pa onda kupovina fast charger-a ?

Ova stamina toliko ubija performanse da je nenormalno.
A sto se tice potrosnje, mnogo cepa u idle-u. Cak sam i sa Samsungovim telefonima imao bolji stand by. Evo trenutnog stanja :
4645e1cedf4652494be6d87f866f1528.jpg

2cc78c1961686a169b287b88bae0d80b.jpg

94ea2908f60f6bec30efa7f8c09a4cb3.jpg

Stamina lepo radi samo treba srediti sistem ocistiti ga od bloat app..
Danas mi je Ultra Stamina odrzala telefon u zivotu par sati, zavrsio sam posao a nije me izdala baterija koja je u trenutku aktivacije Ultra Stanije bila na 6%

Btw ko ima malo app koje rade u pozadini njemu Stamina i ne treba ;-)

Poslednja izmena:
Vidim da Stamina produzava dosta ali i mnogo ubija performanse. Kod osnovnih stvari se vidi lag. Ali znaci mi bas dok ne dodjem sa posla da napunim.
Imam problem sa osvetljenjem. Ugasio adaptive ali i dalje pojacava i smanjuje kako mu se navije.

Poslednja izmena:
Primetih da je do toga stvar ali trenutno mi je baterija mnogo vaznija od performansi. :)

Stavi prerooted,pa skini bloat,ili stavi neki custom(existenz ili pureX), lupi mu hard reset posle toga,i vidi onda :) ovako ti nesto vuče, a ne znamo šta bez bbs i roota..

Ja još nisam uspeo da izađem sa manje od 6h sot za 24h.A nekada znam i čitav dan da budem napolju.

Na 5.1.1 ili 4.4.4?

Neka moja procena je da Z2 na 5.1.1 nema sanse da prebaci 6h sot za 24h zahtevne upotrebe (jako osvetljenje displeja tj min 75%, stalno upaljen H+ net bez wifi, sinhro/notifikacije razne, surf, do 1h razgovora, malo ''igranja'', muzika, kamera). Cak mislim da je sa takvom upotrebom blizi 5h nego 6h sot-a. E sad ne znam kako je sa wifi, staminom, uz slabije osvetljenje pogodno za indoor.. to jos nisam probao.

Ali i sa 5-6h sot pri takvoj upotrebi ja sam veoma zadovoljan, to je jos neka test faza, posle toga cu da se prebacim na 2G/data on a 3G net/wifi po potrebi (2G mi treba bukvalno samo za whatsapp i refresh par aplikacija) a 3G cu paliti samo kada mi stvarno treba sto brzi net. I posto van te test faze ne koristim mnogo fon kapiram da cu izvlaciti jedno 6-8h sot uz umerenu upotrebu za 2 dana :) GPS i ostalo nikako da testiram, iskrslo mi mnogo obaveza ove nedelje pa nemam vremena za taj test..

Poslednja izmena:
Na 5.1.1 PureX romu.
Da me neko ne shvati pogresno,ne ubijam se od surfovanja dok sam napolju,ali ni ne stedim telefon,osvetljenje je na auto,LTE stalno ukljucen ako mi zatreba napolju da nesto na brzinu pogledam.
Lokacije su mi ugasene jer mi zaista ne trebaju.
Staminu ne koristim jer nisam uspeo da vidim razliku u trajanju baterije :)
Ako ceo dan provedem kuci na wi fi i niskom osvetljenju onda mogu da izguram 7,5-8h sot.

Pa dobro, ti si verovatno ocistio i to malo bloat-a, staminu ko yebe, koristicu je mozda nekoliko puta godisnje jer mislim da mi apsolutno ne treba :) Mada moze da znaci ljudima koji dosta koriste fon a putuju pa onda u tim idle trenucima da stedi bateriju..

Igre na jakom osvetljenju najvise tope bateriju sto je i logicno, wifi potrosnja je verovatno smesna jer meni deluje da i kilav vip 3G net ne trosi previse..

Pozdrav ekipa. Imam druga koji koristi Z2 i jako puno slika, inace nije neki veliki poznavaoc androida nego prosjecan korisnik, pa me moli da mu napravim update. Trenutno je na 4.4.4, sem ostalih promjena na softveru, da li je unapredjena kamera updateom na 5.1.1. ?

Gledam sad ovu gomilu koraka za rut. Ovo sto se pominje dual recovery instalacija, mogu li ja to da odradim i posle iz tog recovery-ja (koji se uopste instalira ? ) da flesnem ovaj PureX?

Poslednja izmena:
E stvarno je ovaj Sony shit sto se tice instalacije sistema. Odradih sve korake, stavih stock prerooted i ajde da stavim PureX. Krenem sve i setim se na pola da je napisano da se ne instaliraju odmah modovi. Ajde ugasim telefon i nece da butuje u recovery, sile nema. I sad sve ispocetka, uh.:mad:

Cek jesi na prerooted-u? Probaj da mu opet staviš dual rec

Odradih sve ponovo. Stavih 4.4.2 sa rutom pa cu da vidim. Za sada deluje malo sporije od 5.1.1

Definitivno 5.1.1 radi fluidnije ali se osetno manje greje na 4.4.2
Nadam se da ce i baterija biti bolja. Inace, Hsv, kamera je stvarno sasvim pristojna kada se odradi par podesavanja.

Kupio Digital xperia clock stvarno ima dosta podesavanja i prikaz za vreme ide preko yahoo mislim da je stvarno precizno :p ne rado na androidu dajem pare za app ali ovaj 1 dolar je ipak nista kada imam ovako kompletan widget :)

23c02b419162ca0ab6e6928101c8b482.jpg

Vrh Dno