Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Meni je na OnePlus snimala odlične panorame, mnogo bolje nego sa stock kamerom, na z2 još nisam probao.Stigao mi juče mocolo, stvarno je odlično uloženih ~6€ :)A danas mi stigao kineski dock pa ću ga večeras probati kako puni.Magnet mi ne deluje kao preterano jak, valjda neće počupati konektor :)

Aj postavi slike tog docka i kakvo ke pakovanje :)

Nema pakovanja, stiglo je u najlonskoj kesi :) Vidi se iz aviona da je teški kinez :)
uploadfromtaptalk1440061946727.jpguploadfromtaptalk1440061964505.jpguploadfromtaptalk1440061993160.jpg

Al je beo ki mleko :-D koliko si platio?

3,99$ na ebay-u,mogu ti poslati link ali sacekaj mozda par dana da vidim kako se ponasa taj magnet,ako je sve ok da porucis.

Ne opterecujte se s tim magnetima. I original Sony zna da uradi svasta. Nije do docka nego telefona

Ima li neka shema da se vidi kako je taj konektor spojen za kuciste telefona, ako ga magnet pocupa onda je to neko bedno resenje.

Bas tutkalo :-D nie problem lako se to napravi :p

Znam ali sam mislio da ''obicne'' panorame ne mogu da budu bolje od onih sa sony stock kamerom (kapirao sam da google camera samo preuzme nacin spajanja istih) ali izgleda da nije tako sto je dobro, koliko vidim uz tu gugl aplikaciju panorame deluju odlicno, ne bas na samsung nivou (sto se detalja tice) ali su sasvim solidne.

Poslednja izmena:
Stize dokic sutra iz Nemacke :) dobijam ga na poklon :p

Stize dokic sutra iz Nemacke :) dobijam ga na poklon :p
77242462514067e399cdcf1d311c4c10.jpg

Jel i ovo u pakovanju? :D

Cek jel to radi sa z3 ili treba neke dodatke jos kupovati?

Radi na svim qi kompaktibilnim telefonima.

Cek jel to radi sa z3 ili treba neke dodatke jos kupovati?

U komentarima ispod ovog klipa kazu da ne radi sa Z3c.. cak ni sa Z2 tabletom, radi sa Z2/Z3 ali uz ovaj flip cover - http://www.sonymobile.com/gb/products/accessories/style-cover-stand-scr10/#black

Izgleda da je to jedan od uslova -
wirelessz22.jpg

U stvari to je za Z2, za Z3 je drugaciji style cover zbog zvucnika itd - http://www.xperiablog.net/2014/09/05/sony-style-cover-scr24-brings-a-window-to-your-xperia-z3/

Poslednja izmena:
Rooted stock -

sta predlazete da se metne ? ima li neko neki savet za poboljsanje koriscenja ? Ja sam deaktivirao brdo Xperia stvari poput SmartConnect i slicnih gluposti, dok sam recimo zadrzao Walkman app koji je ekstra muzicki plejer za Android.

stvari koje mi se ne svidjaju na Xperia GUI:

- SMS program, bespotrebno nakindjuren
- Xperia Home nema ono sto me UVEK vrati na daleko najbolji Nova Launcher a to je "uninstall" sa home-a. pritom nema Grid setting
- nula customization za status bar, izgled stvari

sta valja:

- Dialer je u stvari prepakovan KitKat Dialer koji ima obe opcije od ICS-a (history ispod dole) i recents (menu gore)
- razlog sto uopste koristim stock je ubitacna kamera
- walkman
- skoro-pa-Vanilla << ne znam dal je neko primetio, da Xperia osim Home laucnher-a i kastomizacije redovnih appova (kalkulator, SMS, itd) je mnogo blizu Vanile, sto je razlog da ne begam od ovog kao da je TW

Probacu danas Xposed + Nova pa cu da vidim celokupno iskustvo. pa se javljam ako mi nesto fali, ovo sam sad iz glave na brzaka

Xposed + xperia xposed ili gem i imaćeš uninstall i još brdo stvari

Videh da se u samsung apdejt M listi nigde ne pominje S5.. ako stvarno iskuliraju apdejtovanje vodeceg telefona iz 2014. ne bi me cudilo da isto to urade i sony (Z2)/htc(M8).
Ali nisu valjda toliko ludi..

Cemu opterecenje, za Xperie ce uvek da bude dobar port nekog novijeg modela.

http://pdadb.net/index.php?m=pdacomparer&id1=5761&id2=6474

Nisam tumarao po XDA ali ja koliko vidim Snapdragon 801 u oba telefona je ista tehnologija, dakle -

Snapdragon 801 MSM8974AC v3 <<<>>> Snapdragon 801 MSM8974AB v3

AC sa Xperia Z3 je u stvari glavu za glavu identican AB sa Xperia Z2 a razlika je samo u fabricki podesenom kloku

identican chipset, a developeri eventualno samo treba da se podese sa nekim inicijalnim Sony podesavanjima i to je to. Z2 ce, bar sto se tice nezvanicnih developera, imati port svega sa Z3 dok Z3 ima official podrsku.

Videh da se u samsung apdejt M listi nigde ne pominje S5.. ako stvarno iskuliraju apdejtovanje vodeceg telefona iz 2014. ne bi me cudilo da isto to urade i sony (Z2)/htc(M8).
Ali nisu valjda toliko ludi..
Ma svi pomenuti dobijaju. S serija obicno promeni 2 verzije androida, a sony je daleko azurniji :)

Google se i dalje *****ava koliko vidim. Setiće se tek kad počnu da gube tržište izgleda.

Kako se ponasa Z2 sa starijim sluskama CTIA standard??? Npr ako bi imala kontrole kao npr sluske od N8 dali bi to radilo na Z2??
Vidim da koristi 5pole konektor, el on nesto posebno ili je to samo zbog NC sluski??

Daj odgovori na ostala pitanja -_-

Vrh Dno